Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paardooon


pogodi

Öne çıkan mesajlar

said:
Once yer kartlarini. Karistirip dagitiyorsun herkes. Ondan sonra gorev kartlari var. Herkes bir tane gorev karti cekiyor. Sonra herkes bolgelere bir tane asker koyuyor. Sonra teker teker sira ile. Bir asker daha yerlestiriyorlar sahip olduklari bolgelere. Ondan sonra oyuna basliyorsunuz.
Oyun sira ile oynaniyor. Siraya zar atarak karar verebilirsiniz. Herkes once (sahip oldugu yer sayisi)/3 ve eger bir kitaya sahip ise. O kitanin sagladigi asker sayisi kadar asker aliyor. Ve eger elindeki risk kartlari uygun bir 3'lu olusturuyorsa(sonra deginicem) onu verip o 3'lunun sagladigi askerleri aliyor.
Sonra bu alinan askerleri istedigi yere yerlestirebiliyor. Sonra saldirilar basliyor
Saladirirken mutlaka bir asker birakmak zorundasin. Saldirdigin yerde. Atiyorum Turkiyeden yunanistana saldircaksin diyelim. Turkiye'de 6 asker varsa en fazla 5 asker ile saldirabilirsin. Saldiran taraf saldirdigi asker sayisi kadar zar atiyor ama maksimum 3 tane. yani soyle ifade edebiliriz min(3, saldiran asker sayisi). Savunan taraf ise. savunan asker sayisi-1 tane atiyor ama maximum 2 tane. yani min(2, savunan asker-1) seklinde.
Saldirilar bittikten sonra sadece bir yerden komsu oldugu bir yere asker gecirebiliyor. Turkiyden yunanistana mesela.
Sirasi bitmeden once eger saldirilar sonucunda bir yer almissa arkadas bir tane risk karti aliyor(risk karti dedigim yer karti boyle uzerlerinde tank piyade ve atli var hani)

Simdi bu risk kartlari 3'lu kombinasyonlar halinde asker ediyor
3 piyade 4 asker
3 atli 6 asker
3 top 8 asker
hepsinden birer tane 10 asker seklide joker herhangi biri yerine gecebiliyor..

iyi oyunlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok bayık oyun söyliyim bi de. bi gazla başlayıp sonra hurra askerleri saldırtcanız. ondan sonra hafiften kaybeden biri gaza gelip tüm askerlerini yedirtcek. birisi haritannın 5 te 3 üne hakim olunca "ooOOoooohhohh" sesleri gelcek bi karmaşa bi toz bulutu olcak sonra gidip yine tabu oynıcaksınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...