Syn Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 boo said: body building ile ugrasanlar gögüs kıllarını falan almıyor. yaptıkları egzersiz agırlık vs nedeniyle kıllar kendiliğinden dökülüyor. dökülmeyen body buildingciler de hormon kullandıklarından az bucuk kalıyor vs. futbolcular ve basketbolcularda bacak kıllarını keser. ya hormon değil de şöyle bir efsane duydum ama efsane olmayabilir de,creatine saçları döküyormuş diye.Ama zamanında biyoloji hocama sormuştum,o da demişti ki creatine ayrı bişi,saçta "keratin" var o ayrı karıştırma felan demişti.hormondan felan diil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 oha bu kadar saçma soru görmemiştim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ben de bi kaç şey söyliyim bildiğim kadarıyla vucudunu çalıştıranlarda testosteron seviyesi yükselir, 5 alfa redüktaz enzimi testosteronu dihidrotestosteron(DHT)a çevrilir. DHT kıl folikülleri için toksiktir. Bunun dışında estetik kaygılardan ötürü kıllarını aldıranlar da olabilir bu da çok mantıksız değil. Şöyle bi hayal edince fanila altı kazak bi vücutta isteiğiniz kadar çalışsanız da vücut gözükmez kıllardan. Kılın protein çalması diye bişi söz konusu değil, sonuçta kanserli bi hücre deil bu kıl bütün proteini kendisine alsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redo Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Kıllar kendiliğinden dökülmüyor fakat o kadar emek verip yaptığın vücudun kıllar yüzünden görünmemesini hiç kimse istemez herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Benim bildigim kil kas gelisimini %20 azaltiyor baya once okumustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 futbolcular, basketbolcular, bisikletçiler, atletler ve bilimum kondüsyona bağlı sporcular genelde bacak kaslarını doğrudan etkilediği için kıllarını yok eder, doğrudur. ama genelde bacak kılı traş edilmez, jiletle alınmaz. tüy dökücü krem vs. kullanılır. ha bacağı kılsız adama erkek denir mi? denmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 yazın gormustum bi tane.terminator gibi adam.slip mayo giymiş.on taraf full kıl ama yeni cıkmış daha sakal gibi kısack içimden dedim bari jiletle almada ağda yaptırır insna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 ben kas yapsam keserim kılları arkadaş , yoksa kaslar gözükmez kıllardan yani o bakımdan sghasdh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 yüzücülerin kıllarını kesmesi kayganlıkla alakası yok.boydan boya vücudunu kaplayan mayolarla yüzenler de kesiyo.2 tane dünya derecesi olan arkadaşım bizim sınıfta onlardan biliyorum.kılları kesiyolar deri daha rahat nefes alsın diye.nedeni o ha tabi kayganlaştırma olayı için yapan da var.q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 DoruK said: tüy dökücü krem vs. kullanılır. ha bacağı kılsız adama erkek denir mi? denmez. bu durumda tabi dediğim hücrelerin en çok protein içeren yapılardan biri olan keratin için protein harcamaması durumu daha geçerli oluyor. Kıl döken kremler muhtemelen geçerli olduğu sürece boyunca (6 ay mıydı neydi) kıl üretimini durduruyorlar. gerçi hala tamamen uzamış bir kılın yenileme ve onarım için yaptığı protein tüketimi dikkate alınacak kadar fazla mı onu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Ardeth said: DoruK said: tüy dökücü krem vs. kullanılır. ha bacağı kılsız adama erkek denir mi? denmez. bu durumda tabi dediğim hücrelerin en çok protein içeren yapılardan biri olan keratin için protein harcamaması durumu daha geçerli oluyor. Kıl döken kremler muhtemelen geçerli olduğu sürece boyunca (6 ay mıydı neydi) kıl üretimini durduruyorlar. gerçi hala tamamen uzamış bir kılın yenileme ve onarım için yaptığı protein tüketimi dikkate alınacak kadar fazla mı onu bilmiyorum kıl kasın proteinine engel olmaz. bu yanlış bir bilgi. o kadar protein tüketen bir yapı değil kıl. damarları, beslenme şekilleri, kas ve kıldaki proteinlerin farklı aminoasitler geresinimlerinden dolayı kas ile kıl arasında protein rekabeti yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 arkadaş da haklı tabi keratinle kasın ne alakası var vaz geçtim ben bu fikirden tamam d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ulfang said: ben kas yapsam keserim kılları arkadaş , yoksa kaslar gözükmez kıllardan yani o bakımdan sghasdh beni benden aldı ya ashdhsadhsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Bu başlık şaka mı Body building yapanlar mesela dışardan testeron takviyesi alır. Bu aldıkları fazla testesteronda vücutlarındaki kılların artmasina sebep olur ama aynı zamanda kafalarındaki saçın dökülmesine de sebep olur. Body'ciler genellikle estetik dursun ve kas gelişimini izleyebilmek adına gögüs ve karın bölgelerindeki kılları alır. Hiçbir şart altında ağırlık kaldırarak kıl dökülmesine sebep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 prozzak said: Bu başlık şaka mı Body building yapanlar mesela dışardan testeron takviyesi alır. Bu aldıkları fazla testesteronda vücutlarındaki kılların artmasina sebep olur ama aynı zamanda kafalarındaki saçın dökülmesine de sebep olur. Body'ciler genellikle estetik dursun ve kas gelişimini izleyebilmek adına gögüs ve karın bölgelerindeki kılları alır. Hiçbir şart altında ağırlık kaldırarak kıl dökülmesine sebep olmaz. Testesteron takviyesi dediğin steroid oluyor , ve her BBing yapan almıyor , hatta steroid kullanan BBingci sayısı oldukça az. Ancak aklını peynir ekmekle yemiş kısa zamanda şişeyim diyenler.. Kılların dökülmesi diye birşey yok arkadaşlar , estetik dursun , kasları gölgelemesin diye kesiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thealon Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2008 8 aylık Body building ile uğraşan birisi olarak :) cevap vereyim..Kılla kas gelişimin yakından uzaktan hiç bir alakası yok arkadaşlar.Beniç çalıştığım salonda 92 kiloda bildiğiniz kas kütlesi adam var ama göğsüde o biçim kıllı yani :) Sizin gördükleriniz profesyoneller yarışmaya katıldıkları için haliyle temizliyorlar bacak,göğüs,kol vs. Testesteronun fazlasıda saç döker,sesin kalınlaşmasına yol açar ve vücutta kıllanmaya yol açar..Ayrıca jinekomastiyede yol açabilir. Creatin ise tamamen farklı vücutta kasları çalıştırken harcanan enerjinin sağlanmasına yarayan bir şey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Ben 1.5 sene önce vücut geliştirmeye başlamadan önce de makul miktarda kıllıydım, şimdi de aynı durumdayım. Hiç dökülmedi olanlar da xD Kıllarını alan insanlar kıllar kasların gelişmesine engel oluyormuş diyorlar ama bana çok mantıksız geliyor. Bence tamamen estetik kaygılardan dolayı alıyor insanlar kıllarını. Benim de göğsüm kıllı olsa, göbeğim kıllı olsa ben de alırım onları. Düşünsenize salonda body giyiyosunuz aralardan kıllar fışkırmış falan asdasfassf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 bir çok bodyci kıl olayını estetiği bozduğu için alıyor. mesela benimde omuzlarım ve kollarım düzgün şekilde alsa alıcam ama 3 senedir almıyor. bundan sonrada uğraşmam :D kıl kas gelişimini bir miktar etkiliyor diye duymuştum. mr olmypia tarzı yarışmalara katılanlar zaten growth + testostoren yönünden çekingeleri olmadıkları için lazerle direkt aldırıyorlar tüm vücudu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 hem fazla kaslı hem de fazla kıllı olunca orangutana benzenildiğini düşünürsek estetik açıdan alınıyor olması bile yeterli sebep teşkil eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YLL Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Ardeth said: traş ederler genelde çünkü kılların yokluğunda kasların gelişmesi daha kolaydır diye duymuştum bir kaç kez fakat fizyolojik sebebini bilmiyorum (en basidinden ikisinin de yapımı için protein ihtiyaının yüksek oluşundan yola çıkılabilir). aklima 'saci uzun akli kisa' sozu geldi. Japonlari da dusunmedim degil!!>:D< asdasdf edit: ilk mesajim. biraz heyecanlandim mi ne... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Kıllar çok ter tutar ve yorgunluk hissini artırır ayrıca kası bir vücut kıllar ile pek güzel durmaz. Yaygın bir durum bu eğer erkek vücudu kaslı ise o zaman kıllardan kurtulması güzel olur ama kaslı degil ise kıllardan kurtuldugunda kız gibi bir görünüme sahip oldugundan pek erkeksi durmaması nedeni ile estetik bozulur ;) Body building ile ugrasıor isen ya da sporcu isen kıllar direk hamallık, kurtulmak en iyisi. Bu nedenle de prof body building yapanların hiçbirinde kıl yoktur. Vitrini temizlerler ki eldeki mal görünsün ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 bence sürtünmeden dolayı mesela kas yapıyor, giyisiler filan söküyor kılı spordan sonra duş yaparken yine dökülüyolar kıllar body sayesinde hatun yaptı, yatakta kıllar sürtünmeden 10x gidiyor, cenabet gezmem deyip bi daha giriyor banyoya orada da gidiyor kıllar zaten geriye bişey kalmamış, şu 2-3 taneyi de alayım diyor, kıl tüy kalmıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 @dyna bu dediğine göre ya kassız ve kıllı olacaz ya da kaslı ve kılsız. ya hep ya hiç diyosun ayrıca kaslı bir vücutun kıllar ile pek güzel durmayacağına katılmıyorum. mağara adamı gibi olmadığın sürece alakası yok derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Ardeth said: arkadaş da haklı tabi keratinle kasın ne alakası var vaz geçtim ben bu fikirden tamam d: keratin fosfat atp den sonra ani ihityaç halinde enerji kaynağıdır kaslarda depo edilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2008 kas çok kasılınca içerden deriye vuran basınçla bınk bınk diye fırlıyo kıllar (bi bu kalmış sayılmadık buda benden olsun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar