Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Analog pedal tavsiyesi

Ekmek

Öne çıkan mesajlar

Konu biraz eski kalmış ama söylenmeyen bir iki şey var belki katkısı olur. Direk kayıt için ille de amfiye gerek yok tabi ki. Ama şimdi amfi arada olmayınca power amp katının yaratacağı dinamikleri ve speaker'ın yaratacağı farkı bir şekilde kazanmak lazım. Bunun için de mümkün olduğunca direk kayda yatkın bir preamp ve buna uygun diğer ekipmanları düşünmek lazım.

Overdrive, Preamp, fx cihazları diziliminden sonra bir kabin simülatörü bence şart. Software'ler sayesinde de güzel şeyler yakalayanlar var ama ben ayrı bir cihaz olmasını tavsiye ederim kendi adıma. En basitinden bir Behringer ultra-g bile cihazların sonuna eklendiğinde fark yaratır. Tabi daha kaliteli kabin simülatörlerini bütçeniz yeterse şiddetle tavsiye ederim. Mesela en basitinden bir Palmer PDI-09'da çok güzel işler yapabiliyor. Efsanevi PDI-03'nin Load barındırmayan, daha az outputlu bir versiyonu. Ya da denk gelirseniz ADA Microcab gayet iyi bir kabin simülatorüdür.

Bunun haricinde hani soruyu söyle değiştirirsek "bana fazla para harcatmadan elimdeki pedallarla amfisiz kayıt nasıl yapabilirim?"; o zaman elinizdeki pedalların sonuna bir adet kabin simülatörü ekleyin, orta hallide olsa idare edebilecek bir ses kartı alın ki hem güzel kayıt yapabilesiniz hem sonra kaydınızı birkaç plugin ile de şekillendirebilesiniz.

Son olarak benim fikrim, alın bir tane POD takılın. Kabin simülatörüydü oydu buydu uğraşmazsınız. En pratiği. Çünkü bu aletler bu iş için dizayn ediliyor. Hani power amp dinamikleriydi, speaker distortion'ıydı falan filan hepsini simüle edebiliyor kendi çapında da olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Basçı olarak yardımcı olmaya çalışıcam. Öncelikle blues çalarken çok pedal gereksinimin olmaz, pedala para yatırmak yerine elindekinden daha iyi bir gitar alman daha mantıklı ya da kaliteli bir amfi. Elinde zaten sağlam bir gitar/amfi varsa eğlence için tona da katkı sağlaması için pedal arıyorsan bence delay al, benim hep hoşuma gitmiştir =) Carl Martin Red Repeat ya da Maxon AD80 'e bakabilirsin delay olarak.

Wah için aşağıdakini düşünebilirsin. Grubumun gitaristi kullanıyor, memnun kendisi. Grubumdaki ikinci gitaristin wah'ını aradım nette bulamadım. Tam ismini bilmediğim için yazmıyorum onu, yine de şekil şemal olarak leopar desenli önünde iki tane pot düğmesi olan bir wah'dı nette görürsen ona da bir bak istersen. Başka analog pedal olarak ben bir şey önermiyim, gitarist arkadaşlar daha iyi yardımcı olur sana.

Saygılar.

wah: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1598&gid=190
Sosyal ağlarda paylaş

Paul Gilbert adamım ya. Get Out of My Yard albümünden Echo Song bu. Albümdeki her parça birbirinden güzel. Tavsiye ederim kesinlikle.

pascalnouman said:
reverblü bir anfim var ve genelde clean tonlar kullanıyorum.daha cok ,blues calarken isime yarayacak bir adet analog pedal almak istiyorum,tavsiyeleriniz neler?

Lambalı amfin olsa tube overdrive derdim. Digitech Bad Monkey yada klasik Ibanez Tubescreamer falan.

Gerçi bunlar transistörlü amfiye de hafif overdrive veriyor ama asıl performansları lambalı amfide çıkıyor ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
ben Jim Dunlop Crybaby 535Q kullanıyorum. Gayet memnunum. Delay olarak Digitech Digidelay kullanıyorum ondan da gayet memnunum fiyato larak DD3 gibiydi, ve kalitesi DD6 ye yakındı fonksiyonları vs.

Şunu okuduğumda ne alaka lan ne diye almış bu adam wah'ı aa delay'i de varmış ne yapıcak ki onunla diye kendime sorular yöneltmeye başladım sdf. Baya zor olsa da sonunda gitarist olduğun geldi aklıma sdfsfds.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...