sgecca Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Selamlar 250gb sata HDD 'min yanina min 350gb lik, 7200 RPM SATA bir hdd almayi dusunuyorum. Partitionlara ayirip, oyun ve arsiv amacli kullanacagim. Son zamanlarda fiyat/performans oranina bakan, yeni hdd alip da memnun olan vs, var mi ? ve hangi siteden siparis vermemi tavsiye edersiniz. Bir de SATA2 neyin nesidir, SATA ya tercih etmeli miyim. tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ana kartın sata2 destekliyorsa sata2 al. ben kendi deneyimlerimi söylüyorum. başkaları ne der bilmiyorum. aldığım seagate barracuda sata hdd, western digital'e göre daha fazla ses cıkarıyor.hemde baya. bu ikisini almadan önce samsung sata 120gb hdd'im alakasız bi şekilde ısınıyor ve takıntılar yapıyordu bozuldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 sata2 desteklemeyen bi anakartın olsa da sata2 al çünkü basit bi jumper ayarıyla normal sata olarak kullanabiliyosun. Daha sonraki zamanlarda sata2 destekli bi board alırsan ona da uyar işte 10 numara :D bi de Western Digital iidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 mr_hand in de dedigi gibi sata2 destekliyorsa anakartin almamak icin bi neden yok, ilerde bilgisayarini degistirdiginde hd degistirmemis olursun hem, su anda fiyat/kapasite acisindan en doyurucu disklerden birisi samsung 400gb 16mb ncq saniyorum, yaklasik 115$+kdv gibi bi fiyati olsa gerek. bunun disinda 400 un ustune cikildikca fiyat luzumsuz artiyor. Derdin hiz degilde kapasiteyse(ve sessizlik) yaza kadar bekleyip external olarak 750gb veya 1tb lik urunlerin fiyat kirmasini bekleyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Diğer insanların tecrubeleri bilmiyorum amam seagate bende 2 kere bozuldu (SATA) gittim yenisini verdiler 2 hafta sonra oda pörtledi Samsung kullanıyorum şimdi birde western digital. Ek bilgi olarak samsungun sessiz olduğunu belirtebilirm. Geceleri açık bırakıyorsan pcyi ve aynı odada yatıyorsan artısı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Western ,Seagate ve samsung kullanıyorum şu anda Western ve Seagate hddlerimden çok memnunum fakat samsung birdaha hayatta almam hööön hööön hööön diye bir titreşim var ki kulaklarınızı rahatsız ediyor masanız sallanıyor , sanki terminatordeki t-1000 sahnelerinde arkadan gelen o ürkütücü alarm sesi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 evet benim de kasayı titretip ses yapıyor samsung belki hdd case olsa ses olmaz da böyle çok sesli yaratıyor [ yazarken okurken ses yapmıyor titreşiyor alet arkansis'in dediği gibi ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 üç tane seagate kullandım üçü de sesli çıktı iyi mi bu arada anakartın sata1 olsa bile sata2 hdd alabilirsin, otomatik olarak sata1 çalışacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 kertenkel said: evet benim de kasayı titretip ses yapıyor samsung belki hdd case olsa ses olmaz da böyle çok sesli yaratıyor [ yazarken okurken ses yapmıyor titreşiyor alet arkansis'in dediği gibi ] Allah allah bende çok sesiz çalışıyor. Hatta westernide samsunga çevirmeyi süşünüyordum sırf bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 2 gün önce 500gb sata2 samsung aldım mutluyum.. fiyatıda iyi (vatandan sipariş etmiştim bi bak istersen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ben şöyle diyeyim harici harddisk al bence 400gb lık toshiba aldım hızı gayet iyi 24 saat açık tutabilirsin xp ve vistayı destekliyor ve taşınabilir ki bu en güzel özelliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Harddisk konusunda marka genellemesi yapmamaktan yanayım. Seagate gün geliyor bir model yapıyor motor gibi çalışıyor. Bir sonraki modeline bakıyorsunuz piyasadaki en sessizlerden biri. Benim tavsiyem tam harddisk'i alacağın dönemde bir model araştırması yapmak. Çünkü sallıyorum bu ay alınabilecek en iyi harddisk Western Digital ise, bir dahaki ay Samsung'un bir modeli daha iyi olabilir. Ben aylar önce araştırıp Seagate Barracuda almıştım. Şimdiye kadar kullandığım en sessiz ve en iyi performansla harddisk çıktı cidden. Ama şimdi bir daha alacak olsam gözüm kapalı Seagate Barracuda almam. Çünkü şimdiki modellerin benimkiyle aynı olduğunun bir garantisi yok. Bir kaç ay sonra yeni bilgisayar toplamak istiyorum. Yine oturup araştırmam lazım, ama daha erken. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sgecca Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 yorumlarınız için teşekkürler, bugun ısmarlayacagim tavsiyelerinize gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastManStanding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 ne alırsan al da samsung hdd alma sakın. arkadasla beraber 4 tane aynı model samsung almıstık 2 ser 2 ser sata olarak kullanmak icin.1 tane ayrı pata samsung vardı bende.5 ide 1 sene icinde bad sectorden nanay oldu.bi yerde samsung hdd gorursem arkama bakmadan kosarak uzaklasıyorum artık (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 bende de samsung var titreşim olayı hariç gayet memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar