Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overnet Kullanim Kilavuzu

Vampire

Öne çıkan mesajlar

Konu sadece Overnet üzerine ve overnet kullanicaklarin sorularini cevaplamak amaciyla yaziyorum... www.overnet.com

Ilk olarak overnetten hakkinda biraz bilgi vereyim ve böylece bu program neyin nesidir gibi sorularin cevaplari su üstüne ciksin...Overnete, ünlü E-Donkey programinin servera baglanmadan download edebilen bir versiyonu diyebiliriz (yani Kazaa programi gibi)...Bu durumda E-Donkey programi hakkinda da bilgi vermek gerek tabi...E-Donkey sizin belirli bir servera baglanip bu servera bagli diger insanlarla dosya alisverisi yapmanizi saglayan bir program...

Overnetin kisa gecmisine baktigimiz zaman ne yazikki pek ic acici seyler bulamayiz cünkü overnetin e-donkeyden sonra ortaya cikmasi overnet kullanici sayisinin az olmasina neden olmustu baslarda ve buda gereken dl hizina erisememe veya aranan dosyalar icin cok az kaynak bulabilme gibi sorunlar dogurdu...Fakat overnet son 6 aydaki gelisim asamasinda cok büyük yol katetti ve bircok e-donkey kullanicisini kendine bagladi bunun en büyük nedenlerinden biri overnetin son entegre edilen sistemlerinden biri olan e-donkey kullanicilarindan da dosya cekebilme özelligiydi.Overnet her yeni gelen versiyonunda daha da güclendi ve hizlandi...Ama yinede bir sorun vardi ki Kazaa gibi dl hizlarina ulasmasi icin (mazotlu motor misali) zaman gecmesi gerekiyordu...Ve overnet son versiyonu olan OVERNET V.0.49.4 (www.overnet.com) versiyonuyla icine yeni entegre edilmis HORDE sistemiyle inanilmaz bir sekilde gelisti...Hatta dl linkine kliklemenizden yarim dakka sonra bile max dl speedinize ulasabiliyorsunuz artik (günde yaklasik 8 cd bile download ettigim oldu bu sistemden sonra)...

Overnetin sistemine gelince...

Overnet size Kazaa gibi upload unuzu disable etme secenegini sunmuyor bu zaten "leeching" dedigimiz olayi tamamen ortadan kaldiriyor...Yani ne kadar ekmek o kadar köfte...Eger sizden file cekilmesine izin vermezseniz sizde kimseden dosya alamazsiniz...Siz bi baskasindan dl ederken her zaman sizden dosya cekenler olucak...
Overnette bir file i dl etmeye basladiginiz anda overnet otomatik olarak bircok kisiye baglanicak (dl etmek istediginiz file a sahip kisilere)...Bu baglandigi kisilerin isimlerinin yaninda cesitli mesajlarla karsilasicaksiniz...Bu mesajlarin farkli anlamlari var...Bunlar :

Waiting For Connection : File a sahip kisinin bulundugu ve o kisiyle aranizda baglanti kurulmaya calisildigini belirtir

Queue Place XXXX : Queue Place yazisinin yaninda XXXX le belirttigim yerde herzaman ya bir sayi yazar yada "???" bu simge cikar...Sayinin anlami sizin o kisiden dl etmeye baslamadan önce ne kadar sira beklemeniz gerektigini gösterir..."???" Soru isaretleri ise overnetin daha önceki versiyonlarini kullanan insanlardir ve onlardan dl etmeniz icin ne kadar sira kaldigini bilemezsiniz ama yinede endiselenmeyin cünkü overnet bu sirayi bilir ve sirasi geldiginde o kisiden dl etmeye baslar...

Transferring : Adindan da anlasilacagi gibi o kisiden dl ettiginizi gösterir ve transferring mesajinin yaninda ne kadar hizla dl ettiginizide görürsünüz

No Needed Parts : Karsi taraftan dl edilcek herhangi birsey olmadigini (yani sizin zaten o kisiden dl etmeye calistiginiz file in daha büyük bir kismina sahip oldugunuz) gösterir.Overnet yeni kaynaklar aradikca bu tür mesaja sahip kisilerle baglantisini koparip yeni kaynaklari otomatik olarak arar...

Gelelim overnetin kullanis sistemine...

Overnet oldukca güvenilir bir p2p programi cünkü cektiginiz file'in fake cikma olasiligi %0...Overnetin kullanis sistemi tamamen E-Donkey ile ayni...Yapmaniz gereken tek sey www.sharereactor.com adresine girip ordan istediginiz dosyanin linkine tiklamak yapmaniz gereken baska hicbirsey yok hatta daha overneti acmamis olsaniz bile linke tikladiginiz an program kendiliginden acilip dl etmeye basliyor...Fakat overnette yüksek hizlarda dl yapabilmek icin baz püf noktalari var ki eger bunlari bilmezseniz günlerce ümitsizce dl unuzun bitmesini beklersiniz...

1.Overnet programinin icinde sizin upload ve dl hizlarinizi ayarlanamaniz gereken ve max connection'uninizi belirlemeniz gereken yerde ayarlar yapmalisiniz (Bu konuya yazinin ilerleyen kisminda deginicem)

2.Download ediceginiz dosyanin ne kadar yeni veya eski oldugu sizin dl hizinizi belirleyen en büyük etkenlerden biri...Yani eger dosya daha yeni konulmus bir dosyaysa normal olarak bu dosyayi dl edebilceginiz yer bulma sansinizi düsürür...Cünkü internette sadece 1-2 tane kaynak vardir ve bu kaynaklara herkes yüklenir..Gerci yeni HORDE sistemiyle bu olay büyük ölcüde cözüldü...Horde sistemi sizin upload ettiginiz kisidende sizin dl ettiginiz file in olmayan kisimlarini cekme olanagini sunuyor ve böylece insanlarin sadece sizden file cekmesini seyredip sizin dl etmek icin sira beklemeniz gibi sinir bozucu bir olayi ortadan kaldiriyor...Kisaca www.sharereactor.com adresindeki linkin yaninda kac kisinin o dosyayi cektigini b
Sosyal ağlarda paylaş

Eklemeyi unuttugum cok önemli bir konu vardi pardon:

Downloadlarinizi overnete gecirmeniz cok kolay bunun icin sadece yukardan options - general bölümünden temp dosyalarinin oldugu directorye ayarlayin böylece otomatik overnet üstünden dl edersiniz tabiki önceki kullandiginiz programi kapatarak.AMA asil önemli konu Overnein son versiyonunun özelligi temp fileleri kendi özel formatina cevirmesidir ki bi kez temp dosyalarini overnete gecirdikten sonra eski programa dönmeye kalkarsaniz bu temp dosyalari calismaz...Artik o templeri sadece overnette kullanabilirsiniz...[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 03 July 2003 04:56 tarihinde demiş ki:
Vampire bu dediğin sakat işte ve bunu bildiğimiz iyi oldu.
Off kasıldım kaldım gerçi ne yapacağım şimdi diye.

Ghald bence onu LevieMaxilack e sorsan daha iyi olur cünkü onun ne performans aldigi konusunda hicbir fikrim yok ama yurtdisinda overnetin performansi cok yüksek yani e-donkey ve emule'i oldukca geride birakiyo son versiyonla ama türkiyenin hatlarini biliyosun ve orda dsl yok (en azindan yaygin degil) burda ise dial-up vs yok herkesde dsl var o yüzden benim bi fikrim yok sadece olayi anlattim kullanim kilavuzu olarak ama denemek istersen illa o zaman temp dosyalarinin kopyasini al ve baska bi directorye koy eger memnun kalmazsan geriye döndürürsün o kopyalardan...Ama sunuda düsünüyorum ki emule den memnunsan overnetten hayli hayli memnun kalirsin cünkü emuleden daha üstün bi program...Sonucta emule ilede dl ederken türkiye hatlarini kullaniyorsun...Bi sorun cikicagini sanmiyorum o yüzden...[hline]Dont make me more aggressive than devil...

[Bu mesaj Vampire tarafından 03 July 2003 05:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 03 July 2003 05:27 tarihinde demiş ki:
Girdim bir riske gectim overnete fakat gelgelelim soyle bir sey var. e-muledeyken 10 kişide bu dosyayı görüyorsam şimdi ya bir kişide görüyorum yada hiç kimsede görmüyorum. Bu azalmanın bir nedeni var mı?

Hangi dosyayi cekiyorsun? Ve dogru ayarlari yaptigindan eminmisin? Yani max dl speed, max upload speed vs...ICQ un varsa daha hizli yardimci olabilirim...[hline]Dont make me more aggressive than devil...

[Bu mesaj Vampire tarafından 03 July 2003 05:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bayağı bir denedim hatta aynı dosyaları hem emule' den hem de overnet den indirmeyi denedim. Sonuç overnet açısından çok kötü bence. Sözgelimi çok populer olsun diye matrix yazıp ordan 1-2 megabytlik bir şey seçip bir de emuleden demnedim. Emule 647 source sayısına ulaşırken overnet 56' da kaldı. Arada çok büyük bir fark var. İkisini de indirdiğinde aynı hızlara ulaşıyor ama çok yüksek kapasiteli bir dosya olsa emule' nin çok daha sağlıklı gidebileceğini düşünüyorum. Daha sonra fikrim değişebilir ama şu anki fikrim bu.
:(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 03 July 2003 10:03 tarihinde demiş ki:
Bayağı bir denedim hatta aynı dosyaları hem emule' den hem de overnet den indirmeyi denedim. Sonuç overnet açısından çok kötü bence. Sözgelimi çok populer olsun diye matrix yazıp ordan 1-2 megabytlik bir şey seçip bir de emuleden demnedim. Emule 647 source sayısına ulaşırken overnet 56' da kaldı. Arada çok büyük bir fark var. İkisini de indirdiğinde aynı hızlara ulaşıyor ama çok yüksek kapasiteli bir dosya olsa emule' nin çok daha sağlıklı gidebileceğini düşünüyorum. Daha sonra fikrim değişebilir ama şu anki fikrim bu.
:(

