Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pic Program Yazımı ile ilgili bir soru.

MuDo

Öne çıkan mesajlar

A Portu'nun 2. bitine bağlı butona basıldığında B Portu'nun 3. bitindeki ledi yakan pic programını yazmaya çalıştım.
1. Program doğrumu?
2. 001000100'ın HexaDecimal karşılığı kaçtır? :(

;1Button1Led
List P=16F84
INCLUDE "PIC16F84.INC"
CLRF PORTB
BSF STATUS5
CLRF TRISB
MOVLW H"(buraya 00100100'ın HexaDecimal karşılığını yazmak istiyorum fakat beynim durdu yazamıyorum :()
MOVWF TRISA
BCF STATUS5
BUTTON BTFSC PORTA,0
GO TO BUTTON
BSF PORTB,0
END
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda yeni yeni bilgi sahibi olmaya başladım açıkcası. Dersimiz olmasa hayatta öğrenebileceğim birşey olduğuna inanmıyorum.. oraya 24 olarak yazdığımda A portunun 2. bitine bağlı butona bastığımda B portunun 3. bitindeki ledi mi yakacak yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla PIC benim alanım diil. Bi tek 16F84 tip mikroişlemci komutlarının nası çalıştığıyla ilgili az bi şey biliyorum. Verilen bi projede komutları simüle eden bi program yazmıştım.
Bu koddaki işlemciyle aynı yani. Ama benim bilmediğim komutlar, bilmediim kullanış biçimleri var o yüzden pek yardımcı olamam heralde.

Kısacası, o kodun doğru olup olmadığını söyleyebilcek kadar bilgim yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm valla bunu bilemicem 68HC11 gosteriyolar bize simdi kodların acılımı nedir hicbi fikrim yok, kullandıgın PIC'in ozellikleri ile ilgili de bisey bilmiyorum. O yüzden muamma yani hehe, bi defa memory mapping ile yapıyo I/O'yu yoksa I/O mapping mi yapıyo onu bilmek lazım ki nasıl yazacagı ya da okuyacagı belli olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...