v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 mahmut tuncer said: timur lenk, cengiz han, pol pot, lenin, stalin, kim jong il şu an sayabildiklerim v2 said: ayrıca demokrasiyi kafana göre kullanamazsın. demokrasi demokrasidir herkez için geçerlidir.neyse sen kendi faşistliginle kalırsın sonuç olarak,allahtan türkiyede öylebi yönetim yok şuan. niye? mavi ekran verip kapanır mı? "Lenin'in sağlığı, devrim ve savaşın getirdiği gerginlik sonucu oldukça zarar görmüş, suikast girişiminde aldığı yaralar sağlık durumunu daha da kötüye götürmüştü. Kurşun hâlâ boynunda idi ve omuriliğe yakın durduğu için, o günün tıp tekniğiyle çıkarılması mümkün değildi. 1922 Mayıs’ında ilk defa felç geçirerek sağ tarafı kısmen felçli kalan Lenin’in hükümetteki rolü giderek azaldı. Aynı yılın Aralık ayında geçirdiği ikinci felçten sonra aktif politikadan çekildi. 1923 Mart’ında geçirdiği üçüncü felcin sonrasında konuşma yeteneğini de yitirerek ölene kadar yatağa bağımlı kaldı." wikipedia cok da mutlu ölmüş be. allah aşkına anladık bilgisizsin,bari git once vikipedia ya yaz ondan sonra konuş. Stalin de tam tersi komünist parti lideriydi. Despot bir diktatördü kendisi tam anlamıyla ideolojisi fasizm olan biri degildi. cengiz han ve timurlenk ornekleri komik, bende sana magara adamlarından ornek vereyim istersen? sonuç olarak bilgisiz ve cahil oldugunu ben degil wikipedia falan söylüyor. pwned. edit: baktımda kim jong il de komunist partisindenmiş. yatagında olen sadece pol potmuş.oda şöyle "Ölümünden yaklaşık olarak bir hafta önce Tayland hükümeti Pol Pot'u yakaladığı halde, "başka ülkenin içişlerine müdahale olur" ve "Çin ile ilişkilerimiz bozulur" gerekçesiyle serbest bıraktı. Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ise, Pentagon'a Pol Pot'un derhal yakalanarak milletlerarası bir mahkemede yargılanması emri verdi." wikipedia. demekki birilerinin menfaati ugruna ölmüş yatagında.bişeyin önünden donsuz geçmiş anlıyacagın
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 pwn my ass lenin ani bir şekilde kalp krizinden öldü, stalin de gayet faşistti. timur ve cengiz han da faşist insanlardır, sen bana en erken 20. yy'da yaşamış faşistler demedin ki? he lenin'e wikipedia tr'den iki cümle buldun sevindirik oldun hemen peki diğerlerine ne diyeceksin? bilimim kızıl khmer liderleri? mao? kim jong il? pinochet?
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Taksimde ki o tipleri gördükten sonra hala "demokrasi var, demokrasi olmalı" diyenleri o taksimdekilerle aynı odaya koyacaksın. Ben o adamla eşit değilim, o adamın oy hakkı falan olmamalı, o adam bu ülkenin geleceği hakkında, benim geleceğim hakkında söz sahibi olmamalı. Bugün bir başka haber aldım. Çok yakın bir arkadaşımızın evinin camında yeni yıl için süs olduğu için cama geceliğin yumurta atmışlar. Artık uyanın, görün ülkenin sürüklendiği hali. Hala buraya gelip yok "bişey olmaz", yok "demokrasi var", yok "demokrasi olmalı, herkes eşit", yok "ülke istikrarlı, ileri gidiyoruz" demesin. Kendinize gelin.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 leninin ölmesine itiraz ediyorsan ben tarihi ansiklopedilerden daha iyi biliyorum diyorsun. ayni şekilde stalin e faşist diyorsan gene bu geçerli. çırpın daha çırpın hahaha
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 LathspeLL said: Taksimde ki o tipleri gördükten sonra hala "demokrasi var, demokrasi olmalı" diyenleri o taksimdekilerle aynı odaya koyacaksın. Ben o adamla eşit değilim, o adamın oy hakkı falan olmamalı, o adam bu ülkenin geleceği hakkında, benim geleceğim hakkında söz sahibi olmamalı. Bugün bir başka haber aldım. Çok yakın bir arkadaşımızın evinin camında yeni yıl için süs olduğu için cama geceliğin yumurta atmışlar. Artık uyanın, görün ülkenin sürüklendiği hali. Hala buraya gelip yok "bişey olmaz", yok "demokrasi var", yok "demokrasi olmalı, herkes eşit", yok "ülke istikrarlı, ileri gidiyoruz" demesin. Kendinize gelin. peki bu dediklerini o hayvan insanlardan birinin yüzüne söylersen neler olur? acı şeyler olur biliyorsun.bu yüzden demokrasiyi uygulamak zorundasın.
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 LathSpeLL anneni de al git. Jedi Robe giy, Londra'da dans et. Ama Türkiye'nin şu anki güvenli ve istikrarlı ortamına sallayıp durma tamam mı? Şizo seni.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 said: mahmut tuncer said: timur lenk, cengiz han, pol pot, lenin, stalin, kim jong il şu an sayabildiklerim v2 said: ayrıca demokrasiyi kafana göre kullanamazsın. demokrasi demokrasidir herkez için geçerlidir.neyse sen kendi faşistliginle kalırsın sonuç olarak,allahtan türkiyede öylebi yönetim yok şuan. niye? mavi ekran verip kapanır mı? edit: baktımda kim jong il de komunist partisindenmiş. yatagında olen sadece pol potmuş.oda şöyle "Ölümünden yaklaşık olarak bir hafta önce Tayland hükümeti Pol Pot'u yakaladığı halde, "başka ülkenin içişlerine müdahale olur" ve "Çin ile ilişkilerimiz bozulur" gerekçesiyle serbest bıraktı. Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ise, Pentagon'a Pol Pot'un derhal yakalanarak milletlerarası bir mahkemede yargılanması emri verdi." wikipedia. demekki birilerinin menfaati ugruna ölmüş yatagında.bişeyin önünden donsuz geçmiş anlıyacagın agali komünist olan faşist olamıyor mu? biri ak biri kara mı? sen faşistin ne olduğunu bilmiyorsun demek ki. ayrıca sırf pol pot değil bu saydıklarımın hepsi de ecelleriyle ve nispeten acısız şekilde ölmüşlerdir. senin dediğin gibi hiçbiri yaptıklarının cezasını falan çekip ölmedi yani. v2 said: leninin ölmesine itiraz ediyorsan ben tarihi ansiklopedilerden daha iyi biliyorum diyorsun. ayni şekilde stalin e faşist diyorsan gene bu geçerli. çırpın daha çırpın hahaha benim okduğum heryerde kalp krizi diyor valla wikipedi tr'yi sallamıyorum. stalin için bkz. bir üst paragraf. kahkaha atarak sinir etme çaban başarısız oldu zira tartışmayı ben kazandım.
Apache Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 LathspeLL said: Taksimde ki o tipleri gördükten sonra hala "demokrasi var, demokrasi olmalı" diyenleri o taksimdekilerle aynı odaya koyacaksın. Ben o adamla eşit değilim, o adamın oy hakkı falan olmamalı, o adam bu ülkenin geleceği hakkında, benim geleceğim hakkında söz sahibi olmamalı. Bugün bir başka haber aldım. Çok yakın bir arkadaşımızın evinin camında yeni yıl için süs olduğu için cama geceliğin yumurta atmışlar. Artık uyanın, görün ülkenin sürüklendiği hali. Hala buraya gelip yok "bişey olmaz", yok "demokrasi var", yok "demokrasi olmalı, herkes eşit", yok "ülke istikrarlı, ileri gidiyoruz" demesin. Kendinize gelin. (tu) gelişmemiş insanın demokrasisi olmaz.demokrasi eğitilmiş kitleler ile tam olarak çalışabilir.
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 said: peki bu dediklerini o hayvan insanlardan birinin yüzüne söylersen neler olur? acı şeyler olur biliyorsun.bu yüzden demokrasiyi uygulamak zorundasın. Bravo, mantığa gel. Zeka seviyeni ve algı saeviyeni şu mesajla bir kere daha kanıtladın. Bu nasıl bir mesajdır? Bu nasıl bir cevaptır? Sen nasıl bir adamsın ya. "Onların yüzüne söyle" ne demek? Bunu nasıl diyebiliyorsun. Nasıl bir beyne sahipsinde bu çıkıyor. Atılıyorsunuz, utanmadan istenmediğiniz yere geri geliyorsunuz.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 mahmut tuncer said: v2 said: mahmut tuncer said: timur lenk, cengiz han, pol pot, lenin, stalin, kim jong il şu an sayabildiklerim v2 said: ayrıca demokrasiyi kafana göre kullanamazsın. demokrasi demokrasidir herkez için geçerlidir.neyse sen kendi faşistliginle kalırsın sonuç olarak,allahtan türkiyede öylebi yönetim yok şuan. niye? mavi ekran verip kapanır mı? edit: baktımda kim jong il de komunist partisindenmiş. yatagında olen sadece pol potmuş.oda şöyle "Ölümünden yaklaşık olarak bir hafta önce Tayland hükümeti Pol Pot'u yakaladığı halde, "başka ülkenin içişlerine müdahale olur" ve "Çin ile ilişkilerimiz bozulur" gerekçesiyle serbest bıraktı. Dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ise, Pentagon'a Pol Pot'un derhal yakalanarak milletlerarası bir mahkemede yargılanması emri verdi." wikipedia. demekki birilerinin menfaati ugruna ölmüş yatagında.bişeyin önünden donsuz geçmiş anlıyacagın agali komünist olan faşist olamıyor mu? biri ak biri kara mı? sen faşistin ne olduğunu bilmiyorsun demek ki. ayrıca sırf pol pot değil bu saydıklarımın hepsi de ecelleriyle ve nispeten acısız şekilde ölmüşlerdir. senin dediğin gibi hiçbiri yaptıklarının cezasını falan çekip ölmedi yani. v2 said: leninin ölmesine itiraz ediyorsan ben tarihi ansiklopedilerden daha iyi biliyorum diyorsun. ayni şekilde stalin e faşist diyorsan gene bu geçerli. çırpın daha çırpın hahaha benim okduğum heryerde kalp krizi diyor valla wikipedi tr'yi sallamıyorum. stalin için bkz. bir üst paragraf. kahkaha atarak sinir etme çaban başarısız oldu zira tartışmayı ben kazandım. komunizm******************************faşizm bunlar en basit sosyoloji dersinde verilen kavramlardır. 2si birbirinin tam tersidir. ordan burdan duyduklarınla insanlar yanlış örnek olma. ahah sen wikipedi tr yi sallamıyorsun? o zaman bana sallıycagın bir yerden leninin yatagında huzurlu bir şekilde oldugunu göster. leninin suikast sonucu yaralanmadıgını,felç geçirmedigini,ve kurşunun kendisinden çıkarıldıgını iddaa ediyorsun? canım kardeşim bu kadar da düşme rüyana giricek komplexe giriceksin.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 LathspeLL said: v2 said: peki bu dediklerini o hayvan insanlardan birinin yüzüne söylersen neler olur? acı şeyler olur biliyorsun.bu yüzden demokrasiyi uygulamak zorundasın. Bravo, mantığa gel. Zeka seviyeni ve algı saeviyeni şu mesajla bir kere daha kanıtladın. Bu nasıl bir mesajdır? Bu nasıl bir cevaptır? Sen nasıl bir adamsın ya. "Onların yüzüne söyle" ne demek? Bunu nasıl diyebiliyorsun. Nasıl bir beyne sahipsinde bu çıkıyor. Atılıyorsunuz, utanmadan istenmediğiniz yere geri geliyorsunuz. yüzüne söylemiycen de ne yapacaksın? arkasından konuştugun zaman, bu adamların haberi olmuyacakmı? sen bu adamlara bu faşist rejmi uygulandıgında bu adamların haberi olmucakmı? ok eyvallah mı diycekler sana.bizi domine edin mi diyecekler? edit/dasaaa
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 evet ben çıkıyorum yeterli bilgi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%9Fist .bildigim en güvenilir türkçe site budur. ingilizcesine güvenen tr siz yazsın. ona buna salyalar saçamarak saldırmayı aydınlık sanıyorsanız, önce bi okuyun ogrenin, ondan sonra saldırın. komunist fasist olamazmı? diyen bir adamı gördüm ya bunun ötesi yoktur.90 yaşındaki nineme söylesem güler.
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 vikipedia'ya tapın :) eheh 2 sayfada eğlendim.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 said: komunizm******************************faşizm bunlar en basit sosyoloji dersinde verilen kavramlardır. 2si birbirinin tam tersidir. ordan burdan duyduklarınla insanlar yanlış örnek olma. ahah sen wikipedi tr yi sallamıyorsun? o zaman bana sallıycagın bir yerden leninin yatagında huzurlu bir şekilde oldugunu göster. leninin suikast sonucu yaralanmadıgını,felç geçirmedigini,ve kurşunun kendisinden çıkarıldıgını iddaa ediyorsun? canım kardeşim bu kadar da düşme rüyana giricek komplexe giriceksin. faşist = kendi çıkar veya fikirlerini başkalarının haklarından üstün tutandır. otoriter ve antidemokratik olan herkes faşist olabilir. komünizmin tersi de kapitalizmdir. lenin kurşun yedi mi, felç geçirdi mi bilmiyorum ama ölüm sebebi KALP KRİZİDİR. yatalak veya felçli olması yine seni haklı çıkarmaz çünkü sen faşistlerin hepsinin ölmeden önce cezalarını çektiklerini savundun. hadi lenin cezasını çekmemiş ama doğal yollardan acı çekmiş, onunla ilgili iki laf buldun çocuk gibi sevindirik oldun hemen ayaklandın, peki diğerlerine ne diyeceksin? bu adamlardan hangisi iktidardan indirildi? hangisi bu yüzden hapse atıldı veya idam edildi? hepsi eceliyle öldü lan işte?
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mahmut Tuncer said: faşist = kendi çıkar veya fikirlerini başkalarının haklarından üstün tutandır. otoriter ve antidemokratik olan herkes faşist olabilir. Mahmut Tuncer'in tanımından yola çıkarsak, Rusya'da komunist partisi faşistin önde gidenidir. Bir tane ekmek için halkı saatlerce kuyruğa sokan Komünist parti kurmayları ve subaylar, kapalı kapılar ardında inanılmaz bir zenginlik içinde yaşamışlardır. =]
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 mahmut tuncer said: v2 said: komunizm******************************faşizm bunlar en basit sosyoloji dersinde verilen kavramlardır. 2si birbirinin tam tersidir. ordan burdan duyduklarınla insanlar yanlış örnek olma. ahah sen wikipedi tr yi sallamıyorsun? o zaman bana sallıycagın bir yerden leninin yatagında huzurlu bir şekilde oldugunu göster. leninin suikast sonucu yaralanmadıgını,felç geçirmedigini,ve kurşunun kendisinden çıkarıldıgını iddaa ediyorsun? canım kardeşim bu kadar da düşme rüyana giricek komplexe giriceksin. faşist = kendi çıkar veya fikirlerini başkalarının haklarından üstün tutandır. otoriter ve antidemokratik olan herkes faşist olabilir. komünizmin tersi de kapitalizmdir. lenin kurşun yedi mi, felç geçirdi mi bilmiyorum ama ölüm sebebi KALP KRİZİDİR. yatalak veya felçli olması yine seni haklı çıkarmaz çünkü sen faşistlerin hepsinin ölmeden önce cezalarını çektiklerini savundun. hadi lenin cezasını çekmemiş ama doğal yollardan acı çekmiş, onunla ilgili iki laf buldun çocuk gibi sevindirik oldun hemen ayaklandın, peki diğerlerine ne diyeceksin? bu adamlardan hangisi iktidardan indirildi? hangisi bu yüzden hapse atıldı veya idam edildi? hepsi eceliyle öldü lan işte? of boşuna cahille tartışılmaz demezler. genede ben deneyim. arkadaşım lenin suikast sonucu boynuna saplanan kurşun nedeniyle felç olmuştur.dogal yollardan degil. bir 2 laf bulmadım.tembellik etmeyip okursan sende görüceksin. stalin ve digeri komunist parti liderydi. komunizm de faşizmin tam tersidir. başka kapıya hadi. sana göre hitler i uzaylılar kaçırmış,mussolini de matrix e baglamışlardir zaten.
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 yani komunist faşist olamıyor. Ama çok şükür muhafazakar liberal olabiliyoruz.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 said: of boşuna cahille tartışılmaz demezler. ben tartışırım valla. bariz bir şekilde çırpınıyorsun, yazdıklarımı görmezden gelip kendini tekrar eden mesajlar atıyorsun sırf topu bana geri yollayabilmek için. son mesajına ondan önce attığım mesajda cevap vermişim zaten. laf yetiştiremeyince einstein öğretilerinden medet ummakla olmaz bu işler.
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 wikiyede çok güvenmeyin, ben kimya ile ilgli bir makale yazmıştım verdiğim bilgiler yanlışmış biraz, kimsede yanlışmış be kardeşim demedi, gene kendim düzeltim..
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Wikipedia guvenilir kaynak oldu ya, sozun bittigi yerdir. Adamlar cekmis/cekmemis kimin umrunda ya... Biriniz herkes insanlar bu hayatta yaptiklarinin hatasini ceker diyo digeri cekmez diyo. Simdi suraya Lenin'in yaveri de gelse adamin ne cektigini ne cekmedigini size anlatamaz. Bos tartisma olmus resmen. Ikinize de birer bonzi-buddy hediye benden... Ote yandan Lathspell, sen de bi gidemedin su ulkeden ha.. Oyle bi konusuyosunuz ki sanki iktidar partisi fasist olup bi onlem alacakmis gibi. Kimsenin kilini kipirdatacagi yok arkadaslar. Tacize ugrayanlar sikayetci bile olmamislar. Yarin "Ise Sureyyacim" derler, olur biter yine. Ha demokrasi istemiyoruz, katledin, esit degiliz vs.. Sen kimsin ki kendini diger insanlardan ustun goruyosun? Ayni mantikla senin oyun bir benimkisi iki sayilmali... Kime gore, neye gore? Eskiden dusunce sahibi olmadan bilgi sahibi olun derdik; bilgi sahibi degilim, dusunmeden konusayim o zaman ben gibi algiladiniz galiba. la havle...
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 byzasz said: wikiyede çok güvenmeyin, ben kimya ile ilgli bir makale yazmıştım verdiğim bilgiler yanlışmış biraz, kimsede yanlışmış be kardeşim demedi, gene kendim düzeltim.. cidden wikipedia ciddi konularda bilgi edinmek için berbat bir sözde kaynak.. OCW varken miyadını doldurması gerekir ancak konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmayanların ihtiyacını karşıladığı için güzel. hepsi bu. ama ayrıntılı ve doyurucu bir bilgi kaynağı olmaktan fersah fersah uzak. bu gibi durumlarda OCW taramak gerekiyor en iyi ihtimalle, bol bol okumak gerekiyor falan.. şunu da belirtmek lazım OCW'ler literatür taramalarından çok daha açık ve kolay sonuç veriyor. upss.. edit: OCW=opencourseware.. üniversitelerin kaynaklarını, kitaplarını, notlarını paylaştıkları siteler.. itü'nün de var ama bana çalışmıyor meret!
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Ben kendimi o meydandaki hayvanlardan üstün görüyorum. Kendimde bu hakkı da buluyorum.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Ha iste ben de onu diyorum, sen ne zaman gidiyodun?
huun Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Faşizm, izlediği ekonomik model açısından komünizmle zıt sayılabilir ama genelde bizim ülkede özellikle 80'lerin hızlı solcularının faşizmi, asker ve polis gücünü toplum üzerinde hoyratça kullanan devleti ve buna destek çıktığını iddia ettiği milliyetçileri-sağcıları tarif etmek için kullandığından beri Türkiye'de konuyla ilgili biraz kavram karmaşası var. Herhalükarda bir tartışma ortamında karşınızdakini faşist olmakla suçlamak pek anlam ifade etmiyor; 1920'lerden 1950'lere kadar dünyayı epeyce etkilemiş bir siyasi görüşü dar bir açıdan ele almak oluyor bu.
Öne çıkan mesajlar