Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Ailesine katılmak...


Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, bu oyun hakkındaki ilk haberlerden beri, oyun beni çok etkiledi. Hep bu kitlenin bir parçası olmayı düşündüm ama malesef gerekli zamanı bulamadım. Artık okul işimin azalmasıyla aranıza katılmak istiyorum.

Yanlız bir sürü sorum var, cevaplarsanız çok sevinirim:
1) Şimdiye kadar okuduğuma göre bu oyun içi skiller bayağı karışık ve skill limiti yok. Ayrıca, gerek bir savaş gemisi gerek bir maden gemisinde bir sürü karmaşık ekipman var, radar karıştırıcı, karıştırıcı önleyici falan, warp scrambler.. Bunları öğrenebiliyor muyuz acaba? Zor geliyor mu?

2) Oyuna yeni başlayanlar için grup veya takım olarak başlayın tavsiyesi aldım. Evet, bence de bu çok işe yarardı ama malesef arkadaşlarımı bu oyun için para verip oynatmaya ikna edemedim. Hepsi böyle binlerce kişinin bağlandığı tek bir serverda eşşekler gibi lag olacağını söyleyip, kablo veya 56K modemin yetmeyeceği kanısındalar. Şimdiye kadar okuduğum yazılara göre 56K yetiyor deniyor. Ben de şüpheliyim ve arkadaşlarıma hak vermeden edemiyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim.

3) Okuduğum başka yazılara göre, oyunda Rusların birleşmesi ve bir şirket kurmuş olmaları beni heycanlandırdı. Niye Türkler de birleşip bir şirket kurmasınki? Şuanda oyunda oynayan Türk arkadaşlarım bulundukları mevkiyi ve ait oldukları şirketlere dair bilgiler yazarlarsa sevineceğim. Belki ileri zamanlarda bir birleşme söz konusu olabilir.

4) Oyunda okuduğum kadarıyla gezegenlere inmek yok. Olamazdı zaten hem 5000 sistem hem de gezegenler :p

5) Ben üniversiteyi Amerika'da okuyacağım. Önce makina veya endüstri mühendisliği okumayı düşünüyorum ve daha sonra da İşletme okuyacağım. Bu şirket kurup şirketi yönetme olaylarına çok yatkın ve meraklıyım. Bence biri bu yeteneklerini bunun gibi bir oyunda geliştirebilir ve bence daha eğlenceli olur oyun. Eğer Türkler olarak bir şirket kurarsak ve bunu gerçekten geliştirirsek bence oyunun eğlencesi defalarca katlanır.

6) Oyunu bir türlü satın alabilme olanağı yakalarsam, en yakın zamanda almayı düşünüyorum. Sizin verdiğiniz linkler bozulmuş malesef.

Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1) Oyun baya geniş, çok skill var, çok meslek var, ekipmandır gemidir çok seçenek var, ama öğrenmek o kadar zor değil. Oyun içinde El Turco kanalında türkleri bulabilirsin, yardımcı olurlar (Gavurlar da yardımcı olurlar :P). Yani bir haftanı almaz oyunu çözmek temel olarak. Ileri düzey şeyler için de deneyim lazım tabi.

2) Yalan. Ben 7 aydır 56k'da oynuyorum, süper çalışıyor. Lag falan çok az (Ki ben korsanım, savaştan savaşa koşuyorum, savaşta lag problemi çok az geldi başıma). Oyun 56k'da da süper çalışır kabloda da, lag problemi olmaz.

3) Rusların birleşip şirket kurdukları doğru (RUS), gerçi oyundan atıldılar bi kere duplication exploitini kullanmaktan ama geri geldiler :P. Türklerin kurduğu bir şirket olarak ise Dreamsmiths var, yönetici kadro tamamen türk ama bikaç tane gavur da var. El Turco kanalında bulabilirsin genelde.

4) Yok gezegene inmek falan, delikanlıyı bozar o işler ;)

5) Valla ben korsanım, pek anlamıyorum ticari/sanayi/üretim etc. şirketlerinden, ama uğraştırıyor baya organizasyon. Bizde prensip tut milleti para ödettir bırak :)

6) Siteden download edebilirsin (http://www.eve-online.com). 19.99$'dı en son, download edip account açmak. Dersen ki CD alacam, Avaturk satıyodu ama bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus dostum,
Gerçekten çok yardımcı oldun, buradan sana çok teşekkür ediyorum. Umarım bağlantı senin dediğin gibidir :)

Şimdiye kadar okuduğum bilgilere göre kafamda zor da olsa bir senaryo yarattım :p Bu bizim birleşip şirket kurma olayını geliştirmeyi düşünüyorum. Şirketi olmayan diğer Türk miner dostlarımla birlikte zamanı gelince bir şirket kurarsak, ondan sonra şirketi Dreamsmiths'le birleştiririz. Ondan sonra zamanı gelince, bu bölümden yapılıp yapılmadığından emin değilim ama, iki şirket bir faction altında toplanır, uzay istasyonu alınır, Türk arkadaşlarımız, mevkiileri ne olursa olsun, istasyona uğrar veya factiona girer.

