Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Kendini nasıl ifade ettiğin çok önemli ben bunu bir kaç kez terk edildikten sonra anladım :p marjinal ifadeler genelde anlaşılır ifade kadar ... anlaşılır olmuyor "tiyatro devri malesef bitmek üzere" ile "tiyotro devri bitti" arasında çok fark var. hatta bunu şöyle tamamlayarak demonstre edeyim; "tiyotro devri bitti, gebersin tüm tiyatrocular hahaha cnbce varken tiyatro neymiş lan?" "tiyatro devri bitti, malesef kötü bir durum bu tabi, yapabilecek fazla da birşeyimiz yok gibi.." Bir insanın senin dediğinden bu iki sonuçtan birine varmaması için hiç bir sebep yok gibi.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 @utopia, dediğim gibi direk negatif yaklaşıyorsunuz olaylara. artı ben neden kendimle çelişeyim ki? orada bir devrin bitip bitmediği konusunu örnekledim ? @ardeth, sonuçta benim fikrim tek.negatifi seçen sizlersiniz.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 İnternetten bakmak için abonelik gerekiyor, ayrıca tam olarak hangi sayı olduğunu bulamadım 173-175 kışa denk geliyor. Her neyse sen muhtemelen orada okuduğun bir makaleden etkilendin ama istatistik kendi başına anlamlı olmaz her zaman. Resmin, heykelin nasıl binlerce yıldır modası geçmediyse tiyatronun da modası geçmez.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 tamam, ben insanların söylediklerini tahlil edemeyip çakılıyorum, yanlış anlıyorum. pardon jedi çok eşşeğim. buharlı arabalar şu anda yok, diye örnek verirsen, tiyatro da kalksın algılanmaz özür dilerim. bu bakıma kendinle çelişiyorsun dedim, ifade açısından. kavga edecek birşey yok bunda. görüşlerini paragraf halinde biz safların anlayabileceği dilden açıkla yalvarırım. yoksa sabaha kadar aynı şeyi sorarız biz.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ok edit: pardon. mesajına "tamam. öyle yaparım bundan sonra" manasında "ok" yazmıştım ama yine tek kelime ya da cümleden anlayamayacagın aklıma geldi editlemek zorunda kaldım. tam bir paragraf olsun istedim.
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Jedi said: kingpin said: off jedi ilkokul 3. sınıf lafları ile nereye kadar ? nerde benim çayım ? dün çay koyup gelicektin halbuki. sen neden saygısız ve gereksiz mesajlarla bana sataşıyorsun mantıklı bir sebebin var mı? yoksa ilkokul 3. sınıfta topun inşaata kaçtı da psikolojik rahatlama metodu olarak bu tarz mı hayatını sürdürmeyi beceriyorsun anlamadım. gayet sevgi ve saygı çerçevesi içersinde yazıyorum ben yazacağımı kaldı ki sana sataşmıyorum. sağda solda ota boka sataşan sensin, sürekli olarak gözüme çarpıyor boş ve niteliksiz mesajların. ilkokul 3 benzetmesini içinde cinsel öge bulunmaksızın sağa sola verdiğin cevapların o yaştaki çocuğun zeka seviyesine uygun olduğunu düşündüğümden yaptım. burdan çıkarman gereken sonuç topum falan inşaata kaçmadı ancak senin bi tarafına bişeyler kaçmış, yazık. ps: zavallı egonu tatmin etmek için cevap yazabilirsin ama karşılık bulamayacaksın, üzgünüm babs.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Jedi said: ok edit: pardon. mesajına "tamam. öyle yaparım bundan sonra" manasında "ok" yazmıştım ama yine tek kelime ya da cümleden anlayamayacagın aklıma geldi editlemek zorunda kaldım. tam bir paragraf olsun istedim. ok sen anlarsın tek kelimeden açıklamıyorum. seni biz çağdaşların anlamadık, ama öldükten 150 yıl sonra en çok satanlar listesinde tepede olacaksın, umudunu kaybetme:/ ışık seninle olsun.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 teşekkür ederim* *iyi dileğine karşılık nezaketen teşekkür ettiğimi söyledim.açıklamalı, bol kelimeli.
utopia Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 asıl anlamak istediğimi anlatsan ve bu kadar mesajı onu tartışmak için atsak, emin ol daha mutlu olurdum.
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 patlatmışsınız topağımı :(
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuya geri dönelim ben genelde tatil dönemlerinde gidiyorum. Genel olarak zaten sinema, tiyotro tarzı aktivitelere yönelmem dışarda gezmeyi tercih ederim. fekat birileri gittiği zaman seve seve eşlik ederim. anca işte festivallerde kendim araştırırım güzel tiyotro oyunu, opera falan var mı diye yoksa normal zamanlarda kendim araştırmayacak kadar üşengeçimdir. tekliflere açığım.
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 tiyatrolar yıkılıyor falan demişsiniz ya, şu geldi aklıma; bi sefer ankarada kızılayda sakarya caddesindeki yeni sahneye gitmiştik. kampanyalar vardı yıkmayın yeni sahneyi falan diye, onlardan sonra. bi arkadaşımla güvenlikten rica edip içi sökülmüş/yıkılmış haldeki tiyatroya girmiştik, gezmiştik falan. içerisi acaip bi mekandı. böyle korku filminde süper sahne olur orası. devlet tiyatrolarının sitesi iyiymiş bu arada. bilet alabiliyosun netten falan. gerçi netten alacağımdan değil de oyunlar, mekanlar falan var. edit: dt salonlarından küçük tiyatro ve oda tiyatrosu bahsettiğim binadaymış. yani durağımın karşısı. büyük tiyatro da 0raya üç dakika mesafede. iyiymiş. tanrı herşeyi yarım bırakan bu kuluna yardım etsin, gazını kaçırmadan vardırsın salonlara :)
a cup of coffee Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 tiyatro bitmedi tiyatroculukta.. üstelik tiyatro geçmişten bugüne çok şey kattı insanlığa; bağ bozumu şenliklerinden meddahlıktan tutun günümüz stand-up çılarından cem yılmaz , ata demirere kadar(onlarda birnevi meddahlık yapıyor sonuçta) tiyatro hakkında yapılan eleştiriler ve kıyaslamaların birçoğunun kaynağı sinema ama kimse bakmıyor son yıllarda gişe rekorları kıran ilgi ile izlenen filmlerin birçoğunun tiyatroculardan oluştuğuna.2007 nin en çok izlenen filmi beyaz melekteki oyuncuların kaç tanesi tiyatro dışından? tiyatro her manada insanlığı geliştiren bi zımbırtı.günümüzün en çağdaş topluluğunu oluşturan avrupa, medeniyetlerinin helenistik dönemden geldiğini, eski yunan kültürü üzerine kurulu olduğunu söylüyor.eski yunana baktığımızdada herşeyden önce tiyatro geliyo insanlar için.hayat tiyatro. eğer gelişemiyorsak bilin ki tiyatroya verilen değerin azlığındandır.almanlar yıkılan şehirlerinin onarımına önce tiyatrolardan başlamışlar, faust yazarı goethenin evini aynı şekilde yeniden yapmışlar. ingilizlere shakespeare in eserlerinin yok olmasınımı istersiniz donanmanın mı derler, donanmanın yok olması tercih edilir( o donanmaki onlara 1. dünya savaşını kazandırmış) neticede hayatı çok yüzeysel yaşamak istemiyorsak tiyatroya gidelim dimi?birey, bireyle birlikte toplumda gelişicektir.paso ağlıyoruz ulan ne biçim yer buralar yabancı bi ülkeye gitsem ne süper olur diye.ulan hıyar tamam işte sen önce böyle kültürel değerlere sahip çık bi önce gerçek manada gelişmiş bi insan ol senle birlikte toplumda yapsın bunu ne güzel memeleket olcak işte lan. tiyatro güzel şeydir.
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 forgiver said: jedi mind tricks süper bi rap grubudur! aklıma geldi, şey edeyim dedim.. öhöm. öhö.. ehem. her neyse, konuya dönecek olursa iki kelam etmek isterim haddimi aşarak. Tiyatro devri elbette bitmedi ve bitmesi de zor gözüküyor. İnsanların içinden gelen bir davranış biçimi bu, dans gibi. ben dans edemem hiç (ühüühü valla acı bi şi bu yahu. edebilsem etmez miydim!) ama ne biliyim bi boogie woogie bi jitterbug falan duyunca içim oynar ama beynim el ve ayak koordinasyonunu sağlayamadığı için ben oynayamam. hah sadece bu sebepten dolayı dans, tiyatro vs. bitemez. ama sorun var mıdır tiyatrolarda? derseniz "feciii olm! kaçalım lam!" diyebilirim. başta da dedim ya haddimi aşıyorum diye, ahanda başlıyorum. öncelikle nedir bu çehov tutkusu anlayabilmiş değilim. ben sıkıldım, izlemem diyorum. bir bakıyorum yine çehov uyarlaması. abi yazmasanız bari özete! bak valla gına geldi yahu.. her gün baklava yenmez = habire çehov verilmez e verirsen de kimse gelmez? sonra shakespeare var. burada şunu söylemek lazım öncelikle "merhaba! biz türkiye'de yaşıyoruz.." izleyici elemanın dediğini, anlattığını anla(ya)madığı sürece neden yüzünü dönsün tiyatroya ki... avam tabaka her şeydir, kötü adledilen yöneticileri onlar seçer. ismail yk'yı onlar dinler (ismail yk dinleyenlerden özür dilerim ama yenilik veya kalite yok bu adamda), maskeli beşler zimbabwe'de filminin çekilmesine onlar sebep olur. şimdi siz avama hitap etmiyorsanız ne diye durduk yere "kimse gelmiyor, türk halkı cahil" tantanası yapıyorsunuz. -türk halkı cahil +tebrikler, bunu görmek de bir başarı. en azından uyadığınızın resmidir.. sanırım(?) yok eğer oynadığınız oyunları avama değil de eğitimlilere, belirli bir kültür seviyesine gelmiş kişilere oynuyorsanız neden kaliteyi bu kadar düşük tutuyorsunuz? kötü dekor, berbat organizasyon görmek benim için hoş değil. verdiğim zaman parayı bana broadway deneyimi yaşatacak mısın sen? bırak tiyatro 5ytl imiş, 10ytl imiş nanesini! paramın karşılığını alacaksam, beni gerçekten eğlendireceksen geliyim, parası ne ise de vereyim. yok sen afiş astıysan okulunun önüne (Müjdat gezen sm) hababam sınıfı çakması oyunun için; "hacı biz izledik onu yeter artık" der ve uğramam. kimse kusura bakmasın ama survival of the fittest geçerli her şeyde. geliştirsinler kendilerini, izleyici gelir. kötü taklide, kolpa oyuna veya 1001. tekrara ben gelmem. halk desen -onlara hitap edeceksen eğer- ona uygun seviyelerde gezinmen lazım. son olarak çok özlü bi sözle bitirmek istiyorum: bana iyi bi deneyim yaşat cigerimi ye aga! lam iki gündür çok agresif hissediyorum kendimi.. puu bana! edit: -_- çook fazla yazım hatası var. düzeltiyorum ama kalan olacaktır sanırım. edit2 hm bi de çocuk oyunları meselesi var. bu oyunları oyanayanlar çocukları görebiliyorlar mı? ben çocukken çok sıkılırdım ve okul bizi götüreceği zaman kaçabiliyorsak kaçardık biz. çocukken benim edindiğim izlenime göre tiyatro=sıkıcı ve zorunlu bir deneyim den ibaretti. aslında tiyatro ile ilgili mevkiilerde görev yapanları devamlı sergilemek istedikleri çarşı her şeye karşı tavrı da işleri zorlaştırıyor. yeniliklere karşı kapalı oldukları intibasını bırakıyor. bakın, inceleyin; hepsi tiyatro ile ilgili alınan kararlarda "olmmaaaaz! istemezüüük!" deseler dahi konunun göbeğine atlayıp çözüm yolları üretmeye veya ekip çalışması yapıp sonuca ulaşmaya kasmazlar. "olmaaaz istemezüükk" derler. hepsi bu! belki de sadece muhalefet rolü oynuyorlardır. bilemiyorum.. edit2'ye noktayı abartı ile koyalım.. örnek veriyorum aeschylus, sophocles, euripides vb. antik yunan(?) dönemine ait yazılmış eserler oynandığında yapılan aşırı abartılı oyunculuğu aşırı komik buluyorum. kahkayı basıcam! o derece. neyse ki artık çok fazla oynanmıyor.. tv'de de tiyatro kökenli oyuncuları çok rahat tanıyabiliriz (bunu başka bi başlığa daha yazmıştım sanki) adam kutuyu kaldırır ve konuşur.. -şu kutuyu kaldırdım ben.. (<-eski şarkıcı bu, işe yaramaz bi adam) +Olmağz oğulum! Dur; yapmaa.. Belini inciteceksin şimdi. (tiyatro kökenli abla inanılmaz abartılı mimiklerle rol keser. ama kamere 1m mesafeden surata zoomlu çekim yapmaktadır ve biz kadının neden bu kadar zorladığını anlayamaz, kanalı değiştiririz) tv.de bu abartıyı yenen oyuncular başarılı olmaktadır. keza tv oyunculuğu tiyatro oyunculuğundan çok farklı (aynı şekilde sinema oyunculuğu da tv oyunculuğunda çok farklı olsa gerek [gördüğümüz kadarı ile öle] tabii bu başka bi konu) yine typo bolluğu vardır sanırım..
BulletRide Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Ben geçen Eskişehir'de gittim tiyatroya..Bitmemiş..
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2008 a cup of coffee da iyi bir noktaya değinmiş. Benzeri alanlarda çalışacak sanatçılar için, tiyatro kendini eğitmek açısından çok uygun ve verimli bir yer.
Nostredamus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Ben oyuncu adayıyım. 1 yıldan beri Ti-aR ( Tiyatro Arkadaş Topluluğu ) Bünyesinde oyun oynuyoruz. Oyunlar ayda bir çıkıyor en son " Kadınlar ve Erkekler " 2 perdelik müzikal komedi bir oyun oynamıştık 2 gece Izmir " Güzelyalı Kültür Merkezinde " koltuk sayısı 400 civarındaydı. 2 gece de yukarıya sandalye çıkartık 50-60 tane o ayrı millet yerlerde buldukları boş yerlere oturuyorlardı. Hatta kulisin orasında bile oturanlar vardı. Bunun nedeni işine özen gösteren tiyatrocular sadece oturupda seyirci beklemektense biraz daha işine saygı duyup hiç değilse. Uyuyan kültürü ayaklandırması gerekiyor... Madem konu açılmış iken. 31 Ocak Narlıdere AKM de 20.30 da yoğun istek üzerine tekrar sahnelicez. Kadınlar ve Erkekleri paticik halkını davet ederim...
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 hala tiyotro olması gerektiği konusunda israrlarımı sürdürüyorum
Voys Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 tiyotro ne abi oral yaparken konuşur gibi, yıllarca tiyatro gördük biz bu nerden çıktı şimdi
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 sen bi yat bi kaç saat uyu tekrar kalk en iyisi...
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Ankara devlet tiyatrosu oldukça güzel bir kadroya sahip ama oyunları bilemiyorum tabii ki. Istanbulda şu sıra güzel oyun yok diye de biliyorum. Yanılıyor olabilirim tabi. Varsa sevdiğiniz söyleyin gidelim.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Voys said: tiyotro ne abi oral yaparken konuşur gibi, yıllarca tiyatro gördük biz bu nerden çıktı şimdi lütfen foruma uyuşturucu maddelerin etkisindeyken girmeyin.
Öne çıkan mesajlar