Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:
Yani bunun hepsi şöyle bir sonuca geliyor,

Devlet insanların toplumsal hayatında inançlarına karışmıyor değil mi? Yani devlet dini inancı hergün yemekle beraber şarap içmek olan bir insanı inancından dolayı yargılıyamaz.

Eğer okul gibi mekanlara din'in serbestçe girmesini kabul edecekse bu uygulamayı bir üstte belirttiğim görüş içersinde yapmalıdır. Yoksa din olarak sadece 3 büyük dini kabul etmiş olur ki bu da devlet işlerine din ve ayrımcılık girdiğin gösterir. Dolayısıyla devlet o zaman yukarda bahsettiğim tarzda inanca sahip bir insanın okulda alkol içmesini yasaklayamaz. Yasaklarsa, dinin kişisel bir inanç olduğu fikrini reddederek dinsel meselere kendi yorumunu getirerek devlet gücüyle din işlerine karışmış olur ve ayrımcılık yapmış olur.

lütfen daha iyi düşün.din in okul gibi mekanlara girdigi falan yok.Türban takan kişi okulda başkalarını rahatsız etmeyecegi sürece,propaganda yapmıycagı sürece kime ne zararı var?yaparsa tıkarsın kodese.
o kendi inancını yaşıyor seni ne alakadar eder?

Türban takmakla şapka takmanın farkını söylermisin?

Türban dedigin nedir bir kumaştan ibaret,ha şapka olmuş ha türban.
okullarda alkolun yasaklanmasının belirli sebepleri vardır,diger insanları tehdit edecek unsurlar yaratabilir okulda,
lütfen artık bu saçma sapan örneklerinizi verip durmayın, sıkıcı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de misal şöyle bir durum var, bir yasayı uygulana hükümetin karakteri de benim o yasaya olan bakış açımı elbet etkileyecektir. Sol eğilimli bir hükümet çıkan bir çok sorun yüzünden geçici okul içersinde politik gösteri yapılmasını engellerse ona bakış açım daha esnek olabilir. Ama sağ ya da faşist eğilimli bir hükümet bunu yaparsa o zaman o yasaya çok şüpheyle bakarım.

Bu hükümet için de aynı şey geçerli. Bu beylerimizin tüm özgürlük, eşitlik çığırtkanlığını tek taraflı yaptıklarını ve bu konuda tek tarafa çalıştıklarını düşünüyorum. Sonuçta kendisine gelen bir mektuba "bu ülkede eşcinsel yoktur teşekkürler" tarzı cevap veren bir bakan çıkıp türbanlıların eşitlik hakkını savunmaya çalışınca ben o insanın iyi niyetine inanmıyorum.

Misal bizim okulda Ayşe Soysal'ın türbanlıların okula girmesine karşı yaptırım uygulamamasına o kadar da katı bakmıyorum çünkü o kadının tek tarafa çalışacak dini niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Eşitlik söz konusu olduğu zaman herkese az çok bir hak vermeyi kendine prensip edinmiş bir kadın olarak görüyorum. Dolayısıyla onun yaptığı bu hükümetinki kadar rahatsız edici olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
dagilinuleyn said:
Cuce said:
işte bende cok basit bişey wsölüyorum ama sen cidiye almak istemiyorsun nedense, bende inancımada cıplak gezmek uygun geliyo, insan olduğumu doğaya ait olduğumu bu şekilde hissedebiliyorum.

ama yasak ne yazıkki.

arkadaşım çıplak gezmek toplumun ahlakını bozar.Hiçbir aklı yerinde olan insan da çıplak gezmez.
fakat türban takmanın topluma nasıl zarar verebilecegini söyleyebilirmisin?karşına türbanlı biri çıkınca senin hangi haklarına tecavüz ediyor?neyinden rahatsız oluyorsun?

sakın görüntü güzelligimi bozuyor deme.

dunyadaki milyonlrca nudist ve naturiste sen nasil akli yerinde deil dersin ki
ha unutmadan milyonlarca afrika ve avustralya yerliside war

saçma sapan konuşma, hiçbir nüdist şehirde çırılçıplak dolaşmıyor arkadaşım.
Aborjinlerden girmişken Uzaylılarada çıkalım istersen?
bile bilemi saçmalıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kezzap dememiş?!?!

zamanında serbestti, çok da eski bir mesele değil, mini etekli kızlara kafir diye kezzap atıcak kadar sapıtmadılar mı?

bu tür yönetimler her başa gelince şaşırmıyolar mı? tayyip seçilmeden önce "ben müslümanım ama benim dinim beni ilgilendirir, ben seçildikten sonra her dinden insanın yöneticisi olucam, tarafsız olucam" bilmemne diye sayıklıyodu da noldu, erbakanın yolundan devam ediyor.

zamanında ismi lazım değil bi ankara büyükşehir belediye başkanı vardı, kırmızı otobüslere kadınları mavilere de erkekleri bindireceğiz allahın izniyle demişti. çok da eski değil 10 sene falan önce sanırım.

"eskidendi o, bu zamanda olmaz" diyen insanlara da gazi üniversitesini örnek verelim. saçı uzun küpesi var diye dayak yiyosa hala öğrenciler x üniversitesinde, y üniversitesinde de mini etekli diye kezzap yerler, hiç abes değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
birincisi benı aşğalıyor budnan rahatsız oluyorum, lakin onun bu tercihini benım rahatsızlığımdan önde tutuyorum sorun etmiyorum.
ikincisi düzeni bozmayacağıjnı universitelerde idda etmek bile komik, dön bi arkana bak lütfen.

3. hayır aklı başında insan cıplak gezer, yanlış olan toplumun dayatmaları altında fikirlerinizi kısıtlamak için üstünüze gereksiz giysi yığınlarıyla dolduran baskıcı zihnietin esiri olmaktır. karşındakiyle fikirlerimi paylaşmak isterken ben onun giysilerimin ne derece düzneli oluğuna göre bana değer vermesi son derece büük bir haksızlıktır

seni nasıl aşagılıyor?komplexlimisin?hangi davranışlarıyla seni aşagılıyor?
Düzeni nasıl bozabilir?bunuda anlat haklısın diyicem.
Çıplak gezmeyi bu kadar savunuyorsan git yeni zelandaya tut bir dag evi yaşa canımın içi.

Ardeth said:
Misal bizim okulda Ayşe Soysal'ın türbanlıların okula girmesine karşı yaptırım uygulamamasına o kadar da katı bakmıyorum çünkü o kadının tek tarafa çalışacak dini niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Eşitlik söz konusu olduğu zaman herkese az çok bir hak vermeyi kendine prensip edinmiş bir kadın olarak görüyorum. Dolayısıyla onun yaptığı bu
hükümetinki kadar rahatsız edici olmuyor.

yaptıgın demokrasi karşıtlıgı.herkez eşit haklara sahiptir.
Onun Bunun niyetine bakarak rahatsız olman komik.
Yapılan eyleme bakıcaksın.hatta yaptıgın biraz faşistlik de oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
BonePART said:
dagilinuleyn said:
Cuce said:
işte bende cok basit bişey wsölüyorum ama sen cidiye almak istemiyorsun nedense, bende inancımada cıplak gezmek uygun geliyo, insan olduğumu doğaya ait olduğumu bu şekilde hissedebiliyorum.

ama yasak ne yazıkki.

arkadaşım çıplak gezmek toplumun ahlakını bozar.Hiçbir aklı yerinde olan insan da çıplak gezmez.
fakat türban takmanın topluma nasıl zarar verebilecegini söyleyebilirmisin?karşına türbanlı biri çıkınca senin hangi haklarına tecavüz ediyor?neyinden rahatsız oluyorsun?

senin gibi baskici insannar yuzunden sehirde gezemiyolar zaten
ama kendi komuniteleri war
yillardir onun disina cikmamis asla kiyafet giymemis nudstler war
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:

okullarda alkolun yasaklanmasının belirli sebepleri vardır,diger insanları tehdit edecek unsurlar yaratabilir okulda,

Kendi bakış açına göre türbanı haklı görüp benim dediğini çarpıtıyorsun. O zaman ben de senin şu bakış açından faz alıyorum

"Kişi dini'ni başka insanları rahatsız etmeyecek şekilde yaşayabilir".

O zaman alkol içen kişi de bunu dinin gereğine göre yapar ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde sonuçlandırırsa (bu yine kişinin kendini bilmesinden geçiyor) sorun yok eğer çok içip de etrafı rahatsız edenler olursa tıkarsın kodese.

Tek taraflı düşünce bu oluyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

neden yenızellandaya gidiyorum ben?

sana o zaman iranda okusunlar turban istiyolarsa denildimi bu konuşmada?

nedenmı aşağalıyor? soruyosun neden takıyosun diye "namusumu koruyorum" diyor. NE hakla benım senın "namusuna" gös dikkitiğimi iddaa edersin, şu ömrümde 3tür 5 tir bu derece ciddi bi sucmala duyduğum benım

düzeni nasılmı bozar? yukarda yazan kezzap hikayesi hikaye değil gercek, türban tamıyan kızların tartaklandığı gercek yalan değil bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
dagilinuleyn said:
BonePART said:
dagilinuleyn said:
Cuce said:

ama yasak ne yazıkki.

senin gibi baskici insannar yuzunden sehirde gezemiyolar zaten
ama kendi komuniteleri war
yillardir onun disina cikmamis asla kiyafet giymemis nudstler war

hakaretleremi başladın?

benim baskıcı oldugumu nerden çıkardın ?

hangi hareketimden baskıcı oldugumu çıkardın?

Kelimeler yetmeyince,"baskıcı,akpli,takunyacı işte " argümanlarınamı gerek duyuyorsun?

ben senin kusra bakma ama annenin karşısına çıkmamı istermisin çıplak bir şekilde?
istemessin dimi? baskıcı bir insan mısın yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:

Ardeth said:
Misal bizim okulda Ayşe Soysal'ın türbanlıların okula girmesine karşı yaptırım uygulamamasına o kadar da katı bakmıyorum çünkü o kadının tek tarafa çalışacak dini niyetli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Eşitlik söz konusu olduğu zaman herkese az çok bir hak vermeyi kendine prensip edinmiş bir kadın olarak görüyorum. Dolayısıyla onun yaptığı bu
hükümetinki kadar rahatsız edici olmuyor.

yaptıgın demokrasi karşıtlıgı.herkez eşit haklara sahiptir.
Onun Bunun niyetine bakarak rahatsız olman komik.
Yapılan eyleme bakıcaksın.hatta yaptıgın biraz faşistlik de oluyor.

Konu hükümet olunca hükümet'in eğiliminden faz almak çok mantıklı. Yoksa burda 4 sene bekleyip yapacaklarını yapsınlar sonra etrafı .ok ederlerse bir dahaki hükümetle düzeltiriz tarzı bir bakış açısıyla ancak 2 adım geri 3 adım ileri tarzı gideriz. Hükümetin eğilimine göre çıkardığı yasaları değerlendirmek benim hakkım, bir hükümeti onu oluşturan bakanların bakış açısından bağımsız olarak değerlendirmem ve gerekirse değerlendirmelerime göre tepkimi de gösteririm. Sonuçta bu insanlar salak değil eğer niyetleri toplumun çoğunun kabul etmeyeceği bir biçimdeyse bunu göstere göstere de yapmazlar, o yüzden bize verilmiş olan beyni kullanarak daha derin analizler yapmamızda fayda var her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
dagilinuleyn said:

Kendi bakış açına göre türbanı haklı görüp benim dediğini çarpıtıyorsun. O zaman ben de senin şu bakış açından faz alıyorum

"Kişi dini'ni başka insanları rahatsız etmeyecek şekilde yaşayabilir".

O zaman alkol içen kişi de bunu dinin gereğine göre yapar ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde sonuçlandırırsa (bu yine kişinin kendini bilmesinden geçiyor) sorun yok eğer çok içip de etrafı rahatsız edenler olursa tıkarsın kodese.

Tek taraflı düşünce bu oluyor işte.

evet haklısın dogru söylüyorsun fakat sonunda gene yanlış söylüyorsun.
Alkol içen kişi,alkol içilebilcek mekanlarda içer,bi sorun çıkarırsa yasalar geregini yapar.

Ama okul alkolün içilmeye uygun oldugu yerlerden biri degil,adı üstünde okul, üniversite,egitim yeri.
Bizim okul izmir ekonomi üniverstesi mesela,karşıda var bar,
isteyen çıkıp içiyor.karşıdaki bakkal birada satıyor.ama okul içki içmenin yeri degilki.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
okmikleşmeye başladın işte, saysak kac kez benzer sıftlrı sarfettin bize...

ama baskıcısın eet, cunki biz nudistlikten bahsederken sen "TOPLUM AHALAKIIIIII" iyebiliyosun ne ahlakı bizde toplumuz bizde ahlaklıyız ayrıca cıplağız

sanada şu soruyu soruyorum.
Annenin karşısına çıplak bir şekilde çıkmama izin verir miydin?

Spirit_Healer said:
dagilinuleyn said:
adı üstünde okul, üniversite,egitim yeri.

DİN PROPAGANDASI YERİ DEĞİL!

nokta

ama din propandasi yaptigini kim söyledi?türban takmanın din propogandası oldugunu ben çıkarmıyorum.propoganda olarak görmüyom.
Türban takan kişide ben propoganda yapmıyorum diyorsa,ve sözlü birşekilde propoganda yapmıyorsa, onu yapmadıgı birşey için nasıl suçlarsın? akıl ve mantık lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Fakat burda zevk için alkol içmekten değil dini inançlarını yerine getirmek amacıyla alkol içmekten bahsediyoruz. Dini inançlarını gidermek dışında alkol almak yasak tarzı bir yaptırım getirebilirsin yine ve buna uymayanları ve istismar edenlere de ona göre cezasını verirsin (artık ne ise okulda alkol içmenin cezası).

Dediğim gibi ama bizim okulda alkol içildiği tarzda etrafa zarar vermediğin zaman bir yaptırım uygulanmıyor. Aynı şekilde türbanlı insanların da okula girmesine karşı bir yaptırım yok. Bu beni o kadar rahatsız etmiyor bu durumda çünkü rektörümüzün eşitlik, özgürlük ve bireyselliğe karşı geniş bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Yine tekrarlıyorum, bence AKP sadece kendine oy veren ana kısmın hak ve eşitliklerine çalışıyor onların gönlünü hoş tutmak için, ve bu davranışlardan faz alarak rahatsız olmak çok doğal. Bizim okulun rektörünün yaptığı ile onların yaptığını asla bir tutmam, onlar bence iki yüzlü.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
Spirit_Healer said:
dagilinuleyn said:
adı üstünde okul, üniversite,egitim yeri.

DİN PROPAGANDASI YERİ DEĞİL!

nokta

ama din propandasi yaptigini kim söyledi?türban takmanın din propogandası oldugunu ben çıkarmıyorum.propoganda olarak görmüyom.
Türban takan kişide ben propoganda yapmıyorum diyorsa,ve sözlü birşekilde propoganda yapmıyorsa, onu yapmadıgı birşey için nasıl suçlarsın? akıl ve mantık lutfen.

Cuce said:
okul dın yer değıl okul yerı, camıde turban takın

ayrıca daha önceki bir yazımdan,

Spirit_Healer said:
laik, tarafsız, ve herkesin dininin kabul edilip ve saygı duyulduğu bir ülkede,

siyaset
eğitim
sağlık
yargı
güvenlik

gibi unsurlarda dine ait hiçbirşey olmamalı.

bu görüşüm siyasi yöneticiler için, polisler, askerler, öğretmenler, yargıçlar, doktorlar için de geçerli. ben acil bir durumda mahallemdeki polikliniğe gittiğim zaman "doktor" diye giriyorum içeri kadın doktor bakmıyor bana, namahrem diye dokunmuyor, dini görüşüne saygı duymamı hiçkimse isteyemez, bekleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

al işte barda varmış daha ne istiyorsun,gayet özgür bir ortam.

@cüce

ben izin vermem, vermemekle kalmam kötü şeylerde olur,

sen nüdist bir insansan ve çıplaklıgı savunuyorsan sana saygı duyarım,
fakat cinsen organını göstererek "ahlak" kavramını gerçekten rencide ettigin için nüdistligini benimle yaşıyamazsın.

burda nüdizm i tartışcak degilim senle,sende biraz hayal dünyanda degilde gerçek dünyada yaşarsan iyi olur.

Spirit_Healer said:
laik, tarafsız, ve herkesin dininin kabul edilip ve saygı duyulduğu bir ülkede,
siyaset
eğitim
sağlık
yargı
güvenlik

gibi unsurlarda dine ait hiçbirşey olmamalı.

bu görüşüm siyasi yöneticiler için, polisler, askerler, öğretmenler, yargıçlar, doktorlar için de geçerli. ben acil bir durumda mahallemdeki polikliniğe gittiğim zaman "doktor" diye giriyorum içeri kadın doktor bakmıyor bana, namahrem diye dokunmuyor, dini görüşüne saygı duymamı hiçkimse isteyemez, bekleyemez.

At Gözlügüyle bakıyorsun.

Olaya dinden ayrı bak.

Din ayrıdır iş ayrı.

Bir insan dinini kendi yaşıyorsa kimseye zararı dokunmuyorsa ona saygı duymalısın.

Bir polikinlikte, KEYFİ YÜZÜNDEN HASTAYA BAKMAYAN DOKTORLA

Dini inanci yuzunden, HASTAYA BAKMAYAN DOKTOR

ARASINDA FARK YOKTUR.
fark var diyorsan faşistsin.

bu son dediklerimi anladıgında olayın özünüde kavrayacaksınız.
bugünlük bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:

sanada şu soruyu soruyorum.
Annenin karşısına çıplak bir şekilde çıkmama izin verir miydin?

Bana da sorarsın diye söylüyorum, benimle ilgili bir durum değil zaten bu. Annemle ilgili bir durum o isteiğini düşünmekte serbest neden insanlara soruyorsun bunu git annelerine sor. Bakış açın bile çok yanlış, çıplak bir insanın annemin karşına çıkması ancak anneme fiziksel tacizde bulunursa beni ilgilendirir. Annemin bir insanın ideolojilerine nasıl tepki vereceğine vs ben karışmam. Ha ama merak ediyorsun dediğim gibi bir durum olduğu tarzda annemin de şaşırmaktan öte bir şey hissedeceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...