Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Macbook Duyuruldu (Air)

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:
void derler sonra "artık bilgisayar için bilgisayara gerek yok hayal gücünüzün muhteşem sınırsızlığında apple sayesinde coşun cop para ama hiç bişey vermiyoruz özgürlük hiçliktedir" der steve amca bizde oley deriz,

işverende "kafamı buluyo bu lan benle" der falan işte

heyallaam abi hasta mısın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
sunumda cıkartınca masaya işveren "vauvv" diyicekmi evet ama o kadar..

işveren dediğinin yanında "bu adama fazla para veriyorum galiba" düşüncesini uyandıracak hareketlerden dikkatle kaçınmak gerekir.

böyle bir alet 3 saatin altında pil ömrü varsa değmez, 3 saat üstünde falansa ama çok güzel takdir ettim. herşeyi o kadar kısıtlanmışken pil ömrü gibi mobilitenin en önemli unsurundan da kısmışlarsa hakkaten adam düdüklüyorlar demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

şekli şemali diğer apple ürünlerinde olduğu gibi elimi ayağımı titretmese, heyecanlandırmasa dahi "harbi air olmuş bu!" diyebilirim. ancak ssd için keşke biraz daha büyük olsaydı görüşüne katılıyorum.

lam zamanında 286larımız falan vardı (pc baabında) o zamandan beri feci yol katettik.. 17lik bi dell taşıyorduk yanımızda. analizleri yapabilecek kuvvette lepitap buydu, dolayısı ile ynnımızda eşşek yükü ile ağırlık taşıyor, tüm gün hammallık yapıyorduk. o günlerde şikayet ettiğim, ne şikayeti bariz yaygara kopardığım konu şu idi "çantaya atıp gerisini dert etmeyeceğim lepitap (laptop yani) istiyorum! minicik ve dayanıklı olsun"

her neyse bu apple tabii ki çantaya atıp gerisini dert etmeyeceğim bi ürün değil. ama en azından bir adımdır di mi? şekilli, küçük ve aluminyum kasaya sahip, gereksiz şeyler atılmış zaten içinden falan filan..

SSD'lerin canavar hızla yaygınlaşmasını ve sharp zaurus gibi aletlerde 1,6ghz hızlara ulaşılmasını diliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

derdi tasarım olan ya da asus eee kadar kısıtlayıcı donanıma takılmak istemeyen, "zengin" birisi alabilir =)

apple pazarlama işini iyi biliyor ama.. remote disc'i yeni bir şeymiş gibi tanıtıyor misal. herhangi bir pc'nin, ağ üzerinde cd-rom'unu paylaşıma açmasından öteye giden bir şey değil aslında. yıllardır var bu teknoloji, "zorunluluklar" dışında da rağbet görmez. zira ağ'dan veri paylaşımı, cd/dvd'den okumaktan daha hızlı olsaydı, zaten cd/dvd'ler şimdiden çoook azalmış olurdu. bunu pozitif bir özellik gibi göstermek, o kadar da etik gelmedi bana.

yine de gelecekte kablo ya da wireless veri aktarımının hızlanmasıyla, cd/dvd'lere güle güle diyeceğiz gibi geliyor. apple bunu şimdiden yapmış =)

edik: ayrıyetten mac'lerin tek tuşlu fare/touchpad'de ısrar etmeleri, üstüne bir de multi-touchpad'leri yapıp, sağ tuş için insanları kıvrandırmalarını haklı bulmayı anlamıyorum. tamam multi-touch janjanlı da, hala sağ tuş için butona basmak daha kolay. bunu niye kabul etmezsin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Kisitlayici donanim? Pek degil... Zaten yapabilecegin seyler sinirli... Otesi yok ki. Yani 10GB RAM de olsa bu aletin uzerinde 13'lik bi aletle zaten oyun oynamazsin, tasarim yapmazsin. Iste o noktada gereksizlesiyo haybeye fazladan $1300 vermek. Satarsa adindan satacak baska bi sey degil.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
riglous said:
Iyide Asus EEE $400. Teknik ozellikleri biraz daha dusuk ancak zaten 13'lik bi laptop'la yapabilecegin seyler sinirlidir. 2GB RAM gereksizdir mesela. Sahsen ben anlamadim amacini...

türkiye'de satılıyor mu?

http://www.sahibinden.com/search.php?b%5Bsearch_text%5D=asus+eee&image.x=0&image.y=0&gclid=CMvkr5HX-pACFQEkQgodE26F0g
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe.. tam türk işi olmuş.. 400$lık alet (yani 470ytl) türklerin satış fiyatı ise 600-800ytl arası. (yani 510-680$ arası) illa gidip dışarıdan bizim almamız gerekiyor böyle ürünleri.. hmmpf..
işte bunu seviyorum :S

çok alakasız bir şekilde air'ı annemin de beğendiğini söyleyebilirim ^_^

diğer yandan keşke ekran dönüp katlanıp tablet olarak da kullanılabilseymiş diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Zaten yapabilecegin seyler sinirli... Otesi yok ki. Yani 10GB RAM de olsa bu aletin uzerinde 13'lik bi aletle zaten oyun oynamazsin, tasarim yapmazsin. Iste o noktada gereksizlesiyo haybeye fazladan $1300 vermek. Satarsa adindan satacak baska bi sey degil.

Simdi hadise tam olarak boyle degil, evinde bu alete uygun bir docking station in varsa ve birde 22" lik guzel bi monitorun varsa kablosuz bir mouse/klavye setiyle oyunda oynarsin en kral tasarimida yaparsin, kurguda yaparsin. Parasi olan insan icin guclu makine tasiycam ve ayni fiyati vercem ehehe diye 17 inchlik bilgisayar alip gezmek pek de hos degil. cogu 13 inchlik bilgisayar cogu islemin altindan kalkabilecek seviyede, ve disarda kullanim kadar bi kac ev adaptasyonuyla yerinden feragat etmek istemeyip isini farkli makinelere bolmek istemeyenler icin birebir.
Optik surucu yok diyenlere, docking stationlara baglayabileceginiz external diskler, optik suruculer, klavye mouse, coklu gosterim imkanlari(projeksiyon, tv, lcd) gibi bir cok secenek var. Evet fiyat abariyor mu, abariyor ama hatirlatirim son 2-3 sene onceye kadar notebooklarin fiyatlari simdiki donanimlarina kiyasla 2-3 kati kadardi, bunlarin da zamani gelicek yavas yavas.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya birde bunun rakibi ASUS EEE falan değil ki. Adamlar Sony Vaio'nun küçük versiyonlarına rakip çıkarıyor bunu. Onlarda zaten en son hatırladığım kadarıyla 2000$ falandı küçük oldukları için. Bunun işlemcisi çok iyi, ram'i çok iyi. Birde nvidia ile anlaşıp özel bir çip ürettirseymiş dünyanın en kral cihazı olurdu heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Lol ayni mantikla duzgun bi desktop alirsin ki performansi her turlu laptop'tan kat be kat ustun olur; tasimak istedigin zaman $400'lik Asus EEE'yi tasirsin. Evine geldiginde kalvyeni vs. yine laptop'a baglar onu kullanirsin. Zaten wireless network sayesinde laptop'in desktop'inla her seyi share edebilir. Hatta cok istiyosan ssh yoluyla desktop'ini laptop uzerinden kullanirsin. Bu durumda $1800'a laptop almaktansa $1200'a desktop, $400'a da Asus EEE almis oluyosun. Monitorsuz $1200 harciyosan bi kasaya hemde...

Uzun lafin kisasi; 22'i her tarafta goturemeyecegini dusunursek, o zaman laptop'la sadece evinde oyun oynayacaksin zaten. Eh hal boyleyken evine desktop alirsin, yanina da bi Asus EEE alirsin. Muhtemelen her turlu Air'dan daha iyi bi cozum olur bu.

@Lathspell, 13'e isterse yedi tepeye padisah olsun, ne yazar? Zaten o ekranla yapabileceklerinin sinirli olusundan bahsediyoruz. Bu nedenle de performansin gereksizligini tartisiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ya birde bunun rakibi ASUS EEE falan değil ki. Adamlar Sony Vaio'nun küçük versiyonlarına rakip çıkarıyor bunu.

11.1" de tz serisi ve 13.3" de sz serisi var evet.

riglous said:
Lol ayni mantikla duzgun bi desktop alirsin ki performansi her turlu laptop'tan kat be kat ustun olur; tasimak istedigin zaman $400'lik Asus EEE'yi tasirsin. Evine geldiginde kalvyeni vs. yine laptop'a baglar onu kullanirsin. Zaten wireless network sayesinde laptop'in desktop'inla her seyi share edebilir. Hatta cok istiyosan ssh yoluyla desktop'ini laptop uzerinden kullanirsin.

Burada kimsenin desktop bilgisayarlarin tasinabilir bilgisayarlara karsi olan ustunlugunu tartistigini sanmiyorum, evet bu kesinlikle daha ekonomik ve mantikli bi tercih olacaktir ama ofisimde veya bilgisayarimi en cok nerede kullaniyorsam artik orada neden daha kucuk seceneklerim varken desktop bilgisayar kurayim? Ustelik zaten evde desktop varken klavyeyi vs mobil bilgisayar baglayip kabloyla ugrasmakda ayri bi komik durum. Ben desktop bilgisayarin olmamasi durumundan bahsediyordum. secure shell e gelirsek de, herkesin it sektorunde calismadigini veya computer science okumadigini varsayiyoruz elbette. Son kullanicilardan kac kisi ssh biliyor? Bilmesini gectim varligindan haberdar?

Yazdiklarimdan yanlis anlasilmasin, ben de ayni paraya desktop+ucuz yollu mobil bilgisayar kombosunun daha mantikli olacagini dusunuyorum, fakat benim muhalefetim ultra mobil bilgisayarlarinda uygun adaptasyonlarla oldukca yeterli ve kullanisli sistemlere donusebilecegi, ve herhangi bi donanim israfinin olmadigi yolunda. Param varsa neden olmasincilardanim yani.

Kaldiki asus eee nin boyutu donanimi ve pil omruyle(2.8h?) zaten pek de disli bi rakip olmadigi ortada, bunun yerine standart bataryasiyla 5 ila 9 saat arasi calisma suresiyle vaio tz serisi var, donanim ustunlugunden ve kalitesinden bahsetmiyorum bile.

Ayrica premium ultra portable kategorisindeki bilgisayarlar tutuluyorki en hizli gelismeler ve yenilikler onlarda oluyor, arz olmasa neden ugrassinlar ki sonuc itibariyle? Bu bilgisayar bana gore son zamanlarda kizisan ultra portable yarisina apple in cevabidir, bakilirsa dell xps13, vaio sz serisi, toshiba portege in son zamanlardaki bilgisayarlarina ne dedigim daha iyi anlasilacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...