Cuce Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ha yanı sen benım nudistliğimi tartışman sacma, ama ben turbana evet demliyim... faşizim diz boyu pis faşist SENI!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 burtonesk said: dagilinuleyn nüdistliğimizi seninle yaşamak istiyoruz. bayansan neden olmasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: @cüce ben izin vermem, vermemekle kalmam kötü şeylerde olur, sen nüdist bir insansan ve çıplaklıgı savunuyorsan sana saygı duyarım, fakat cinsen organını göstererek "ahlak" kavramını gerçekten rencide ettigin için nüdistligini benimle yaşıyamazsın. burda nüdizm i tartışcak degilim senle,sende biraz hayal dünyanda degilde gerçek dünyada yaşarsan iyi olur. buna istinaden seninle alay etmiştim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 oha ham faşist hem seksist! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 rburton paylasirsa bende paylasirim ama ya herro ya merro yane ole kizlar gostersin erkekler kapasin olmaz esit olmaz cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Cuce said: ha yanı sen benım nudistliğimi tartışman sacma, ama ben turbana evet demliyim... faşizim diz boyu pis faşist SENI!!! nudistlik dünya toplumundaki genel ahlak kavramlarından uzak bir kavram. herhangi bir ülkede kabul gördügünü zannetmiyorum. lakin türban böyle birşey degil.neredeyse her ülkede serbesttir.Türkiye /fransa hariç bildiklerim. Türbanın hala senin ne gibi özgürlügünü ve haklarını kısıtladıgını söylemedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 burtonesk said: dagilinuleyn said: @cüce ben izin vermem, vermemekle kalmam kötü şeylerde olur, sen nüdist bir insansan ve çıplaklıgı savunuyorsan sana saygı duyarım, fakat cinsen organını göstererek "ahlak" kavramını gerçekten rencide ettigin için nüdistligini benimle yaşıyamazsın. burda nüdizm i tartışcak degilim senle,sende biraz hayal dünyanda degilde gerçek dünyada yaşarsan iyi olur. buna istinaden seninle alay etmiştim ben. aynı şekilde bende seninle alay ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 kısıtlamıyo öle ib iddada bulun duğumuda hatırlamıyorum ben. bulundummu ardeth? bende diyorumki yok öle ahlakımıza uymuyo buda benım özgürlüğüm bende bunu yaşama hakına sahipim. senın nasıl bi özgürlüğünü kısıtlıyo? sen rahatsız oluyosun diye benım insan haklarımdan birini neden ekarte ediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 nudistlik dünya toplumundaki genel ahlak kavramlarından uzak bir kavram. herhangi bir ülkede kabul gördügünü zannetmiyorum. said: dagilinuleyn said: sen nüdist bir insansan ve çıplaklıgı savunuyorsan sana saygı duyarım, fakat cinsen organını göstererek "ahlak" kavramını gerçekten rencide ettigin için nüdistligini benimle yaşıyamazsın. burda nüdizm i tartışcak degilim senle,sende biraz hayal dünyanda degilde gerçek dünyada yaşarsan iyi olur. Önce ahlak'ı toplumsan normların belirlediğinden yola çıkalım tekrar. Daha sonra toplumsal normlar'n dışındaki insanların başka insanların fikirsel ve fiziksel özgürlüklerini kısıtlamadığı sürece böyle bakış açılarıyla toplumdan men edilmesi ve hayat tarzlarını değiştirmeye zorlanmasının da faşist ve benmerkezcil bir düşünce olduğu ile devam edebiliriz. Dikkat edersen burda tamamen toplumsan normların varlığını kabul ederken, bunun dışındaki insanların da barınabileceği yine toplumsal normlardan faz alan ( "fiziksel ve düşünsel özgürlük kuralı" ) bir alan yaratabiliyoruz. Bu durumda toplumsal normlara göre toplumdaki bazı düzenlerin yapısını değiştireceksek bu değişikliklerde, toplumsal normların dışındaki insanlara da yer tanımamız gerekecektir, ismen üç büyük din'in dışındaki inançlara sahip insanlar. Dolayısıyla iyi niyetli bir hükümet üniversitelerde türbanı serbest bırakmak isterken bireysel inançları ele almıyorsa o hükümetin amacı sorgulanmalı. Hükümetin bu konudaki baskıcı, dikkatsiz ve aceleci tavrı hükümetin niyetini bence açıkça ortaya koyuyor. Hem olayı tek taraflı ele alması hem de toplumsal ahlak gibi herkesi memnun etmesi zor bir konuda bu kadar dikkatsiz davranması bence zaten amaçlarını genel değil bazı kitlelere yönelik olmasından kaynaklanıyor. Üniversitelere "özgürlük ve eşitlik" getirmek türbanı serbest bırakmak kadar basit bir olay değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 sorun türbanın (okullar için söylüyorum) karşı tarafın haklarını kısıtlaması değil kutuplaşma yaratıp olayların çıkmasına zemin oluşturması, en azından şimdilik en büyük tehlike he olur da hiç olay çıkmaz kutuplaşma olmaz, herkez birbirine saygılı olur, birbirinin düşüncelerine saygı duyar, o zaman tamam. ama yok öyle bi dünya (tabi ikinci sorun belirtildiği gibi, diğer dinlere olan mesafe, daha doğrusu hak eşitliği) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Revangelis said: sorun türbanın (okullar için söylüyorum) karşı tarafın haklarını kısıtlaması değil kutuplaşma yaratıp olayların çıkmasına zemin oluşturması, en azından şimdilik en büyük tehlike he olur da hiç olay çıkmaz kutuplaşma olmaz, herkez birbirine saygılı olur, birbirinin düşüncelerine saygı duyar, o zaman tamam. ama yok öyle bi dünya (tabi ikinci sorun belirtildiği gibi, diğer dinlere olan mesafe, daha doğrusu hak eşitliği) dedigim gibi tehditlere karşı bir korkuyla yapılan yonetim faşizmdir. sen nasıl hırsızlık yapmayı düşünen bi adamı,bakkala girdiginde suçu işlemedigi için gözaltına alamazsan, aynı şekilde bu türban içinde geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Eksisozluk,flyalone said: üniversite eğitimi sosyal bir hizmettir. üniversite öğrencisi de memur değil, hizmet almaya gelen vatandaştır. hukuksal temelde anlatıldıgı gibi, eğitim hizmeti almak için üniversiteye gitmek ile, ikametgah almak için muhtara, nüfus kağıdını yenilemek için nüfus müdürlüğüne gitmenin teknik anlamda bir farkı yoktur . yeterince açıktır umarım,iyi akşamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: dedigim gibi tehditlere karşı bir korkuyla yapılan yonetim faşizmdir. sen nasıl hırsızlık yapmayı düşünen bi adamı,bakkala girdiginde suçu işlemedigi için gözaltına alamazsan, aynı şekilde bu türban içinde geçerli. ben sana demiyorum ki her okula türbanla giden olay çıkaracak, bence çok alakasız bi örnek oldu hem bu tehditi yaratan bi açıdan da yönetim (diğer dinlere karşı izlediği politika olsun veya islama karşı izlediği olsun) hem bikere üniversite eğitim yeridir, zaten hiçbi şekilde dini veya siyasi sembol girmemeli sen şimdi diyceksin tekrar türban siyasi sembol değil nerde yazıyo diyceksin, başa dönücez:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: Eksisozluk,flyalone said: üniversite eğitimi sosyal bir hizmettir. üniversite öğrencisi de memur değil, hizmet almaya gelen vatandaştır. hukuksal temelde anlatıldıgı gibi, eğitim hizmeti almak için üniversiteye gitmek ile, ikametgah almak için muhtara, nüfus kağıdını yenilemek için nüfus müdürlüğüne gitmenin teknik anlamda