suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Diyanet'ten Milli Piyango fetvası Yılbaşı çekilişine az bir zaman kala gündeme gelen "Piyango haram mı, helal mi?" tartışması için Diyanet İşleri'nden Prof. Yeprem açıklama yaptı. İşte Diyanet'e göre piyango: Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Yeprem, İslam dininin şans oyunlarına olumlu bakmadığını, haram olduğunu söyledi. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininin şans oyunlarının hiçbirine olumlu bakmadığını belirterek, "İslam dinine ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e göre, piyangonun her türlüsü haramdır" dedi. Milli Piyango'nun 25 milyon YTL büyük ikramiyeli yılbaşı çekilişine az bir zaman kala, "Piyango haram mı, helal mi?" tartışması büyüdü. Milli Gazete'nin dünkü sayısında yer alan, "Müslümanın piyango ile işi olmaz" başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Prof. Yeprem, Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini savundu. Demecinde, İslam'ın emek karşılığı kazancı helal gördüğünü anlatan Yeprem, herkesin kendi kararını vermekte hür olduğunu, ancak Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini söyledi. Haberde, "Alo Fetva Hattı"ndaki Diyanet yetkilisinin de konuya ilişkin görüşlerine şöyle yer verildi: "Piyango, loto, toto, iddia gibi her türlü şans oyunları haramdır. Piyango bileti almak dahi haramdır. Marketlerden ve benzin istasyonlarından alınan piyango biletleri de haramdır. Market size şarap verse alır mısınız? Haramdır. Aynen burada alınacak olan piyango bileti de haramdır. Harama götüren şey haramdır." link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 haram ama verseler harcarim np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 suBzer0 said: "Piyango, loto, toto, iddia gibi her türlü şans oyunları haramdır. Piyango bileti almak dahi haramdır. Marketlerden ve benzin istasyonlarından alınan piyango biletleri de haramdır. Market size şarap verse alır mısınız? Haramdır. Aynen burada alınacak olan piyango bileti de haramdır. Harama götüren şey haramdır." link Haramdır haramdır haramdır haramdır =) Hiçbir şey istemeyen şımarık çocuklar gibi olmuş bu hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Evet abi çok güldüm bende. Abi islamiyet bu kadar ufak detaylarda gizli değildir bence ya. Yani ne biliyim belli başlı şeyler var , zaten bu şeyler iyi insan olmak için gerekli şeyler. Ne işi olur islamiyetin piyangoyla , lotoyla , totoyla. fefese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 bu zamanda haram olcagını düşünmüyorum valla ben.. açlık millet karnını doyurmak için birbir türlü işler yapıyor falan fılan fişman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Haram. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 haram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 haram olması lazım,emek harcamadan kazanılan para şeklinde çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Phobos said: Şans oyunları haramdır. Olurda şans oyunlarından para vurursanız bana verin. Ben zaten günahkarım :D aeuhsdf iyiymiş, ben de alabilirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 heh Tam adamına çıkmış. O imamhatiplinin gözü haramda olmasaydı o bileti almazdı. Her iddiasına girerim haram yemede o çocuk bizi cebinden çıkarır. :D Korkmak lazım bu tiplerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 bunlar işte dindar değil. bunlar çakal. tatlı su kurnazı. eli parayı görsün görürüm ben onun dinini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 haram. ama çıkan paranın %10 una sevap olarak işletebilirim. başvurular için pm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 müslüman bi ülküde yılbaşı biletleri tükeniyorsa bence haram degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer77 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 valla milli piyangodan gelicek para haram ise öle haram paraya canım feda olsun bea 25trilyon faize yatırsan 7 sülalen karnı doyar yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 ya bırakıcan bu işleri...verilmeye çalışılan sosyal mesaja bak?!"yetiştiği ortamdan ötürü ödülü alamıyor" gibilerinden bir laf duydum televizyonda.ya hocam biz ne ilahiyat lisesi mezunu biliriz öss sorusu çalıp kaç bin kişinin hayatıyla oynayan bir arkadaşımız hali hazırda zaten mevcut.gel gelelim madem bilet almışsın neden ödül almıyorsun?!sizin tayfa parayı sever yapma etme al o parayı haramı helali namazla şunla bunla çözersin takma kafana aaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 abi insanların dinlerini yaşayış şekilleri , günahıyla sevabıyla allahla kul arasında olmalı . müslüman adamı pek enterese edecek şeyler başka insanlar değil zaten. kendisi . haram bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 ulan haramsa bileti niye almış peki? "belki bana çıkar da şöv yaparım" diye mi? yoksa bileti aldıktan sonra mı müslüman olmuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 nefis o da . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 malik asabımı bozma sana çok piss(burada vurgu var) dalarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 bulusma ! =P buraya bebitom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar