v2 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 ben egitim düzeyini sordum zaten Lathspell in cevap vermedi.entellektüel biri oldugunu zannetmiyorum.
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Fotoğrafçılık okuyordu benim bildiğim..
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 her darbe 80 darbesi gibi olacak diye birşey yok
Apache Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 v2 said: ben egitim düzeyini sordum zaten Lathspell in cevap vermedi.entellektüel biri oldugunu zannetmiyorum. entelektüel tek l ile
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 riglous said: Gobegini kasiyan adam bu oluyo iste. Elini tasin altina sokmaya kalkinca ben yokum ama is konusmaya gelince, dusunmeden laf salatasi... Ondan sonra da bu milletten adam olmaz darbe lazim. Bi de kendini okumus egitimli gormuyo musun, ben ona yaniyorum iste. Ne farkin kaldi o okuzlerden? Her fikir belirten adam illa siyasete mi girmek zorunda? O zaman forumları kapatalım, konuşulmasın, hep beraber siyasete girelim. Ben burda düşüncelemerimi belirtirim, benim düşüncelerimi temsil eden birine destek olurum, oy veririm. Benimde siyasete girmem gerekmez. Saçma sapan önerilerde bulunmayın. Ayrıca 3 sene Doğuş üniversitesinde Business Administration gibi gereksiz bir bölümde okuduktan sonra ayrılıp Plato'da sinema eğitimi aldım, şimdide yurtdışında ki sinema okullarından birinde eğitimime devam edeceğim. Tatmin etmez ama bu seni.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Etmez, cunku vurgulamak istedigim senin okudugun yer degil. Icinde bulundugun gaflet. Bak simdi, insanlari katletmekten, zor kullanmadan bahsediyosun, sonra baska yolu yok bunun diyosun, baska yolunu gosterene gec bunlari diyosun. Heh iste sorun burda. Birileri bi seyler yapmaya calisirken, sen yikmayi hedefliyosun ki bu noktada seninle catisiyoruz. Ustune bi de zaten satip giderim umrumda degil demistin vakti zamaninda; e madem umrunda degil, o zaman dusuncen de sana kalsin. Ugrasmak isteyeni engelleme/yadirgama. Cozum sunanlara da kostek olma. Cunku bu, beni gec, yillardir buyugumuz dedigimiz bircok kisinin emegini bosa cikarir. Dahasi sana ogretilmeye calisilan Ataturk ilkeleriyle ortusmuyo.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 asarım keserim desede kesemez bu yüzden bu tip kafalarla tartışmak boş derim ben
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Xaenin said: İstanbul'a giriş-çıkış esnasında kalite kontrol yapacaksın, vize koyacaksın. Kalitesiz insan giremiycek, 30 yıl sonra bunu bütün Türkiye'ye uygulayacaksın, kalitesiz insanı sürgün edeceksin. Bu derece de radikalim evet. .. haklısın.. ama hitler gibi biri cesaret edebilir ancak.
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 onun için diyoruz ya hitler büyük adamdı değerini bilemediler diye, sadece aşırı naziler biraz abarttılar durumu hacı şakir yaptılar fanfinifon
