Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

firefox'da bunları yapacak eklentiler var mı?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Normalde opera kullanıyorum da, firefox'ta da opera'nın bazı özelliklerini kullanmak istiyorum.
Şu özellikler için firefox eklentileri arıyorum...

- Yazı boyutu değil de, tüm sayfanın boyutunu büyültüp küçültebilmek
- Tab'ın üstüne tıklayınca gelen menüde "duplicate tab" ve "close all tabs" seçenekleri
- highlight ettiğim yazıyı text-to-speech ile dinleyebilmek
- Sayfadaki login/şifre kutularını, wand'ın yaptığı gibi, tek tuşla girip login edecek bir buton
- javascript, pop-up olarak açılan pencerelerin, ayrı bir windowda değil, mevcut windowun içinde bir tab olarak açılması
- Kapatılan sekmeleri "geçmiş -> kapatılan sekmeler" altından değil de, browser penceresindeki bir butona basarak görmek ve açmak
- Bir tabı "lock tab" ile kilitleme özelliği (yanlışlıkla kapanmasını felan engelliyor mesela)
- İndirme yöneticisinin ayrı bir pencerede açılması yerine, bir tab olarak açılması
- Bir resme sağ tıkladığımızda açılan menüde "reload image" seçeneği
- Address bar'a link paste ederken, sadece "paste" değil, "paste and go" seçeneği

Bir de firefoxla ilgili soru olsun bu,
Bir kere Türkçe firefox yükleyince hep Türkçe mi kullanmak zorundayız? Browserın ingilizce dile geçmesinin ayarı var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

tab mix plus
istediğin çoğu özellik bu eklentide var. seçenekler kısmını biraz karıştırman gerekebilir.

quick locale switcher
dil değiştirmek için

show picture
paste and go 2

download manager tweak
indirme yöneticisinin ayrı tab'da açılması için.

sayfa boyutu değiştirme, text-to-speech özelliği ve kutuları otomatik doldurma için eklenti bulamadım ama son ikisi için eklenti olduğunu biliyorum.

edit:
page zoom da buldum ancak açıklamasında şöyle bişey yazıyo:
Disclaimer: this extension does not provide a high quality pagezoom like Opera or IE7 does (nor will do another Firefox extension). This extensin is built on the Firefox's Gecko engine which currently does not support real pagezoom. Full pagezoom is scheduled to be implemented in Firefox 3 with Gecko 1.9, which will be out in 2007 or later. Look forward to it for those who want the pagezoom like Opera or IE7 has.
pagezoom
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Normalde opera kullanıyorum da, firefox'ta da opera'nın bazı özelliklerini kullanmak istiyorum.
Şu özellikler için firefox eklentileri arıyorum...

- Yazı boyutu değil de, tüm sayfanın boyutunu büyültüp küçültebilmek
- Tab'ın üstüne tıklayınca gelen menüde "duplicate tab" ve "close all tabs" seçenekleri
- highlight ettiğim yazıyı text-to-speech ile dinleyebilmek
- Sayfadaki login/şifre kutularını, wand'ın yaptığı gibi, tek tuşla girip login edecek bir buton
- javascript, pop-up olarak açılan pencerelerin, ayrı bir windowda değil, mevcut windowun içinde bir tab olarak açılması
- Kapatılan sekmeleri "geçmiş -> kapatılan sekmeler" altından değil de, browser penceresindeki bir butona basarak görmek ve açmak
- Bir tabı "lock tab" ile kilitleme özelliği (yanlışlıkla kapanmasını felan engelliyor mesela)
- İndirme yöneticisinin ayrı bir pencerede açılması yerine, bir tab olarak açılması
- Bir resme sağ tıkladığımızda açılan menüde "reload image" seçeneği
- Address bar'a link paste ederken, sadece "paste" değil, "paste and go" seçeneği

Bir de firefoxla ilgili soru olsun bu,
Bir kere Türkçe firefox yükleyince hep Türkçe mi kullanmak zorundayız? Browserın ingilizce dile geçmesinin ayarı var mı?

close all tabs yokda
close other tabs war
butun tableri kapayamassin firefoxda bi tane acik kalmak zorunda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...