Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Torrent nedir, nasıl kullanılır ??


Phobos

Öne çıkan mesajlar

Torrent paylaşımlarının Pati’de yasak olduğunu biliyorum. Saldırıya geçmeden evvel bunu unutmayın :P

Anladığım kadarı ile bir çeşit download protokolü gibi bir şey bu torrent denen zımbırtı. Bugüne kadar tüm download işlemlerimi p2p programları (özellikle de Ares) aracılığı ile yapmış bulunuyorum. Bir torrent kullanabilmek için neler yapmam gerekir, torrent’in p2p programlarına artısı ve eksisi nelerdir gibi konularda (Yeni yeni torrent kullanmaya başlıcayak olan bünyenin aklına gelmeyen konularda da) aydınlatın beni :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu'nun dediği gibi bu sistemdeki aramaya olan inancımı yitirmiş bulunuyorum, keşke açılmış olan o konuların linklerini verebilseydiniz benim için daha makbule geçerdi :). CthuLhu'ya yönlendirmesi ve kilidi açtığı için tekrardan buradan da teşekkürlerimi sunarım.

Torrent kullanmayı bilmiyorum ve bu konuda sizlerden yardım istemiştim. Mesela torrent işinin püf noktaları nelerdir, nelere dikkat etmem, neleri yapmamam gerekir? İlk mesajda da sorduğum gibi p2p'ye göre olumlu~olumsuz yanları nelerdir? bu tür konularda bilgi istiyorum o kadar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

inancını kaybetme phobos, şüphesiz o sistem ki varlığının değerini anlamayıp şükretmediklerimizi bizden alır da, sonra geri verir. :D

ben de açmıştım torrent ne olm diye bi başlık. dur bakıyom bulursam vercem link yol gösteren olmuştu bayaa bi

edit: ahauhau bana da arasana lan diye vermişler ayarı, demek ki ben de aratıp bulmuşum o zaman da; aha linki http://forum.paticik.com/read.php?6,2053758,2053758#msg-2053758
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tercih Edilen Torrent Programı: uTorrent

Neden? Çünkü nerdeyse hiç kaynak yemiyor,boyutu da oldukça küçük.

Ayarlar:

-uTorrent'i indirdikten sonra aç kur.Daha sonra ilk iş port aç. Google'a PortForward yazarsan çıkan sitede neredeyse her modem için anlatılıyor.Ordaki talimatlara dikkat et ve uNP Port mapping'i kapamayı unutma.Bu arada uTorrentin Türkçesi var.(Help-Download Translation.)

-Encryption'u aç.

-Bağlantına göre kendin için uygun bir upload speedi bul.Örenğin Netin 1024 ise 18-25kb arası uygun olur.(Bu benim ayarım ben rahatım şahsen)

-Torrent'te en püf nokta trackerdır.Private tracker kullanmanı tavisye ederim.Hala üye alımı açık mı bilmiyorum ama tv.torrents.ro ve BitSuop oldukça iyi.Rationa dikkat et yoksa banlanırsın.

-Ratio: Total Download/Total Upload sonucu çıkan sayı.TvTorrent's te free torrentler sayesinde 35gb Heroes indirip DL'ye 1kb bile yazdırmayabilirsin.Ama hızlar mükkemel.Tabii her torrent Free değil.

-Prefences'i biraz kurcalarsan görüceksin;Peer per torrenti 70-40 arası bir sayı yap.Upload slots 4'te kalsın.

-Torrent'te SLR(Seeder Leecher Ratio) oldukça önemlidir ve totrent'in hızını belirleyen temel etmenlerdendir.(Seed/Leech=SLR)

-Seeder:Torrent'in tamamını bitirmiş ve sadece upload yapan peer.

-Leecher:Torrent'i download eden,ederkende upload yapan peer.

Şuanda Aklıma Gelenler Bunlar.Daha Sorun Olursa Bilgim Dahilinde Cevaplarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki, dosyaların indirme işlemi tamamlandığında başkaları tarafından çekilmeye başlandığı takdirde de raito olayı ayarlanır mı (daha doğrusu indirme işlemi tamamlandıktan sonra başkalarınca kullanılabilir mi?) yoksa benim daha farklı dosyaları .torrent formatına çevirip paylaşıma açmam mı gerekiyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o çektiğin siteye göre değişiyor bazı siteler bi torrent indirip tamamladıktan sonra listeden kaldırmamanı ve upload etmeni istiyorlar bunların kendine göre oranları var misal torrentleech 1:1 oran istiyor yani ratio n kaç olursa olsun tüm indirdiğin dosyaları en azından aynı boyutu kadar upload etmeni istiyor
[atıom 2 dosya indirdin 10mb 15mb, 15 mblık dosyayı 30mb upload edersen ration 30mb upload/25mb downloaddan 1,2 oluyor ama 10mb lık dosyayı hiç upload etmedin ration 1,2 olmasına rağmen o dosyayı da en az 10mb upload etmeni istiyorlar]
bazı sitelerde bu yok sadece genel ratio ya bakılıyor ama 2mbit sınırsız kullanıcı olarak şunu rahatça söyleyebilirim ki 200kb ile download yaparken 30-35le upload yapsan ration yeterli bi düzeyde oluyor zaten bi süre sonra indircek dosya bulamıyorsun:F o zaman da full upload yapıp ratio kasabilirsin

+
hem indirdiğin süreçte upload yapıyorsun yani 1 gb lık dosyanın 10mb ını bile indirsen başkası o 1gb lık dosyayı indirmeye çalıştığında senden de o 10mb lık kısmı indirebilir zaten amaç o 1gb ın bitmesini beklersen düşük olur ratio hem download hem upload yapabiliyorsun + 1gb indikten sonra da istersen upload yapmaya devam edersin o tracker ı indirdiğin yere göre
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

once ratio isteyen bir tracker da uploader olman lazim. ciddi trackerlar uploader olman icin kastirici seyler isterler. min 10 mbit ul kapasiten yoksa pek bulasma.

ancak sunu yapabilrisin, ratio istemeyen genel bir tracker dan ayni dosyayi indirirsin. daha sonra sadece torrent dosyasini silip, ratio isteyen trackerdan torrent dosyasini acarsin. indirdigin filmi cogu program otomatik taniyacaktir. boylece direk ul etmeye baslarsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sarı pause
mavi downloading
yeşil seeding [uploading]
kırmızı da sanırım bağlanabilirlikte bir sorun olduğunda oluyor yani portlarla ilgili bişi kanımca
bi de X var o da dosyayı silersen ya da yerini değiştirirsen ve torrentten silmezsen öyle oluyor kanımca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece şans eseri torrentbyte'a üye olabildim ancak orada yaptığım tüm arama sonuçlarında aşağıdaki görüntüde görülen hatayı alıyorum.


Görüntüdeki oyun için sınırlı değil bu olay, en basitinden diablo ile ilgili de hiçbir sonuca ulaşamıyorum :S

Daha dün gece üye olduğum olduğum için upload ve download'um Sıfır. Hali ile ratio değerimde sıfır olarak duruyor. Aramalardan bir sonuç alamamanın bunlardan biri ile ilgisi olabilir mi yoksa search kısmını mı yanlış kullanıyorum :D

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...