Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Analog pedal tavsiyesi

Ekmek

Öne çıkan mesajlar

Boss rv3 üretimden kalktı bu pedal o yüzden bulman zor arada düşüyor 2. el pazarlarına, bulsam bende alıcam :), hem reverb hem delay, olayı nedir tek başına bir dd6 veya rv6 işlevi görmez, ancak sen delay ve reverbi zaten soloma tat katsın arada tonu doldursun diye kullanıyorsan ve aşırı psychedelic çalışmalara girmiyorsan ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Şimdi
1 adet ibanez tube screamer
1 adet boss metal zone
1 adet tech21 reverb
1 adet tech21 delay
1 adet Jim Dunlop ZW-45
listede duruyor
compressor ve supressor pedallarına hala karar veremedim.
Yalnız şimdi başka bir sorum var
1 haftadır gt8 in fx loop olayıyla uğraşıyorum hala amfimin güzelim tonunu rezil etmeden azcık reverb ve delay eklemeyı başarabilmiş değilim.
Kısacası oldukça cahilim daha önce düzgün amfi kullanmadığım için.
Analog set kurunca bu pedalları nasıl bağlıyoruz?
Delay reverb chorus felan preampden önce eklenince çok kötü oluyor o yüzden fxloopla yerleştirmek istiyorum, diğer pedalları normal girerken delay ve reverb ü arkadan mı bağlayacağım?
Biri şu olayı 0 dan anlatabilir mi lütfen?
Bir de paralel loop ve serial loop nedir?
Çok cahilim yardım edin :(
Utanıyorum bu soruyu müzik forumlarında sormaya valla sdfasd.
Sosyal ağlarda paylaş

Birbirine karakter olarak çok ters aletler olduğu için garip geldi, daha açık olmak gerekirse ts9'u boost amaçlı kullanıcaksan mt2 boostlamak hiç duymadığım bir durum ki bence yaparsan ses çorbaya döner. Yok kendi başına kullanıcam drive olarak dersende mt2 sound'unu kullanabilen birinin setupında öyle bir overdrive tonu olması enteresan geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ama md-2 ile od-3 arasında, ts-9 ile mt-2 arasındaki gibi bir fark yok. Herneyse senin tercihin sonuçta sadece merak ettim.
Wah konusunda 95q alacağım bu hafta içi kesin kararimi bugün morley crybaby ve voxları deneyerek verdim.
Vox847 çok karakteristik bir pedal sound direk 70lerden fırlıyor, jimi oluyor direk. Hendrix'i tabiki çok sevmeme rağmen herzaman kullanılacak bir wah değil, en büyük eksisi treble-bass dengesizliği bence, sanki üst frekansları boostluyor gibi bir hava var alette.
Morley Mark Tremonti denedim, kesinlikle bir crybaby sound'u yok tabiki çok ayrı bir wah, denemek lazım tabi. Bunun beğenmediğim yanı pedal tam olarak basılıyken istenmeyen bir gain oluşması bu tercih edilebilir tabi bazı kişiler için.
Crybaby 535q ve 95q karşılaştırması yaptım, 535q'dan öncedende sevmediğim özellik olan parametrenin 0'dan yukarı veya aşağı geçtiği anda verdiği ani frekans kırılımı, bu wah mekanizması sebebi ile normal bir durum ama ben nefret ediyorum. 95q'ya gelince optik olması zaten tartışılamaz bir artı, sound olarak 535q'dan çok daha transparan geldi bana üzerindeki q ayarıda en azn crybaby kadar bir rate ayarı bence sunuyor. Morley'in optik yapısına artısı bence auto-return olayının daha kararlı hızlı ve delay vermeden olması.

Ayrıca bugün electro harmonix small stone phase shifter aldım, alın efsane bir alet, herzaman kullanıma uygun olmasada belli noktalarda çok sihirli işler yapabilir. Ses örneği için Pinl Floyd - Breath clean gitardaki efektin aynısı.(benim aptal marshall mg30dfx'imde bile.) Ayrıca color switch'i ile muadili efsane mxr p-90'a net bir avantaj çünkü net bir değişiklik sağlıyor. Switch aşağıdayken sadece sesinize bir efekt verirken, yukarı konumda sesi toptan alıp bir phase aura'sının içine sokuyor. Güzel bir opsiyon. Ek olarak rate knob'u fullendiğinde tremolo efekti olarak kullanılabilir=), birde gene abartılmış rate ile auto-wah etkisi veriyor. True bypass'ı zaten mükemmel ehx made in nyc olması bunu sağlayan tabi.

Uzun oldu, saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
benim çok basit bir sorum olacak.
overdrive pedalım var diyelim ve pc ile kayıt yapacam.

kaliteli ses için;

amfiye ihtiyacım olacak mı? yoksa direk pc ye bağlayabilirim pedalı?

amfiye ihtiyacım yoksa, bu sefer güçlü bir ses kartına ihtiyacım olur mu?

eğer amfiye ihtiyacım varsa, amfiyi direk ses kartına bağlayabilirmiyim, yoksa araya başka bir alet sokmam mı gerekir?

kısacası elimde bir overdrive pedalı varsa en hesaplı yoldan, iyi bir kayıt nasıl yapabilirim.

cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

edit: ulaşmaya çalıştığım kalite şu (ilk kayıt)
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1204&gid=188
sanırım arkadaş sadece pedalla işi halletmiş, yanlız anlamadığım şey neden analog giriş yapamamış da araya bir pedal daha sokmuş?

edit2: /watch?v=eY38QinqgxU
şu videodaki ses kalitesi mesela kötü, bu tonu zaten amplitube veya guitar rig gibi programlardan alabilirim. direk pc ye bağlarsam böyle bir ses mi çıkar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...