Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Oyle degil Fede , okadar cok ornek gordum , duydum , okudum , izledim ki yillardir bu ulkede olsun diger musluman ulkelerde olsun artik genelleme yapabilecek boyuta geldi. Yilbasi kutlamak gunahtir diye sacmasapan birseye saygi gostermemiz gerektigini soyleyenler cikip kendilerini izlam adina havaya ucurup binlerce insani katledene pek oyle sesi cikmayanlar niyeyse veya Hindularin inege tapmasini salakca bulmuslardir ve bu sekilde soylemislerdir eminim.Ben pekcok kez duydum boyle seyleri. Bu ikiyuzluluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 numberten said: Öncelikle o içelim açılalım muhabbetini müslümanlar için yaptım yapmamın nedenide bildiginiz gibi bizim dinimizde yasak olması. Ve noel ile yılbaşını karıstırmıyorum sadece noel,yılbaşı hristiyan adetidir diyorum. Noeli kutlayan müslümanlar yazmısım yukarda ama kastım yılbasıydı yanlış yazım. senin yaptıklarında arap adetleri allahın öküzü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 şimdi yukarda cici bi bebe ben senin inandığın 5 salak şarta saygı göstermek zorundamıyım demiş, senin postta altına gelince kaymaklı ekmek kadayıfı olmuş olay o yani. neyse zaten bu konularda iş iyice çığırından çıkmak üzere kimsenin birbirine tahammülü kalmadı. 80 sonrası gençler apolotize oldu, gençleri politikayla büyütelim diyenlerin kafasına sıçiim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 cicibebe said: AthleT said: Arkadaşlar hakikaten sizin bu dinine bağlı insanlarla alıp veremediğiniz ne? Benimde sinirim buna bozuluyor yahu. saçma sapan şeyler birinin dininin şartı diye saygı duymak zorunda değiliz. saygı duymak zorunda değilsin tabii, her ne kadar modern bir toplumda doğru ve sağlıklı olanı saygı göstermen olsa da, kimse de seni saygı duymaya zorlayamaz ancak forumda bu saygısızlığı dile getirmene engel olmak gayet mümkün, kurallar bunun için var. aynı şekilde yasalar da dışarıda epeyce bağlıyor bu konuda seni özetle saygı duymak size kalmış; ama saygı göstermek zorundasınız, en azından patide videodaki sakallı patatesle dalga geçmek ayrı, topyekün "müslümanlar" "dindarlar" "ateistler" "budistler" diye ayırıp giydirmek ayrı birkaç üst mesajda güzel bir dokundurma olmuş bununla ilgili; hakikaten öyle bir yaklaşıyorsunuz ki olaya, sanki sizinkilere benzer düşünceleri olanlar çeşit çeşit, ama karşıt görüş tek, hepsi noktasıyla virgülüyle aynı şeyleri savunup aynı şeylere inanıyorlar. dolayısıyla bir tane armut çıkıp abuk subuk birşey yapınca "aha bunların hepsi böyle zaten" oluyor ilk tepkiniz, o "bunlar" da duruma göre değişiyor edit: ohoo ben yazana kadar bokunu çıkartmışsınız topicin zaten. üsluba bak, biz de laf anlatmaya, bakış açısı çeşitlendirmeye kasıyoruz heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Nefr said: videodaki sakallı patatesle dalga geçmek ayrı, Haha daha iyi betimlenemezdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer77 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Yeni bir yıla geçişi kutlamak eğlenmek günah ise ne anladım bu işten.O günah bu günah ee yaşamayalım isterse.Neyse ya bana ne dindar olanlar bunu düşünsün beni pek ilgilendirmez umrumdeğil.Ben eğlenceme, alkolümü bakarım müzimi dinlerim hoş geldin ama boş geldin 2008 diye bağırım valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=c3ihLd_M5Es Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Soulless said: Muslumanlar baskalarinin birak dinine , hayatina gostermedikleri saygiyi kendi dinlerinin tartismaya acik garip kurallarina gosterilmesini istiyorlar. Ikiyuzluluk. Ben müslümanım ve herkese yaratılmış olduklarından dolayı gereken saygıyı gösteriyorum, tezin çürümüştür; çekilebilirsin. Bazı müslümanlar deseydin, tam puan alırdın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 11sf bu kadar gereksiz bir şeyi tartışabilmeniz mi daha ilginç yoksa hiçbir şey bilmeyenlerin kendini alim zannetmesi mi? kararsız kaldım lam.. biri diyor ki "hristiyan inancıdır, hede hödö" yok güzelim, takvim sıfırlanıyor bizde, "yeni bir yıl"a başlıyoruz. olan bundan ibaret. pazar günleri erkenden dışarı çıkan birini kiliseye gitmek ile suçlamak kadar gereksiz bir hareket.. ne garip bir kafa yapısıdır anlayamıyorum gerçekten sonra bi de diğer cephe var.. o da aynı bok aslında! iki tarafın da dini bildiğini iddiası çok komik aslında, ama neyse.. öbür taraf diyor ki "tüm müslümanlar böyledir!" vay anasını! adam az önce ya beni dinden düştü ya da jedisme falan inanıyormuşum da haberim yokmuş.. ________________ din yobazları vs ateist yobazlar gibi bir durumun oluşması komik. galiba düşünce tembelliğinden hepsi. gerek din konularının gerekse tüm müslümanları yargılayabilecek bir nefretin tükürükler saçarak (güya) tartışılması analitik düşüncenin oturmamış olması ile, ezberletilmiş bakış açısı ile (ki bu bakış açısı için at gözlüğü takmış falan da denilir) veya basbayağı pavlov'un köpeği olmak ile açıklanabilir. örneklendirmek gerekirse birinci tip için; "hede hödö hristiyan adetidir" "bilmem ne yapanları yakalım" ikinci tip için ise "bak bak! tüm müslümanlar hristiyanları yakmak istiyor" "ben tamamını okudum kitapları, kutsal olan bişi yok. o zaman kesin salakçadır. siz de salaksınız!" kusuruma bakmayın ama çoğunuz ya gelişmemiş, oturmamış bir çocuk beynine sahipsiniz. ötekilerin yaşamasına izin vermeyecek bir yapıda değilsiniz belki ama safi gaz ile dolusunuz. veya öyle robotlaşmışsınız ki, öyle taş gibi sert ve kalın bi kafatasınız var ki yeni bir bakış açısına dahi tahammül edemeyecek kadar sıkıştırmış beyninizi. en nihayetinde bayağı ilkel bir beyniniz var.. nasıl hastalıklı beyinler var din konularında. gerçekten şaşırtıcı.. kendilerine yeni yılda allah akıl fikir üçlüsünü hediye olarak vermek istiyorum buradan.. tümüne yeni yılda fikirlerinizi yumuşatmanız, başka doğrularında olabileceğini görmeniz ve alıngalık+tahammülsüzlük kompleksinizi aşabilmeniz dileğiyle.. herkesin yeni yılı kutlu olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 huun said: Soulless said: Muslumanlar baskalarinin birak dinine , hayatina gostermedikleri saygiyi kendi dinlerinin tartismaya acik garip kurallarina gosterilmesini istiyorlar. Ikiyuzluluk. Ben müslümanım ve herkese yaratılmış olduklarından dolayı gereken saygıyı gösteriyorum, tezin çürümüştür; çekilebilirsin. Bazı müslümanlar deseydin, tam puan alırdın ama. Ben puan almak icin yazmiyorum.Daha oncede izah ettigim gibi muslumanlarin cogunda boyle bir yaklasim oldugunu dusundurecek cok olaya sahit oldugum icin genelleme yapiyorum artik. Tabiki herkes ayni degil , kelime oyunlari yapip asil konudan konusmamak ucuz bir numara.Bazi muslumanlar dememis bu ozaman yazdigi onemli degil diyorsan sana soyleyebilecegim birsey kalmamis demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Nefr said: cicibebe said: AthleT said: Arkadaşlar hakikaten sizin bu dinine bağlı insanlarla alıp veremediğiniz ne? Benimde sinirim buna bozuluyor yahu. saçma sapan şeyler birinin dininin şartı diye saygı duymak zorunda değiliz. saygı duymak zorunda değilsin tabii, her ne kadar modern bir toplumda doğru ve sağlıklı olanı saygı göstermen olsa da, kimse de seni saygı duymaya zorlayamaz ancak forumda bu saygısızlığı dile getirmene engel olmak gayet mümkün, kurallar bunun için var. aynı şekilde yasalar da dışarıda epeyce bağlıyor bu konuda seni özetle saygı duymak size kalmış; ama saygı göstermek zorundasınız, en azından patide videodaki sakallı patatesle dalga geçmek ayrı, topyekün "müslümanlar" "dindarlar" "ateistler" "budistler" diye ayırıp giydirmek ayrı birkaç üst mesajda güzel bir dokundurma olmuş bununla ilgili; hakikaten öyle bir yaklaşıyorsunuz ki olaya, sanki sizinkilere benzer düşünceleri olanlar çeşit çeşit, ama karşıt görüş tek, hepsi noktasıyla virgülüyle aynı şeyleri savunup aynı şeylere inanıyorlar. dolayısıyla bir tane armut çıkıp abuk subuk birşey yapınca "aha bunların hepsi böyle zaten" oluyor ilk tepkiniz, o "bunlar" da duruma göre değişiyor edit: ohoo ben yazana kadar bokunu çıkartmışsınız topicin zaten. üsluba bak, biz de laf anlatmaya, bakış açısı çeşitlendirmeye kasıyoruz heh valla ben cüppeli ahmet hoca'ya saygı göstermek zorunda falan değilim, kızlar 6 yaşından itibaren kapatılmalıdır, thk'ya deri bağışlamak haramdır gibi vaazlar veren bir adama saygı duymam, üstüne küfür ederim, kimse de beni engelleyemez. aklı olan herkes adamın savunduğu bu fikirleri saçma bulur. bu fikirler din kisvesi altında icra ediliyor diye susup "bu da onların inancı mı" diyeceğiz yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Dasaa ayar vereyim diye sacmalamissin biraz.Nedir bu konuyu degilde kullanilan kelimeleri tartisma , hatta tartismada degil bir acik bulup laf sokma cabasi ? Moduda boyle buranin , yeni uyeside. Sen genelleme yaptin , ama bana uymuyor genellemen al hemen ayar geceyim sana zihniyeti cocuk beyinli birinin yapacagi birsey gibi geliyor dogrusu bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 dasaaa said: o da aynı bok aslında! kusuruma bakmayın ama çoğunuz ya gelişmemiş, oturmamış bir çocuk beynine sahipsiniz. veya öyle robotlaşmışsınız ki, öyle taş gibi sert ve kalın bi kafatasınız var ki yeni bir bakış açısına dahi tahammül edemeyecek kadar sıkıştırmış beyninizi. en nihayetinde bayağı ilkel bir beyniniz var.. Oha yani mod olanda biraz kendini kontrol etmeyi bilmeli.Terbiye sinirlarini sen boyle asarsan , baskasi ne yapsin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 fede said: şimdi yukarda cici bi bebe ben senin inandığın 5 salak şarta saygı göstermek zorundamıyım demiş, mal mısın? lütfen alıntılar mısın nerede demişim