Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

La Haine

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Türkçe'ye Protesto olarak çevrildi film.1995,Fransız yapımı film gerçek kült filmlerden biridir.Film hakkında 2-3 şey biliyordum doğruyu söylemek gerekirse,onlarda zaten internette mutlak izleyin yorumlarıydı,2 hafta önce Türkiye'de 2 DVD'lik Box Seti çıktı.Apocalyps Now ve Blade Runner Dvdleriyle birlikte almıştım ama izlemek istememiştim nedense,bugün oturdum izledim ve daha önce izlemediğime pişman oldum diyebilirim.

Filmin konusuna gelince,Paris banliyölerinde yaşayan üç genç,Vinz,Hubert ve Said,bir polisin kaybettiği silahı bulunca tüm hayatları değişir.Bir günlük zaman birimi içinde geçen film boyunca polis-genç savaşını,isyanları,banliyöleri açıkça ve çok gerçekçi bir biçimde izleyebiliyoruz.2005 yılında Paris'te çıkan isyanları 10 yıl öncesinden gören bir film.Filmin yönetmeni Mathieu Kassovitz filmin senaryosunu 1995'teki bir olaydan esinlenerek yazmış.Polis karakolunda sorguya alınan 17 yaşındaki bir genç,elleri duvara kelepçeli olduğu halde kafasından vurularak öldürülmüştü ve bu olay ufak çaplı bir isyana dönüşmüştü.Filmin asıl sorduğu sorularda bunlar aslında,Polisler ve Gençler nasıl bu hale geldi ?

Başrollerinde ise Vincent Cassel,Hubert Kounde,Said Taghmaoui gibi kişileri görüyoruz.Zaten bu üçlü bu filmden sonra birer yıldız haline geldi(En azından Cassel ve Taghmaoui :)).

Müzikleriyle,oyunculuğuyla,kurgusuyla vs. vs. herşeyiyle çok sevdim ben ama asıl sevdiğim yanı ise çok gerçekçi olması,öyle ki filmde neden çok az kadın var diye sorulduğunda yönetmenin cevabı şudur:"Banliyölerde kızlarla erkeklerin yolları farklıdır,bir kızla birlikte olamazsın çünkü bir abisi vardır.Hem biz bir aşk filmi çekmiyoruz ki"...

Güzel ulan işte izleyin :)

edit:imla ve fragman;
http://www.youtube.com/watch?v=6n9UtZYmJuc
Sosyal ağlarda paylaş

şehirde, asterix'e gitmeden önceki sahnelerin birinde kullandıkları dolly out zoom çoook başarılıydı.

fransız banliyösünü ve çöken bir toplumu çok g üzel ele almış bir film. ayrıca öyle bi final yapmışlarki başından kalkamadım mıhlandım böyle yerime.

rep.

edit: Filmin adının anlamı "Nefret"dir. Nefret olarak çevirilmesi daha hoş olurdu.

Elli katlı bir binadan düşen bir adamın hikayesidir bu. Her katta kendini sakinleştirmek için şunu söyler : "Şimdilik her şey yolunda, şimdilik her şey yolunda, şimdilik her şey yolunda. Önemli olan düşüş değil, çarpışma.
Sosyal ağlarda paylaş

O final zaten başlı başına bir efsane unsuru,o zoom olayı da gerçekten hayran kaldım izlerken.Benim huyumdur film bittikten sonra böyle belirli sahneleri geri sarar tekrar izlerim,bazen defalarca.Evet,defalarca izledim o sahneyi.Hayır sapık değilim,yoksa ?

dp: DVD'yi aldıktan sonra eve dönüyordum,poşeti elimde sallarken kutu içinden fırladı bir arabanın altına girdi,çıkarana kadar canım çıktı.Zaten kutuyu açtım CD yerinde değildi,playera taktığımda birde ne göreyim,filmin ortasında bir bölüm takılıyor 10 saniye kadar,2 yerde daha 1-2 saniyelik takılma dışında tıkır tıkır işliyor.CD'yi çıkardım ve acı manzara ile karşılaştım,CD'nin ortasında hayvan gibi bir çukur var...

Yani film bana verdiği mesajın dışında harika bir öğüt daha verdi,içinde değer verdiğin şeyler varsa bir poşeti asla salakça sallama,çok sağol La Haine!
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izleyeli çok oldu pek hatırlayamıyorum ancak aklımdan çıkmayan bir olay var filmde.

Bu üç arkadaş araba çalmaya çalışıyorlardı sanırım ama beceremiyorlardı yanlış hatırlıyorum gibi burayı ama neyse onlar sokaklarda dolaşırken bir sanat galerisiydi sanırım oraya giriyorlar. İçeride zengin insanlar, ışıltılı bir dünya, herkes şık erkekler jilet gibi kadınlar falan fıstık... Bizim üç arkadaş ne yapıyor, hani o galerilerde açık büfe tarzı kanepelerin bulunduğu masalar var ya orada takılıyorlarlar yiyip içiyorlar bir güzel.

Tekrar izlemem gerekiyor, iyi bir film. Şimdi çağrıştırdı: sanki Amelie'nin tam zıttı bir film gibi; ikisi de Fransız, ikisi de Parisde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Pati'de topici görünce açtım eMule'ü indirdim, şimdi de izleyip bitirdim. Sonu jilet gibi kesiyor. Baştan sona, azınlık olmanın zorlukları, azınlıklar üzerine kurulmuş baskıların onları nasıl toplumdan soyutladığı ve yaşadıkları ekonomik koşulların ne şekilde onları bu yola çektiği çok başarılı işleniyor.

Umarım bu topici gördükçe izleyen Pati sayısı artarda, faşizme varan mesajlarına bir nebze olsun ara verirler. Irkçılığın forumdan atılma suçu olduğu bir Paticik dileklerimle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...