Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sun, MySQL'i satın aldı


Brigand

Öne çıkan mesajlar

Sunucu pazarının güçlü markası Sun, veritabanlarının en yaygın kullanılanlarından olan iskandinav MySQL'i 1 milyar dolar nakit ve hisse karşılığı satın aldı. Amatör kullanıcıların web sitelerinden, Google, Baidu gibi devasa büyüklükteki şirketlerin veritabanı konusunda seçimi olan MySQL genellikle Linux sunucular üzerinde, Apache Web Server uygulaması ve PHP kodlama dili ile beraber kullanılıyor. Bu sistemlere kısaca "LAMP" adı veriliyor.

Bu satın almanın kesinlikle MySQL'in açık kodlu yapısından sapma olmadığını firma kendi blog sayfasında belirtmiş. Zaten Sun firmasının açık kod dünyasına yaptığı katkıların da bu satınalmanın MySQL tarafında onay görmesinde büyük etken olduğunu, yazılım firması kendi açıklamalarında iletmiş. Sun, Open SOLARIS, Java, OpenOffice gibi açık kaynaklı yazılımlara destek veriyor ve açık kaynak gruplarını desteklemede özen gösteriyor. Birleşmenin Sun'a faydası ise, veritabanı pazarında yerini tekrar güçlendirmiş olacak. Ayrıca, Sun deneyimiyle MySQL'i güçlendirerek, bahsettiğimiz LAMP platformunu Windows ve OSX ortamına taşımayı da düşünüyor.




Kaynak

İngilizce kaynaklar:
http://techreport.com/discussions.x/13943
http://blogs.mysql.com/kaj/sun-acquires-mysql.html/
http://developers.slashdot.org/article.pl?sid=08/01/16/135243

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

youtube, reklam potansiyeli olan pazarı çoooooook geniş bir platform. bkz: facebook'un %5'i 750.000.000$, doubleclick 3.1 milyar $, adsense google'ın herşeyi, vs...

mysql ise çok yararlı bir ürün ama reklam potansiyeli olmayan, üstüne bir de "büyük oranda" bedava dağıtılan bir ürün. getirisi haliyle az.

LAMP oldu sana LAS(un)P =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...