Spunraider Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Jenerasyonumuz tv reklamlarından bile etkilenir halde.Kaldıki özendiğimiz kahramanlar genelde b.k yoluna düşmüş herifler...İnsanların bile gözünü korkutmak için doğulu şivesi ile konuşur hale geldik.Yanlış anlamayın bende doğuluyum.PKK yüzünden tüm Kürt insanlarını suçlar hale geldik.Analarımız babalarımız doğrultusunda geleceklerimiz ""doktor,mühendis,öğretmen"" ile sınırlı kalıyor.Ot gibi yaşıyoruz ot gibi ölücez.Medeni cesaretimiz yok.Hepimiz netten bulduğumuz sözleri msn nikine yazıyor ve hayat felsefesi kabul ediyoruz.Hepimiz kendilerimizi b.k yoluna düşmüş gibi gösteriyoruz.Hayatı güzel gösterirken bizlere televizyonlar polyanna oluyoruz... Buraya kadar geçen cümleleri hayatınızda yaşıyorsanız devam edin okumaya.Yok benim bunlarla alakam derseniz kapatabilirsiniz sayfayı.Sinirlendiyseniz engelleyebilirsiniz.Özgürsünüz (!). Piyasa denilen birşeyin yoluna düşüyoruz.Genel kültürümüz boktan.Sigara içiyoruz.1 hafta çıkıyoruz ayrılıyoruz.SEVGİ terimini rezil ediyoruz.Büyüklerin konuştukları şeyleri sıkıcı buluyoruz.Kendimizi kanıtlama arzusuyla yanıp tutuşuyoruz.Oysa her birimiz yatmadan önce hayaller kuruyoruz.ANA BABA OKUL gözümüzde potansiyel suçlu.Torbacılar veya onların çizdiği yol gerçek yol oluyor gözümüzde.Hepimiz farklı olduğumuzu düşünüyoruz.Kimilerine boyun eğiyoruz. ÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZKİ 1 turist kadın taksime yılbaşında gitmeye dursun,sokakta karşından gelene bakmayasın,insanlarla diyalog kurmayasın.Dostuna paranın kokusunu koklatmayasın. HEPİMİZ BİLİYORUZKİ OKUL ARKADAŞLARIMIZ BİZLERİ HİÇ SORMAYACAK İLERİDE. ÖYLE BİR DÜNYADA YAŞIYORUZKİ ( +18'ine koyam izleyin ulan dünya ne halde görün ) : http://www.icon-style.com/devami.asp?id=550 Hangi birimiz gelecekde nerede olacağımızı biliyoruz ? Genelleme yapıyoruz.Aldatılınca kadınlar suçlu ( kadınsan erkekler ) oluyor.Ruslar potansiyel kaşar,amerikanlar potansiyel piç oluyor gözümüzde.Kitaplar ineklik sembolü oluyor.Ülkemizdeki gayri müslimler siyonist çıkarcı oluyor.Her bir yunan düşman.Oysa bu ülke en çok içten darbe yiyor haberimiz yok. Irkçılığın düşmanı ezilen kesimin sesi olan hiphop'ı zengin piçlerinin arabalarla karılarla gezdiği şekilde görüyoruz. Türk sanat müziğimi koyam ona ( ! ). Hepimiz Atatürk'çüyüz.Bu yüzden ses çıkartmıyoruz.Boşuna uğraşırızda zaten ses çıkarsak.İş işten çoktan geçti.Cumhuriyet gazetesine bomba atılmış kimin uğrunda ben gidip manitamla cevahirde takılıcam.Kanaltürk kapatılacakmış kimin uğrunda elimizde emin çölaşanların kovuldugu aydın dogan grubu var. Hani diyoruz ya Türk insanı sıcak kanlıdır.Zekidir.Bir tanedir.Evet bir tanedir ( ! ). Yabancı basın bize ufak bir köşe ayırmış hilmi hemen manşeti değiştir şunu koy "ERDOĞAN SÖZLERİYLE DÜNYA BASININDA" ! Gerçek müslümanız.Karıya kıza bakar ardından camiye gideriz.Ne neee ne diyorsun hilmi aleviler cem evimi açmışlar,hristiyanlar incilmi yaymışlar,ateistler dernekmi kurmuşlar hemen koş araba yak hilmi insanların hayalini kurupda yıllar sonra aldıkları arabaları yak hilmi yakkkk ! 17 yaşındaki insanlara dayak atan öğretmenlere diyeceğim birşey yok.Haklılar biz 17 yaşındayız ama ailelerimizin gözünde halen çocuk,toplum önünde halen özentiyiz.Normaldir bu durumda kişiliklerimiz gelişmemiştir.Vurun a.q. nolacak.Eşek hoşaftan ne anlar ( ! ). Birde başımızdakiler var dimi evet başımızdakiler.Erdoğan ve onun melekleri;baykal,gül,aydın ! Erdoğan atar lafı,baykal eleştirir reklamını yapar,gül gazı verir,aydın dogan gazetelerinde yazar reklamını yayar.Birde kurtlar vadisi'ne bok atarlar.Kurtlar vadisinden öncede vardı sivri topuklular. Sosyal olarak bile özürlüyüz.Okulda bir aktivite bir eğlence düzenleyin bakalım.Diyin çıkışta birşeyler yapalım.Kaç kişi gelicek.Birde şöyle diyin ; hacı içmeye gidiyoruz gel.O zaman tekrar sayın. Ders kitaplarımızda var.Hiç şu çelişkiyi söylemiyorlar bize ; Öğretmenler,yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. M.K.Atatürk Yeni nesil geldi ülkenin mına kodu kim suçlu ! 30 yıl sonra bizim öğretmenlerin bakanların atacağı bahaneleri tahmin edebiliyorum."O zamanlar öğrenciler kurtlar vadisi izliyorlardı".Üstelik eğitimde 11.ci yılı olan ben bile daha düzgün konuşmasını bilmiyorum.11 yılda konuşmasını öğrenemedim.Aaa bi dk bizim 6.7.8. sınıfta işlediğimiz sağlık bilgisi dersinden ne çıkardık ? Ne hatırlıyoruz ? ANA BENİ DERSANEYE GÖNDER ! ANA ABİLERLE TANIŞTIK ! ANA BELEŞ DERS VERİYORLAR NAMAZDA KILIYORUZ ! ANA PİLAV GÜNÜ VARMIŞ ORAYA GİDİYORUM ! ALLAH'U EKBER BOOOOM ! 3.SINIFTA daha ufacık çocuğu sınıf ortasında döversen tabi o çocuk okula düşman kesilecektir. Size bir saygı gösteren esprili yaklaşan hocanız vardır birde bağıran çağıran ? Hangisine istekli olursunuz.Onu bırak gömleğin dışarıda olmasına kızan hocalarımız var.Tamam sorumluluk anlarım.Dayak tehdit ne diye ! YA GOTİK OLACAN,YA RAPCİ,YA TORBACI OLACAN,YA ALEMCİ,YA ROCKCI OLACAN YA POPCU YADA EMO YA SIVRI TOPUK AYAKKABI ALACAN YA TIKI OLACAN !
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 şöyle bir baktım hiç alakam yok yazıda çizilen profille. ama bir ricam olacak, yazı iğrenç yazılmış. tespitler falan değil, türkçesinden bahsediyorum. okumakta zorlandım. düzeltiniz ayrıca müsadenizle, yazan arkadaşı bi anda entelektüel kasıp adamdan sayılmaya çalışan barzo, gözünü azıcık aralayıp kapatmış lumpen olarak yaftalamak istiyorum. "Üstelik eğitimde 11.ci yılı olan ben bile daha düzgün konuşmasını bilmiyorum.11 yılda konuşmasını öğrenemedim." bişeylere uyanmış gibi göstermeye çalışsa da kendini, geç uyanmış uyanmışsa da. ben de devlet okullarında okudum, saydıklarından etkilenmedim, uzun yıllar elime geçen memur çocuğu harçlığının büyük bi kısmıyla kitap aldım. konuşmayı da biliyorum yazmayı da. hem konuşmayı bilmeyenler çoğunluktaymış gibi gösterse de, değil be güzelim. ayrıca paticiğe aktarılması bile gereksiz olmuş, paticik ahalisinin eğitim ve kültür seviyesi ortalamanın ağzını kırar
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Ben rapçi oldum ama Rock'a sempatim var severim bass gitar çalıyorum...
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Bence baya baya anlamsız bi yazı. kişisel fikrim tabi. Xaenin de öle düşünüyodur.
elaidi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ayrıca anladığım kadarıyla bu forward mail. Ama değilse ve bunu sen yazdıysan yazık be. üzüldüm gerçekten senin için. ciddiyim yani. baya kötü ya.. 11 yıl konuşamamak falan. çok değişik bi his olsa gerek. Eğitimimle döverim ayrıca, hiç acımam.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 bazı devlet okullarında sorun var gerçekten. bunu görmek zor değil ordan gelen insanlarla yakın arkadaş vs olduğunuz zaman görülebilecek bir şey. Özel okullar genelde potansiyeli olan öğrencilerin büyük bir kısmını değerlendirebiliyor ama kötü devlet okullarında bu olamıyor malesef, 10 tane başarılı olabilecek öğrenciden ancak 1-2 tanesi o hevesini ve isteğini koruyabiliyor, diğerleri vaz geçiyor. Bu yazıyı okumadım çünkü kim yazdıysa kendini ifade ediş biçimi anlaşılamıyor, çok kötü ama türkiyede lise seviyesinde devlet okullarında da bir sorun olduğunu inkar etmek saçma olur. "pics or it didnt happen" tarzı bir yaklaşım zaten bir insanın ne kadar eğitim alırsa alsın birşeylerin de eksik kaldığını gösterir. Ayrıca bireyler yerine biraz istatistiki bakmak lazım herhalde bu olaylara. Benim de elimde veriler olduğundan değil ama "ben devlet okulunda okudum ama sonuçta kendimi buraya kadar getirdim, geliştirdim" demek yanlış çünkü tek bir bireyden sonuca varılamaz. Kaldı ki, ne devlet okulları var şu ülkede, o kadar kötü ki sizinki ile karşılaştırılamaz bile muhtemelen. Bunun sebebi de tabi büyük çoğunlukla vasıflı öğretmen eksikliği, eğitim fakültelerinin üniversitelere zorla açtırılması ve meslek liselerinden gelen öğrencilerin önemli bir kısmının bu işi istediklerinden değil de bir yere kapak atmak olarak görmelerinden kaynaklanıyor bence. Bir de olaya paticikten veya istanbulda orta üzeri seviyedeki ailelerden örnekleme yaparak yaklaşırsak, homojen bir bakış açısı olmaz bence bu.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mevcut kalıplara uyamıyorsan; kimlik bunalımı yaşman doğal. Büyüyünce geçer. Hayat kavgasına düşünce rockçı, rapçı, KV ci falan kalmıyor.
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Eternalus said: paticik ahalisinin eğitim ve kültür seviyesi ortalamanın ağzını kırar topicle ilgili edecek sözüm yok ama bunu imza yapasım var eternalus ahaha
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 ciddi ciddi yazıp sonunu geyik bitireyim yiğit özgürvari dedim. olmamış mı nefr :( :D
Öne çıkan mesajlar