onu? ben burada başından beri hurafelere saçma diyorum. ha yılbaşı kutlamak günahtır felsefesi islam'ın 5 ana şartında nbiriyse ayrı o zaman hakkaten salak bir şarttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Soulless said: Daha oncede izah ettigim gibi muslumanlarin cogunda boyle bir yaklasim oldugunu dusundurecek cok olaya sahit oldugum icin genelleme yapiyorum artik. Tabiki herkes ayni degil , kelime oyunlari yapip asil konudan konusmamak ucuz bir numara.Bazi muslumanlar dememis bu ozaman yazdigi onemli degil diyorsan sana soyleyebilecegim birsey kalmamis demektir. Asıl konuyu konuşmak istemen güzel, tamam şöyle söyleyeyim. Bu ülkede çoğunluk, ramazanda oruç tutmayanların dayak yemesi gerektiğini düşünse kimse dışarda yemek yiyemezdi. Oruç tutmuyor diye dayak yiyenler var mı bu ülkede? Var. E ne anlamam lazım benim burdan? Demek ki çoğunluk hala isteyen tutsun, isteyemen tutmasın görüşünde. Müslüman diyip geçtiğin, yani genelleme yaptığın insanlar "bu ülkede ramazanda oruç tutulacak hüleeayn" görüşünde olsa, oruç tutmayanların tamamı dayak yer ya da tutuyormuş gibi yapar evinden başka bir yerde yemek yemez. Senin genellemen kabul et, fazla genel. Müslümanlıksa, Mevlana'dan örnek al; adam "kim olursan ol gene gel demiş" kim olduğuna bakmadığını baştan söylemiş, ya da Yunus Emre demiş "yaratılanı severiz yaratandan ötürü". E bunlar Müslüman değil mi? Emin ol bu ülkede müslümanım diyenlerin çoğunluğu hala bu fikirde. Müslümanların bazıları desen tam not alırdın, müslümanlar diyip eksi not aldın. Bu da benim görüşüm, laf kalabalığı mı, belki; ama sen de fazla geniş genelleme yapmayı ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 ben bu adami gizlice kamerayla takip etmesini istiyorum birini, bakalim yilbasinda kendi napicak diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Huun , gayet guzel bir ornek vermissin.Oruc konusu.Ben diyorumki bu ulkede butun dindarlar butun oruc tutmayanlara saldirmiyor ama senin sandigindan cok daha yogun ve genel bir baski var ''kendilerinden'' olmayana karsi. Gene diyorumki dayak yemek yada oldurulmek degil bunun tek kriteri , sozle taciz etmek , yemek vermeyi reddetmek hatta ters ters bakmak bile bircesit baskidir.Birde digerkiler oruc tutuyor ben yemek yersem dislanirim korkusuyla zorla ac kalanlar var birsuru.Bu gibi sessiz baskilar oldukca yaygin. Oruc irade testi degilmi birnevi ? E adam durustse imaninda yemek yiyene niye aldirsin/saldirsin ? Arti kendi dini yuzunden baskalarinin ne yapip soyledigini kontrol etmeye calismaya ne hakki var , degilmi ? Sonucta tanriyla aranda olmasi gereken bir konu bu.Bu uzun zamandir devam eden bir problem malesef Turkiye'de.Eminim cogu musluman ulkede vaziyet dahada kotudur. Evet belki benim genellemem fazla genel olmus olabilir ama bu vurgu yapilmak istenen konuya abartarak dikkat cekmeye calismakla ilgili birazda.Sadece yilbasi gunahtir diyen veya onu destekleyen kelleler degil ilimli oldugunu iddia eden muslumanlar bile kendilerinden olmayanlara karsi tahammulsuz bir yaklasim sergiliyor Turkiye'de.Bazisi oruc tutmayani disliyor , bazisi oh el kaide iyi yapmis diyor kendisiyle birlikte onlarca masumu havaya ucuran ruh hastalari icin , bazisi dunyadaki butun insanlarin kendi dini inancina gore olan kurallara uymasi gerektiginde israr ediyor.Muhammed karikaturleri mesela , saygisizlik ve zevksizlik belki ama sanane kardesim cizmisse , cehennemde yanmasin diye tehditle yaptigi gunahtan dondurmeyemi calisiyorsun ? Nedir bu agresiflik sizin gibi dusunmeyene karsi ? Sanki siz her dine ve o dinlerin kurallarina cok saygilisiniz cok seviyelisiniz de ayni seyi bekliyor hatta talep ediyorsunuz... Sonra onlara karsida boyle tepkiler olusuyor iste. Bak digerkileri anlayissiz olmakla suclayip ayar vermeye calisan mod arkadasimizin dusunce sekli bile gizli bir tahammulsuzluk iceriyor. dasaaa said: pazar günleri erkenden dışarı çıkan birini kiliseye gitmek ile suçlamak kadar gereksiz bir hareket.. Gercekten kiliseye bile gidiyor olsa nefarkeder ? Ozaman suclarsa gereksiz olmuyormu yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 yahu lol ama cici, ben saygı duymanı ummaktan falan geçtim de, okuduğunu anlamanı ummaya devam edebilmek isterim. senin de az çaba harcaman gerekiyor ama bu konuda bana umut verebilmek için Nefr said: videodaki sakallı patatesle dalga geçmek ayrı, topyekün "müslümanlar" "dindarlar" "ateistler" "budistler" diye ayırıp giydirmek ayrı diyorum, cicibebe said: valla ben cüppeli ahmet hoca'ya saygı göstermek zorunda falan değilim diyorsun, üstüne bir de bu üstteki kısmı alıntılayıp diyorsun. hadi ilk okuduğunda anlamadın, alıntılarken de anlayamadın? nedir bu okumadan cevap yazma hırsı? sonra soulless diyor ki Soulless said: ilimli oldugunu iddia eden muslumanlar bile kendilerinden olmayanlara karsi tahammulsuz bir yaklasim sergiliyor Turkiye'de işte sorun bu, bunu görmeniz lazım; pek çok insan karşıt fikir/inanca karşı tahammülsüz hale geldi son zamanlarda, sadece müslümanlar, sadece atesitler ya da sadece wiccanlar değil. insan zaten özünde gruplaşma ihtiyacı olan, karşıt gruplar üzerinde üstünlük kurmak isteyen bir varlık ilkel haliyle, dolayısıyla bunu aşabilmek için biraz çaba harcayıp düşünebilmek gerekiyor, onu da herkes başaramıyor anlamaya çalışarak, adabıyla tartışmak yerine her karşıt görüşte olduğundan şüphelendiğin adamın mesajını okumadan alıntılayıp altına nefret kusmak "düşünme"nin göstergesi değil, fikrini savunmak bile değil; ancak belki nefret kusup tatmin olmaya yarar, o da yararsa Soulless said: Huun , gayet guzel bir ornek vermissin.Oruc konusu.Ben diyorumki bu ulkede butun dindarlar butun oruc tutmayanlara saldirmiyor ama senin sandigindan cok daha yogun ve genel bir baski var ''kendilerinden'' olmayana karsi evet var bence de, son zamanlarda iyice arttığını da kabul ediyorum iktidarın gazıyla, çoğunluk olma hissiyle, güçlüden yana olma eğilimiyle. ee bu durumda ne yapılmasını öneriyorsun? gruplaşıp oruç tutanlara baskı mı uygulayalım karşılık olarak, yoksa bu baskının yanlışlığını savunmak için biz de elimizden geleni yapıp kendi hayat tarzımızı başkalarını rencide etmeden devam ettirmeye özen mi gösterelim? ben ikincisini tercih ediyorum, yeri geldiğinde -çalıştığım işyerinde ramazanda öğle yemeği yerine iftar yemeği çıkartılması önerisini getiren sorumluyu yerden yere vurup sadece 3-4 kişi için öğlen de yemek çıkarttırmak, cuma günü işimi halletmeye gittiğim yerde işimi yapacak adam cuma namazına gittiği için işim aksadığında olay çıkartmak gibi- zaman zaman agresif yöntemlerle de olsa en fazla yaptığım o, bundan fazlasının yapılmasını da ne savunur ne öneririm, çünkü ben kendime "onlar"ı örnek almayı düşünmeyecek kadar çok saygı duyuyorum "o böyle yaptı ben de aynısını ona yapayım o zaman" demek de en az "biri böyle dediyse hepsi böyledir" demek kadar komik. (belirtmeden geçemeyeceğim; hele de islam gibi 8679 tane ayrı mezhebi, 10938 tane farklı tarikatı, dünya çapında 1.5 milyarın üstünde inananı olan bir dinin takipçilerinden bahsederken bunu yapmak hepten komik) dasaanın 20K üyeyi baz alarak yaptığı genellemesine laf etmişsin bir de ama iki mesaj öncesinde bizzat yaptığın genelleme 1.5 milyarı kapsıyor, bu da komik olmuş bu durumda =] mod yetkisini kullanmadan tartışmaya katıldığına göre "ama o mod" demek de komik olmuş; adam mod, bot değil; düşünceleri var , üzülerek kaılıyorum ben de hatta bunlara. hakikaten düşünmeden tartışan, salt nefret kusan çok fazla ilkel beyin var son dönemde burada, bak bir tanesinin üstte örneğini verdim zaten, üstelik yakında silinecek olan mesajını alıntılamaya bile gerek yok bu örneği güçlendirmek için yani evet yaptığın saptamalara ben de katılıyorum genellemeler hariç, ama bunlara karşılık önerdiğin yol bana taksim meydanına çıkacakmış gibi geliyor üslubundan dolayı, ona katılamıyorum. 21. yyda "sallandıracaksın üç beşini taksim meydanında"dan daha yapıcı, daha hoşgörülü bir yaklaşım beklemek istiyorum insanlardan kişisel olarak; özellikle yakın görüşler paylaştığım, benzer kaygılar yaşadığım insanlardan edit: devamı varmış ona karar verdim; Soulless said: Muhammed karikaturleri mesela , saygisizlik ve zevksizlik belki ama sanane kardesim cizmisse , cehennemde yanmasin diye tehditle yaptigi gunahtan dondurmeyemi calisiyorsun ? Nedir bu agresiflik sizin gibi dusunmeyene karsi ? muhammed karikatürleri bariz saygısızlıktır, kötü bir örnek bence o. tabii ki karşılığında verilen tepkiler savunulur da değil, elle tutulur da değil ancak isayla ilgili de benzer şeyler yaparsan tepki alırsın, müslümanlığa özel değil olay. ancak islam çok daha hoşgörüsüz, çok daha yırtıcı bir din günümüzde hristiyanlığa göre, çünkü yaşandığı ülkeler farklı, koşullar farklı, eğitim düzeyi haliyle farklı. dinin özüyle ilgili olmaktan çok rönesansın eksikliğiyle alakalı bence o, ama sonuçta haklısın isayla ilgili benzer şeyler yapıldığında çok daha sınırlı bir kitleden bu kadar aşırı uç tepkiler geliyor, müslümanlıkta hemen bombaya sarılma eğiliminde daha çok insan var. ama işte yine de 1.5 milyardan bahsettik, 1.5 milyarın tamamı olası bir saygısızlığa karşı hak yolunu savunmak için yastığının altına bomba koyup uyuyor değil ki. herşeyin aşırı ucu sakat, bu aşırılığı genele yaymak ve ona göre tepki vermek yanlış bence, onu demek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 ya o değilde bu adamın zamanında bir konuşması vardı,garbage'de verilmişti farklı bir isimle :) hani ilişkiler üzerine bizi bilgilendiriyordu uhefa :D nedense enterlayınca postu yolladı,neyse devam editten,o videonun linkini atabilecek varmı arıyorum ne zamandır bulamadım youtube'de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Karikatürler için "Onların kafalarını getirin!" diye bağırarak gösteri düzenlemek karikatüristlere birşey kaybettirmez. Oralarda İsa'ya papucunu ters giydirebiliyorlar zaten, onlar için farketmez. Olan şey Müslümanlara "Yobaz bunlar işte, barbarlar" denilmesi için fırsat verilmiş olması. Her seferinde yapılan abartılı din savunmaları müslüman alamenin itibarını, güvenilirliğini kaybettiriyor. Sen nefret kusup rahatlıyorsun belki ama dışarda bir dünya var ve böyle abartılı tepkileri doğal bulmuyorlar. Ha dışarsı beni ne ilgilendirir dersen, her tarafta artan müslüman düşmanlığını sonuç gösterebilirim. Dinimiz bu savunuruz diyorsanız ,izlemeyin, izlettirmeyin ama abartmayın yahu. Çıkın dışarı nefes alın. Kim ne kaybetti, ne kazandı hesap yapın. Provakasyon olsa bile bu tuzağa düşüyorsunuz, dinimiz bu savunuruz ölene kadar mottosuyla. Niye yazdım bunu, dini savunmayı abartanlara tepkinizi koyun diye yazdım. Yobazlık yapanlarda dini kesmin parçası ve reklam olan en büyük kısmı. Ayırıp sağa sola koyamazsın bunları. Dini kesim olarakta dışlaman lazım kellecileri yoksa onlara olan önyargı düşmanlık sana karşıda olur. Bunu önlemek çok zor. edit: Geçen hafta kyle İsa'yı öldürdü SP'da izlemediyseniz. Kimse sokağa dökülüp kafalarını getirin diye çığırmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Nefr said: Soulless said: Muhammed karikaturleri mesela , saygisizlik ve zevksizlik belki ama sanane kardesim cizmisse , cehennemde yanmasin diye tehditle yaptigi gunahtan dondurmeyemi calisiyorsun ? Nedir bu agresiflik sizin gibi dusunmeyene karsi ? muhammed karikatürleri bariz saygısızlıktır, kötü bir örnek bence o. tabii ki karşılığında verilen tepkiler savunulur da değil, elle tutulur da değil ancak isayla ilgili de benzer şeyler yaparsan tepki alırsın, müslümanlığa özel değil olay. Biliyorsun bunun dogru olmadigini . Dusunebiliyormusun gercekten hristiyan dini liderlerin ve politikacilarin oldukca saldirgan ifadelerle Isa karikaturlerini yokedip cizenlerin cezalandirilmasini istediklerini ? Karikaturlerin ciktigi ulkeye ambargo uygulamaya basladiklarini . Cizerlere yuzlerce olum tehditi geldigini.Cesitli ulkelerde hristiyanlarin kudurup konsolosluklara saldirdigini hatta birbirini oldurmeye basladigini ? Bazi hristiyanlarin vucutlarina bombalar sarip kendilerini havaya ucurduklarini ? Veya dinlerine saygisizlik yapanlari vurduklarini ? Ve hristiyanlarin cogunun olusan bu nefret orgysine katilip karikaturleri cizenlere olan nefretini dile getirmek icin yaristigini ? Ben dusunemiyorum. Tepkimizi ifade edis sekillerimizdeki sertlik/yumusaklik farki disinda temelde ayni fikirde oldugumuzu goruyorum bu konularda ama kopyaladigim cumlen konusunda farkli dusunuyorum. Sende yazinin devaminda anlatmissin bunun hala bir islam ronesansi yasanmamis olmasiyla baglantisi oldugunu , musluman ulkelerdeki ekonomik ve diger kosullardaki geriligin etkilerini vs , hepsine aynen katiliyorum.Bana cozum olrak ne onerdigimi sormussun ama ben seninde ne onerdigini anlamadim acikcasi. Kendi hayatimizi bildigimiz gibi yasamaya calisip yuzyillarca gecikmis islami ronesansi mi bekleyelim ? Zaten benim ve pekcok baskasinin