Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefox 3

PhysX

Öne çıkan mesajlar

forumda hiç firefox 3 ile ilgili bir başlık göremedim? galiba kimse beklemiyor firefox 3ü..

firefox 3 beta 2 kullanmaktayım ve bana operayı bıraktırdı

sabırsızlıkla bekliyorum google ile ortak özellikler falan olucakmış 8-)

benden başka bekleyen var mı ?

Sosyal ağlarda paylaş

neden sürkeli bu tarz programlara zaten var olan şeyleri eklemekle uğraşırlarki
insanların alışkalıkları kolay kolay gitmiyor.
open with paint
yukarda kısayol arama boşluğu
falan gibi özellikleri ben hala kullanmadım, kullanmam da.
alışmış kudurmuştan beterdir derler.
firefoxu sadece tab olayı için kullanıyorum ciddiyim.
ha bide güvenli.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
bence gecko moturundaki gelişmeler çok daha önemli. yoksa her browser'a skinler vasıtasıyla görsellik arttırılabiliyor artık.

katılıyorum.

hem stabilite ve hız açısında browser'ların gelişmesi önemli. hem de interneti görüntüleme de bir standart yakalanmalı ki internet daha hızlı gelişen ve kullanılabilir bir platform olsun.

misal ie8, internet standardizasyonu üzerine olan acid2 testini geçmiş. ff3 dahi geçememişken... kanımca bu bir çok kullanıcı bazlı özellikten daha büyük bir gelişme.
Sosyal ağlarda paylaş

yok, ff2 geçmedi. hatta şu anda ff2 ile baktım tekrar, çıkmıyor smiley =) ama ff3 de uyumlu değil diye okumuştum bir yerde, verdiğin linke göre uyumlu görünüyor. uyumlu olması güzel bir şey tabii.

daha dün üzerinde çalıştığım bir site windows platformunda ie, ff ve opera üzerinde aynı iken linux ff ve opera'da problem çıkardı =) durum o kadar vahim aslında =P
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
adam zaten ff3 geçmişti diye okumuştum demiş racta :)
...

o da benim leylalığım olmuş =)

ama şimdi tekrar aradım biraz da.. resmi bir kaynaktan ff3'ün acid2'yi geçmesiyle ilgili bir haber bulamadım. hatta bizzat http://www.webstandards.org sitesinde, ie8 ve opera 9'un testi geçtiği duyurulmuşken, ff3 ile ilgili bir haber yok.

bir de acid2'nin, yerini acid3'e bırakması gerektiğini savunanlar var.

neyse işte, ff3 de çıksın. hepsi çıksın. seviyoruz bir tarayıcıları =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
yakın zamanda tekrar bakmıştım da acid 3 durumu ne alemde diye...
yanlış hatırlamıyorsam en son safari ~93, opera ~90, firefox 3 ~70 falandı. ie7, 50'nin altında tabii =)

bence yeni nesil browser'lar çıkarken, safari ve opera'nın geliştiriciler için browser tabanlı dinamik bir platform hazırlamaları en önemli gelişmelerden.. çünkü web tasarımcıları kendi browser'larına uyumluluk konusunda çalışmaları için kolaylık sağlamalılar ki daha fazla site, safari ya da opera uyumlu olsun. bu da daha fazla son kullanıcının o browser'ları tercih etmesine sebep olur.

o değil de ben artık ie'nin adam gibi bir browser olmasını istiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ben geri kaldırdım. flashla ilgili problem var gibi biraz.. mesela facebooktayken, altta online arkadaşları gösteren bi flash bar var(flashla yapılmış sanırım o bar) ff3 kullanırken sürekli hata veriyo yükleyemiyodu orayı, ama ff2 de sorun yaşamıyorum. pek nadiren hata veriyo o kısım...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...