Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 senelik konu ancak eklemeden duramıcam.

Şu an bizim geriliğimiz diye bir şey yok , evet bazı konularda bir çok , hatta çok fazla konuda geriyiz. Ancak bir çok konuda da bir çok ulkeden daha gelişmiş durumdayız.

Özellikle Avrupa , gerçekten çok korkunç bir durumda. Sosyal ve Kultursel olarak buyuk bir çökuşte avrupa ve avrupadan mesela turkiyeye ya da bize benzer ulkelere kaçanlar bol.

Sistemsel olarak oturmuş , ve kesinlikle kuralları hafifçe bile olsa bukmeyen her ulkede korkunç derecede bir idiocracy var , kitabı ayağına gelen öğrenci , kitabın değerini anlayamıyor. Bu onları geriletiyor.

Bizde de idiocracy bol , kabul ediyorum. Ancak daha farklı bir şekilde. Bir yere kaçmak bir sonuç çıkartmayacak. Heryerde , farklı bir sorun mevcut zira.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Turkiyede yasamak veya turkiyede yasamamak iste butun mesele bu.

TURK DELIKANLISI gibi yetismek nedir?

Turk delikanli tipi,

Kadina saygili ve esitlikci bir ortam yaratan?
Ulkesinin yozlasmasina engel olan?
Cocuk haklarina saygili?
Insan haklarina saygili?
INSANA SAYGILI?
Yesili seven cevresini kirletmeyen?
enerji tuketimi minimum duzeyde tutmaya calisan?
silaha ve siddete karsi duran?
yardimsever?
DUNYA SIYASETI ILE ILGILI VE DUNYA INSANI OLMAYA CALISAN?
KAFATASCI degil yasanabilir TOPRAK sahibi olmayi isteyen?

delikanlı adam enerji menerji falan uğraşmaz
Mesaj tarihi:
Fly said:

laf atmak için 2 yıllık konunun uplanması da başka bir sır perdesi

2 yıl önce adama laf çarpmışlar bu topikde,o gün bugündür adam içine sindirememiş,geceleri uykusu kaçmış,sabah akşam çalışıp, tek bir cümle ve altında etkileyici olduğunu düşündüğü bir smile üretmiş :)
bence perdenin arkasında böyle bi senaryo var ^^
Mesaj tarihi:
ee. alıntılanan mesaj benim mesajım yalnız.. kalkıp da fake açıp cevap vermem hani..

yeni nesil troll bunlar. geçen gün de spor genel başlığı altında 2005ten kalma başlık uplamışlardı.. önemsemeyin, yeni nesil bi trolldür gelir geçer bu heves de..
Mesaj tarihi:
Azmodai said:

valla ben gittim, halen de diyorum ulkemiz dunyanin en guzel ulkesi. Su ekonomik seviyemiz bi artaydi da maas kazanabilseydik guzel ulkemizde, daha rahat edecektik.

Dediklerin olsa konuyu açan arkadaş konuyu açmazdı =) Ayrıca sende bir başlıkta yalnış hatırlamıyorsam başka bir ülkede doğru düzgün hakkını veren bir iş anca bulabildiğini yazmıştın. Dünyanın her toprağı insan oğlunundur nerde mutluysa oraya gitsin. Tabi gnül isterdi bu ülkede de refah düzeyi yükselsin.
Mesaj tarihi:
ghost_boo said:

2 senelik konu ancak eklemeden duramıcam.

Şu an bizim geriliğimiz diye bir şey yok , evet bazı konularda bir çok , hatta çok fazla konuda geriyiz. Ancak bir çok konuda da bir çok ulkeden daha gelişmiş durumdayız.

Özellikle Avrupa , gerçekten çok korkunç bir durumda. Sosyal ve Kultursel olarak buyuk bir çökuşte avrupa ve avrupadan mesela turkiyeye ya da bize benzer ulkelere kaçanlar bol.

Sistemsel olarak oturmuş , ve kesinlikle kuralları hafifçe bile olsa bukmeyen her ulkede korkunç derecede bir idiocracy var , kitabı ayağına gelen öğrenci , kitabın değerini anlayamıyor. Bu onları geriletiyor.

Bizde de idiocracy bol , kabul ediyorum. Ancak daha farklı bir şekilde. Bir yere kaçmak bir sonuç çıkartmayacak. Heryerde , farklı bir sorun mevcut zira.

Hangi konularda ilerdeyiz ya ? Bi anlat da bilelim
Mesaj tarihi:
Mithr said:

haklısın ama ülke dışına çıkmak yapılabilecek en kolay, basit şey. mühim olan dünyayı değiştirmeye çalışmak, savaşmak. bence.

bence gayet zor birşey. ben de gitmek istiyorum yurtdışına ama nereye gidiyorsun?

üniversite bitti, askerlik bitti, 2 tane yabancı dil var, iş yok. üstelik gidince özleyebileceğim bir tek ailem var. hali hazırda bekleyen bir green card başvurum da var.

kendimi bu kadar da şartlamışım yurtdışı için. bir engel de yok. en kötü ihtimalle orada yapamasam bile 1 sene köle gibi çalışır dönerim.

ama hadi bakalım biri anlatsın bana nasıl çıkıyoruz yurtdışına?
Mesaj tarihi:
lise sonda amerikaya gittim exchangle lise diplomami ordan aldim bide 1 yil orda uni okudum sonra simdi 1 yil da macaristanda okuyup sonra yine amerika yapcam, zor bisey degil :P

edit: typo
Mesaj tarihi:
Mithr said:

haklısın ama ülke dışına çıkmak yapılabilecek en kolay, basit şey. mühim olan dünyayı değiştirmeye çalışmak, savaşmak. bence.

sen değiştir biz seni destekleriz.
hadi aslanım yaparsın
  • Yeni Oluştur...