Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güle güle G-3 , selam Mehmetçik-1

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

yeni filan deyince ben de bullpup, fütüristik birşey bekledim ama 30 yıllık görünüyor teknoloji olarak, g3 gibi 50 yıl kullanırız bunu da, 2060'da 1990 silahı.. :/

haberde "bunlardan daha iyi" dedikleri silahları zaten üreten ülkeler kendileri kullanmıyor belki 20 yıldır, 60'lardan kalma silahlar. neyse görelim bakalım.

bir de personel zırhı yaparız diye umuyorum ucuz bile olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
MrMarvelous said:
adam öldü mü bırakıyolar orda ama yaralandı mı 4 kişi onu yiileştirmek için taşıyo uğraşıyo bekliyo falan... daha çok insan gücü zaman ve para kaybı düşmana...

Yok öyle bir şey.

Bırakıyorlar yaralıları arkada.

o kürt aklı...

başka düzenli bi orduya karşı savaşırken bırakmazlar işte...

bizim askerimiz yaralananı bırakıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

irakda amerika 7.62'ın eksikliğini hissetti, vietnamdada aynısı basına geldi,

öle yaralıyı taşıma falan filan bahane, ben yaralıyı taşıyacak zayiaatımı taşıyacak kadar bölgeyi ele gecirmişsem zaten kazanmısım demektir. 7.62'lik bir mermiyle vurulmuş bi askerin savasmaya devam edicek bi hali kalmaz. Irak savasından sonra subaylar silahlarını yeterli durdurucu güce sahip olmadığını söylüyordu. Öte yandan özellikle şehir catışmalarında coğu yüzeyi delediği için 7.62 avantajı daha büyük.

ayrıca ne demek kürt aklı
Sosyal ağlarda paylaş

bırakın yaralılarını bunlar ölülerini bile bırakmıyor. asker bir akrabam var o anlatırdı 90lı yıllarda mardinde öldürülen 7 teröristin başında 35 gün nöbet tutmuşlar. çünkü asker ele geçirdiği teröristleri oracıkta gömüyormuş ve pkklılar sonradan gelip ölülerini çıkarıp gidiyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
öle bişey mümkünmü... bütük firearmlarını bastan mı üretip değiştiricek, dünanın 4 köşesinde askeri olan bi ülke için amerika bile olsa cok ciddi bi mesele değilmi bu?

işte bütün o değişiklik gerekmese yapacaklardı, sanırım askıya aldılar o planı bu nedenle. 6.5 gibi bir kalibreydi galiba şimdi unuttum. net'te daha detaylı bilgi olması lazım.

esasen şu iğne kıvamında mermileri kullanacaklar mı manyetik sürücülerle ben onu merak ediyorum, istedikleri gibi performans alamadıklarını söylüyorlardı denemelerde. devrim gibi en büyük değişiklik o olur sanırım, şimdikinden kat kat fazla cephane kullanılabilir ya da ateş hızı yükseltilebilir. onu ilk yapan bayağı fark atacak herkese bir anda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Yalnız uzun namlu versiyonlarının HK416 olmasına şaşırmadım, HK ile hep işbirliği yaptı türk ordusu, G3'lerden, hatta prototip FN-FAL kopyası G1'lerden beri. HK33'ler gelecekti G3'lerin yerine, quote yapamadım da birisi demiş hafifletilmiş versiyon, onun dışında aynı mantalite, memocuk-1'ler tamamen farklı dizayn sanırım, hk33'ler ise G3'lerin modernleşmiş versiyonu gibi. O değil de, şaka maka nerdeyse 30 seneden fazladır G3 kullanıldı, direk epic upgrade olmuş sdfs.

Bir de 7.62 olayında, bizim G3'ler sanırım MKE ya da alman üretimi 7.62lerdendi, NATO mermisi olmadığından dolayı "G3 el kol koparır yav!" rivayetleri doğru oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...