Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksi Muhabbeti

zlorwf

Öne çıkan mesajlar

Ümraniye taksilerinden birine binip Çengelköy deki evime doğru ilerlerken, taksicinin bazı konularda yaptığı yorumları ve görüşleri yazayım dedim. Kendi ağzından aktarıyorum. Tutarsızlıklar dikkat çekiyor.
Nüfus Problemi
Tayyip hakkında iyi düşünmüyorum ancak, vergi zamları (mesela elektrik zammı) bir planın sonucudur. Zam bir şekilde %15 e çekilecek ve kitlenecektir. Bunun sebebi Istanbul'u daha pahalı bir yer haline getirerek insan kitlelerini şehirden köye göçe zorlamaktır. Bu şekilde şehir sıkıntıları ortadan kalkacak ve Türkiye üzerindeki ekonomik dağılım eşitlenilmeye çalışılacaktır.
Darbe
Türkiye'de darbe zamanı artık gelmiştir. Askeriye eskisi gibi gerikafalı değil iyi eğitim almış, yönetim hakkında biliçli, kültürel düzeyi yüksek olan ve demir yumruk siyasetini gerçekleştirebilecek, belki bir şekilde siyasi gücümüzü yeniden diğer ülkeler üzerinde yaptırım uygulanamasa bile tersini yaptırabilecek bir hale getirmektir. Darbe, eskiden olanlar gibi, Türkiye'yi geriye götürmeyecek tam tersi düzenli ve daha kurallı bir toplum oluşturacaktır. Halkı alttan üste örgüteyecek, idealist plan düzene oturduğunda kukla hükümete iade edilecektir.
Rehabilitasyon Yerine Ceza Arttırımı
Suç oranının artmasının nedeni insanların cezaları düşük bulması ve illegal olayları etik olarak görmesine dayanmaktadır. Cezaların arttırılması ve yıldırıcı hale getirilmesi rehabilitasyona gerek duyulmasını engelleyecektir, çünkü, rehabilitasyon zaman, para ve uğraşı olarak sağlam cezalar çok daha etkili olacaktır. (Yine bu konuyu orduya bağlıyor)
Özelleştirme ve Vergi Harcaması
İktidarın yaptığı aşırı özelleştirmeler ve nereye gittiği bilinmeyen vergiler (Sigortayı da işin içine katıyor.) Türkiye'de istikrarsız bir ekonomi oluşturmaktadır. Özel grupların rekabet dinlemez tavırları yüzünden ve özellikle tekel firmaların da özelleştirilmeye başlamasından dolayı rekabet ortamı engellenmiş ve fiyatlar kurumu elinde bulunduran sektör tarafından kafalarına göre arttırılmaya/azaltılmaya başlamıştır.

Aklımda kalanlar bunlar. Yorumları bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
Aslında taksicilerin çok yerinde gözlemleri olur ama böyle makro konularda değilde; insanlar son günlerde hangi haleti ruhiye içersinde, son zamanlarda en çok ne konuşuyorlar, neyi dert ediniyorlar gibi mini mikro seviyede daha başarılılar.

hunn aynen katılıyorum.. özellikle hava durumu yol şartları ve güncel olaylar hakkında baya bilgililer :D okula gidene kadar resmen gazete okuyorum gibi geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

Ben taksicinin fikrini dinlemem demek istememiştim aslında. Ama o yazıda ilginç bir tespit yok ki? Yazanda üstte tutarsızlıklar var demiş. Taksici aklına geleni söylemiş adamda getirip foruma yazmış. Ben çaycılık, bakkallık yapmış insanım; taksiciyi küçümsemem. Aslında yazı bana çok yavan gelmişti, mesaj yanlış oldu. Özür dilerim.

edit:Bu arada bana bas uza falan diyen arkadaşların taksiciler toptan salaktır manasına gelecek laflar etmiş olması da bir garip.
Sosyal ağlarda paylaş

taksiciye salak falan demedim, konuyu yazan arkadasi nerenden anladiysan yine ayni yerinden anlamissin.

taksiciler boyle komlike laflar kurmazlar dememin nedeni, benim bindigim taksiciler en azindan surasi kotu burasi kotu basit yorumlarda bulunurlar, oturup kasmazlar komplo teorilerine vs.

acikcasi senin hareketindeki bir adama kufur bile etmedigimiz az kalmis. hos niye cevap veriyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aklıma şey geldi şimdi 8. sınıftayız deli gibi ultima oynuyoruz. Okuldan çıktık taksiye bindik 6-7 kişi. Alt alta üste üste olmamıza rağmen hala ultimadan bahsediyoruz. İşte ' tam o anda corpor yedim kaçmak zorunda kaldım' , ' aynı anda 4 kalvas yedim' filan gibi cümleler havada uçuşuyor.

Adam şöyle dedi: Bu kadar kişi napıyonuz siz yemeğe mi gidiyonuz?
Sosyal ağlarda paylaş

yılbaşı gecesi saat 1 küsür suları...

b:ben t:taksici

b: s.a. abi boş mu?
t: boş geç geç..

binilir..

t: kalbim ağrıyo a.k.
b:hasss (içimden tabi) , geçmiş olsun abi neyin var?
t: ağrıyo ne bilem a.k, zaten grip olmuşum a.k , doğtorada gidemeyom ki a.k
b: omg ( içimden) , abi doktora niye gitmedinki tedbiri elden bırakmamak gerek ciddi olabilr?
t: ne bilem a.k arada sırada çok sızlıyo a.k.
b: abi valla ciddileşebilir bu belli olmuyor çünkü böyle şeyler.
t: doğru deyon a.k düzmü devam ediyim a.k.
b: düz devam et a.k ( içimden) , evet abi düz düz.
t: of a.k.
b: koy tabiabi iyidir ( içimden), * ses yok*
b: abi tmm incem şurdan ne kadar tuttu?
t: 11.750 a.k
b:tamam abi buyur, a.k( içimden)
t: 250 bozuk var mı a.k
b:yok tamam abi sorun değil iyi geceler a.k..

diyerekten vedalaştık ,bir daha binmem lan taksiye falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada bu muhabbet ramazanda oruç tutup tutmama ile başladı onu da belirteyim.

ha bir de maçkadan şişliye kadar recep tayyip erdoğan'ı öve öve bitiremeyen, her cevabımla göt olan buna rağmen "bu ülkeye tayyip gibi adam bir daha gelmez" diyebilen adıyamanlı olan türleri de boldur."abicim allah bizi senin gibi cahilinden korusun" diye bağlamak, akabinde bir iki sivri espriyle taksiyi terketmek farzdır, mübahtır.
Sosyal ağlarda paylaş

valla geçen takside şu muhabbet geçti içime dokundu biraz
her zamanki gibi kozyatağı karfurdan eve gitmek üzere taksiye binmiştim(ki bizim eve 6 7ytl tutuyor)
adam dedi ki bir de bu ülkede işsizlik sorunu var halk fakir diyorlar baksana mağazalar full herkes taksiye biniyor fln
doğrusun abi dedim bi kesim acayip zengin bir kesim de sürünüyor
ki o zaman taksi beklenilen yerde kuyruk olmuştu artık herkes deliler gibi alışveriş yapmış bissürü poşetle taksi bekliyor :/

onun dışında taksi muhabbetleri kraldır yav
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim arkadaş sarhoş taksiye bindik adam taksiciye abi ne iş yapıyorsun dedi(düşünün sarhoşluğu) abide pala bıyıklı falan adam döndü ve ciddi ciddi MANAVIM dedi yaaaaaaaw arkadaşta harbiden mi iyimiş falan dedi ve sızdı ben yarılıyordum gülmekten adamda gülmeye başladı hah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...