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 riglous said: Etmez, cunku vurgulamak istedigim senin okudugun yer degil. Icinde bulundugun gaflet. Bak simdi, insanlari katletmekten, zor kullanmadan bahsediyosun, sonra baska yolu yok bunun diyosun, baska yolunu gosterene gec bunlari diyosun. Heh iste sorun burda. Birileri bi seyler yapmaya calisirken, sen yikmayi hedefliyosun ki bu noktada seninle catisiyoruz. Ustune bi de zaten satip giderim umrumda degil demistin vakti zamaninda; e madem umrunda degil, o zaman dusuncen de sana kalsin. Ugrasmak isteyeni engelleme/yadirgama. Cozum sunanlara da kostek olma. Cunku bu, beni gec, yillardir buyugumuz dedigimiz bircok kisinin emegini bosa cikarir. Dahasi sana ogretilmeye calisilan Ataturk ilkeleriyle ortusmuyo. Hayır, başka yol gösteriyorsun ama oda çözüm yolu değil, sen çözüm yolu sanıyorsun. Ben diyorum ki dinci kesim ülkenin her mercisine yavaştan yerleşmeye başladı, bunlar kendi makamlarından çeşitli şeyleri zorluyorlar, baskı kuruyorlar. Biz diyoruz ki eğitelim tamamda nasıl? Eğitim sisteminede sızıyorlar zaten. Kimi hangi müfredatla eğiteceğiz o zaman? Ayrıca bu eğitilenler 30 sene sonra anca kendini gösterir, o dönem arasında ne olacak? Ben diyorum ki şuan yapabileceğiniz birşey yok artık, köprüden önce son çıkışı 22 temmuz'da kaçırdık. Bir sonra ki seçime kadar karış karış satılmış olacağız, zaten şuan satıldık bile. Zaten o seçimde de imkanı ihtimali yok yine bu hükümet gelecek. Haydaaa yine karanlığa doğru ilerlemeye devam. Bu yerden sonra akp değil akp'nin yol açtığı aşırı dinci kesim bu ülkede söz sahibi oluyor olacak. Şuan bile etkileri görünüyor. Bunu ben demiyorum burda, bana yükleniyorsunuz. Bunu bu ülkenin sanatçıları, aydınları söylüyor. Uğur Mumcu söyledi, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Asaf Savaş Akat falan filan söylüyor bunları. Bende diyorum ki şu raddeden sonra Taksimdekileri eğitemezsin, realist olun biraz. O yüzden bunlara dur diyecek bir yönetim şekline acilen geçilmesi gerekiyor. Siz isteyin yada istemeyin böyle darbemsi şeyler bu ülkeyi bekliyor zaten. Ülke sürüklendikçe bir taraftan birileri çıkacak, birilerini vuracak ve darbe yapıcak, çünkü bu ülke, bu tip senaryoları yaşamış diğer ülkelerin yolundan gidiyor. Onların yaşadıklarını yaşayacağız. Bende o yüzden Ferhan Şensoy'a katılıyorum. O ne diyor? "Ben darbe'ye karşı biriyim ama öyle bir yere sürükleniyoruz ki, darbeyi tercih ederim. Bu gidişle 100 yıl geri gideceğimize, 10 yıl geri gideriz daha iyi." Bende aynı şeyi düşünüyorum. Buna ister faşistsin deyin ister başka bişey, ama böyle bir ülkede, 3. dünya ülkesinde ne yazık ki doğru yolu bulmak için bazı iç savaşlar verilmek zorunda kalınabiliyor, tıpkı dünyanın bir çok 3. dünya ülkesinde olduğu gibi. Ben avrupada yaşasam hümanist olurum, demokrasiyi savunurum, ama bu ülkede yemez bu tip şeyler.
sir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 1) her darbe önce kendi çocuklarını yer 2) hümanizmin veya demokrasinin ülkesi olmaz, işine geldiğinde faşizmi işine gelmediğinde demokrasiyi savunmak tutarsızlıktır, omurgasızlıktır. 3) tahammül, sabır ve idrak hayatın her alanında gereklidir. 4) insanların haklarını kısıtlamakla taksimde ona buna sarkıntılık etmek arasında hayvanlık derecesi açısından çok da büyük bi fark yoktur. tıpkı faşizmle şeriat arasında çok büyük bi fark olmadığı gibi. 5) daha çok baskı, çözümü zorlaştırır, bölünmeyi arttırır. 6) racon kelimesini tedavülden kaldırıyorum. espri amaçlı dahi olsa bu kelimeyi ağzınıza almayacaksınız. 7) gazozuna tavla oynamak dahil...