bir farkı yoktur . yeterince açıktır umarım,iyi akşamlar. ee kusura bakma ama o arkadaş yetkili merci mi, benim yerime mi veriyo kararı, nedir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_LURTZ_ Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: dedigim gibi tehditlere karşı bir korkuyla yapılan yonetim faşizmdir. sen nasıl hırsızlık yapmayı düşünen bi adamı,bakkala girdiginde suçu işlemedigi için gözaltına alamazsan, aynı şekilde bu türban içinde geçerli. hadi canım sen de şimdi.siyasal semboller serbest kalcak üniversitelerde de, hiç olay çıkmıcak? kendin inandın mı şimdi buna? türban siyasal bi semboldür, iran'dan bize geçen, gülen'in ortaya attığı bi nane.ha eğer dini bi sembol olduğuna inanıyosan, bere taksın şapka taksın girsin (ki yapan var benim okulumda). ama türban dini bi semboldür diyemezsin bana. milli görüş ve benzerlerinin sembolüdür, onlara mal edilmiştir. sadece onların kullandığı bişey olmasa bile, türkiye'de o kişilerin/kurumların sahiplenmesi türbanı siyasi bi sembol yapar. tıpkı kafa tokuşturarak selam vermenin esasında eskiden türklerin selamlaşması olduğu ama şu an ülkücülerin selamına dönüşmesi gibi. neyse gece gece işiniz mi yok yatın uyuyun ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 evet yetkili merci degil fakat bir yanlisida yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 _LURTZ_ said: neyse gece gece işiniz mi yok yatın uyuyun ya :D eaheh haklısın ben de öyle yapıcam şimdi(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ultrAslan said: evet yetkili merci degil fakat bir yanlisida yok inanmıyorsa açsın türkiye hukukunu baksın zaten.gerçekler acıtıyor gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 _LURTZ_ said: dagilinuleyn said: dedigim gibi tehditlere karşı bir korkuyla yapılan yonetim faşizmdir. sen nasıl hırsızlık yapmayı düşünen bi adamı,bakkala girdiginde suçu işlemedigi için gözaltına alamazsan, aynı şekilde bu türban içinde geçerli. hadi canım sen de şimdi.siyasal semboller serbest kalcak üniversitelerde de, hiç olay çıkmıcak? kendin inandın mı şimdi buna? türban siyasal bi semboldür, iran'dan bize geçen, gülen'in ortaya attığı bi nane.ha eğer dini bi sembol olduğuna inanıyosan, bere taksın şapka taksın girsin (ki yapan var benim okulumda). ama türban dini bi semboldür diyemezsin bana. milli görüş ve benzerlerinin sembolüdür, onlara mal edilmiştir. sadece onların kullandığı bişey olmasa bile, türkiye'de o kişilerin/kurumların sahiplenmesi türbanı siyasi bi sembol yapar. tıpkı kafa tokuşturarak selam vermenin esasında eskiden türklerin selamlaşması olduğu ama şu an ülkücülerin selamına dönüşmesi gibi. neyse gece gece işiniz mi yok yatın uyuyun ya :D tek taraflı ve benmerkezcil bakıyorsun. Bir insan türban takıp,ona sorarsan,ben bunu dini inancım geregi takıyorum derse, ona yok bu dini semboldür,siyasi simgedir diyemezsin. Ha de, göster kanıtını nerde yzıyormuş dini sembol ve siyasi sembol oldugunu demezmi sana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Biz bu işin önlemini alabiliriz, sorumluluklarımız bize ait derse hükümet buyursun serbest bıraksın siyasal simgelerle kamu alanlarına girişleri, sadece türbanı diil tabi ki yapılıyosa herkese eşit olcak..Ama kurtlar vadisine döner üniversiteler tahminen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: Revangelis said: sorun türbanın (okullar için söylüyorum) karşı tarafın haklarını kısıtlaması değil kutuplaşma yaratıp olayların çıkmasına zemin