zlorwf Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Ümraniye taksilerinden birine binip Çengelköy deki evime doğru ilerlerken, taksicinin bazı konularda yaptığı yorumları ve görüşleri yazayım dedim. Kendi ağzından aktarıyorum. Tutarsızlıklar dikkat çekiyor. Nüfus Problemi Tayyip hakkında iyi düşünmüyorum ancak, vergi zamları (mesela elektrik zammı) bir planın sonucudur. Zam bir şekilde %15 e çekilecek ve kitlenecektir. Bunun sebebi Istanbul'u daha pahalı bir yer haline getirerek insan kitlelerini şehirden köye göçe zorlamaktır. Bu şekilde şehir sıkıntıları ortadan kalkacak ve Türkiye üzerindeki ekonomik dağılım eşitlenilmeye çalışılacaktır. Darbe Türkiye'de darbe zamanı artık gelmiştir. Askeriye eskisi gibi gerikafalı değil iyi eğitim almış, yönetim hakkında biliçli, kültürel düzeyi yüksek olan ve demir yumruk siyasetini gerçekleştirebilecek, belki bir şekilde siyasi gücümüzü yeniden diğer ülkeler üzerinde yaptırım uygulanamasa bile tersini yaptırabilecek bir hale getirmektir. Darbe, eskiden olanlar gibi, Türkiye'yi geriye götürmeyecek tam tersi düzenli ve daha kurallı bir toplum oluşturacaktır. Halkı alttan üste örgüteyecek, idealist plan düzene oturduğunda kukla hükümete iade edilecektir. Rehabilitasyon Yerine Ceza Arttırımı Suç oranının artmasının nedeni insanların cezaları düşük bulması ve illegal olayları etik olarak görmesine dayanmaktadır. Cezaların arttırılması ve yıldırıcı hale getirilmesi rehabilitasyona gerek duyulmasını engelleyecektir, çünkü, rehabilitasyon zaman, para ve uğraşı olarak sağlam cezalar çok daha etkili olacaktır. (Yine bu konuyu orduya bağlıyor) Özelleştirme ve Vergi Harcaması İktidarın yaptığı aşırı özelleştirmeler ve nereye gittiği bilinmeyen vergiler (Sigortayı da işin içine katıyor.) Türkiye'de istikrarsız bir ekonomi oluşturmaktadır. Özel grupların rekabet dinlemez tavırları yüzünden ve özellikle tekel firmaların da özelleştirilmeye başlamasından dolayı rekabet ortamı engellenmiş ve fiyatlar kurumu elinde bulunduran sektör tarafından kafalarına göre arttırılmaya/azaltılmaya başlamıştır. Aklımda kalanlar bunlar. Yorumları bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Bize ne o taksicinin fikirlerinden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 ombak terket pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 ombak mesele ne biliyomusun.. düşenin dostu olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 aferin laf soktun boyun uzadimi hadi bas bence bir taksiciden beklenmiyecek derecede komplike fikirler cikmis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 halk bile kendi içinde tutarsız . benim boyum uzasa nolcak. ben fikir üretsem bu ülke nası kalkıncak. ben şu an dünyayı değiştirebilecek bişey bulsam ülkem beni desteklemediği sürece bu ülkeye katkım nasıl olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Aslında taksicilerin çok yerinde gözlemleri olur ama böyle makro konularda değilde; insanlar son günlerde hangi haleti ruhiye içersinde, son zamanlarda en çok ne konuşuyorlar, neyi dert ediniyorlar gibi mini mikro seviyede daha başarılılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 ombakkombak said: Bize ne o taksicinin fikirlerinden? Eh, bu şekilde düşünen insanların şu an ulaştığı durum gayet açık zaten. Adam bile dedi, "Alttan üste." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 huun said: Aslında taksicilerin çok yerinde gözlemleri olur ama böyle makro konularda değilde; insanlar son günlerde hangi haleti ruhiye içersinde, son zamanlarda en çok ne konuşuyorlar, neyi dert ediniyorlar gibi mini mikro seviyede daha başarılılar. hunn aynen katılıyorum.. özellikle hava durumu yol şartları ve güncel olaylar hakkında baya bilgililer :D okula gidene kadar resmen gazete okuyorum gibi geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Ben taksicinin fikrini dinlemem demek istememiştim aslında. Ama o yazıda ilginç bir tespit yok ki? Yazanda üstte tutarsızlıklar var demiş. Taksici aklına geleni söylemiş adamda getirip foruma yazmış. Ben çaycılık, bakkallık yapmış insanım; taksiciyi küçümsemem. Aslında yazı bana çok yavan gelmişti, mesaj yanlış oldu. Özür dilerim. edit:Bu arada bana bas uza falan diyen arkadaşların taksiciler toptan salaktır manasına gelecek laflar etmiş olması da bir garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 bir taksici abimizden; "İstanbulda iki şeyin peşinde koşmıcaksın.bir belediye otobüsü, iki karı-kız.ikisi de her 15 dk bir yoldan geçer." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 hahaha laf imbaymış. taksicilerin bazen hayata dair fena düşünceleri olabiliyo. özelikle çakallık konusunda.. her zaman bişey ihtiyaçsa onlarda vardır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Taksici mantıklı konusamaz mı yani :P Hll olsun adama dogru tespitler yapmıs destekliyorum kendisini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 taksiciye salak falan demedim, konuyu yazan arkadasi nerenden anladiysan yine ayni yerinden anlamissin. taksiciler boyle komlike laflar kurmazlar dememin nedeni, benim bindigim taksiciler en azindan surasi kotu burasi kotu basit yorumlarda bulunurlar, oturup kasmazlar komplo teorilerine vs. acikcasi senin hareketindeki bir adama kufur bile etmedigimiz az kalmis. hos niye cevap veriyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Olur bole seyler kimiside cok bos konusuyor bazen herkes kendine gore haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 ombakkombak said: Bize ne o taksicinin fikirlerinden? yakışmadı sana hocam ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Abi aklıma şey geldi şimdi 8. sınıftayız deli gibi ultima oynuyoruz. Okuldan çıktık taksiye bindik 6-7 kişi. Alt alta üste üste olmamıza rağmen hala ultimadan bahsediyoruz. İşte ' tam o anda corpor yedim kaçmak zorunda kaldım' , ' aynı anda 4 kalvas yedim' filan gibi cümleler havada uçuşuyor. Adam şöyle dedi: Bu kadar kişi napıyonuz siz yemeğe mi gidiyonuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 yılbaşı gecesi saat 1 küsür suları... b:ben t:taksici b: s.a. abi boş mu? t: boş geç geç.. binilir.. t: kalbim ağrıyo a.k. b:hasss (içimden tabi) , geçmiş olsun abi neyin var? t: ağrıyo ne bilem a.k, zaten grip olmuşum a.k , doğtorada gidemeyom ki a.k b: omg ( içimden) , abi doktora niye gitmedinki tedbiri elden bırakmamak gerek ciddi olabilr? t: ne bilem a.k arada sırada çok sızlıyo a.k. b: abi valla ciddileşebilir bu belli olmuyor çünkü böyle şeyler. t: doğru deyon a.k düzmü devam ediyim a.k. b: düz devam et a.k ( içimden) , evet abi düz düz. t: of a.k. b: koy tabiabi iyidir ( içimden), * ses yok* b: abi tmm incem şurdan ne kadar tuttu? t: 11.750 a.k b:tamam abi buyur, a.k( içimden) t: 250 bozuk var mı a.k b:yok tamam abi sorun değil iyi geceler a.k.. diyerekten vedalaştık ,bir daha binmem lan taksiye falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 ha bu arada bu muhabbet ramazanda oruç tutup tutmama ile başladı onu da belirteyim. ha bir de maçkadan şişliye kadar recep tayyip erdoğan'ı öve öve bitiremeyen, her cevabımla göt olan buna rağmen "bu ülkeye tayyip gibi adam bir daha gelmez" diyebilen adıyamanlı olan türleri de boldur."abicim allah bizi senin gibi cahilinden korusun" diye bağlamak, akabinde bir iki sivri espriyle taksiyi terketmek farzdır, mübahtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Valeron said: ombakkombak said: Bize ne o taksicinin fikirlerinden? yakışmadı sana hocam ... Özrünü diledi uzatmamalı bence hocam. Düşüncelerini yanlış ifade ettiğini belirtti 2. mesajında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 valla geçen takside şu muhabbet geçti içime dokundu biraz her zamanki gibi kozyatağı karfurdan eve gitmek üzere taksiye binmiştim(ki bizim eve 6 7ytl tutuyor) adam dedi ki bir de bu ülkede işsizlik sorunu var halk fakir diyorlar baksana mağazalar full herkes taksiye biniyor fln doğrusun abi dedim bi kesim acayip zengin bir kesim de sürünüyor ki o zaman taksi beklenilen yerde kuyruk olmuştu artık herkes deliler gibi alışveriş yapmış bissürü poşetle taksi bekliyor :/ onun dışında taksi muhabbetleri kraldır yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 bu taksici Okumus aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 abi sonuçta bir zihin. artık bu yönetim sistemi taksicilere öyle böyle istemeselerde düşünmelerini sağlıyor , olaylara açık yorum getirebiliyorlar. Bunun taksiciymiş , minibüsçüsüymüş farketmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 kitana arkandayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Bizim arkadaş sarhoş taksiye bindik adam taksiciye abi ne iş yapıyorsun dedi(düşünün sarhoşluğu) abide pala bıyıklı falan adam döndü ve ciddi ciddi MANAVIM dedi yaaaaaaaw arkadaşta harbiden mi iyimiş falan dedi ve sızdı ben yarılıyordum gülmekten adamda gülmeye başladı hah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar