Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 - Windows Görev Yöneticisinde açık programları "işlemi sonlandır" diye kapatmak istiyorum. Windows XP'de yapınca anında kapanırdı programlar, ama vista'da kapanmıyor. Bilgisayarı restartlamak zorunda kalıyorum. Bunun nedeni nedir, nasıl istediğimi yapmasını sağlayabilirim? - Windows son zamanlarda çok hantallaştı. Düzeltecek yazılımlar mevcut mu? Örneğin registry'i veya harddiski felan kontrol edecek, gerekli yerlerde ince ayar çekecek, temizliyecek, windowsun tozunu alacak felan bu tip şeyler. - Başlangıç hizmetlerinin bazılarını durdurdum, ama windows açılışında bu sefer karşıma "bazı işlemler duırdurulmuştur" yazılı pencere açılıyor sağ alt bildirim alanı iconları arasında. - Windows'un kendi "defragment tool"u pek işe yaramıyormuş gibi duruyor. XP'de en azından gidişat durumunu gösterirdi. Burda hiç birşey göstermiyor. Yapıyor mu yapmıyor mu bile anlamıyorum. Windows'un sistem araçlarına alternatif, daha iyi sistem araçları mevcut mu? - Bilgisayarın açılması ardından windows çok geç açılıyor, başlangıcı tamamlayıp, kullanılabilir hale geçiyor. Normalde windows dosyalarını kullanabiliyorum, ama ekranın kararıp geri gelmesini beklemem gerekiyor. Ancak ondan sonra internete bağlanıyor. Hatta o ekran kararıp geri gelmesi sırasında windowstaki dosyalardan birini açıp video izliyorsam, video kilitlenebiliyor, sorun çıkabiliyor. Windowsun bu geç açılmasını nasıl engelliyebilirim? Herşeyi yüklesin ondan sonra açılsın, aktif hale gelsin. - Vista'da birşey yapmak istediğinde iki kez soruyor "bunu yapmak ister misiniz" diye, hatta ekran kararıyor, "yönetici onayı yapmanız gerekiyor" penceresi çıkıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim? Windows XP gibi onaysız monaysız olsun işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krmz Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 sonuncusunun çözümünü biliyorum sadece :( control panel > security center > other security settings' da user account control OFF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 windows'un yavaslamasını biraz olsun duzeltebilmek icin system mechanic diye bir program var, deep scan yapıp komple duzelttin mi bayagı hızlanıyor, ama o da cok uzun suruyor ben gece acık bırakıp yapıyordum... sonuncu'da user accounts'dan yapılıyor bende, security settings'den degil... ayrıca sen de hangi surum var ? bende vista ultimate var, bende de bir sorun var da daha cozemedim, bundan once vista enterprise kullanıyordum desktop'ta, laptop'ta da home premium var, enterprise ve home premium, xp gibi hic bir driver gerektirmeden herseyi calıstırıyordu, ultimate aldım orjinal, bir tarafımda patladı, kendini 98 sanıyor, hersey icin driver yukleyin diyor, cıldıracam, wd external hdd, sony cybershot fotograf makinesi, herhangi bir usb flashdisk... hersey icin driver istiyor, en onemlisi de hdd, cunku driver'ı yok... nette baktım vista ultimate kullananlarda var hep bu sorun, insallah service pack cıkınca duzelir bu ne ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 vista home premium mu ne öyle bişi. driver sorunu olmuyor bende. sadece modem için driver yükledim o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 yok iste bir tek ultimate gerizekalı =)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 yok yok premiumda gerizekalı adam gibi ekran kartı driverı yükleyemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Laptopta denemek için Vista Premium download ettim, kurdum, sildim. Her şeyi sorunsuz tanıdı. SP1 versiyonu falanmış sanırsam. Ekran kartını tanıdı, güncellemelerini çekti. Wireless kartı tanıdı, modemi tanıdı. Hiçbir sorun olmadı. Bir yerlerden kendi keyinizi kullanacağınız bir Vista Premium indirip kurulumu ordan yaparsanız belki işe yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 system mechanic tarzı baska programlar var mı kfg ? system mechanic le ilgili yorumlara baktım bikac sitede cok iç açıcı degildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 xp için advanced system optimizer diye bir şey denedim ve gerçekten beğendim. Vista için de versiyonu vardır muhtemelen. Denemeye değer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 bendede su sorun var, denetim masasındaki bütün opsiyonlara vistanın search barından ulasabiliorum ancak start menusunu açıpğ oradan denetim menusune tıkladıgımda başta açılıor, makina 3 sn kitlenior, sonrada hata verior. bunun çözümü varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 western digital'le ilgili bu sorunu aradım nette, kimse direk ultimate'lerde oluyor dememis, ama sorununu yazanlar hep vista ultimate kullanıyordu, zaten iste benim laptop da premium var, herseyi goruyor, external'ı da onun aracılıgıyla kullanıyorum cok onemliyse.. ben system mechanic'i bayagı bir sure kullanmıstım ama oldu kullanmayalı, ben de hic sorun vermedi, bir tek temizleme islemi sırasında cok kotu kasıyordu baska birsey yapmak imkansızdı ama sonra bariz bir fark oluyordu bilg. in hızında, bir de bi sorun daha vardı ama o benden kaynaklanıyordu galiba, benim hdd de birsey vardı onun icin deep fragmentation yaptıgımda hep aynı noktada bilg. reset atıyordu, onun dısında sorunsuzdu, odullu falan hatta bildigim kadarıyla =)... baska bilmiyorum bu tip program... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordVithar Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Western Digital external drive'imi vista 1 saat öncesine kadar sorunsuz tanıyor ve çalıştırıyordu ancak elektrik kesintisi sağolsun artık tanımıyor, driver bulamıyor vs vs, nette 1 saat aradım INFCACHE.1 dosyası ile ilgili bir sorun olduğunu okudum adamların dediğini yaptım ama hiçbir şekilde tanımadı, bu soruna bir çözüm bulmuş biri var mı? help plx.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordVithar Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Hiç kimse yok mu yaw vistada ki bu external drive tanıtma sorununu yaşamış ve çözmüş olan? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 başka bir makina görüyormu diskini ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordVithar Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 XP yüklü makinalarda plug&play olarak direk görüyor zaten ama vista ultimate 64 bit kullanıyorum, patladım bi bakıma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar