Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] Kopya çekme Tutorial'ı

Phobos

Öne çıkan mesajlar

lanoise'nin bitirme projesine kadar olan taktikleri güzel. lakin her okulda öyle beleşten bitirme projesi ile mezun etmezler adamı. bizim 4.sınıf yazılım mühlerini helak oldu bitirme projesi yapacaz diye.

birde arkadaşım kopyanın altın kuralı cesarettir. tırsmayacaksın, korkmayacaksın. gözük kara olcak. ya yakalanırsam diye düşünmeyeceksin.

Ben lisede zaten kopya aklımın ucuna gelmezdi, ünivin ilk yılında da tırsardım aman asistan yakalayacak diye. Sonra notlar dibe vurmaya başlayınca ulan zaten hoca beni bırakcak ha yapamayıp kalmışım ha kopya ile kalmışım diyerek 2.sınıfın ilk döneminin finallerinde bi kopya işine giriştim. Gözümü nası karartdıysam artık milletin kağıdına bakmak, wireless ile cevapları göndertmek, direk a4 kağıtları sınav kağıtlarının altına koymaya kadar her haltı yaptım.(tabi yavaş yavaş oldu bunlar deneyim kazana kazana).
en son geçen 2.sınıf 2.dönemin 5 dersinin vizelerinde ve finallerinde deli gibi kopya çektim (ki girerken bilgim ciddi ciddi 0 idi). bu 5 dersin 4ünden geçtim.
okulda efsane olma yolunda sağlam adımlarla yürüyorum şu an. (umarım hocaların kulaklarına gitmez.)
Sosyal ağlarda paylaş

gömleğin iç cebine yapıştırdığın post iti görebilion mu ki sen?

ama en temiz kopya sınava kağıdını arkadaşına vermendir. 2saatlik sınav 1 saattte yapılabilme potansiyeli varsa vercen yandaki elemana seninkileri de yapcak vercek. o arada resim fln çizcen.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
Bombi said:
hayır sütyene sıkıştırılıp, iki üç düğme açılıp çıkarılıp, tehlike anında saklanan kağıt! :D

gömleğin cebinin içine post-it yapıştırma. benim de memelerim biraz büyük olduğundan gerildiğim zaman kapatabiliyorum cebi.

AHAHAH

sütyen zor iş. en güzeli bacak. en sağlamı. sütyen uğraştırır. kopya aceleye gelmelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
lanoise'nin bitirme projesine kadar olan taktikleri güzel. lakin her okulda öyle beleşten bitirme projesi ile mezun etmezler adamı. bizim 4.sınıf yazılım mühlerini helak oldu bitirme projesi yapacaz diye.

birde arkadaşım kopyanın altın kuralı cesarettir. tırsmayacaksın, korkmayacaksın. gözük kara olcak. ya yakalanırsam diye düşünmeyeceksin.

Ben lisede zaten kopya aklımın ucuna gelmezdi, ünivin ilk yılında da tırsardım aman asistan yakalayacak diye. Sonra notlar dibe vurmaya başlayınca ulan zaten hoca beni bırakcak ha yapamayıp kalmışım ha kopya ile kalmışım diyerek 2.sınıfın ilk döneminin finallerinde bi kopya işine giriştim. Gözümü nası karartdıysam artık milletin kağıdına bakmak, wireless ile cevapları göndertmek, direk a4 kağıtları sınav kağıtlarının altına koymaya kadar her haltı yaptım.(tabi yavaş yavaş oldu bunlar deneyim kazana kazana).
en son geçen 2.sınıf 2.dönemin 5 dersinin vizelerinde ve finallerinde deli gibi kopya çektim (ki girerken bilgim ciddi ciddi 0 idi). bu 5 dersin 4ünden geçtim.
okulda efsane olma yolunda sağlam adımlarla yürüyorum şu an. (umarım hocaların kulaklarına gitmez.)

ya bi sürü hata var aslında. bi kere kağıtlar genelde hocanın dolabında durmaz. duran kağıtlar hep eskidir.. çünküüü..

çünkü okulun matbaasında o gün, sınav saatinden hemen önce basılır, soruların başında 2görevli bekler ve teslimi elden yaparlar. kapalı zarfları hoca açar..

ace kongresi yapılırken davetiyelerin, kitapçıkların, sertifikaların, konuşmacı kartlarının vs. basılması için çift vardiya 24 saat çalıştırdık matbaayı ve haliyle gaza gelen adamların başında durmak gerekiyordu.. ben de bu grup içerisindeydim. tüm prosedürü oradan biliyorum. baskıdan sonra kısa bir süre çıkışlarımız yasaklanıyordu hatta..

bitirme için ise 3lü jüri diye bi hede gelirse (siz bitirmeyi yaptınız, ama çok iyi yapmadınız. bırak sıkış bitirmeyi falan) ayvayı yediğinizin resmidir. öttürürler.. zaten daha çalışmalar devam ederken her grafik incelenir, her sonuç raporlarla karşılaştırılır. biz 9 farklı durumdaki binanın farklı katlarla (ve kütlelerle) durumlarını değerlendirdik ve adamlar daha sonuçlara bakmadan ne çıkacağını kesitiriyorlardı..

sınavlarda basic kopya çekin. böle flamboyant şeylere gerek yok. zaten basit olan güzeldir.

illa havalı bişi yapmak istiyorsanız elde kağıt yok etme numarasını yapın.. miss..
Sosyal ağlarda paylaş

Amanın! O nası bişey ya, matbaa falan? Bizim üni'de yoktu öyle bişey.. Örtmen kapanır odaya, yazar soruları bi kağıda. Eğer yaşlıysa (word'u falan şişe açacağı sanıyosa falan) çağırır bi asistanı bilgisayara geçirtir onu, eğer gençse direkt bilgisayara geçirir.

Yaşlı olanlar, standart tiplerdir, mutlaka ya minik Bond tipi çantaları vardır ya da az biraz afili dosyaları. Garanti dolaba koyarlar onu. Genç olanlar da kendilerini bilgisayar kurdu sanırlar ama tek bildikleri şey okulun internetini kullanıp film/müzik indirmek ve birbirlerine gerzek e-postalar göndermektir. Eh, paylaşım yoğun kişilikler olduklarından ağları paylaşıma hep açıktır, otu boku oraya atmaya alışmışlardır. Ne güzeldir ki, sınav sorularını da oraya atarlar. (Zeki olanları 1- 2 klasörün içine gizler sadece..) Yan odadaki bilgisayardan rahatlıkla alabilirsin soruları =))

Herneyse, kendi yazımda anlattığım gibi, yaşlısı genci, hiçbirisi kendi odasındaki yazıcının kartuşunu harcamak istemez. Napar? Gider sekreterliğe, oradaki yazıcıyı kullanıp bastırır soruları... (Diğer üni'leri pek bilmiyorum ama, bizdeki en baba prof'un bile ancak 100-120 öğrencisi olur bir sınavda. Matbaaya para mı harcasın şimdi Haberal Amca?)

Bitirme tezi projesi ise, Başkent Üni'de en azından TBF için geçerlidir. Jüri üyelerinin hepsi o kadar inanılmaz bi egoya sahiptir ki, "beni kimse kandıramaz" modunda yaşarlar. Kendilerine sorsan insan sarrafıdırlar, gözünün içine bakıp anlarlar üçkağıt çevirip çevirmediğini. Eh, bu tip maksi-ego insanlar her şeyi de bilirler.. O yüzden öylesine bi gözgezdirirler projeye. Sonrası dediğim gibi salla babam salla. Bi yerde tutturursa attığını, hemen hedef değiştir, devam et daha da salla =)

Burası Başkent, burada sınır yok! =)
Sosyal ağlarda paylaş

ahah ne güzelmiş ya sınav sorularını paylaşıma atmak
insan bilgisayar bilimleri fakültesinde olunca hocalar harbiden bilgisayar kurdu oluo :)
haliyle sanal yoldan soruları almak gibi bi ümidin olmuyor, özellikle kripto & ağ güvenliği derslerine giren hocalara hiç şansımız yok
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Kardeşim benim yolumdan ilerliyor. Hem de feci şekilde! (Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim?!)

Yöntemi anlatmadan evvel başta ben "OHAAA" demek istiyorum. Zira cuk oturuyor! XD

Geçen gün eve geldim; bizimkisi benim bilgisayar masasına geçmiş, masaya montelenmiş olan üzerine klavyeyi koyduğumuz kayan bir raf gibi bir şey var ya (tarife gel tarife) onu söküyor. Hayırdır dedim, lazım diye cevap verdi. Açıkçası ben o söktüğü zamazingoyu kendi masasına monte edecek diye tahmin ediyordum. (Ben klavyemi direkt masanın üzerine koyuyorum, hiç uğraşamam o kayan tablayla.)

Kardeşim lise öğrencisi. Lise 3'e gidiyor... Bu marangozluk işlerini yaptığı günlerde yazılı haftası geliyormuş meğer. Yıllardır yazılılardan fosuruk notlar getirdiği dersleri bir anda tavan yaptı herifin! Ülen bakıyorum bütün gün bilgisayar başında veya gezip tozmada.. Belli ki kopya çekmiş. Neyse efendim, sordum ne yaptığını. Anlatırken gözleri parlıyordu! (Her başarılı kopyacının gözünde farkedebileceğiniz o parıltıdan bahsediyorum =)

Paşa gitmiş, benim bilgisayar masasından söktüğü o kayan raf gibi şeyi kendi sırasının altına montelemiş. Sıra ile söktüğü zımbırtının rengi birebir uymuş. (Ya benim aklıma gelmez böyle şey bre!) Çünkü evvelden kopyalarını vs. sıranın altına yapıştırıyormuş ama öğretmeni sıranın gözlerini kontrol ederken parıl parıl parlayan o kağıtları hep yakalıyormuş. (Va şerefsiz!) Bizimkisi oranın rengine uygun o tesisatı hazırlayınca üzerine bilimum kopya ekipmanını yerleştirip girmiş sınavlara. Örtmeni arkasını döndüğü anda o kayan çekmece gibi şeyi çekip gerekli bilgileri hemen toparlayıp yazıyormuş kağıdına. Ondanmış demek ki bütün o iyi notlar. Şimdi benimle anlaşma yapıyor, ben o zımbırtıyı sana sene sonu getirsem olur mu diye...

Boynuz kulağı geçti gibi?! Öffff! Brontozor ya!
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim masalar parlak tahta gibi bir şey böyle. Sarımsı bir rengi var. Dolayısıyla kopya hiç yazılmıyor. İlk dönem biraz zorlandım kopyada ama finallerde aklıma şahane bi fikir geldi.

Ezberlemesi zor, uzun kimya formüllerini sırayı kaplayacak derecede büyük ve ince yazınca kimse "bu ne lan ne yazmış buraya" demiyor, sonra sınavda kağıdı biraz kenara çekip formülleri kağıtta kullanıyorsunuz.

Ayrıca: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1084508826918&oid=62748936141&ref=nf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...