bukadar tepkisel olmasinin sebebi bu , istedigimiz gibi yasanmaz hale geliyor hayatlarimiz ve bir tepki gosterilmezse kisa bir sure icinde cok daha cekilmez hale gelecegini gosteren yuzlerce sinyal var. Benim cozum onerim ve gerek cesitli forumlarda gerek yuzyuze tartistigim insanlarla yapmaya calistigim , muslumanlarin geneline yerlesmis bu saldirganliga ve tahammulsuzluge dikkat cekmeye calismak.Ozellikle o dindarlarin kendilerinin dikkatini cekmek.Cunku din denilen uyusturucunun etkisiyle kendilerinden gecmis durumdalar ve ikiyle ikiyi yanyana getirip esittir 4 diyemiyorlar birturlu.Onun yerine butun dunyaya tehditle 2+2=9 dedirtmeye calisiyorlar.Ben kucuk sayilabilecek bir yuzde disindakilerin kotu niyetli olduguna inanmiyorum ama buyuk cogunlugun uyuyor oldugunu dusunuyorum. O ronesansin gelmesini engellemek icin buyuk bir basariyla calisan birsuru yilan var musluman ulkelerde. Bak misal bu konunun acilmasina yol acan patates senin deyiminle veya Fetogul gibileri.Tarikatlar kucucuk cocuklardan basliyorlar beyin yikamaya. Bunlar ''a bak Nefr nekadar iyi bir insan ve digerkilere nekadar saygili , eniyisi bizde digerkilere karsi boyle olalim'' demiyorlar ve demiyecekler.Onun yerine yavas yavas Nefr'i kendilerine benzetmeye calisacaklar.Ve arac olarakta cahil , fakir , kolayca manipule edilen musluman kalabaliklari kullanacaklar.Demokrasiyi kullanacaklar , parayi kullanacaklar.Boyle gelip Tayyep neyapsa eyi yapar diyecekler onlarda veya yilbasi kutlamak gunahtir bencede diyecekler. Laiklik ve Ataturk'e camur atmak icin yarisacaklar... Allah boyle istiyor diyen birinin sozune karsi senin iyiniyetin , mantigin kac para eder ki ? Ustelik allah boyle istiyor diyen ulkenin yoneticisi olanlarsa , bunlara karsi hemen hemen tek silah olan egitim sisteminede adamlarini doldurmuslarsa , ustelik sen kendini bildin bileli kulagina bunlar fisildanmissa ? Kotu olmayan ama derin uykuda olan muslumanlarin suratlarina soguk suyu carpip uyandirmanin vaktidir bence.Birilerinin masasi olduklarini anlamalari lazim ve bunu kendi kendilerine anlamalarini bekleyip buarada benim ozgurluklerimin birbir calinmasina seyirci kalamam. Haklar ve ozgurlukler verilmiyor malesef , aliniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Nefr said: yahu lol ama cici, ben saygı duymanı ummaktan falan geçtim de, okuduğunu anlamanı ummaya devam edebilmek isterim. senin de az çaba harcaman gerekiyor ama bu konuda bana umut verebilmek için koçum sen bütün okuduklarını anladın mı ki gelip bana bunları söylüyorsun? ben bütün müslümanlara hakaret mi ettimde gelip yönetmelikten din,dil,ırk maddelerini koyuyorsun önüme? gelip bana saygısızlık yaptın dersen ben de kime hakaret ettiysem ona göre bir savunma yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 slm nicke gülmek için attım postu sayg... puhahah mahmut tuncer ne lan pauhahaha saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 yanniz kotu olan islamda kan icmek yasak bende neden turkieyden bir vampir cikmiyor diyordum :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Bir tane cikmisti yillar once Viktor , sonradan AKP'den milletvekili olup meclise girdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar