Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

notebook seçmeme yardım lazım...

Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

hp pavilion 6189eu laptopım var. ama hp sağolsun, ikinci defa tam bi aydır serviste olduğu için kullanamıyorum. bi kaç gün daha serviste kalırsa para iadesi hakkım olacak. bu yüzden şimdiden vaktim varken bi notebook bakıyım diyorum.

kesinlikle aradığım özellikler:
- hp olmayacak.
- ekran boyutu 14'ten küçük olmayacak.
- işlemci çift çekirdek olacak, en az 2ghz olacak.
- 2gb ram olacak.
- ekran kartı oyunlarda yüksek performans sağlayacak.
- 1400$'ı geçmeyecek.

olursa iyi olur dediklerim:
- ekran çözünürlüğü 1280x800'den daha yüksek olursa iyi olur.
- ekran kartı paylaşımsız olursa iyi olur.
- yabancı marka olursa iyi olur. (vestel, casper falan istemiyorum pek.)
- klavyesi sırf sığsın diye herşeyi bi araya tıkıştırılmış olmazsa iyi olur. en azından ins, del, pgup, pgdn, home, end altılısı standart düzende olsun falan.
- linuxta sorun çıkaracak çılgın custom donanım kullanmasın, standart olsun.
- vistayla gelmese iyi olur. boşuna ona para vermiş olmak istemiyorum, aldığım gibi xp kurcam nasılsa.

katlanabileceğim kötü özellikler:
- ağır olabilir.
- bataryası kısa süre gidebilir.
- büyük olabilir.

yardımcı olursanız sevinirim. özellikle ekran kartında ati vs nvidia konusuna kafam takılıyo. seçerken o konuda bilgisiz olduğum için tercih yapamıyorum. o konuda biraz aydınlatırsanız, benchmark testlerine link verirseniz çok iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle hp'ye haksızlık ediyorsun. her gelişmiş elektronik alette arada üretim hataları olur ve sana öyle biri denk gelmiş. yoksa hp en başarılı firmalardan biridir. ki sen müşteri ilişkilerini arasan ve derdini anlatsan, o bilgisayarı geri istemediğini de kat-i bir dille bildirsen sana yenisini gönderirler.

onun dışında, senin istediğin şartlarda bir bilgisayar varsa, göster hepimiz birlikte alalım. birincisi, 15,4" ekranlar için 1280x800 çözünürlük lcd standartıdır. daha iyisi muhakkak vardır fakat sana (fiyat/performans oranında) pahalıya mal olur.

ikinci olarak hiçbir laptop oyunlarda yüksek performans sağlamaz. daha doğrusu (bırak aynı fiyatı) aynı özelliklerde bir masaüstüne kıyasla yüksek performans sağlamaz. hele ki 1400 dolara alacağın bilgisayar, hiç sağlamaz.

verdiğin örnekle ilgili olarak, o 1400 dolar + kdv ve ekran kartı paylaşımlı. ayrıca eğer linux kurmak istiyorsan (hele ki compiz fusion istiyorsan) ati yerine nvidia tarafına yönelmende fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler yardımın için.
ama hp konusunda durumu şöyle açıklıyım:
- ilk aldığım hp pav 6187 idi, ekran kartı aşırı ısındığı için gitti, hazır gitmişken 6189 ile değiştirin dedim.
- 6189 geldi, klavyesi ekranı herşeyi ayrı sorunluydu, tekrar gitti, geldi.
- iki ay sonra ekran kartı, ana kartı, wireless'ı sorun çıkardı, tekrar gitti, geldi.
- şimdi kendi kendine kapanmaya başladı, tekrar gitti, hdd değiştirip geri yolladılar dalga geçer gibi ehe. (hdd'yi iki haftada değiştirebildiler bu arada.)
- şimdi tekrar gitti ve 1 aydır serviste.

bunlar sadece benim başıma gelenler. ayrıca başka bir arkadaşımın pav 6187'sinde de wireless sorunu yüzünden 1 yılda 5-6 ay anca kullandı. (o da gidip gelen bi kaç farklı bilgisayar.).

hp forumlarına bakarsan, pavilion serisinde geri toplama gerektirecek kadar çok ciddi wireless sorunları olduğunu göreceksin. ben kendim hp yetkilisi ile yaptığım chatte "bu sorunların neden olduğunu bilmiyoruz, bulamıyoruz, servise verin, değiştirin, ama aynı sorunun tekrarlanmasını önleyecek bişey yok malesef" cevabını aldım.

hazır konusu açılmışken hp teknik servisinde anakart ya da ekran kartı sorunu yüzünden kapanıp duran aletin hdd'si değiştikten sonraki diyaloğu aktarıyım:

[spo]- bu aleti ben kendi kendine kapanıyo diye verdim, hdd değiştirip vermişsiniz, sorun aynen devam ediyo. bi de "test edildi" yazmışsınız. kim test etti bunu?
- teknik elemanlar test etti, ben bilemem
- peki, tekrar servise veriyorum o zaman. teknik elemanla görüşmek istiyorum, derdimi ona anlatıcam.
- malesef olmaz, siz bana anlatın ben yazıyım.
- sizden daha yetkili birisiyle görüşmek istiyorum o zaman.
- benden daha yetkili kimse yok burda. (arkadaş bilgisayarları teslim alıp kaydını giren adam)
- iyi o zaman anlatıyorum yazın, bakın masaüstünde iki tane benchmark ve test programı var, onlarda ekran kartını test ederseniz siz de görüceksiniz ki...
- o programları neden kurdunuz? onlar bozmuş olabilir makinayı (bak sen?)
- hayır onlar bozmadı, not edin lütfen, anakart ya da ekran kartı sorunlu, değişmesi gerekiyo.
(bu arada arkadaş aletin sağını solunu inceliyo)
- şu düğmelerin yanında da çizikler var, onları da yazdım, imzalıyın lütfen.
- o çiziklerin sorunla bi alakası yok, imzalamıyorum.
- o zaman bilgisayarı servise sokamam.
(mecburen imzalarım...)
[/spo]

hp benim için bitmiştir :)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, oradaki zat-ı muhteremler büyük ayıp etmişler o zaman.

ben pavilion dv4000 serisinden kullanıyorum çok uzun süredir ve hiç tıklamadı, nazar değmesin.. uzun süredir de türkiye'de olmadığım için hanzo eleman profilini unutmuşum =)

bence sen laptop seçmeden öncelikle müşteri ilişkileri ile tekrar görüşüp derdini tekrardan anlat ve ürününü 6000 serisi olmayan bir dizüstü ile değiştirmek istediğini kesin bir dille belirt. hp genel olarak müşteri memnuniyetine çok önem veren bir firmadır. ben şu ana kadar sana davranıldığı gibi birşey görmemiş, duymamıştım.

onun dışında dizüstü olmazsa olmaz mı diyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz malesef.
yukarıda yazdığım gibi, olmazsa olmaz bi kaç şey var istediğim, bi kaç bonus özellik, bi kaç da katlanabileceğim şeyler var.
işte mesela bu linkini verdiğim toshiba çok şahane geliyo bana, ama hanin bunu gibi, buna eşdeğer başka notebooklar da varsa, kullandıysanız gördüyseniz, onlara da bakıyım diyorum.

bu arada tekrar söyliyim, yüksek performans dediğim full detail olayı değil, orta detayda oyun zevkimin içine etmeden yeni oyunları oynayabileyim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Önerdiğin modelin 15 inç olanını (Ahanda bu) daha 1 hafta önce aldım ve istediğin özelliklerin neredeyse tamamını sağlıyor. İnan 17 inçe hiç gerek yok çünkü oyun oynayacağım diyorsun ve bu özelliklere sahip bir alette düşük çözünürlükte oynamak zorunda kalacaksın, kare kare olacak herşey.

Mesela ben The Witcher'ı high/mediumda karışık oynayabiliyorum şu an ve hiç fena çalışmıyor.

Ama şunu söyleyeyim; Vista ile beraber geldiğinden (bu sıralar hemen her alette vista var zaten) müthiş performans kayıpları yaşıyorsun. 1-2 haftaya çıkacak service pack ile sorunlar düzelmezse benim gibi xp kurma girişimlerine başlayabilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

sağol pekaziz, senin gösterdiğin de güzel.

ama donanımhaber forumlarında bu aletlerle ilgili iki nokta var anlatılan:

- hdd'nin 4200rpm oluşu.
- ekran kartı sürücülerinin, toshiba tool'ların falan xp'de çok sorun çıkarması.

bu konularda ne söyleyebilirsin kullanmış birisi olarak? gerçi xp kurmamışsın henüz ama belki bakmışsındır falan...
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Acer'ın 5720G modeli var. alalı 1,5 ay oldu hiçbir problem yaşamadım açıkçası. Wireless, bluetooth hepsi çok stabil çalışıyor. Sadece dokunmatik mouse'u biraz fazla hassas o da bios güncellemesi ile düzeltildi. Onun haricinde Vista'ya sahp olduğu için çok performanslı oyun oynayamıyorum şuanda ama sp1'le düzelir diye umut ediyorum. 800x600de yeni oyunları medium'da oynayabiliyorum. NFS Prostreet'de biraz takılma oluyor, Crysis'i denemedim. Portal ise full detaylı çok rahat çalışıyor, anlayacağın oyunun nasıl optimize edildiğine de bağlı biraz.
Acer AS5720G

Bir de 2.2 işlemcilisi var bu heralde indirimde felan:
Acer AS5920G
Sosyal ağlarda paylaş

Evet düşük rpm'ye sahip olması eleştirilen noktların başında geliyor. Yani bu dizüstü olayı biraz teraziye benziyor. Bir taraf kalkarken diğer iniyor. Ben açıkçası işlemci ve ekran kartı için razı oldum harddiskin biraz vasat olmasına. Çok da dert etmiyorum açıkçası. 7200 rpm olsa sanki Crysis çalışacaktı.

XP sürücüleri de ayrı bir dert gibi ama henüz denemediğimden bilemiyorum. Yalnız duyduğum kadarıyla vista kurulu gelen pek çok modelde sürücü sorunları yaşanıyormuş. Toshiba'nın özellikle bu kadar kastıracağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Düz mantık hacı,
Toşi alma ses yapıyo çok
Vaio ısınıyor patlıyo
Hp ilerleyen dönemlerinde ısınma problemleri çıkıyo.
Asus güzel bak tadından yenmez
Macbook alabilirsin, ama şimdi alma Leopar otomatik gelir delirtir. Ya da al, Partition yap %10 leopar %90 Vista ver canavar çalışsın.
Hani hakkaten appledan tiksinen bi adam olarak, heriflerin donanımsal başarısı kayda değer. Isınmaz,5 saat şarj gider, kolay taşınır TAŞŞŞ gibi sağlam - 7-8 kere paat diye düşürdüm -
Dizayn çok temiz
AMMA saçmasapan bi mini-dvi girişi var ki mini dvi ----- dvi converter alman gerekicek, appledan alırsan - ki ben öyle yaptım hani yaş iş yapmiim diye - 29 euro canımcım.
Yazılım olarak bişi bekleme ama apple dan.

Yeni Acerlar güzel, ucuzdur hem

Kesinlikle uzak durman gereken
toşi ve vaiolar, Laptop mantalitesine ters adamlar yani taka gibi çalışıo toşiler =)
Sosyal ağlarda paylaş

Kimseyle sidik yaristirmak olarak gorme ama bu daha cok kimin ne yasadigiyla alakali. Herkesin tecrubesi farkli bu konuda. Bana sorarsan saglamlik konusunda Toshiba ve Dell'den vazgecme derim. Viao narindir. HP asla. Ama tabi insanlarin laptop'lara bakisi da farkli cogu noktada. Bence sen kendi tecrubelerine guven. Yani gorerek al. Bir sonrakini ona gore alirsin.

Illa oyun oynayacam diyosan, Macbook al, windows kur. Macbook'lar PC'lerden cok daha iyi performansa sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...