Bende tomb raider dl ediyorum hatta su an cok az kaynakta olmasina ragmen 885 source gösteriyo...Sorun hatlardan kaynaklnabilir, overnetin basinda 5 dakka oturup kac source olcagini beklediysen o zaman yanilgiya düsersin cünkü overnetteki sayilar gec update oluyor...885 source la dl ediyorum ben su an yani.[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

Kazaada avarage 15kb/s ile indiriyorum ama çoğu dosya fake ve az kişide oluyor. E-mule, overnet tarzı programlarsa hem zaman istiyor hem de o hıza ulaşamıyor. Overnet bizim memleket için biraz lüks sanırım upload olayından dolayı.[hline]`eğer tanrı varsa, parmağını bile kıpırdatmadan tüm kötülüklere nasıl katlanıyor` stendhal
Sosyal ağlarda paylaş

ya bilemiyorum ama ben en iyi p2p i KaZaa da gördüm Overnet te max. şu an 2-6 arası. Kazaa da 8-11. şöyle bir durum var Kazaa çalışmıyor. Daha önce kullanmadığım e-Mule yada e-Donkey denesemmi ?[hline]I asked a god for poison cradle me,
Sown to my dreams souls searching,
death blossomswhere clouds lie over me,
Held in god's hands death blooming.
Sosyal ağlarda paylaş

Sıra sistemi yüzünden kafayı yicem ya.. 8kb lik bir resim için tam 3 SAAT bekledim ve dosya bozuk çıktı... eDonkey fln daha mı iyi söyler misiniz ?
Bir de Upload ve Download hızlarını 56k bağlantısı olanlar nası ayarladıklarını söylesinler, belki bir şansım daha olur silmeden önce[hline] "Bırak bu işleri, devlet su işleri" , bir devlet adamımız

[Bu mesaj flyblast tarafından 15 July 2003 15:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bakin arkadaslar sahsen ben soyle yapiyorum.

ShareReactor e giriyorum istedigim dosyayi aratiyorum.
Dosyanin ismini orendikten sonra (ornek:HEDE HODO.1911.Razor.Sharereactor) bu ismi kazaa da aratiyorum.

Muhtemelen 10 kiside oluyo ki bu biraz sansiniza kalmis sonra sabaha kadar deli dl yapiyorum.

Dl'yi gunduzleri yaparsaniz oglen saatleri yada aksam 4 5 daha az kisi olur sirada overnet ve Emule de.[hline]This is a war and we are soldiers!
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar bir kere daha ekliyorum yaziyi dikkatli okuyun, overnet kücük dosyalar cekmek icin kullanilcak bir program degil, yani gidip mp3 veya 5-20 mb arasi kücük dosyalar icin kullanmayin bu programi, bu programi full versiyon programlari indirmek icin kullanin...Cünkü full versiyon programlarin kazaa da fake cikma olasiligi cok yüksek oluyor, özellikle 56k dial up userlarin bu programi kullanmasi oldukca zor (kullanmamanizi tavsiye ederim) bu program saglam bir baglanti istiyor...Ben dün aksamdan beri 8 cd dl ettim (baldur's gate 2 - 4 cd ve NWN + Exp - 4cd = 8cd, cdleri okutamadigim icin yeniden cektim overnetten)...Yani sadece büyük dosyalar icin kullanin bu programi cable baglantinin altinda baglantisi olanlar icin tavsiyem kazaa, cable ve üstü icin overnet...Ve ben hic problem yasamiyorum overnet konusunda, settinglerinizi yeniden gözden gecirin ve size aciklamada verdigim linki kullanin settinglerinizi ayarlamak icin...Bi sorun kalmiyor dünyada bunu milyonlarca kisi kullaniyor sorunsuz bi sekilde, bütün bunlara ragmen sorun devam ediyorsa o zaman tek yapicaginiz sey telekoma küfretmek olucak cünkü yukarda da yazdigim gibi ben yurtdisinda yasiyorum ve burda hic sorunsuz dl ediyorum...[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

emule kullanıyodum
overnet kullanmaya başladım
ama şöyle bir sorun var ki emulede bitmemiş fileları devam etmiyo. temp dosyasını emuleninkiyle aynı yaptım, downloads dosyasını da aynı yaptım olmuyo
emule de kapalı[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

ya overnet ne böle 1.5 saattir BİR TANE BİLE source bulamadı ne RoN için ne de Pirate cove için. (toplam 3 cd).
alala emule dururken overneti napıyım
sinirlendim :-p lol[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...