Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neyim ben?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tersine, ateizm de dindar olmak kadar saçma bir şey.
Tanrının varlığı kanıtlanamayacağı kadar, yokluğu da kanıtlanamaz.
Asıl önemli olan, hayatta Tanrı'nın varlığı ya da yokluğunun konu dışı olduğunu fark etmektir.
O noktadan sonra zaten bir işimize yaramayacak bilgiyi edinme çabası da saçmadır, edinilemez bir bilginin peşinde koşmak daha da saçmadır. Yaşasın agnostisizm.
Mesaj tarihi:
Antimodes52 said:
Tersine, ateizm de dindar olmak kadar saçma bir şey.
Tanrının varlığı kanıtlanamayacağı kadar, yokluğu da kanıtlanamaz.
Asıl önemli olan, hayatta Tanrı'nın varlığı ya da yokluğunun konu dışı olduğunu fark etmektir.
O noktadan sonra zaten bir işimize yaramayacak bilgiyi edinme çabası da saçmadır, edinilemez bir bilginin peşinde koşmak daha da saçmadır. Yaşasın agnostisizm.

sonuna kadar arkandayım, tüm repler feda olsun, +568974956
Mesaj tarihi:
Yalnız ben mantıktan bahsetmiyorum yuvarlaktan bahsediyorum. Bak kendi ağzınla düşmüşsün kanıtlanamaz manıtlanamaz falan. Biz yürekten inanıyoruz arkadaşım, öyle yada böyle bi yola baş koymuşuz delikanlıyız. Sen biraz yuvarlacasın, öyle de olur böyle de olur bana ne diyosun. Delikanlı spagetti monster cultist gelsin canımı yesin.

Bi ben aştım bu işlericilik, bi bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık seziyorum sende. Gnostiklere lafım yok ama agnostik bozuyo bizi.
Mesaj tarihi:
axedice said:
Yalnız ben mantıktan bahsetmiyorum yuvarlaktan bahsediyorum. Bak kendi ağzınla düşmüşsün kanıtlanamaz manıtlanamaz falan. Biz yürekten inanıyoruz arkadaşım, öyle yada böyle bi yola baş koymuşuz delikanlıyız. Sen biraz yuvarlacasın, öyle de olur böyle de olur bana ne diyosun. Delikanlı spagetti monster cultist gelsin canımı yesin.

sonuna kadar arkandayım, tüm repler feda olsun, +568974956!

P.S:No ayar intended. Just joke!
Mesaj tarihi:
Agnostizm de uygulamada ateizm den pek farklı değil ki. İkisinde de tapınmıyosun, varlığını kabul etmiyosun.Ya varsa demek bişeyi değiştirmez ki.
Yani ahiret hedesi varsa ve başında da milletin ibadetine kafayı takmış hardcore müslim bi tanrı varsa "ee abi ben aslında ucundan inanıyodum biliyomusun" demek kurtarmaz mesela, niye tapınmadın diye ateist gibi şutlar aşağı.
Öte yandan, tanrı yoksa sorun da yok zaten.Yani "ya yoksa" demek pek bişiyi değiştirmiyo.

axedice said:
Delikanlı spagetti monster cultist

Bi de buna çok güldüm nedense=)
Mesaj tarihi:
Deist kelimesi yunancada "inançlı" demektir.
Atheist de, yunancada "inançsız" demektir.
Agnostic ise, yine yunancada "bilgisiz" demektir.
Yani başa konan a- eki, negatif anlam katar.
Dolayısıyla deist ve ateist, zıt anlam taşır özünde, agnostikse tamamen farklı bir kavramdır.
Deizm de önceki postlardan birinde bahsedildiği gibi iki şekilde olur, critical ve constructive.
Critical deism dendiğinde, dinlere getirilen bir eleştiri niteliği taşır, tanrının varlığına dair bir yargı getirilmiştir, sadece dinler bir kenara atılmıştır. Öte yandan constructive deism'de dinlerin varlığı da desteklenir.
Aradaki farkı anlatabildim mi?
Zaten sadece "öldüğümde tanrı varsa bana ne olacak?" derdinde olunsaydı herkes müslüman, hristiyan, musevi vs. olurdu. İnsanların hayatlarında tutarlı olmak gibi bir endişesi var ki, biri deist biri agnostik oluyor, aradaki farka da önem veriyor.
Ayrıca just a joke olacak, just joke yanlış oluyor.
Niye dilbilimci kesildim bilmiyorum.
Ki zaten postun dilbilimci kesilmiş tarafı da AlexiSeptimus'la geçen sohbettendir, belirteyim sonra PLAGIARIST! diye dayak yemeyeyim.
Mesaj tarihi:
E evet yani Tanrı konusunda somut bir bilgisi olduğunu iddia eden varsa buyursun gelsin arkadaşım, dünya popülasyonunun %99'u da kıvranmasın "abi günah mı değil mi yakarlar mı yakmazlar mı" diye.
Buyur, paylaş varsa bilgin.
Mesaj tarihi:
Ohoo elimizde tanrı konusunda somut bilgi olsaydı deizmin ateizmin ne olayı kalırdı? Tüm heyacanı kaçar o zaman işin.

Alexi taraf olmak istiyorsak senin deyişinle etiketler olmadan nasıl yapacağız bunu?
Mesaj tarihi:
Barkod sistemine karşıyım, barkoda ihtiyaç duyulacak kadar üretimin ve tüketimin gereği yok. Kapitalizme karşıyım ben aslında. Herşey bedava olsun şirinler gibi ortak bi hayat sürelim.
Mesaj tarihi:
Yok biz Alexi Septimus'la insan ırkının büyük bir çoğunluğunu önümüzdeki 20 sene içinde yok edeceğiz. Sadece küçük bir elit hayatta kalacak, böylece evrenin ruhunu az kişi paylaşacak ve ortalık salak dolu olmayacak. Sonra tıbbı yok edeceğiz ve 35 yaşından fazla yaşayamayacak insanlar ve sonra herkes mutlu olacak.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...