Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Britannica 2008


Jedi

Öne çıkan mesajlar

Britannica'dan Kürdistan skandalı!
Geçmiş yıllarda gazetelerin yaptığı promosyonlarla hemen hemen her eve giren "Britannica Ansiklopedisi" 2008 baskısında Güneydoğu'yu Kürdistan'a ait gösterdi


www.britannica.com adresindeki sayfada 'Kurdistan' maddesi için, "Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarına dağılan bölge" tarifi yapılıyor ve bu sözde bölgenin önemli şehirleri arasında Türkiye'den Diyarbakır, Bitlis ve Van sayılırken, Irak'tan Musul ve Kerkük, İran'dan Kırmanşah sayılıyor.

http://www.britannica.com/ebc/article-9369506


e yuh!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Artık hiç şaşırmıyorum böyle şeylere. Tepemizdeki işbirlikçi iktidar indirilip yerine milli bir hükümet gelmedikten sonra daha çok karşılaşacağız bunlarla. Asıl korkum bu haritaları uygulamak için başlatılacak olan fiziksel saldırıyı püskürtmek için gerekenden fazla bedel ödeyecek olmamız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gün gelir bu haritayıda kabulleniriz.neleri kabullenmedik ki özgürlük demokrasi insan hakları adına.türbanı bile savunduk, anayasanın ilk 3 maddesi değiştirilebilir dedik, yakında bu haritayıda neden olmasın zaten kürtler türkçe bile konuşmuyor, şehit veriyoruz, verelim kurtulalım deriz.güzel günler geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence çözüm Victor'un haritasında :)



o değil de işte beyinsiz,akılsız,mantıksız bi siyasi propagandamsı birşey öyle kafalarına göre harita çizmek gülünç oluyor. Bizim de sınıftaki haritada Musul ve Kerkük Türkiye sınırları içinde (ispirtolu kalem rulaz x)

Gayet de güzel çizdik, güzel oldu haha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bazı usam ve diğer strateji uzmanlarına göre Türkiyeye yüz yıllar önceki bi strateji uygulanıyor
strateji basit ve düz mantık kaleyi dışarıdan fethedemiyorsan içerden fetet
hepimiz tarafından bilinen malum devletlerin desteklediği bu proje
aslında ufak parçalara ayırıp zayıf olanlarını ele geçirmek
tüm dünyanın gözü orta doğudaki enerjiye dönük
tabi ortadoğuyu kontrolü altına alan devlet aynı zamanda rusyayı çevrelemiş oluyor
yani bi taşla iki kuş vurmak diye buna denir
Dünya üzerinde Türkiye gibi stratejik önemi bulunan bir başka ülke daha yok
metal fırtına isimli kitaptan sonra üretilen komplo teorileri ve savaş sonuçları
yani Türkiye amerika savaşı sonrası sonuç amerikanın yenilgisi kesin deniliyor
hatta dünya üzerinde 2800 askeri üst ve 1.5 milyon askerine rağmen
amerika saldırır ama sonuç amerika için bi faciaya dönüşür
bu yüzden dünyanın öbür ucundan gelip Türkiyeyi yenmesi mümkün değil
bu yüzden amaç ortadoğuda yani Türkiyeye biraz daha yaklaşmak
hatta mümkünse Türkiyeyedi rusya gibi çevrelemek
Natodaki süper güç Türkiyedir ve nato heran bozulabileceği için
amerika diğer ülkelerle askeri işbirliği içine girdi bile
bu gün hala birçok ülkeyi Türk askerleri koruyor
natonun patlamasıyla bazı ideolojileri tatbik etmek örneğin harita
ki bu aynı zamanda 5. hatta 6. dünya savaşı demektir
bu tür harita girişimleri Cumhuriyet tarihi kadar eski olsa bile hayati öneme sahiptir
2020 yılı ve daha sonrasına kadar syonizmide etkisiyle çalkantılı dönemler yaşıyacağız
Yani özetke arkadaşlar benim düşüncem şu
o ismini bile anmak istemediğim haritanın gerçek olması mümkün değil
ki eğer bi gün mümkün olursa bile ilk önce doğuda yaşayan kardeşlerimiz yok edilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Milli güvenlik hocamızın söyledikleri vardı hala aklımdadır.


Amerikanın Irakta başarılı olamamasının nedeni, Gerilla Savaşını bilmemesidir demişti. Gerçekten de öyle. Ayrıca dünya üzerinde gerilla savaşını en iyi yapan ordu da Türk Ordusudur demişti. Amerikanın bize savaş açması gerçekten de onlar için büyük bi hayal kırıklığı olacaktır. Ayrıca işin manevi boyutuna da girmiyorum. Yani Türk askerinin, Türk milletinin ülke aşkını zaten hepimiz biliyoruz. Tarihe de bakarsak görülebilir.


Ama asıl tehlikeli olan, içten siyasi, sosyal dürtükjlemelerin olması. Dışardan yıkılamayacağımızı bildfikleri için politika artık böyle şeyler.


Nasıl çinliler savaşta yenemedikleri atalarımızı güzel hatunlar, süslü hediyeler vs vererek ele geçirip parçaladılarsa bize de aynı oyun oynanmak isteniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar şunu söylemek istiyorum. Kürdistan bir devlet adı değildir. Fakat selçuklulardan bu yana o imparatorluk sınırlarından daha sonra osmanlı imparatorluğuna vs. geçen bir eyalettir. dolayısıyla o bölgenin adı kürdistan olarak geçer. Karşılığı da kürt diyarı anlamına gelir.

verdiğiniz linkteki ilk cümleyi de buraya c/p lemek istiyorum.

Mountainous region of Turkey, Iran, Iraq, and Syria, inhabited predominantly by Kurds.

Yani neymiş hemen haydi hoppa britannica türkiyeyi bölmüş diye galeyana gelmenin luzumu yok. Zira Kurdistan bu bölgede kurulması gereken bir devlettir dememiş. Sadece bu bahsedilen bölgenin tarih boyunca kürdistan olarak anılmasından yola çıkarak o bölgeye kürdistan adı verilmiş. Dolayısıyla "Don't Panic"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimiz okuduk oraları hocam merak etme, ama görünen o ki sen son kısmı okumamışsın:

said:
The Treaty of Sèvres, signed in 1920, provided for the recognition of a Kurdish state, but the agreement was never ratified.


Yani dediğin gibi sadece etknik bir grubun yaşadığı yer değil, "bölgesel yönetim" olarak belirtmiş Kürdistan'ı.

Kaldı ki şöyle bir soru da sorulabilir, Britannica yeni mi anladı burada Kürt yurttaşlarımızın yaşadığını, Sevr Antlaşması'nın uygulamaya konamadığını? Evimizde 2 fasikül var, hiçbirinde böyle bir saçmalık yok.

Kısaca efendiden daha arsız olmaya gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@adaminbiri: türkiye ırak suriye ve iran'ın bölgeleri yazmış. Dolayısıyla bir problem olduğunu düşünmüyorum. anadolu yazsa dahi problem çıkartanlar olacaktı.

@pekaziz: hocam ben de sayfadaki herşeyi okudum. ama burda britannica'ya yüklenmek yanlış bence. Sevr anlaşmasında o bölgede özerk bir devletin olacağının kararlaştırıldığını fakat bu anlaşmanın hiçbir zaman yürürlüğe konmadığını söylüyor. Dolayısıyla yine problem göremiyorum?

kaldı ki daha önceden yoktu niye şimdi var dersen sana cevap olarak son dönemde patlayan terör olaylarını verebilirim. Çünkü ansiklopediler insanların çeşitli durumlar karşısında ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmasını sağlayan kaynaklardır. Bir başka değişle kimse durup dururken mikrosefali üzerine bir araştırma yapmaz ansiklopedide. Öncelikle ya ailede ya da ödev konusu olarak mikrosefali ile karşılaşmış olman gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam iyi güzel de:

said:
Sevr anlaşmasında o bölgede özerk bir devletin olacağının kararlaştırıldığını fakat bu anlaşmanın hiçbir zaman yürürlüğe konmadığını söylüyor. Dolayısıyla yine problem göremiyorum?


Bu ifadenden sonra nasıl hala problem göremiyorsun? Kendin söylüyorsun Sevr yürürlüğe konmayan bir anlaşma diye. Madem yürürlükte değil, o anlaşmada yer alan bir maddeyi niye kabul görmüş gibi sunuyor?

Britannica acaba resmi olarak devletlerin benimsediği anlaşmalara mı yoksa BOP hedeflerine göre mi ansiklopedi hazırlıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

The Treaty of Sèvres, signed in 1920, provided for the recognition of a Kurdish state, but the agreement was never ratified.

sevrin kabul edilmediğini de ben söylemiyorum britannica söylüyor yine. Kabul edilmiş ya da edilmemiş tüm anlaşmalar tarihte yerlerini alırlar. Sevr de bu ülkenin bir gerçeğidir dolayısıyla yadırganmaması gerekir. Britannica sevr'in uygulanmadığını dolayısıyla türkiyenin suçlu konumda olduğunu falan söylemiyor. uluslararası alanda o anlaşmanın kabul edilmediğini dolayısıyla geçerliliğinin olmadığını söylüyor. Ratification sözcüğünün tanımı da bunu anlamamıza yardımcı olur.


wikideki ratification sözcüğünün tanımı: Ratification is the act of giving official sanction or approval to a formal document such as a treaty or constitution. It includes the process of adopting an international treaty by the legislature, a constitution, or another nationally binding document (such as an amendment to a constitution) by the agreement of multiple sub-national entities. The process of ratifying a constitution is most commonly observed in federations such as the United States, confederations or international organisations sui generis such as the European Union.

link:wiki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakası var serv'le falan ya. resmen dünya kamuoyunda altyapı oluşturmaktır bu. isveçte norveçte buralardan bi' haber bi velet ansiklopediyi açtığında bu haritaları görsün, kafasında bu coğrafya bu şekilde şekillensin diye yapılan şeyler işte.

türkistan başlığı altında moğolistan sınırından, Edirne'ye kadar harita koyuyorlar mı? yoo. tarihte öyleymiş böyleymiş, o zaman avrupanın yarısını hala türk toprağı olarak gösteren haritalar da yayınlasınlar.

geçin bu işleri allah aşkına, kültür emperyalizmi dedikleri şey böyle birşey işte. discovery'de ngc'de kabile yamyamları için bile saatlerce süren program yaparlar ama koskoca türk tarihinden bahseden bir programa rastlanmaz.

belucistan falan koymuşlar bi de haritaya. benim bildiğim 2 tane belucistan var. birisi iran'da eyalet, diğer afganistan'da vilayet. ne alaka hem iran'dan hem afganistan'dan toprak almış belucistan diye toprak parçası çizmişler.

olay kürtlerin ya ya belucilerin yaşadığı toprakları göstermekse; almanya'da da 1 milyondan fazla kürt yaşıyor. eklesinler o haritaya almayayı da. yerse tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlatmaya çalıştığım şey şu. o kürdistan başlığı altında verilen bölge esasında selçuklulardan beri süregelen bir eyalet'in adı. Artık bir devlet adı olarak çağrışım yapmamakla birlikte hala o bölgeyi ifade etmek için kullanılıyor. Biz nasıl güneydoğu anadolu, marmara gibi bölgelerden bahsediyorsak, kürdistan denilen yer de belli bir coğrafi bölgeyi tanımlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
anlatmaya çalıştığım şey şu. o kürdistan başlığı altında verilen bölge esasında selçuklulardan beri süregelen bir eyalet'in adı. Artık bir devlet adı olarak çağrışım yapmamakla birlikte hala o bölgeyi ifade etmek için kullanılıyor. Biz nasıl güneydoğu anadolu, marmara gibi bölgelerden bahsediyorsak, kürdistan denilen yer de belli bir coğrafi bölgeyi tanımlar.


evet doğru tarihte o bölgelere kürdistan dendiği; ama tutupta bugünkü haritaların üzerine o bölgeyi eklersen ben art niyet ararım. o zaman siyasi bir harita çizmezsin, başşka ülkelerin sınırlarını belirlemezsin, ortaya da tek renkte bi bölge çizersin. işte bakın buralarda kürt nüfus yoğun yaşar, geçmişte de buralara kürdistan denirdi dersin. bu kadar basit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...