sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Sorun da orada baslıyor zaten. Bir sunucu her gün reboot edilmemeli.. Uptime denen sunucunun kalitesini belli eden (nispeten) bir olay var.. Bu yüzden sunucu olarak Windows Sistemler düşünülmüyor.. Eh o konuda Linux seçmekte haklı arkadaş. Bu arada hesapladım, ( CS bilmiyorum söyliyim ) Saniyede her kullanıcıya veri transferi : 4 kB/sn Günlük Sunucunun Kullanımı : 20 saat Her an online kullanıcı sayısı : 14 Map değişme uzunluğu : 35 saniye Günlük map değişimi : 45 map ise ; Günlük sadece CS ye harcanan bandwith 3931 MB oluyor. Yani ~4 GB.. E tabii böyle bir sunucunun olacağını sanmıyorum. Bir şekilde o 14 kişi, 12 kişilere düşer, veya sunucu bazen boş olur, bazı günler çok daha az kişi girer falan filan... Buna bir 0.6 gerçeklik payı katsak. 3931 MB oldu size 2358 MB. Yani ~2.3 GB.. Aylık 25 gün tam performans çalıştığını düşünsek ; 58965 MB.. Yani 57 GB... Tabii yukardaki değerler farklı değilse... Ortalama 50 - 60 GB/ay lık ve anlık 186 Kb/sn lik bir bağlantı bir CS sunucusuna ( ideal bir CS sunucundan bahsediyoruz yukardaki gibi değerlere sahip olan.. ) yetecekmiş demek ki.. ( ya da ben bir yerlerde matematiksel hata yaptım ) Normal bir CS sunucusunun, aylık 15-20 GB 'ı geçmeyeceğine eminim :) Tabii tekrar tekrar CS de ne kadarlık bir transfer hızı vardır saniyede bilemiyorum..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Bak bende bu işe ilk başladığım net_grap 3 te yazan grafiğe bakıp 2kb ye 2kb diyordu bende direk bunu 14 ile çarptım v.s sonra uygulamaya koyuldum ve evdeki hesap çarşıya uymadı nededini araştırdım oyuna baglanırken hız en az 6kb oluyor 6kb nin üstü baglantıya göre değişiyor, ayrıca ekranda ne kadar çok insan warsa harcanan band o kadar artıyor biraz biraz beklersen sana turksystemsin grafiklerini göstere bilirim[signature][hline]Be nice or be gone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Ben cok seviyorum Ozel Mesaj olayini, siz de sevin.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 benımde solemek ıstedım bu wındows sphere sunucu hemen şişiyo 25 saatde bir restart atmak gerekıyor. linuxde bu olay yok. ben amerıkadan bi shell almısdım os si sun solirisde uptima cektımde gozlerıme ınanamdım tam 3 senedir makına uptı :))) bide bi sorum olıcak sphere55i kuruyoruz. gorunusde gayet acılımı hatasız ve guzel ılerde ne sorunlar cıkarıcak sayın coder? bana yardım edebılırmısınız bu konu hakkında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 CS saniyede ne kadar harcar bilemiyorum. Saniye de 4 kB ile bir çok şey yapılabilir, o yüzden o rakamı verdim. Bunlar hep teorik hesaplar, gerçek değerler ancak bir kaç tane mrtg grafiği analiz edildikten sonra falan oluşur.. Bunun UDP si var, zartı var zurtu var..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 [url] http://mrtg.turksystems.net/cs1-server/195.214.183.41_2.html gönül isterdiki kendi istatistiklerimi vermek ama oda pazartesiye ancak bir incele demek istediğimi anlıycaksın ben zorlanmıştım grafiklere bakıyorum ama kabullenmiyordum[signature][hline]Be nice or be gone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 mesajım sharkye idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Benim Uptime yarıştırmak gibi bir niyetim yok maksat iyi hizmet versin sabah 7 de atılan bir reset kimseye sorun olmaz[signature][hline]Be nice or be gone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 said: Baggio, 25 January 2004 22:13 tarihinde demiş ki: Ben cok seviyorum Ozel Mesaj olayini, siz de sevin. Pardon. :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 benımde solemek ıstedım bu wındows sphere sunucu hemen şişiyo 25 saatde bir restart atmak gerekıyor. linuxde bu olay yok. ben amerıkadan bi shell almısdım os si sun solirisde uptima cektımde gozlerıme ınanamdım tam 3 senedir makına uptı )) bide bi sorum olıcak sphere55i kuruyoruz. gorunusde gayet acılımı hatasız ve guzel ılerde ne sorunlar cıkarıcak sayın coder? bana yardım edebılırmısınız bu konu hakkında Sharky? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 linuxde yani sphere55i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 üsteki msjlardada söylediğim gibi sphere 55i linux versiyonunda kabul edilen bir bug war -9 erroru olarak dışarı devamlı cıkıyor[signature][hline]Be nice or be gone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Ne konuda yardım edebileceğimi tam algılayamadım. UO Emülatorleri bölümünde bir arama yaparsanız, Sphere ve Linux altında otomatik olarak bir shell script ile çalışıp çalışmadığını kontrol eden, ve çalışmıyorsa tekrar çalıştıran bir scriptin nasıl yazılacağı konusunda bir topic mevcut. Daha farklı bir yardım isteniyordu da ben mi algılayamıyorum ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 o script bende war :) super bişi server crash olsa bile proccesi kontrol edıyo otomatık acıyo serveri linuxun bı kolaylıda bu wındowsda warmı bu ? hıc sanmıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Sanmakla olmuyor iste bu isler, sanacagina biraz server OS'ler hakkinda bilgi edin bence, NT tabanli windowslarda Service olayi var.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor Email: [email protected] | Icq: 5100111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Script sizde mi var ? Eh pek hoş, ben ilgi duymadığını zannediyordum :) Linux 'taki cron olayı Windows larda da var. Hatta NT olmasina veya Service olmasına bile gerek yok. Belirli zamanlarda belirli işlemleri yaptırabiliyorsunuz rahatlıkla.. Task Scheduler gibi güzel interaktif bir şey yapmış adamlar, eh tabii pek kullanılmıyor o ayrı.. Ha elbetteki Unix/Linux'taki kadar güçlü bir şekilde sistem yönetimi yapılamaz, buna her zaman katılırım.. :) Ama bu kadar basit bir şey de Windows ta yapılamaz demek, Windows'a ayıp etmek olur.. Her ne kadar Microsoft 'un ( Office Groupware 'i harici.. ) hiçbir ürününü sevmesem de, bir kaç kişinin beyninin bir bölümü var o işletim sisteminde :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 ama windowsda server crash olunca program hala orda duruyo yani tekrar acamaz serveri elle yapmalısın her zaman bunu. ama linuxda öle deil procces siliniyo kayboluyo script yenıden acıyor serveri. bunu dusunmusmuydun :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Crash o degil :) Not Responding oluyor senin dedigine gore yani.. Eh bazen Linux'ta da bu oluyor.. Windowstan bir farki yok. Inanamiyorum Windows'u savunduguma..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakankan Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 ben kendı bılgısayarımda wındows kullanıyorum cunkı cok rahat guzel bişi. ama bu sphere konusunda kesınlıkle linux tercıhım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 ya hala ne linux'ı be? uçtun galiba? developerları da diyo. 'kullanmayın!' diye.. sen hala hem anlamıyorum ama linux yönetir diosun ne biçim iş anlamadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 +1[signature][hline]Be nice or be gone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Q-Mix Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2004 said: canerg, 25 January 2004 21:31 tarihinde demiş ki: Sen sponsor olucaksan linux mu windows mu bunu senin şeçmemen gerekiyor, şu anda Türkiyede linux te bir sphere göster bana ? 2 gün önce buraya scriptir arıyorum diye gelene biraz önyargı ile yaklaşmamız doğaldır.Hatta adam ilerletip sabancıları v.s karıştırırsa insanın kafasında soru işareti oluşuyor istemeden ? Ha bu arada ilk önce 80GB olan bandın 512k olsa ne yazar sen 512k ile kaç kişiyi oynatmayı düşünüyorsun? Sen sphere ı ne kadar tanıyorsunki ? Sen ne kadar tanıyorsan oda o kadar tanıyor merak etme ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar