Bone Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 P4 2ghz, 512MB DDRAM, Gigabyte Anakart, Leadtek Geforce Ti 4800 SE, 19 inç LG monitör gibi bir PC var elimde.. Bir-iki ay önce Windows XP her açılışta kendini restart ediyordu.. İlk sefer bir programın install dosyasını açarak kurtulmuştum.. Sanırım programı internetten install ediyim derken Win XP kendini restartlamayı unutmuştu. Ama elektrik kesilince PC kapanınca kendini restartlamaya tekrar başlamıştı.. PCyi aldığım yere götürdüm tamir etsinler diye. Anakartta sorun var garanti kapsamında olduğundan İstanbul'a yolladık dediler. Geçen gün babam sağolsun ilgilendi adamlar bir anda tamir etti eeheh.. Düşünüyorum, adamlar "anakart yanmış" felan demişlerdi, acaba aceleden aynı anakartı mı taktılar? PCyi açıp içine bakmamın ne faydası var bilemiyorum, anakart yanmamışsa ve aynı anakartı takmışlarsa anlamam imkansız diye düşünüyorum.. Eski Win XP türkçe duruyor aynen, ama açılışta iki tane Win XP gösteriyor, üstteki ingilizce olan düzgün başlıyor ama diğeri (eskisi) kendini gene restartlıyor açılışta.. Neyse, konu oyunlar. Eskiden bir arkadaşımın PCsinde oyun oynarken hooop bir anda Desktopa dönerdi, ben de dalga geçerdim.. Aynı sorun bende de başladı. Acaba format atsam mı? Win XP'de nasıl formatlancağını bilmiyorum, Win 98 veya Win ME olsa çoktan formatlamıştım.. Ayrıca Need For Speed Underground'da, oyun bazı yerlerde çok kasılıyor.. Full detail (blur açık değil açtığım an pc kitleniyor) ve 1024*768 ile oynuyorum.. tabi 4x AA felan açık.. Normalde Quake 3'te gayet güzel oynadığım ayarlarda (tabii AA felan açık değilse aşırı hızlı oluyor oyun o ayrı) NFS'yi oynayamıyorum. Özellikle bazı yerlede hızı hissediyorsunuz, ama diğer yerlerde sanki bir yavaşlama hakim.. Ayarları azalttım, 800*600 yaptım, üstten görünüşü değil de önden görünüşü seçtim, anca o bahsettiğim hızı heryerde hissedebilmeye başladım.. Ayrıca Morrowind'de inventoryye bakarken felan (özellikle ön tarafta geniş bir şehir varsa) mouse aşırı yavaş hareket ediyor. Ama gökyüzüne bakıyorsam inventoryde mouse gayet düzgün hareket ediyor.. Acaba Win XP'de mi hata var format mı atıyım? Morrowind'de böyle birşey hatırlamıyordum çünkü.. Yoksa Ekran Kartı'nın mı olayı geçti? Artık Ati 9600xt felan mı almak gerekiyor?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 ha bir de leadtek'in winfox II programıyla ram'e ve ekran kartına overclock yaptım, yeşil bardaydı, sarı barın ortasına çekip apply yaptım.. ne de olsa ekran kartının üstünde çift fan var.. acaba bir faydası dokunur mu bana oyunlarda? NFS'deki hızlanma bu overclock yüzünden olmuş olabilir mi?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Xp cd si ile format atabilirsin. nfs deki arada bir olan yavaşlaman ise tahmınımce ekran kartının kendini kasmasından olabilir.[signature][hline]"keko içiysen kendinden geçiysen" sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Bone abi biz senle şanssız takımız yeni pc aldım p4 2.8 512 ddr ram filan gıcır bişi ancak bilgisayar alınalı 1 aydır servise gidip gelio her gidip gelinişinde bişi çıkıyo şimdiye kadar olanları yazıyımda dudaklarınız uçuklasın Anakart ve ekran kartı yanma olayı worm blaster virus olayı en son olarak ekran kartı ( asus magic v9520 fx 5200 ) bozuk çıkma olayı bunların hepsini yaşadım ben ve şu an yeni aletimi bekliyorum nfs yi de haftalar öncesinden aldım ama daha kendi bilgisayarımda oynamak kısmet olmadı bakalım ne zaman dönicek şansımız :( [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 22 January 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 yani sonuç ne? format mı atmam gerekiyor?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 bilgisayarın kendini restartlama olayı: 1- anakart-ekran kartı uyumsuzluğundan 2- işlemci ısınmasından 3- elektrik kesilmesi veya ani voltaj düşmelerinden oyunlardaki yawaşlık: 4x AA dediğin detonator ayarlarından "keskinliği yumuşatma ayarı (smoothing)" olsa gerek. ulan o 4x yapılır mı "uygulamaların denetlemesine izin wer" seçeneğinde kalıcak (1. seçenek yani). hatta öle ki yeni nvidia driverlarında o ayarı manuel olarak ayarlamak kaldırıldı. bilgisayar default olarak 1. seçeneği kullanıyo[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 anakart uyumsuz o zaman ? hmm.. anakartı değiştirelim.. hatta pcyi tümden değiştirelim hazır başladık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Değiştir bone. Intel alıcaksan ki ıntel al derim. Ht modellerinde cok yüksek performans alabilirsin.[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır." $aban matrix Revolutions Recep Tayyip Ermetal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 bilgisayarin guc kaynagindan kimse bahsetmemi$, acikcasi ben restartlarin anakart-ekran karti uyumsuzlugundan olabilecegini sanmiyorum sen her halukarda bi power supply ini kontrol et bi $ekilde[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 anakart-ekran kartı uyumsuzluğu öle bi olabilir ki bilgisayar 5dkda 1 resetlenir. örnek wermek gerekirse: "sis chipsetli asus anakart" ve "winfast leadtek marka ekran kartı" ama doru güç kaynağı da hesaba katılmalı. ama bu kadar yeni bilgisayarda bu donanımı kaldıramicak bi güç kaynağı olabilmesine ihtimal wermiyorum. hani 5 yıl öncenin güç kaynağı olsa belki bonecrusher yukardaki msjda yazdığım 3 ihtimale de dikkat et. milletten topladığın donanımlarla tektek deneme yap. veya bunu yapması için bilgisayarcına görev wer :][signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 ya tamam $imdiye kadar hic oyle bi sorunla kar$ila$madigim icin $ahsen bilemiyorum ama oyle bir uyumsuzluk olsa, periodik restartlarla veya benzeri $ekilde belli etmez mi kendini? halbuki guc kaynagindan, evdeki elektrik sisteminden, kullanilan dandik elektrik prizlerinden (yuksek ihtimalden du$uk ihtimale gore siraladim) kaynaklanmasi daha agir basiyo kafamda. mesela bilgisayari aldigi yer biraz paradan kismak , kar etmek icin yetersiz bi guc kaynagi kullandiysa, bu ufak voltaj dalgalanmalarinda bile sorunlara sebep olabilir vs. vs.[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 güzel bir güç kaynağım var.. güzel bir cpu fanım var.. esli fanlar bilgisayarı ikide bir kilitlerdi hele oyun oynarken.. güç kaynağını felan, kasayı felan tümden değiştirdik adamla.. şimdi fanlar açısından bir sorun yok.. işin garibi, eski xp ile açınca açar açmaz restart atarken, yeni xp ile açınca hiç bir restart atmıyor.. ama oyundan düşürüyor bu sefer de, eskiden düşürmezdi..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 anakartım Gigabyte Ga-8PENXP.. acaba GA-8KNXP ana kart, Intel Pentium 4 2.6 Ghz, 256 MB Gigabyte Radeon 9600 Pro (GV-R96P256DH), 512 DDRAM'i de 1024 DDRAM mi yapsam? herhalde anakart-ekran kartı uyuşmazlığını gigabyte ekran kartı alarak halledebiliriz?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 bitmez ...........[hline] Bilgisayarın mı var , derdin var ..... [Bu mesaj hired_gun tarafından 23 January 2004 11:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Orjinal yazılım dışında birşeyler varsa hayatta bitmez sorunlar. Sadece Orjinal ise herşey daha az sorun olur ama gene bitmez.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 http://www.tomshardware.com.tr/howto/03q1/030113/index.html Arkadaşlar şu yazıyı okursanız (sıkılmadan) kafanızda PSU ların önemi hakkında bir fikir oluşacaktır. Quantum fireball 3.2 gb HDD almıştım ne güzel ne kadar çok yerim var artık diye seviniodum. Bir aydan sonra HDD'den şu demircilerdeki bileyleme sesine benzer sesler gelmeye başladı. Bad Block dolmaya başladı HDD. Sonra birgün hiç açılmadı. Garanti içinde olduu için hemen değiştirdim. Aynısından yolladılar. Format attım, o da ancak 1 hafta dayanabildi. Sesler gene aynı. Sonra kafamın üstünde bir ampül belirdi ve kasanın demirine bir kontrol kalemi tuttum. Ahanda kasada elektrik vardı. Sonra priz'e baktım. 3'lü fiş kullanıodum ama duvardaki prizde toprak hattı için çentikler yoktu. Elektrikçi çağırıldı yeni prizler takıldı ama yukardaki elektrik ek yerlerinden priz'e toprak hattı indirilmemişti. Kablo vardı ama aşağı çekilmemiş. Elektrikçi negatifden köprü yaptı mecburen. Bu olay 3. HDD'yi bir hafta kadar kullandıktan sonra oldu. O HDD'de gidecektiki geçte olsa 2 hdd yaktıktan sonra aklıma gelen birşey yüzünden kurtuldu. O HDD'yi hala dükkanda kullanıyorum. 3 mb kadar Bad Block(Sector) var. Bilgisayar açılırken SMART hatası verio ama çalışıo 8 aydır. Ses felanda gelmio. Bu anlattığım olayda toprak hattın önemini açıklıyor.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2004 bitmez biterse bilgisayar piyasası çöker...[signature][hline]KinGpiN the striked sazan DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki: bidahaki pop stara bende katılıcam şimdiden calısmalara basladım 2 kapkaç yaptım 6 adam dövdüm 3 lokantada kavga cıkardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 ee arkadaşlar napıyım, format mı atayım?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 oha sanki geforce mx'lerden bahsediyorsun.. ne ki abi niye gereğinden fazla zorluyum ehehe mis gibi geçinip gidiyoruz ekran kartımla.. şu an desktopa düşme olayları yaşayamıyorum ne güzel.. para olsa gidip nvidia 9800xt alıcam ama para yok..[signature][hline]I'm stuck in this game. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Logan Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 sen en iyisi o bilgisayarı kakala birine "bak ekran kartı süper,anakarttan bahsetmiyorum bile" falan de ama ikisinin uyumsuzluğundan bahsetme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2004 Merhaba arkadaşlar, said: Bonecrusher, 27 Ocak 2004 09:39 tarihinde demiş ki:para olsa gidip nvidia 9800xt alıcam ama para yok.. Berkin de,27 Ocak 2004 11:02 tarihinde içinden demiş ki: Bunun için öncelikle nVidia'nın ATI'yi satın almasını beklemek zorundasın :) Güç kaynağı konusunda sorun yaşayan veya yaşamayan herkesin aslında donanımını elden geçirmesi gerekiyor. "Benimki 350 Watt abicim, bişey olmaz" gibi nidaları da kabul etmiyorum. Gidin markalı birşeyler edinin, lütfen. Ayrıca falanca işhanından 15-20$'a aldığınız güç kaynağına da güvenmeyin. Her etikete marka demeyin lütfen (ayrıca her markanın da etiket değerini vermediğini Tom's Hardware'in yaptığı bir incelemede görebilirsiniz). Sorunu gözle görmeden çözmek çok zor. OC (saat aşımı) yapıldığında işler daha kötü olabilirmiş, olmamış sanırım. İlginç bir durum. anakart-grafik kartı uyuşmamazlığı ise çok uzak bir ihtimal. Sonuçta herşey belirli bir standarda göre üretiliyor (bazen de hatalar standart haline gelebiliyor demek ki, diyebiliriz ehuehuehue). Ti4800'ün artık kasılması ve sistemi kastırması, özellikle de son çıkan DX9 sömürgesi oyunlarda çok doğal. 9600XT şu an için en uygun kart, fiyat ve başarım ele alındığında (bunu geçen günlerde forumda konuşmuştuk). markalar arasında da kutu içeriği haricinde bir fark yok. Format iyidir, sistem kendine gelir. güzelb ir yedik al ve sistemi baştan kur. Bu sefer sağlamlığından emin olduğun sürücüler kullan (aman kutu içinden çıkan sürücüleri kullanma, netten daha güncellerini indir). Şimdilik bu kadar, esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan BYTE & PCPratik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar