Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşırı Stres, Düzensiz Yaşam, Gastrit vs. vs.

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Sina, genellikle yanma olarak hissediyorum ama arada sırada, çok keskin acı da olabiliyor. (Bıçaklanmış gibi)

İlkeciğim, Rennie diyorsun da, bu sabah 3 tane Buscopan içtim, anca ayakta durabilecek kadar kesti ağrımı. Buscopan dediğim olay, adet döneminde hatun kişilerin alıp acılarını dindirdikleri bir ilaç. Düşün yani, 3 tane almama rağmen acıyı anca hafifletti. Rennie, bildiğin şeker gibi geliyor bana. 9 saatte 12 tane yuttum, tık demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok Sina, açıkçası ben de psikolojik olduğunu düşünüyorum (hatta "biliyorum" diyeyim direkt). Fazlasıyla sorunlu bir dönemden geçiyorum bu aralar, üzerimde inanılmaz derecede baskı var.

Bir çok da kişisel sebep var destekleyici olan, o nedenle zaten bir psikolog/psikaytr görmeyi düşünüyorum 2. dönem. Herhangi bir sorun aklıma geldiği saniyede artıyor ağrılarım, ağrılar devam ettikçe panik yapıp diğer sorunları düşünüyorum, öyle loop halinde 7/24 acıyla yaşıyorum sonuç olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

ilaç dediğimiz şey şeker değil ki bir günde dozunu aşasın.
ağrı kesici alırken dikkat edin, ağrınızı dindirdiğinizi sanırken karaciğer problemleriyle uğraşırsınız sonra.

gastrit'e gelince: ülser olmak istemiyorsan kola, alkol vb içeceklerle içinde asidi fazla olan tüm gıdalardan uzak duruyorsun(sıkı bir diyet demek oluyor bu), stres kontrol yöntemleri öğreniyorsun, kendi kendine öğrenemezsen bir danışmandan yardım alıyorsun.

mide, bağırsak hastalıklarının temel nedeni psikolojik rahatsızlıklar/sorunlardır bunu unutmuyorsun. spazm geçirdiğinde kendini ilaca vererek ya da sıkıntıya girerek kurtulamazsın, derin nefes al, sakinleşmeye çalış, kendiliğinden geçer o.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...