oluşturması, en azından şimdilik en büyük tehlike he olur da hiç olay çıkmaz kutuplaşma olmaz, herkez birbirine saygılı olur, birbirinin düşüncelerine saygı duyar, o zaman tamam. ama yok öyle bi dünya (tabi ikinci sorun belirtildiği gibi, diğer dinlere olan mesafe, daha doğrusu hak eşitliği) dedigim gibi tehditlere karşı bir korkuyla yapılan yonetim faşizmdir. sen nasıl hırsızlık yapmayı düşünen bi adamı,bakkala girdiginde suçu işlemedigi için gözaltına alamazsan, aynı şekilde bu türban içinde geçerli. Afedersin ama kimse elinde sopa ile karşında durup ona ters bakan adama karşı önlem almadan durmaz. O zaman memlekette herkes faşist. Faşist olmazsan göte sopayı yersin demeye geliyor bu lafların. Bence gece olmasına rağmen cümlelerini biraz özenle seç ki dakka başı ayar yeme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_LURTZ_ Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dagilinuleyn said: tek taraflı ve benmerkezcil bakıyorsun. Bir insan türban takıp,ona sorarsan,ben bunu dini inancım geregi takıyorum derse, ona yok bu dini semboldür,siyasi simgedir diyemezsin. Ha de, göster kanıtını nerde yzıyormuş dini sembol ve siyasi sembol oldugunu demezmi sana? "dini inancım gereği takıyorum" derse "dini semboldür" derim. demezse de,nerden geldiği belli,kim tarafından getirildiği belli türbanın (yukarda bahsetmiştim). o da siyasi sembol kapsamına giriyo. iki husus var arkadaşlar 100 kere söylemiş: 1.Dini sembol olarak serbest bırakılması halinde sadece türban mı serbest kalıcak? öyle olcaksa ayrımcılıktır.değilse de, ister dini sembol adı altında,ister siyasi sembol adı altında serbest kalsın, olay çıkacağı kesindir. ben davut'un yıldızıyla okula girersem hiç olay çıkmıcak mı yani şimdi :D 2.Siyasi sembol olarak serbest kalırsa? yine sadece türbanı serbest bırakırlarsa ayrımcılık olacak. hepsi serbest kalırsa bu sefer zaten bi ton olay çıkıyo sağcı solcu,bilmemne diye. okulun içinde street fighter turnuvaları düzenlenmesi pek iyi olmaz hani. ha ama devlet güvenliği garanti altına alıyosa, buyursun. herkesin başına 2 polis mi diker, ne yapar bilemem.orasını da siz düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Lurtz haklı ayrıca ota boka dini sembol diyebilir insanlar. Ben zortirikten nedenlerden kırmızı bayrak taşıyanlar dinine mensubum diyip elimde kırmızı bayrak dolaşırım ortalıkta veya 10 dakkada bir içki içmezse günahtır dinine üyeyim. Bu konular çok ucu açık konular. Birinin bindiği demokrasi treni dötüne girecek gibi geliyor ama bakalım ne zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 RTE'nin bok yemesi.Artik gercek yuzlerini makyaj yapmadan gosteriyorlar.Yakinda razien'inde makyajsiz resimleri duser nete :) Once turbani universitelere sokabilmek icin Avrupa insan haklari mahkemesini kullandilar.Mahkeme insan haklarina karsi degil deyince simdide hem kanunlari hem insan haklari mahkemesinin kararini hem laikligi hemde bu ulkede birilerinin siyasi bayragini universite ve devlet dairelerinde gormek istemeyen ulkenin cogunlugunu cigneyip kendi cagdisi zihniyetlerini mikrop gibi yaymaya calisiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Olaya şu yönden bakabilirmiyiz diye düşündüm geçenlerde. Türbanı siyasi simge olarak görmesek , türban takanları umursamasak , umursayamayanlara türbanlıları saçı varmış gibi gösteren gözlükler versek. Acaba bu türbanı takanlar siyasi simge yapmaya devam ederler mi? Öle bi geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar