Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öeh dedirtecek kadar kötü animeler

Metakuso

Öne çıkan mesajlar

Elfen Lied'a kötü denmesinin en büyük nedeni, izlenmeden önce okunan yorumlarda aşırı derecede abartılması sonucunda beklentilerin hayli yüksek olması ve anime'in bu beklentileri karşılayamaması bence.

Anime'in kalitesi, karakter derinlikleri vs. zaten ortada, ama bunu izleyen adamlar "Oha mükemmel!" "Yılın Anime'i" "Kill for You Nyuu" deyip, izlememiş olanları inanılmaz beklentilere soktuklarından, izlendiği zaman "Bu mudur?" tepkisiyle beraber insanları -Sam gibi- Anti-Elfen Lied'cı yapıyorlar.

Yoksa kelimelere sığdırılamayacak kadar da kötü bir anime değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
ya lol, elfen lied nasıl yeni başlayanlarına hitap eder? lafın gelişi dediniz herhalde. yeni başlayan adam direkt bırakır anime olayını, ben anime hastası halimle kendimden şüphe ettim.

neden öeh dediğimi anlatmışım zaten, "yılın anime'i" diye sunulursa bir anime ona göre beklentim olur. ha yok, elfen lied değil de elfen laid (bu isimde hentai yapmışlar lol) seyrediyor olsam o zaman da beklentim ona göre olur.

sabah karşı show tv'de izlediğiniz bir filmden beklentinizle sinemaya gelmiş, herkesin "must see" dediği filmden beklentiniz aynı oluyor mu sizin?

beklenti kısmını da geçiyorum, direkt kötüydü elfen lied. o anidb'deki eleştirimde (10 verenler kadar 1 verenler de ganiyle lol) yazdım zaten: mantık SIFIR. karakterlerin önünde ne zaman iki tercih olsa, bariz yanlış olan yolu seçiyorlar. bunun sonucunda bol bol gore ortaya çıkınca neden o yolu seçtikleri belli oluyor, gore çıkmayacak ortaya çünkü kafalarını çalıştırsalar. death note gibi 3-5 kere değil de her bölümde belki düzineyle yaşanınca bu illallah dedim. ha bir de dr jekyll/mr hyde kıvamında bir ana karakter. ama bu sefer chobits'deki robot kız/dr hannibal gibi daha çok. ki bu da bir anime'de gördüğüm yapılmış en kötü karakter. "hah şimdi herşeyi unuttum, bebe psikolojisiyle fanservice yapayım biraz meme şov; hah şimdi herşeyi hatırladım, bağırsağından çorba yapıcam" filan ilginç bir karakter değildir, en adi kalite loli ensest mangasının sayfalarını alıp ucuz teen thrasher filmleriyle harmanlayın, alın size NYUUUU (tarihin en iğrenç arağı, chobits'e acıdım) ya da lucy midir her neyse. millet gidip bunu "yılın female charı" seçti filan.

henüz seyretmeden dvd'ye yazmıştım, hala acırım o diske. bir de ömrümden giden o saatlere.

Da işte biz senin gibi düşünürken bizim kadar sevende vardı bu animeyi. Demek istediğim nokta bu.

Ayrı ayrı ecchi, gore, iyi/kötü karakter vs gibi Elfen Liedın içerdiği konseptlerin başarılı örneklerini izleyip ondan sonra Elfen Lied izleyen adam beğenmez Elfen Liedı. Ama bu türlerde repertuarı geniş olmayan biri için o 13 bölüm iyi bir yolculuktur. Bu yüzden yeni başlayanlar için iyi seçim.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
benimde isyanım var canavar kesen kadın ve canavar kesen lise bebesine hayır artık!

ha budur! bi de her hareketlerinde ışıklar saçıp, parlamalar, patalamalar yapmasalar.. -_-

elfen lied dediğiniz şey klimt tabloları ile açılan değil mi? hani kız kollarıyla mı (ruhuyla mıydı lam) milleti kese biçe kaçıyor, dışarı çıkıyordu da bunu bi çocuk mu ne buluyordu? hatırlamıyorum.. aslında süper hafızam sayesinde bu kadarını bile hatırlamam mucize olabilir! ki büyük ihtimalle yanlış hatırlıyorumdur..
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
yanlız sam daha önce de şimdi de olayı açıklamış.mükemmel dediğin hikayeyi eleştirmiş.elfen lied sux deyip bırakmamış.bok atma demiyoruz biz buna.

ben de bleach boktan diyip kestirip atmadım zaten. açıkladım. ne mantık var, ne konu var, ne karakterler süper oturmuş, ne çok sağlam ekşın var ne de başka bişey. ha oradaki bankai heyecanı ha da pokemondaki turnuvalar. aynı abicim. he ye can lan mı yo rum. komik de değil. 5 bölüm bir kavga sürüyor, 1dk millet birbirinin suratına bişeyle vuruyor falan 20dk sohbet oluyor, 4dk da reklam zaten. eğlenmeyi geçtim nasıl sabrediyorsunuz orası apayrı.

bunun dışında viktor güzel bişey demiş;
Viktor said:
Adam eve gelip kafasini yormayacak sekilde bir anime izleyip bosaltmak istiyordur

Hah işte olay bu. Bazılarımızın kafası çok yoruluyor, yormayan animeler izlemek istiyorlar. Bende durum şu; "benim de kafam yoruluyor ama ben kafamın yorgunluğunu daha başka bir aktivite ile dinlendirmeyi seviyorum." Bir kaçınız çıkıp diyecek "ha tamam çok zekisin okokokok." Hayır abicim bununla alakası yok. Bu olay tamamen kafa yapısı. Kimisi zihnini yorduktan sonra düşünmeyerek rahatlar, kimisi de başka şeyler düşünerek.

Bleach e dönecek olursak, hakikatten çok salak bi dizi. Aramızda ciddi olarak izleyen ve çok kral diyen varsa o da benim gözümde aptal. Kimse de kusura bakmasın.

Luriel said:
benimde isyanım var canavar kesen kadın ve canavar kesen lise bebesine hayır artık!

Dostum sonunda doğru yolu gören biri. Voltran oluşturmalıyız bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Dev said:
fenris
yanlız sam daha önce de şimdi de olayı açıklamış.mükemmel dediğin hikayeyi eleştirmiş.elfen lied sux deyip bırakmamış.bok atma demiyoruz biz buna.

ben de bleach boktan diyip kestirip atmadım zaten. açıkladım. ne mantık var, ne konu var, ne karakterler süper oturmuş, ne çok sağlam ekşın var ne de başka bişey. ha oradaki bankai heyecanı ha da pokemondaki turnuvalar. aynı abicim. he ye can lan mı yo rum. komik de değil. 5 bölüm bir kavga sürüyor, 1dk millet birbirinin suratına bişeyle vuruyor falan 20dk sohbet oluyor, 4dk da reklam zaten. eğlenmeyi geçtim nasıl sabrediyorsunuz orası apayrı.

ben onu sana demedim ki...ben hiç bleach seyretmedim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bleach e dönecek olursak, hakikatten çok salak bi dizi. Aramızda ciddi olarak izleyen ve çok kral diyen varsa o da benim gözümde aptal. Kimse de kusura bakmasın.

boyunmu uzadi sunu diyince

dire ktahrik bu iste

ne diyorum olabilir buan super diyende vardir milelti tahrik etmeye ne gerek var

adamda bleach i beyenmiyen aptal desin

nereye kadar

akuma bana guya giydirmis heh

SEED i gundama baslamak istiyen herkese tavsiye etmen gerek bencede

bende seed ile basladim neden?

gudnama abslamak istiye nadama once igloo gibi 3D bir yapimi sonra 1979 da cikan one year war u tavsiye edersen sen bu adami ka za na maz sin

ben gudnam hayrani oldugum halde 0079 u ne zorluklarla izledim ve SEED 0079 un iyi bir remake idir karakterler yerindedir arak vardir baya ama olabilir

gundamla alakasi olmiyan adami sen 0079 izleterek baslatamazsin bu ise

senden farkimda var
gundam fanboylugun gozlerini kor etmis

gundam plamo ile ilgili bilgin en?
kac tane yaptin?
aylik kac dergi okuyorsun gundampla ile ilgili?
gundampla tarihini biliyormusun?

Bandai gunpla tuttuktan sonra plamo icin az seri yaptirtmadi

seed den once gundam enrdeyse unutulmusken bile plamolar peynir ekmek gibi satiyordu

ayni Bandai sunrise i satin aldiktan sonra o donem tutuyor diye street fighter dragonball vs den bozma G Gundam ida yapmistir

ayni bandai genelde once plamolari tasarlar sonra animeyi gosterir hatta
serideki bri gundam a cok yatirim yapip satmayinca malalr elelridne patlayinca senaristlere talimat ckeip bu modele cok daha guclu bir modeli kurban verin satislar duzelsin biraz diyen bandai

animelerden gunpla nin %10 u kadar kazanamiyan bandai

butun umitlerini seed e baglamis fakat herkes illahlah dedirtince gecmise donup "nostalji" tadinda cok satan zeta kitleriyle zeta gundami yeniden hayata getiren bandai

simdi ise haldir huldur 0079 kitlerini yeniden pisirip suruyorlar piyasaya haliyle insan merak ediyro bandai ne oluyoruz diyor

su anda bandai gundam i gunpla satmak icin cok iyi kullaniyor

79 da gunpla yoktu
lafimizi yok ona
burda zeta gundam yada 08 ms team mecha sattirmak icin yapilmis diyende yok

bandai sunrise i aldiktan sonrakielr diyorum acik acik

pff neyse konus konsu istahim kabardi
bari char custom zakuII v2 mi yapmaya basliyim
Sosyal ağlarda paylaş

Dev said:
Özgür abicim herkes fikrini beyan etmekte. Ha ben sebebini yazıyorum o ayrı. Mal abicim mal. Başka bir şey demiyorum. Eğlencesine izleyen adamı anlarım da fanı olanlar harbi MAL

Ya arkadasım topic hangi anime iyi hangisi kötü değil.İzlenmeyecek kadar kötü animeler şimdi sen nesini seversın sevmezsın pek umrumda değil ama buraya uygun bir msj değil zaten ole agresif bir tepkide bulunmadım sadece izlediğim en iyi seri dedim,Cevap olarak izlediğin tek seri naruto ve pokemon heralde dedin.Ne alaka ya,Sanane Olm?
Sosyal ağlarda paylaş

Dev gözünü sevem; bende bleachi sevmiyorum...
Ama animeye laf etmekle, izleyenlerine laf etmek arasında fark vardır... Kırmayalım birbirimizi...

Benide çok sinir edenler vardı (3 sene önce sıkıyosa yanımda evaya laf edin 1.90 cüsse ile dalardım (ps: 1.95 oldum)). Ama gerek yok zevk ve renk meselesi...
Sosyal ağlarda paylaş

İki tane anime izleyipte, Milletin beğendiği şeylere küfretmekle. Hatta dahada ileri gidip beğenenleri aşağılamakla Cool olunmaz Dostum. Eğer daha çok geliştirmek istiyorsan kendini. Uğraşma boşu boşuna burda cevap yazmakla. Git anime izle :)

Bleach izlediğim animeler içinde İlk 10 a giremez. Death note ilk 50 ye giremez :) Fakat hala Kaliteli bir seri olduğunu savunurum beğeni meselesidir. Tarzı yüzünden Sevmiyorsanız Bleachı. Shounen izlemiceksiniz, Zira tarzı yaratan Bleach değildir. Bleach ı yaratan bu tarzdır.. Herhangi bi animenin Fan ı değilim. Fakat Bleach fanları malsa, Mallık bu kadar ucuzlamışsa, Bleach fanıda oluruz :) [kenpachi Ftw]

Wolfs rain konusunda ise. Bandai Yapımı animelerden genelde hoşlanıyorum. Wolfs rainide Gerçekten çok sevdim, Gerek hikayesi.. Gerek sonunu çok güzel şekilde bağlamaları veyahut Japon mitlerinden alınma konusu Beni çok etkiledi, o 18 den sonraki bi kaç bölüm Filler havasında, Animeyi yeni izlemeye başlamış kişiler için olan bölümler. Gayette atladım, Hiçbirşey kaybetmedim. Zaten o bölümlerde hikaye ile ilgili hiçbirşey anlatılmıyor. Yinede zevk meselesidir, Senin için Darcia Sığ bir karakter olabilir.. Benim için ayrı bir animesinin yapılması gereken bir Kişi :)

Bleacha narutoya falan değinmeden Önce, 100 lerce Pc karşısında insanı bitirecek anime var kanımca.

legend of blue wolves örneğin. Kurtlu gay animesi :)
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77 said:

Wolfs rain konusunda ise. Bandai Yapımı animelerden genelde hoşlanıyorum.

Wolf's Rain'e bandai değilde Bones animesi olarak bakmak lazım.

spawn77 said:
Gerek hikayesi..

Neyi ?

spawn77 said:
Gerek sonunu çok güzel şekilde bağlamaları

Herhalde alternate retelling izledin sen. Link verirmisin bende izliyim

spawn77 said:
18 den sonraki bi kaç bölüm Filler havasında, Animeyi yeni izlemeye başlamış kişiler için olan bölümler.

Nasıl yani ? Animeye yeni başlıyanlar recap ve filler mı izlemeli ?

spawn77 said:
Gayette atladım, Hiçbirşey kaybetmedim. Zaten o bölümlerde hikaye ile ilgili hiçbirşey anlatılmıyor.

Evet tabiki, bir animede gereksiz, boş, aynı şeylerin tekrar edildiği bölümlerin olması sorun değil. Nasılsa kimse para vermiyor, boş yerleri geçebiliriz.

spawn77 said:
Yinede zevk meselesidir, Senin için Darcia Sığ bir karakter olabilir.. Benim için ayrı bir animesinin yapılması gereken bir Kişi :)

Kişisel zevklere saygımız sonsuz :>
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle yapalım istersen. Sen istediğin soruları sor bende cevaplıyayım. Eğer gerçekten merak ediyorsan tabi. Oldukça Uzun sürer bütün Hikayeyi anlatmam . Dediğim gibi Oldukça güzel bağlamış Kanımca. Ve herkez tarafından görülebileceğinide sanmıyorum. Neresini sığ buldun Neresini anlamadın havada kaldı biraz daha açarsan Sevinirim.

Animeye yeni başlayanlar olarakta. Wolfs raini o bölümden itibaren izlemeye başlayan kişilerden söz ettim. Yeni anime izlemeye başlamış kişiler için wolfs rain çok da iyi bir seçim olmaz zaten kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

gudnama abslamak istiye nadama once igloo gibi 3D bir yapimi sonra 1979 da cikan one year war u tavsiye edersen sen bu adami ka za na maz sin

ben gudnam hayrani oldugum halde 0079 u ne zorluklarla izledim ve SEED 0079 un iyi bir remake idir karakterler yerindedir arak vardir baya ama olabilir

gundamla alakasi olmiyan adami sen 0079 izleterek baslatamazsin bu ise

senden farkimda var
gundam fanboylugun gozlerini kor etmis

gundam plamo ile ilgili bilgin en?
kac tane yaptin?
aylik kac dergi okuyorsun gundampla ile ilgili?
gundampla tarihini biliyormusun?

Bazılarımızın buradaki varlık sebebi illa birilerine laf sokmak mı merak ediyorum.

1- Ben Gundam'a SEED'le başlamadım , tam olarak SEED'den de önce, ayrıca izleme sırası olarak MSIGLOO ve 0079 önermenin Star Wars'ı I-II-III-IV... şeklinde önermekten teorik olarak bir farkı yok.

2- Fanboyluk mu? Güldürme beni ben Gundam 00 konusu açıyorum, aynı gün 2 sayfa dolduracak kadar yazı yazı yazıp , AGTye tanıtımını girip üzerine yönetmenle yapılmış röportajı çevirip siteye ekliyorum. Senin ne yazıyorsun:

Viktor said:
my name is dam
gun dam

Plamo yapmayı "bilgi sahibi olmak" sanıyorsun , lafım yok sana... Bugüne kadar kaç bölüm Gundam çevirdin, 2001 başında , daha SEED yayınlanmamışken ben AGTde Gundam yazıyorduk biz. Sen ne yapıyordun? İstiyorsan UC topic'i açayım 50 yılda gün gün ne olmuş yazabilirim (harddiskte yazılmış şekilde var neasıl olsa) , sen ne hakla laf çakmaya çalışıyorsun hala?

Dahası her hangi şekilde Plamo satmak amaçlı olmayan , sadece orjinal evren yaratımını desteklemek amacıyla yazılmış ve animeye aktarılmamış, fakat animeleri destekleyen senaryoları var adamın. (Pezun Conflict gibi düzinelerce şey yazabilirim bunun için) Ben anime iyiyse takdir ederim, ama bir animenin 50 yıl önce 50 sonnraki hikayede ne olduğunu gün gün belirtiyorsa sen ne hakla birilerini fanboylukla itham ediyorsun ki?

Sanki averaj ecchi'leri bile "ehe ühü" lerle övenlerdenim.

Laf çakmayı birşey zannediyorsunuz, size saygı kazandıracak falan diye düşünüyorsunuz ama aldanıyorsunuz. Hala diğer konularda yazdıklarınıza saygı duyarım, doğru yazdıklarınızın da altına imzamı koyarım ama insanlara bok atmayı bir halt zannetmeyin.

Adminlere isteğim lütfen bu konuyu bloklayın. Artık laf sokmaya döndü olay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...