Şimdiden çalışmaya başlamam lazım :p Exodus'a burdan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.[hline]Mirage a.k.a. NaileR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exoduscum,

Son yaptığım bazı araştırmalara göre gerçekten de limit olmadığını öğrendim. Şimdi karakterimin kararını az çok belirledim ama şöyle bir olay var: Ben para kazanmak amaçlı, karakteri ilk önce tam bir trader yapacam. Ama madem skill limiti yok, biraz pahalıya patlasa da sonradan bir korsan olmak veya savaşçı olmak için gerekli skilleri fulleyebilirim dimi? Yani biraz zor gibi görünüyor, çünkü benim burda uyguladığım mantık paran varsa herşeyi yapabilirsin. Tradingde eşşekler gibi para kazanma amaçlı olacağı için mantıklı bir sebep olarak görüyorum. Yeterince para kazanınca, sizleri de birleştirecek olan şirketi kurmayı düşünüyorum ki ondan sonra Combat skillerine başlayabilirim.

Bu arada tradingle başlamak illa da tek para kazanma çözümü diilmiş. Direk NPC korsanları keserekten de para kazanlıyormuş. Galiba sen mesela böyle başladın oyuna. Sana olan sorum ise bu iş iyi gelir getiriyor mu? Kaliteli clone'unu, ekipmanları falan ayarlayabiliyor musun? Ayrıca korsan olduğunu belirtmiştin, M0o'dan mısın yoksa serbest misin.. merak ettim de eğer M0o'dan olsaydın yardımın dokunabilirdi bayağa ileri zamanlarda :P

Buraya başka arkadaşların da mesaj atmasını ve oyundaki düzeylerini yazmalarını rica ediyorum. Birlikte hareket edersek çok kazançlı çıkabiliriz.

Saygılar ve sevgiler[hline]Mirage a.k.a. NaileR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben m0o değilim Space Invaders'danım, ama m0o'la da baya muabbetim var. Ben mine'dır trade'dir pek uğraşmadım, direk milleti soyarak para yaptım :) hem eğlenceli hemde karlı iş. Bence combat pilotu olacaksan ona göre char yarat çünkü attributelar çok etki edio skill train etmesine. TTI'deki exodus ben değilim, gerçi TTI'le de ortakdık bi zamanlar

[Bu mesaj Exodus tarafından 24 December 2003 16:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası Megathron herhalde şu anda oyundaki en lüzumsuz battleshiplerden birisidir. Sadece görüntüsü güzel, onun dışında pek bir olayı yok. Drone space var ama, herkesde var o. Hybrid silahlara bonus alıyor, ama apocalypse veya tempest daha iyi firepower'a sahip. O yüzden boş gemi Megathron (Mine etmek için belki kullanılabilir, ama onun için bile apoc daha iyi). Hem ben faşist caldari terörist roleplayi yapıyorum, o yüzden kınıyorum megathronu falan ;)

En iyi cruiser bence Blackbird şu anda. 6 tane medium slot ile en sağlam Electronic warfare cruiserı. Aynı zamanda 3 tane launcher slotu ve 3 tane turret slotu var (toplam 4 hi slot), bu yüzden firepower'ı da baya iyi.

Frigateler arasından kestrel herhalde en iyisidir, çünkü 4 launcher slotu var ve cruise missile'ları kullanabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Exodus sana o soruları sorduğumda neyin ne olduğuna dair bi fikrim yoktu, uzun araştırmalarımdan sonra hepsini biliyorum. Ve şimdi bulduğum gemi özellikleri chartına göre verdiğin cevapları karşılaştırıyorum:

Oyunu yüklememin bitmesine 12 % kalmışken baktığım statistiklere göre karşılaştrim:

Megathron, Tempest ve Apocalypse'den CPU, Cargo, Armor, Structure, Shield özelliklerine göre daha iyi. Onlardan daha yavaş ve sadece 2 tane missile özelliği var. Tempesttın 4, Apocalypse'in 2. Onun haricinde Megathronun 4, Tempesttın 5 ve Apocalypse'in ise 4 tane mid-slotu varki pek fazla değiştirmiyor olayı :p

Şimdi Kestrel ile Tristan'ı karşılaştırıyorum.

Sadece slotlara bakıcam: Tristan 4 3 3, Kestrel 4 3 2
Kestrel 4 missile, 0 turret
Tristan 1 missile, 2 turret

ki şimdi baktığım öbür özelliklerin hepsinde de Tristan daha iyi. Tabi missilelar çok daha iyi dmg verebiliyorlar ama yavaşlar ve çok pahalı ammoları var.

Cruiserlara baktığımızda çoğu Gallente cruiserları Blackbird'den üstünler. Sadece Mid slotları çok az. hepsinde 3. Blackbird'ün 6. Şimdi ben tecrübesizliğimden bu elektronik ekipmanların ve mid slotların ne kadar önemli olduğunu bilmiyorum. O yüzden yorum yapamayacağım.

Yine yardımcı oldun, ama bilgilendirici olmana rağmen kendi gemilerini sölemedin.

saygılar sevgiler[hline]Mirage a.k.a. NaileR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere med slotlar dehşet önemli, her türlü yüksek teknoloji oyuncaklar bu slotlara gidio, yani 4/3 tane olması büyük desadvantaj. Blackbird sadece bir cruiser ama 6 med slot olması battleshipleri bile yamultacak kadar tehlikeli olmasını sağlıyor.

Missile'lar da ayrıca çok kuvvetli. Biraz masraflı ama kestrel 4 tane cruise missile attığında minimum 1000 damage falan vuruo, ki bu da oyundaki bütün frigate'leri yamultabilir. Raven zaten 6 tane launcher'la herhalde oyundaki en sağlam gemidir. 6 tane med slotu olması shield hardener (kalkanın dmg resistance'ını arttıran modül) setupıyla çok güçlü olmasına neden oluyor (Caldari gemileri zaten shield üzerine kuruludur).

Megathron her ne kadar sağlam görünsede, aldığı bonus (hybrid dmg bonusu) ve missile launcher eksikliği/med slot eksikliği onu ezik yapıyor. Apocalypse de de sadece 2 missile slot ve 4 med slot var ama laser silahları baya güçlü, üstelik aldığı bonus da capacitorü ayakta tutuyor.

Bende bisürü gemi var, şimdilik Caracal kullanıyorum (5 missile slot'lu cruiser), ama scorpion falan da oturuo hangarda, durum olursa çıkarıyorum (yeni patch çok yavaşlattı bshipler, o yüzden kullanmak istemiyorum).

Oyunda Türk'e benzeyen ırk yok gibi bence, az bulunan adamlarız biz, jovianlar gibi :P

Gallente'ler de çok şerefsiz ayrıca ;P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm Gallentelelilerin neresi şerefsiz çok merak ettim :p
Söylediğin herşeyde haklısın da, ben bu elektronik aletlerin o kadarda önemli oldularını bilmiyordum.
Ama hala Caldari gemilerinin AŞIRI tipsiz olmaları üstünde diretiyorum :D

Artık heralde Caldari olcam gibi gözüküo..[hline]Nail "Mirage" Avunduk

The Ultimate GS'li
The Perfect PvP'er

aka NaileR, Türk

And the most glorious of all, he is the...

Türk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada oyunu yükledim herşey hazır ama lanet account açma olayında problem çıktı benim accountun billing information'ını kaydedememiş lanet bilgisayarları, girince bida yaz dio ben de yazıorum ama problem çıktı daha sonra tekrar dene dio hep 3 gündür böyle sinir olcam her tarafa yazdım ask questiona yazdım email attım ama hala yardım eden yok lanet olsun[hline]Nail "Mirage" Avunduk

The Ultimate GS'li
The Perfect PvP'er

aka NaileR, Türk

And the most glorious of all, he is the...

Türk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gallentelileri sadece gemilerinin acayip karizmalarından seviyorum. Caldari olacağım kesinleşio da şimdi ben önce miner olarak başlicam. Ama malesef Caldari cruiser ve frigateleri pek uygun diil minerlara.. O yüzden hem Gallente hem de Caldari gemi kullanma skillerini öğrenecem gibi gözüküo..[hline]Nail "Mirage" Avunduk

The Ultimate GS'li
The Perfect PvP'er

aka NaileR, Türk

And the most glorious of all, he is the...

Türk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada elektrik ekipmanı mı daha önemli yoksa misslelar mı daha önemli? Ona göre seçersin çünkü Scorpion mu yoksa Raven mı diye. Sen Scorpion'u seçip en güçlü gemi Ravendır demişsin de anlamadım.[hline]Nail "Mirage" Avunduk

The Ultimate GS'li
The Perfect PvP'er

aka NaileR, Türk

And the most glorious of all, he is the...

Türk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...