cocacola Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 YÖK Başkanı açıkladı: "Üniversiteye girmek daha da zorlaşacak!" Özcan, "Türkiye, yüzde 36'sı 14 yaşın altındaki nüfusla gelecekte üniversiteye girişte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak." dedi. Özcan, Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü'nce (NIHA) Kızılcahamam Patalya Otel'de düzenlenen kongrenin açılışında konuştu. İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Türk yükseköğretim sisteminin yapısını anlatan Özcan, Türkiye'de devlet ve vakıf üniversitelerinin yanı sıra askerî ve polis okullarının da bulunduğunu anımsattı. Lisans ve meslek yüksekokullarındaki eğitime ilişkin bilgi veren Özcan, öğrencilerin, öğrenim gördükleri fakültelere göre, her yıl YÖK tarafından önerilen belli bir miktar parayı ödediklerini, öğretim maliyetinin en az yüzde 50'sini devletin karşıladığını belirtti. Türkiye'de üniversiteye öğrenci seçimine de değinen Özcan, her yıl üniversiteye giriş sınavlarına katılanların sayısında artış olduğunu kaydetti. Üniversiteye girmek isteyen adaylar ile üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı arasında büyük uçurum bulunduğunu vurgulayan Özcan, geçen yıl ÖSS'ye giren 1 milyon 615 bin 360 adaydan yalnızca 392 bin 657'sinin üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildiğini bildirdi. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 36'sının 14 yaşın altında olduğuna işaret eden Özcan, artan genç nüfus nedeniyle yükseköğretime girişte gelecekte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacağına dikkati çekti. Özcan, gelecek 10 sene içinde 20-29 yaş arası nüfusun yüzde 7'den yüzde 16'ya yükselmesine bağlı olarak üniversite eğitimine talebin artacağına işaret etti. Üniversitelerdeki ikili eğitim programlarına da değinen Özcan, Hollanda, ABD, Fransa ve Almanya ile Türk üniversiteleri arasında 26 program yürütüldüğünü belirtti. Özcan, 18 üniversiteyle de 38 katılım programı için çalışmalar yapıldığını bildirdi. A.A Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 görende adama giriyoruz sancak neden istemiyorsa artık ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 okumamışsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Zorlaşsın tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 üniversiteye girmek nasıl kolaylaşır zorlaşır anlamış değilim 1.si sınav zorsa herkese zor kolaysa herkese kolay 2.si zaten adam gibi bir yere girmeyi düşünüyorsanız ilk 10.000 ile yarışıyorsunuz önemli olan ilk 10.000 olduğuna göre isterse 1 milyar kişi girsin sınava sanki sınava girip de 0 net yapan agaları rakip görüyor muyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ya olay o bu şu degil de, diger meslek egitimi okullarina biraz ozen gosterseler, girme istekli aday sayisi azalir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 @ lop et : okumadıydım evet =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar