Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

function davası / meselesi :P

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdik benim bi asd itemim war diyelim. eger bunun 1 kare etrafında x itemi warsa ve asd x'e deyerse x itemi silinsin istiyorm. yani asagıdakilerin tüm fonksyionlarını yane olabilcek hallerini deneidm ama olmuyor. ayrıca function sallamayı oyunda deneyince oluyor yane söle anlatiyim . bi katana add liyorum onu bi yere koyuyorum ve sonra ben .sallama yazıyorm .böyle yazınca oluyor . sorun functionda degil yane heralde . functionu eklemem yannıs galiba isteme .

Kod:

script

[itemdef asd]
id = i_Asd
...
bla bla bla

on=@create
f_sallama // ilk böyle denedim olmadı

-------------

on=@create
timerf,1,f_sallama // buda işe yaramadı
------------

on=@create
src.sallama

vs. baya bi denedim ama olmadı . functionda söyleydi .

------------------------------------

[function sallama ]

foritems 1
if (baseid) == i.x // bu x silinmesini istedigim item.
remove
endif
endfor------
ilk böyle denedim olmadı sora bunun olabilcek tüm fonksiyonlarını aldım (yane src.baseid-act.baseid...cont.remove..targ.remove ) hepsini denedim olmadı .

sora böle yaptım

[function sallama ]

foritems 1
if (baseid) == i.x || ( ==

)
remove
endif
endfor

bndada olabilcek tüm fonksiyonları aldım act vs. ama olmadı. neden olmuyo anlamıyorum. scpte sorun yok cünk üoyndayken yapıyorum olmuyo. iteme yannıs sekildemi ekliyorum acaba nsl ekleyebilirim ? cok sıkıldım artık bu konuda ya . o kdr denedim olmadı . delircem bunaldım kuscam artıkı yardım ederseniz sevinirm. sidmiden tskrler arkadaslar .:) umarım sorunu anlamıssınızdır yardımlarınızı bekliyrm.
Mesaj tarihi:
functiona mı ON=@dropon_ground ekliyim diosun ? benim bildigim functionlarda trigger eklenmiyo yoksa ekleniyomu ? nse tskrler ama nereye ekliyim diosn bunu ?
Mesaj tarihi:
bunu yapmak için bir fonksiyona ihtiyacın yokki.

[itemdef i_asd]
id i_spellbook
type t_script
name yere dus (puf diye yok ol)

ON=@dropon_ground
foritems 1

gerisini yazmama gerek bile yok burada itibarenini sen zaten anlarsın.

yani mantık şu eğer bu item yere bırakılırsa ve bırakıldığı alanın 1 karelik mesafesinde şu şu varsa .... dıdısının dıdısı
Mesaj tarihi:
tamam tamam saten msjından öle dedigini anlayıp denemiştim ama yine olmadı yane söle yaptım

on=@dropon_ground
foritems 1
if ( == i_odun)
remove
endif
endfor

scriptle ugrsamayalı baya uzun oluyo eskiden kalma bi script ti bu . simdi yine deniyim dedim o yüzden yazdım buraya . o yüzden eğer hatalar varsa sölerseniz sevinirm . bide return 1 yazcakmıydım :S : ? tskrler bu arada :)
Mesaj tarihi:
olmaması gibi bir durum yokki.

<blockquote class="ipsQuote" data-ipsquote="" data-ipsquote-contentapp="forums" data-ipsquote-contentclass="forums_Topic" data-ipsquote-contentcommentid="" data-ipsquote-contentid="" data-ipsquote-contenttype="forums" data-ipsquote-timestamp="" data-ipsquote-userid="" data-ipsquote-username="script">
<div class="ipsQuote_citation ipsQuote_open"><a href="#" data-action="toggleQuote"> </a> script said: </div>
<div class="ipsQuote_contents ipsClearfix" style="display: block;" animating="false">[itemdef i_asd]
id i_spellbook
type t_script
name asd

on=@create
color 0480

[itemdef i_sdf]
id i_spellbook
type t_script
name sdf

ON=@create
color 0492

ON=@dropon_ground
foritems 4
if (<baseid> == i_asd)
remove
endif
return 1
endfor</div></blockquote>

kendin dene
Mesaj tarihi:
yaw saten deneyerek sölüyorumda yine olmadı mlsf . nese tskrler ilgilendigin için . pöff acaba tpyelarından dolayı filanmı ya :S cünkü o foritems kısmında vs yanlıslık yok . sorun başka bi yerde ama anlamadım nese saol black_lupin
Mesaj tarihi:
ewt bncede lupinin verdigindede benim önceki yaptıklarımdada sorun yok çünkü bnm yaptıgımdada oyunda kendim yazınca functionu işe yarıyordu . başka bi yerde hata vardır heralde ama konsolda sorun da cıkmıyo bi tane cıkıyodu da onla ilgili deil başka bi itemle ilgili bi hata veriyodu ama aklımda deil suan .

aslında benim yapmak istedigim su . bomberman tarzı bişi yapıyorm . herşeyi tamam bi o itemin kaybolmasında sorun war. bomba var işte small crate den yaptım onda işte hata veriyor konsolda . small crate flag decay mı ne öle bişi yazarım birasdan :S işte bu bombadan asd itemi yane ateş cıkıyor ve diger itemi yane odun ( i_pier mi ne warya limanda filan da onu yaptm ) ona deyince odun silinsin istiyorm . işte functionu normalde odunun yanında yapınca siliniyordu ama diger türlü olunca olmuyıodu . anlamadım olayı yaw neden olabilir. kuscam artık her fonksiyonu denedim olabilcek herşeklini olmadı .
Mesaj tarihi:
yaw orda fonksiyon derken her şeklini kullandım demek istedim . yane remove olmadı diyelim act.remove cont.remove :P vs . denemiştim önceden. onu anlatmaya calısıyorm . yane fonksiyon derken function anlamında deil. matematikten kaldı aklımda fonksiyon diye wardıya ondada 10 un 5 li fonksiyonu mu ne . herneyse :D işte böle . ayrıca functionla yapmaya calısmamın nedeni de aklıma functionla yapabilcegim geldi bide başka bi forumdada function üzerinden yapmaya calısmıslardı . o yüzden o sekilde deniyorm ama snn dedigini de yapınca olmuyor . hata scplerde deil görünüşe bkaılırsa . başka bi yerde ama anlamadım :S ikinizede tskrler bu arada
Mesaj tarihi:
scpi baska biyere yazınca oldu anlamadım ama yane başka bi iteme yazınca . nese ama simdide sadece solundakilerimi ne siliyor yane sadece bi tarafındakileri siliyor. mesela hem altında hem yukarsında hem sagında ve solunda var diyelim sadece sagındakini siliyor . neden acaba ?

foritems 1
if ( = i_odun)
remove
return 1
endif
endfor

bu sekilde kullanıyorm . neresini düzeltmem lzm ?
Mesaj tarihi:
sövdünmü olm naptın editliyosun ahaha =)

x,y kordinatıyla dene istersen kapı yanına item koyulmama geyiği vardi onu ınceleyerek yapabilirsin.
  • Yeni Oluştur...