SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 demek ki neymiş. birkaç fazla soru çözdü diye televizyona gazeteye çıkarılar adamlar aslında adam olmaya biliyormuş. kimse kimseye mühendis olamazsın öss birincisi olamazsın dememiş, adam olamazsın demiş... (penguendeki muşmula bölümü gibi oldu konuşma :) ya da uykusuz muydu :D )
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 bide sistem dandik dedigim hocalar laf ediyodu bana ey key
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 dasaaa said: diyarbakır'da öss ortalaması kaç ki?bide o var ama genede boğaz içine girmiş söyliycem söyliycem söyleyemiyorum hemen faşist oluyon burda ama asıl en tehlikelisi bu okumuş olanlar eğitim şart falan diyoruz ama eğitimlisi daha beter emin olun.. esas kemikleşmiş olan onlar, cahil adama silah verirsin çıkar dağa gel kardeşim ekmek var ova da dersin gene iner ama bunlar ki (bizim okulda da açık açık söylemiyorlar ama gözlerinden okunuyor varlar) davamız modundalar , birbirlerine gözüm demeler kürtçe kasten konuşmalar, selamlaşmalar vs vs işte bunları değiştirmek ve ülke için faydalı insanlar yapmak imkansız..
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 byzasz said: birbirlerine gözüm demeler kürtçe kasten konuşmalar, selamlaşmalar vs vs . vay anasını hakikaten bunları yapıyorlarsa PKK lıdır onlar kesinlikle diim ben sana ya .. of of nası bi bakış açısı,nasıl bi vizyonunuz var ben çözemiyorum kusura bakmayın
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Açıkcası aklıma ilk gelen o kişinin 1.liğinin şaibeli olabileceği fikri oldu. Ve tabi birde diğer yandan hayatını değiştirme ve kurtarma şansını eliyle tepti.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 sanmıyorum absolut, yakalanmasaydı 20 yıl sonranın barzanisi o olacaktı belki de. hoş yakalandığı halde olabilir hala değişen bir şey olacağını sanmıyorum.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Absolut said: Açıkcası aklıma ilk gelen o kişinin 1.liğinin şaibeli olabileceği fikri oldu. Ve tabi birde diğer yandan hayatını değiştirme ve kurtarma şansını eliyle tepti. sanmıyorum hile olacağını kürtlerin %90 ı ayrılıkçı şu an yani öss birincisi olması makul bir insan olmasını getirmiyor demek ki. ayrıca söylenmiş eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır diye
suBzer0 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Bence bunu öss sınavına giricek genç arkadaşlar ailelerine karşı kullanabilirler. ÖSS sınavının sonuçları açıklandığında hiçbir yere giremeyen öğrenci ailesine " Boğaziçine girmek birşey değil sevgili ailem , önemli olan vatana millete hayırlı bir evlat olmaktır " şeklinde bir savunmaya girebilir fakat bunu duyan baba "yok bi de vatana milletine hayırsız mı olucaktın!!!" şeklinde uçan tekmeyle olaya devam edebilir. Biraz saf aileler üzerinde kullanılabilir düşüncesindeyim.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 kimse de o çocuğun gözünden bakmamış olaya. hayatını kurtarma şansını tepmişmiş.. insanlar, inandıkları şeyler için hayatlarını dahi feda edebiliyorlar. düşünmemiz gereken şu; bu çocuk neden boğaziçi gibi türkiye'de bir çok gencin hayali olan bir okula girmişken, bunları tepip böyle bir işe girebiliyor. neden riske edebiliyor? bunların köküne "eğitim şart" demek abesle iştigal.
Burax Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ei de nerden biliyorsun bu işlere ünide bulaştığını belki bölgedeki diğer insanlar gibi kopya çekti soruları çaldı ve bilerek boğaziçine girdi? haa sorun yine de aynı bence yani bazı insanlar gençleri çocukları kandırabiliyorsa devlet de herkese olayların gerçek yüzünü ve doğruları anlatabilmeli nasıl olur da cemaatler fln insanları kandırıyor aynısını devlet yapsın işte birimler fln kurulsun ulan okuyun teröre destek vermeyin ucu yok bu işin gidin çalışın adam olun desin
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Şöyle bir örnek vereyim. Çok yakın bir arkadaşım 2 sene evvel yeditepeye girdiğinde sınıfında inanılmaz cana yakın gözüken bir adam varmış, çok iyi kalpliymiş falan. Arkadaş olmuşlar, 1-2 ay geçtikten sonra arkadaşımı bir arkadaş buluşmasına çağırmış. Arkadaşım gitmiş, bir sürü kişi bir eve gitmişler. Ve bir bakmış ki birden hepsi ibadet etmeye başlamış, ardından herif vaaz vermiş. "Kızlara bakmayın, haramdır, sizi dinden imandan çıkarırlar"'dan girip bilmem nereye kadar gitmiş. Hayretle izlemiş bunları benim arkadaş. Yani üniversiteye gelmekte farketmiyor zeka seviyesi için.
xieon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Sparkcaster said: kürtlerin %90 ı ayrılıkçı şu an yani Bu bilgiye nereden ulaştın paylaşabilir misin acaba? edit: Bu rakamı çok abartılmış buluyorum çünkü %90'ı demek 9 milyon insan falan demek (hatta bir çok kaynaklarda kürtlerin Türkiye nüfusunun 15 milyonunu oluşturduğu söyleniyor onların yalancısıyım) ve o kadar insan zaten ayrılık için uğraşıyorsa kimsenin bir şey yapabileceğini sanmiyorum...
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Valeron said: byzasz said: birbirlerine gözüm demeler kürtçe kasten konuşmalar, selamlaşmalar vs vs . vay anasını hakikaten bunları yapıyorlarsa PKK lıdır onlar kesinlikle diim ben sana ya .. of of nası bi bakış açısı,nasıl bi vizyonunuz var ben çözemiyorum kusura bakmayınaçmak istemedim açıyım istersen seninde vizyonun gelişsin, dtp den farksız teristlere gerilla diyorla, gerilla askeri vurmazmış sadece rütbeliyi vururmuş, mecbur kalmamak için birkaç defa rütbesis askerleri teslim ol diye uyarırmış.. artı binlerce insanın türkçe konuştuğu ve konuşmak zorunda olduğu bir eğitim kurumunda adamla derste sohbet ederken kasten kasten kürtçe konuşmaya başladılar son 2 senedir, belki önceden de konuşuyorlardı ben dikkat etmiyordum... adamlarla operasyonlar hakkında konuştuğumda adam yakında sokakta rahat rahat yürüyemez hale gelecez diyor bende vizyonu dar bir adam olarak pkk sempatizanı olduklarını düşünüyorum..
memme Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Böyle insanların üst sınıflarda kadrolaşma yolunun açık olması endişe verici
xieon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 byzasz said: artı binlerce insanın türkçe konuştuğu ve konuşmak zorunda olduğu bir eğitim kurumunda Acaba böyle bir yasa yada bağlama var mi? Yani okullarda Türkçe konuşulmak zorunda diye? Meraktan soruyorum...
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 almanyada falan var. bizde yok. keşke bizde de olsa, demekten kendimi alamıyorum
xieon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Anladım sağol Dasaa... Yani kişisel fikrim arkadaşları arasında konuşuyorsa isterlerse Zuluca konuşsunlar ama dili insanları provoke etmek için, laf atmak için kullanacaklarsa başka... Tabi bunu da kontrol etmek ne kadar kolay olur bilemiyeceğim... Ayrıca derste falan da yasak olması da çok normal zaten öğrenci dediğin derste oturur hocayı dinler söz verildiğinde konuşur yani makbulu budur =)
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 bizde pratik bi zorunluluk var ama, türkce dısında öüretmende yetişmiyo kabulde edilmiyo, öle bi sorun var
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 xieon said: byzasz said: artı binlerce insanın türkçe konuştuğu ve konuşmak zorunda olduğu bir eğitim kurumunda Acaba böyle bir yasa yada bağlama var mi? Yani okullarda Türkçe konuşulmak zorunda diye? Meraktan soruyorum...yasa olmadığını bimiyordum ama sorun adamın türkçe bilmemesi yada inglizce eğitim vermek için alışsın diye koridorda ingilizce konuşmak değilki adamlar hır çıkarmak istiyor, derste kürtçe sohbet ediyor kasten..
xieon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Cuce said: bizde pratik bi zorunluluk var ama, türkce dısında öüretmende yetişmiyo kabulde edilmiyo, öle bi sorun var Ama ben ki azınlık haklarını savunan bir insan sana burada karşıyım tabi bilmiyorum yukarıdaki arkadaşın bahsettiği nasıl bir okul yani eğer devlet okuluysa hocaların Türkçe anlatması normal tabi konsept okullarımız da var Fransız, İtalyan, İngiliz okulları gibi onlar da normal olarak o nitelikte hoca alıyorlar yani bence o kadar sorun yok zaten azınlıklara yönelik okullardaysa onlar kendi hocalarını rahatça teğmin edebiliyor ama dediğim gibi arkadaşları arasında konuşacaksa yani provoke ve kışkırtma amacı dışında istedikleri dilleri konuşsunlar bunun yanında derste konuşacaklarsa o ders hangi dildeyse onu konuşsunlar (yani Fransızca dersinde sorulan soruya Türkçe cevap vermek biraz abes kaçar =) )
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Ractamainus said: kimse de o çocuğun gözünden bakmamış olaya. hayatını kurtarma şansını tepmişmiş.. insanlar, inandıkları şeyler için hayatlarını dahi feda edebiliyorlar. düşünmemiz gereken şu; bu çocuk neden boğaziçi gibi türkiye'de bir çok gencin hayali olan bir okula girmişken, bunları tepip böyle bir işe girebiliyor. neden riske edebiliyor? bunların köküne "eğitim şart" demek abesle iştigal. Teşekkür ederim arkadaşım. Yazacaklarımı sen yazmışsın. Ellerine sağlık..
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 yasak olmasını istemem konusunda bir iki kelam edelim; esas sorun biz türklerin (türk, kürt,abhaz vs. ayırmadan tüm türklerin) kanun, yasa, inisiyatif tanımadan her türlü olayı,durumu,kanunu suistimal etme çabasında olmamız. bir türkün adam gibi dosdoğru durmasını sağlamak için süper katı ve detaylı kurallar ile sınırlandırılması lazım. çünkü bizler sadece ceza kültüründen anlıyoruz: +sobaya dokunma yakar seni, ya da zarar verir çevrene. onun için yasak. -sopayla dokunsam +c'ye göre 24.madde! yasak, ben yakarım bu sefer de! -üzerine tükürsem +hmm yeni olan madde 5'te var e-f-g-y bendi ve l'ye göre 2g bendi. yakarım -peki.. o zaman işesem? misal.. +sf 45 2paragraf 13.satıra göre yasak -tamam tamam.. o halde kağıt atsam üstüne +ya sabır.. sf 13 kısım 2.... şaka gibi mi? ama gerçek mi? gerçek! onun için dev gibi kitaplarımız var kurallarla dolu. gerçek dünya biraz daha acımasız ve her türlü pisliğe yatkın insanlarla dolu ne yazık ki..
Öne çıkan mesajlar