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 darbenin iyisi de olur kötüsü de, sırf daha nazik diye gözü bağlı bir toplumun kendi yolunu bulmasını beklemek ancak vakit kaybıdır. oturduğunuz yerden demokrasi savaşçısı kesildiniz, bu savunduğunuz adamlar fırsatını bulsalar size de acımazlar, oradaki kızlar bir tanıdığınız olsaydı ne yapardınız bakalım. bu barbarlar kaybedilmiş kişiler, zamanında yapılmış bir ihmalin meyveleri. birisi zamnında rüzgar ekti diye benim fırtına biçmeye niyetim yok, bu adamları anaokuluna gönderemeyiz, tekrar ilkokul okutamayız, bunlar birer kanser, bu ülkeye faydası dokunan insanların üzerinden besleniyorlar, onları huzursuz ediyorlar, haklarını çiğniyorlar, bu adamların vicdanı yok, yanlış kavramı, ayıp kavramı yok, onları suçtan uzak tutan tek şey ceza alacak olmaları, nitekim yakalanamayacaklarını düşündükleri bir zaman işlemekten de çekinmiyorlar. ama çoğu zaman yakalanıyorlar ve yakalanma tehlikesini göz ardı edebilecek kadar ahmak oldukları için çok daha sık suç işliyorlar, olan canı yananlara oluyor. ben bu ilkel varlıklara ülkemin uygar insanları ile aynı muameleyi reva göremem. bu adamların canının yanması hiç mi hiç umurumda değil, benim uygar insanımın canı onlarınkinden değerli. ister anti-demokratik diyin ister faşist deyin hiç gocunmam aksine derim ki "demek ki demokrasi dışı ve faşist uygulamalar zaman zaman amaca götürebiliyormuş." demokratik uygulamalar böyle bireylerin yetişmesini engellemekte işe yarar. güzel, uygulansın ama zaten yetişmiş olanları bir anda topluma kazandırmak için herhangi bir uygulama düşünemiyorum. varsa bir sihirli değneğiniz ya da sizin bildiğiniz ve benim düşünemediğim bir yöntem, anlatın.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Var kardesim, yolsuzlugu denetleyen, isini yapmayani denetleyen polis. Polis sayisinin artmasi. Boyle o insanlara yapmalari icin firsat kalmaz. Yeni ceza sistemi; ozellikle bu tarz hayvanliga 57YTL degil cok daha agir ceza verilmesi. Zira bugun tacizcilerden biri konustu; dedi ki zaten cezasi 57YTL ise yaptigimiz o kadar da ayip bi sey degilmis.. Ben burda AKP bilmem ne tartismasi yapmiyorum, konuyu o yone cekme hic. Dincilerin gelmesiyle hayvanligin ne alakasi var?!?! Senin yaran AKP, gelmis elin hanzolarini ayni olaya bagliyosun. Ben soyledigimin cozum yolu oldugunu biliyorum; uygulandigi yerlerde de zaten senelerce gorulmus bir sey bu. Sadece benim dusuncem degil. "Egitilenler 30 sene sonrasi..." Ben adama ilkokul egitiminden bahsetmiyorum. Polis cekecek kenara diyecek bu boyle olmaz diye. Sen cekeceksin adam gibi soyleyeceksin, engel olacaksin. Budur yolu. Okul cagini asmis kisileri okula yollama gibi bi fantazim yok. Fazil Say vs. soyledikleri bunlarla degil, birebir politikayla alakali. Taksimdekileri nasi egitemezsin... Atarsin kogusa, oyle bi egitirler ki orda aklin sasar. Bi gidemedin diyorum ben de. Belki senin de Avrupai dusunmen gerekiyodur hani... Biraz insan olman falan. Once insan olacaksin ki digerlerine insanligi ogretesin. Sen onlara ornek olacak yerde hayvanlasirsan, yeri geldiginde o da sana hayvanlasir. Acigini bekler. Ki darbe tamamen buna yol acacaktir, 1980'de oldugu gibi.
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Sen hala kendi eğitimsiz olan tiplerin bunları eğiteceğini ve eğitilebileceklerini düşünüyorsun. Bende diyorum ki, üst taraf eğitimli mi ki altı eğitsin. AKP bağlantılı değil diyorsun ama aslında doğrudan bağlantılı, çünkü aynı bokun soyundan geliyor bunlar. İmamhatiplerde beyni yıkanan gençlerin kimi başbakan oldu kimi kızları dürtüklüyor.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 türkiye'deki hapishanelerde kimse eğitilemez, akıllanmaz. hapse giren adam iyice hayvanlaşıp çıkıyor. orada kendi gibi hatta kendinden bin beter adamlarla senelerini geçiriyor, adamın yaşam tarzı oluveriyor o hayat. caydırıcı önlemler YETMEZ, cezası var diye suç işlemeyen insan olmaz olsun, gebersin ölsün hayvandan beterdir o adam çünkü. daha küçükken doğruyu yanlışı, ayıbı, yazığı öğretmeli insanlara. büyümüş olanlara bunu öğretecek ne bir kurum, ne bir uygulama ne de bir çaba var türkiye'de. e bu durumda benim nefret duymaya hakkım var, çünkü ben mağdurum ve sorması gerekenler hesap sormuyor. o zaman ben de doğaya uyum sağlar hayvana hayvanca karşılık veririm.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 veremezsin işte sorun orda sıkıyorsa gidip ver anca lafta kalır .hayvan olan senden daha hayvandır bu yüzden hayvanlıkta seni geçer. sen boş muabbet yapıyorsun. bu yüzden bu insanlara karşı tek yol demokrasiden geçer.yoksa bahsettiklerin adamlar sana bi patlatır felegin döner.
