Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] Kopya çekme Tutorial'ı


Phobos

Öne çıkan mesajlar

Üniversite son sınıfa gelmiş biri olarak kopya çekme öğretileri istiyorum sizlerden. (Evet özürlüyüm ::o) Lisede, orta okulda falan hayvan gibi kopya çekmişliğim mevcuttur ancak ne hikmetse hiçbirini üniversite sınavlarında yansıtıp olumlu bir sonuç alamadım.

Okulu bir sene uzatmadan, vaktinde bitirebilmem adına bildiğiniz kopya metodlarını paylaşın benimle (:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe ben de son sınıfım. her sınava yusuf yusuf giriyorum artık. la kaldık, la uzadı, eyvah, ya kalırsm şeklindeyim. maaşallah, kalan bi ders yok şu an ama ya kalırsam o.O !

hiç kopya çekmem üniversitedeki sınavlarda. bi kaç puan fazlası için 6 ay uzaklaştırma ve sicil hedesini göze alamam. ama bazen çok lazım olabiliyo =(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecen bi sinavda kitabin en ustune cikardigim notlari koymustum yanimda sirada oturan arkadasin kitabida onun ustune koydum. yane not falan gozukmuo :) nese bizimkinin sinavi erken bitti ver dedi kitabi ben gidiyorum. verdim sonra benim notlarda kabak gibi ayagimin altinda kaldi 2 soru gectim yelkene. cikarken asistan gordu bunlari. allahtan kral adam bi daha olmasin cekti. eyw dedim ciktim.

ama her zaman sans yaver gitmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bu sıraya yazıldığında belli bi açıdan bakılmayınca görülmeyen kalemler var.onlardan denemek lazım.tabii bunu yaparkende kopyayı şifrelemek lazım.neme lazım aynı açıdan bakarsa asistan harab olursun.

misal sinx^2 + cosx^2 = 1 için şifreleme methodu şöle olabilir.

sindirella addamın costtarikalısına birsin demiş.

buradanda görülecee üzere (sin)(dire[ll]a) (add)amın cos(tt)arikalısına (bir)(sin) demiş.

(sin)=sin ll=^2 (add)= "+" (cos)=cos tt=^2 bir=1 (sin)= "=" demiş=dummy

gibi böle ayrıntılı bi açıklamayla özetleyebilirim.tabii bu mevzu kafana atacaın çapalarla ilintili.basitçe formülü ezberleyebilecein bi kalıp oluşurup onu görünce herşeyi hatırlamak olay.sıranın üstüne böyle bi destan yazıp buna bakarak kopya çekip yakalandığında ispatlanmasını engelleyebilecein abidik gubidik kelime birlikteliği diyelim.


uzun formüllerde işe yaramayabilir.orada farklı bi yöntem denemek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sözelsen kaçarın yok, asistan kıçını döndüğünde, kuşlara baktığında, başkasına odaklandığında, başka bir şeyle meşgul olduğunda kafanı kaldıracak ve diğer işine yarayan birinin kağıdını röntgenleyeceksin. mümkünse ayağa kalkmaktan asla kaçınmayacaksın. ayakta yakalanırsak kızarıp bozarmayacaksın, çıban varmışçasına pozisyon değiştiriyor gibi yapacaksın. sın sın sın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi şekilde aklımda kalmayacaığını bildiğim uzun formüllerle ilgili bi yöntemim var.gayet başarılıdır kendileri.

sınava 1-2 dk hala hatta becerebiliosanı 30sn felan kalan(ders materyallerini kaldırmadan hemen önce) çok az çalıştığım ve aklımda kalmayan(en az bi kere o formülle ilgili bi soru çözmüş olmak lazım) formulleri ezberlerim.30 snde gayet hızlı bi şekilde yapılabilio(süre biraz daha uzun tutulabilir.bu formuller yaklaşık 5 dk kadar hafızamda kalıo.o esnada kağıtlar dağıtılmış oluo.hemen bu formulleri adımı bile yazmadan kağıdın üzerine kabaca karalayıp sınava başlıyorum.böylelikle legal bi şekilde kopya çekmiş oluyorum.

ek olarak bi önceki kopyayı şifreleme muhabbetini sınava çalışırken denemek lazım.bu şekilde belkide pek çok formül ister istemez akılda yer edebilir ki bu da cheat sheet muhabbetini mümkün olan en kısa sürede geride bırakmaya yarar. mat 1 mat 2 diff ve pek çok bölüm dersinde bu yöntemle başarı elde edilebilinir gibi.böylelikle kopya çekme problemi ortadan kalkar.(bu yöntemi daha denemedim. denemek lazım. )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
Üniversiteyi 7,5 yılda bitirmeyi başarmış biri olarak kendi tekniklerimi yazayım dedim.. (Üni, sürekli devamsızlık yaptığım, hatun peşinde dolandığım ve 24 saat bilgisayar başında olduğum için bu kadar yılda bitti.. Son yıl akıl ettiğim bu taktikler sayesinde, o yıl ortalamam 3,4 geldi 4 üzerinden!)

1- Örtmen ile kanka olunur. (Olduğu kadar..) Bi şekilde odasına rahatça girebilme yolları keşfedilir. [Ben kendisi için internet sitesi tasarladım. Eh, hep o odada çalıştım =)

2- Diyelim kanka olamadınız. Pes etmek yok! Şu kural aklınıza gelsin: "Hiçbir örtmen/asistan, o kadar sınav kağıdını kendi printerinde çoğaltarak yine kendi tonerini bitirmek istemez! Hemen en yakın öğrenci işleri/sekreterlik bölümüne başvurur!" Sonuç: Sekreterle kanka olun.. [Bu da çok işe yarar. Sekreterin odasına hikayeden bahanelerle girip "bugün çok şıksınız", saçların çok güzel görünüyor cümlelerini kurarak kankalığın ilk adımlarını atabilirsiniz. Tecrübeyle sabit..!]

3- Diyelim sekreter uzaylı çıktı. Endişeye mahal yok! Üni'nin temizlik elemanlarıyla kanka olun. Çünkü her akşam odaların çöpleri boşaltılır. Oda anahtarlarının bir kopyası onlarda mutlaka bulunur!

4- Temizlikçiler de mi uzaylı? [yuhh!] Endişeye yine mahal yok.. Nalburdan bir adet "Kale Kilit" alınır ve evde kilit açma egzersizleri yapılır. (Hayır, sandığınızdan çok daha kolay!)

5- İlk 4 aşamadan birisini başardığınızı farzediyorum. Hemen örtmenin dolabı açılır ve sorular aşırılır. [Örtmen dolaplarının kilitleri standart kapı kilitleri kadar kompleks değil. Kilitlerin dilleri kısa bi kere. O yüzden kilidi zorlamak yerine, kilidin girdiği yuvayı kanırtın yeter..] [Ben 1 ve 2. yöntemleri kullanarak başarıya ulaştım. 3. yöntemde bahsi geçen temizlikçi elemanlardan birisiyle zaten ahbap geçinirdik ama ihtiyacım olmadı bu konuda.. 4. yöntemde geçen kapı kilidi üzerinde egzersiz konusunu bu işi ilk kafama koyduğumda uygulamıştım. Sonra düşünüp 1, 2 ve 3. yöntemleri geliştirdim. Zira bu 4. yöntem baya baya adi hırsızlık gibi oluyo. Diğerleri sosyal yardımlaşmaya giriyo! =)

6- TeknoSA'ya uğranır, ses kayıt özelliği bulunan bir VoxLine MP3 Player alınır. Eve gelinir, soruların cevapları çıkarılır. Cevaplar, dinlerken yazabileceğiniz kadar yavaş ama anlaşılır bir tonla cihaza okunur.

7- Bir adet polar (mevsim yaz ise uzun kollu t-shirt) alınır ve bilek kısmına iç taraftan minik bir delik açılır. (Kulaklığı sokmak için. Kulaklığı hafiften dikin oraya tabi. Sınav sırasında iç taraflara kaçmasın, sora çıkarcam diye debelenmeyin..)

8- Burası önemli: MP3 Player'den cevapları dinlemek için kulaklığı kulağınıza takmayacaksınız. Tek yapacağınız, elinizi yumruk yapıp kafanın kulağınızın üzerinde kalan bölümüne yaslamak.. (Böylelikle t-shirt'ünüzün bilek kısmı tam kulağınıza paralel gelecek.. Sınav salonları sessiz olur.. Korkmayın rahatlıkla duyarsınız. ;) [İşte ustalaştıkça, artık asistanlara oynamaya başlayacaksınız. Efendim, sınav sıkıntısı tripleri atacaksınız.. Asist'leri kıllandırmamak için zaman zaman kollarınızı dirseklerinize kadar sıyıracaksınız göstere göstere.. Arada bi çağırıp dakikayı falan soracaksınız..]

9- Dinleyin, yazın.. Cevapları ayrı track'ler halinde kaydederseniz, bir terslik anında belli sorunun cevabını geri dönüp tekrar dinleme şansınız olur..

10- Asistan falan gelir de yanınızda durursa korkmayın. Asistanda o kadar kulak olsa... =)

Şimdi.. Bu 10 adımı okumanızın hemen ardından (ve belki okurken) "oha be. bu kadar kasacağıma oturur çalışırım beah" dediniz bir kısmınız. Kesinlikle doğru değil. İşler, siz kafanızda büyüttüğünüz için zorlaşır. Sadece örtmenlerin odalarının olduğu katı düşünün. Fırsatları göreceksiniz..

Yine de ikna olmayanlar için: Buyurun koca koca kitaplar hemen solunuzda.. Yaz okulu dilekçesini de öğrenci işlerinden temin edebilirsiniz..

İkna olmak üzere olanlar için kendi "son sene" istatistiklerim:
Girdiğim sınav sayısı (Güz+Bahar yarı yılları) : 28*
Uygulamayı kullandığım sınav sayısı: 23**

* Her dönemde 7, toplam 14 ders aldım. Vize+Final sayısı. (7+7)+(7+7)
** O kadar da değil, eksik kalan 5 sınav yöntemi uygulamaya üşendim. Sınıfı geçmek yeter di mi?

Uygulamadan önceki yılların yıl sonu ortalaması: 0,47-2,07 arası
Uygulamayla birlikte son yılın yıl sonu ort.. : 3,41

Detaylı bilgi için PM atabilirsiniz..

Not: Üniversite, Başkent Üniversitesi.. EA ile girilen bi bölüm..
Not 2: Evet, sayısal derslerde de uygulama başarılı oldu. Ne yani, kulağına birisi "önce f parantezi aç 3 iks artı 1 parantezi kapat eşittir 2 yee bölü...." diye konuşsa yazamaz mısın? =)
Not 3: Hayır, onca yıldan sonra senden gelen bu süper skorların ardından hiç bi hoca "sen kopya çekmişsin, bi daha sınav yapıcam seni" demiyo. G.t ister biraz. Ya tekrar başarırsan?
Not 4: Hayır, soruları 1 gün önceden aşırdıysan, kesinlikle soruların değişmesi gibi bir risk yok.
Not 5: Evet, bunu yaptığını kankanla bile paylaşmayacaksın. Evet, kız arkadaşın da buna dahil.
Not 6: Hayır, buna bencillik denmez, sağlamcılık denir.
Not 7: Gazanız mübarek olsun. Bütün cafe&bar'lar açık olsun.
Not 8: SİBU'dan bi arkadaşım da Gürcüce bildiği için cevapları direkt kolçağın üzerine yazıyodu. Asistan gelince "ben ne bileyim, bizden önce Türkçe Öğretmenliği bölümünün sınavı vardı heralde, onlar yazmış" diyodu. Sonuç: Başarılı..

-Bonus Bölüm-
Bitirme Projesi
---------------
Toplam 250 sayfa olması, ilk 40 ve son 20 sayfanın içerik olarak ödev konusuyla paralel olması, kaynakça kısmının afilli olması, kapak vs. gibi görsel kısımların göz alıcı olması, arka kapağa içi boş da olsa bi CD konması şartıyla 250 sayfanın kalan ~200 sayfasında Beşiktaş-Fener maçından bahsedebilirsiniz. Sonuç: Bitirme projesi geçerli olacaktır. (Tecrübeyle sabit bu da..) Hangi örtmen o kadar öğrencinin getirdiği bilmem kaç sayfalık tonla ödevi okuyabilir ki? (Ya da benimki bana o izlenimi vermişti. Haklı çıktım.)

Sunuş kısmı varsa eğer sizde (ki bizde vardı), o güzelce hazırladığınız ilk 40 ve son 20 sayfayı Süleyman Demirel kadar ağır sunmayı başardığınızda ve sorulan sorulara inanılmaz politik cevaplar verdiğinizde (soru örneği aşağıdadır) problem kalmıyor..

Örnek soru:
Örtmenler silsilesi: -Peki, diğer ülkeler cari açıklarını kapatmak için hangi yollara başvurmuş?
Ben: -Bu konu zaten apayrı bir tez konusu hocam. Şöyle ki, ben bunu araştırmak için Arjantin, Bulgaristan, ...., Çek Cumhuriyeti Konsolosluklarına gittim. (Yok öyle bişey. Arjantin Caddesinde oturdum. Bestekar Sokak'ta takıldım sadece..) Buralardan aldığım bilgilerden birisini örnek verecek olursam, Arjantin 1987 yılında para biriminde develüasyon yapıp, yerli sanayicileri.....tırıvırı...blabla...yapmıştır. (Hocanın annesinin Maradonayla ilişkisi mi var spesifik olarak 1987 yılında ne olmuş onu bilsin? di mi? bilemedi de yani.. ağzı açık dinledi..:)

Yine de bu bonus bölüm riskli. Benimki kadar yaşlı bir jürinin size denk gelmesi tamamen şans olur.

Son dakika notu: Hayır, mezun olunca da bunları örtmeninize/asistanınıza nispet olsun diye anlatmayın. Belli olmaz, bi g.tlük yaparlar falan..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
Hehe.. Forumda dolanırken kaç ay evvel yusuf yusuf çekerek açtığım bu konuyu görünce bayağı bi güldüm kendime :D

Yeni nesillere tavsiye bırakın kopya çekmeyi oturun adam gibi çalışın. 11 dersi fire vermeden çalışarak atlattım, gururlu ve de mutluyum. İşsizim o ayrı :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Eheheh =) Yorumlar için teşekkürler. Dediğim gibi, bu yöntemler silsilesi benim çok işime yaramıştı. Yine, benden bir dönem sonra okuyup 7. yılını da okulda geçiren başka bir arkadaşımda da bunu denedik, o da pırlanta gibi bir diploma sahibi şu anda! =)

BonePART demiş ki, hesap makinesi tek çözüm. Bazı diğer üni'lerdeki arkadaşlarım, kendilerinin sınavlarda hesap makinesi kullanmalarının serbest olduğunu söylemişti. Ne yazık ki, bizde öyle bi olay yoktu!

Eh, bir de şu var: Sayısal derslerde hesap makinesi güzel. Ama iş sözele gelince ben sadece ekrana LEBLEBİ yazabiliyorum. Onunla da final geçilmez be yaw! =)))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...