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 nerden başlasam bilemiyorum okuduktan sonra. aslında konu çok açılmış ama açıkçası iyi de olmuş.. başımızdakiler eğtimsiz diyorsun; bilmiyorum eğitimleri tam olarak nedir değildir. Ülkeyi yönetme biçimleri-dini karıştırmıyorum şimdilik- iyidir. Kime göre neye göre dersen seçilecek hiç bir parti bunlar gibi iş yapamayacaklardı. ha komünistsen özelleştirmeye karşıysan zaten boşuna tartışmayalım. gel gelelim din konusuna sen dirosun imamhatip cart curt eğitim yok kültür yok. Arasında değilsin bilemezsin bilemem. Bence de böyle okulların olması. Hatta ABİ denilen adamlardan oluşması gençlerin. Karşıyım buna ama daha iyi bi eğitim sistemini getirsene o zaman? Buradan çıkan adamlar üniversitelere burslu giriyor. EE devlet liseleri? gidiyor sokakta turist pandikliyor. ----- öte yandan biraz faşist duygular içermekte hiç yanlış değil çünkü görünce böyle haberleri insanın kafası atıyor. ne mi yapmalı? sistemi baştan kurmalı- büyük yalan- İyileştirme yaparak düzeltmeli. Eğitimden başlanmalı tabii ki de. Hah şu anki duruma da kötü diyemezsin. 30 yıl sonra inanmıyorum ki Türkiye kötüye gidecek. Ne kadar işe yaramaz adam varsa bi okadarda okur var şu an Türkiyede. En azından 1 okumuş 10 okumamışa bedeldir. Eğitim insanları yönetmektir. ..
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 2 tip çözüm vardır. 1-Kısa süreli ama hemen etkili 2-Uzun süreli ama yavaş yavaş etkili olan Bence burda once 1 kanun çıkarırsın ve bu tarz hayvanları hapse atarsın.Bu Çok buyuk bir etki yaratır ama kısa sureli çünkü bir süre sonra insanlar gene aynı şeyi yapmaya başlar,Kanunlar gevşer flm... Daha sonra kucukten eğitim verme işine girersin ama buyuklerı hapse atmak dıısnda yapıcak bişi yok.Yane sen 30 yaşında adama yaptığı hareketlerın yanlıs olduğunu anlatamazsın artık Gerçi bunlar basit düşünceler yane bunları herkes düşenebilir onemli olan eyleme geçirmek.
DeathLord Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 mahmut tuncer said: darbenin iyisi de olur kötüsü de, sırf daha nazik diye gözü bağlı bir toplumun kendi yolunu bulmasını beklemek ancak vakit kaybıdır. oturduğunuz yerden demokrasi savaşçısı kesildiniz, bu savunduğunuz adamlar fırsatını bulsalar size de acımazlar, oradaki kızlar bir tanıdığınız olsaydı ne yapardınız bakalım. bu barbarlar kaybedilmiş kişiler, zamanında yapılmış bir ihmalin meyveleri. birisi zamnında rüzgar ekti diye benim fırtına biçmeye niyetim yok, bu adamları anaokuluna gönderemeyiz, tekrar ilkokul okutamayız, bunlar birer kanser, bu ülkeye faydası dokunan insanların üzerinden besleniyorlar, onları huzursuz ediyorlar, haklarını çiğniyorlar, bu adamların vicdanı yok, yanlış kavramı, ayıp kavramı yok, onları suçtan uzak tutan tek şey ceza alacak olmaları, nitekim yakalanamayacaklarını düşündükleri bir zaman işlemekten de çekinmiyorlar. ama çoğu zaman yakalanıyorlar ve yakalanma tehlikesini göz ardı edebilecek kadar ahmak oldukları için çok daha sık suç işliyorlar, olan canı yananlara oluyor. ben bu ilkel varlıklara ülkemin uygar insanları ile aynı muameleyi reva göremem. bu adamların canının yanması hiç mi hiç umurumda değil, benim uygar insanımın canı onlarınkinden değerli. ister anti-demokratik diyin ister faşist deyin hiç gocunmam aksine derim ki "demek ki demokrasi dışı ve faşist uygulamalar zaman zaman amaca götürebiliyormuş." demokratik uygulamalar böyle bireylerin yetişmesini engellemekte işe yarar. güzel, uygulansın ama zaten yetişmiş olanları bir anda topluma kazandırmak için herhangi bir uygulama düşünemiyorum. varsa bir sihirli değneğiniz ya da sizin bildiğiniz ve benim düşünemediğim bir yöntem, anlatın. 1. si o hanzolar yıllardır var türkiyede daha akp ortada bile yokken varlardı hala da devam ediyorlar...Sol hükümetler zamanında da aynı görüntüleri hepimiz gördük demekki bu konunun hükümetle bir ilgisi yok... 2. si darbeyi savunuyorsun bunu hangi mantıkla nasıl yapabiliyorsunuz anlamıyorum neye dayanarak darbe yapılmasını mantıklı gösteriyorsun ? Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti sırf ülkenin başında senin istediğin insanlar yönetmiyor diye diktatörlüğe çevirmek nasıl Atatürkçülük'tür bu da ayrı bir merak konusu... 3. sü gerici ve yobaz dediğin insanlar bu ülkedeki insanların yaklaşık %50 sinin desteğini arkasına almış durumda ki tam tersi yönde yapılan bütün kampanyalara rağmen bunu başardılar... yani burdan şu sonuca varabiliriz senin mantığına göre bu ülkenin yaklaşık yarısı gerici ve yobaz bir millet istiyor ki söylediğin şeyin elle tutulur mantıklı hiç bir yanı yok... bu insanlar müslüman dinlerine bağlı diye senin kafa yapına uymuyor diye onlara düşman gibi yaklaşamazsın bu demokrasinin temel gereklerine tamamen ters düşer... eğer dediğin gibi ülkeyi 100 yıl geriye götürücek olsalar zaten buna kimse müsade etmez bu ülkenin kendi askeri kendi savunma mekanizması var...
v2 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 +1903. bende bunların aynısı söyledim tamamen bana demediklerini bırakmadılar yok takunyacı yok bilmemne, ama yavaş yavaş butür düşünen zihniyeti ikna etmeye başladık gibi. bişiler başardık.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 v2 said: veremezsin işte sorun orda sıkıyorsa gidip ver anca lafta kalır .hayvan olan senden daha hayvandır bu yüzden hayvanlıkta seni geçer. sen boş muabbet yapıyorsun. bu yüzden bu insanlara karşı tek yol demokrasiden geçer.yoksa bahsettiklerin adamlar sana bi patlatır felegin döner. aga ben boksörüm, gırarım yani.
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 v2 hala kendiyle çelişiyor, hem demokrasiyi savunuyor hemde "onlar döver" geyiği yapıyor. Evladım burda kimseyi ikna edebildiğin falan yok. İkna etmeyi bırak atıldın şuradan ve geri geldin yüzsüzce. İkna olamayan sensin. Boş konuşanda sensin ama anlayacak beyin olsaydı burda senle konuşmuyor olurduk zaten.
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 DeathLord said: 1. si o hanzolar yıllardır var türkiyede daha akp ortada bile yokken varlardı hala da devam ediyorlar...Sol hükümetler zamanında da aynı görüntüleri hepimiz gördük demekki bu konunun hükümetle bir ilgisi yok... 2. si darbeyi savunuyorsun bunu hangi mantıkla nasıl yapabiliyorsunuz anlamıyorum neye dayanarak darbe yapılmasını mantıklı gösteriyorsun ? Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti sırf ülkenin başında senin istediğin insanlar yönetmiyor diye diktatörlüğe çevirmek nasıl Atatürkçülük'tür bu da ayrı bir merak konusu... 3. sü gerici ve yobaz dediğin insanlar bu ülkedeki insanların yaklaşık %50 sinin desteğini arkasına almış durumda ki tam tersi yönde yapılan bütün kampanyalara rağmen bunu başardılar... yani burdan şu sonuca varabiliriz senin mantığına göre bu ülkenin yaklaşık yarısı gerici ve yobaz bir millet istiyor ki söylediğin şeyin elle tutulur mantıklı hiç bir yanı yok... bu insanlar müslüman dinlerine bağlı diye senin kafa yapına uymuyor diye onlara düşman gibi yaklaşamazsın bu demokrasinin temel gereklerine tamamen ters düşer... eğer dediğin gibi ülkeyi 100 yıl geriye götürücek olsalar zaten buna kimse müsade etmez bu ülkenin kendi askeri kendi savunma mekanizması var... 1) Sol hükümetler yok, olmasın da zaten. İstemez. Koalisyonda bulundular, ama tamamen sol görüş hakim olmadı. 2)Atatürk bence boşuna kurdu cumhuriyeti. Daha önce de belirttiğim gibi bırakacaktı kendi haline toplumu. Zorla güzellik olmuyor. Arkasından küfür ediyor ondan sonra, şeyhe falan inanıp Atatürk düşmanı oluyor milyonlarca insan. Abartmıyorum, gözünü açan görür gerçekleri. 3)Çok komiksin gerçekten. O yüzde 50 nin nasıl alındığını biliyoruz.Karşı kampanya tabii ki olacak, muhalefet tabii ki olacak. Oturup muhalefetin "çok yaşa badem bıyıklım!" diyecek hali yoktu. Eleştirdi. Ama Tayyip Bey gibi sınırları aşmamaya çalıştılar genelde. Deniz Baykal'ın bazı densizliklerini saymazsak. Adamların kirli çamaşırları ne kadar ortaya konsa da insanların umurunda olmadı. Çünkü yeniden oy verenler ya ABİ leri ABLA larının yönlendirmesinden memnundu, ya iş adamıydı keyfi yerindeydi, ya da işte görmezden geldi birşeyleri. Ben daha önce de dedim şimdi de diyorum. Kimsenin tercihler nedeniyle Türk halkını eleştirmeye hakkı yok. Ama bir o kadar da Türk halkının yediği haltı anladıktan sonra ağlamaya hakkı yok. Cezasını çekmeli, hep birlikte çekeceğiz. Daha önceki iktidarlarda çektiğimiz gibi. Çünkü ders almıyoruz, almayacağız. Aşırı düz mantıksın. Ülkenin yarısı ya "Allah'a şükür karnım doyuyor diyor" , ya da bir rantı var çıkarı var, ya da bir şekilde bu adamların iyi olduğunu düşünüyor. Bence ülkenin yarısı yobaz falan değil, sadece yönlendirilmeyi seviyorlar o kadar. Trend neyse, aile, aşiret ne derse ona oy veriliyor. Zamanında başkalarına oy verildi aynı şekilde, şimdi Tayyip'e veriliyor. İş adamından tut, evine kömür yardımı alan %50 nin keyfi rahat. O zaman diyecek birşey yok. Bizim mobilyacı tanıdık mesela AKP ile ilişkilerini geliştirip yat aldı marina'da gene olsa gene AKP yi atarım dedi. Ya da evine kilolarca erzak yardımı alan adam sattı oyunu işte. Bu kadar basit mantık. Olayın bence dindarlıkla pek alakası yok. Ha bu adamlar müslüman deyip bu arkadaşlara oy veren bir cemaat var o ayrı. Olayı gelip getirip müslümanlığa bağlamışsın. Bu adamlar müslüman dinlerine bağlı diyorsan zaten tartışmamıza gerek yok. Müslüman diye kimsenin kimseye düşman olduğu yok. Sadece bazı gerçekleri görmek istemiyorlar, istemiyorsunuz. Ben anlatmak vazgeçtim. Diğerleri de vazgeçecek. Ama gün geldiğinde de ağlayıp sızlamaya hakkınız olmasın. En azından o kadar yüzünüz olsun. Türk milleti kendisini krize sürükleyen her yönetimden sonra salya sümük ağlamıştır mesela. E arkadaşım kim seçti bu adamı? Sen seçmedin mi o ağzında sakız olan demokrasiyle? Ne diye ağlıyorsun? Bunu bari Tayyip trendi geçince yapmasın diyorum Türk halkı. Ama eminim ki yapacak. Bu sefer saçma sapan başka adamları seçecek. Halkı kutuplaşmaya iten, eleştirilere tahammül edemeyen bir faşist gruplar hangileri acaba? 1960 larda daha önce olmayan türban'ı [başörtüsü değil, türban diyorum] uyduran Fetullah Hoca'nın amacı neydi? Cumhuriyet kurulduğundan beri insanlar başörtüsü takarlar, ama türban neden son 20 yılda bir sorun haline geldi? Bunu da faşist cumhuriyetçiler yaptı tabii ki... Neyse canım. Ne desem boş artık. Yazdım bu kadar da boşuna. Sessiz olmam gerekirdi. Nasıl olsa takmışsınız gözlüğünüzü. Kimsenin dininin kimsenin umrunda olmaması gerektiğini göreceksiniz birgün. Olayın dinle alakası yok.
Öne çıkan mesajlar