MuDo Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 A Portu'nun 2. bitine bağlı butona basıldığında B Portu'nun 3. bitindeki ledi yakan pic programını yazmaya çalıştım. 1. Program doğrumu? 2. 001000100'ın HexaDecimal karşılığı kaçtır? :( ;1Button1Led List P=16F84 INCLUDE "PIC16F84.INC" CLRF PORTB BSF STATUS5 CLRF TRISB MOVLW H"(buraya 00100100'ın HexaDecimal karşılığını yazmak istiyorum fakat beynim durdu yazamıyorum :() MOVWF TRISA BCF STATUS5 BUTTON BTFSC PORTA,0 GO TO BUTTON BSF PORTB,0 END Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 MOVLW H"24" bu şekilde olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Şimdi hesap makinesini aç. Görünüm'den Bilimsel Görünüm'e gel. Tekrar görünüme gelip çevirmek istediin sayının tipini seç, sonra istediğin sayıyı yaz, gelip hedef sayı tipini seç, bitti. Ve evet, 100100=24 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Bu konuda yeni yeni bilgi sahibi olmaya başladım açıkcası. Dersimiz olmasa hayatta öğrenebileceğim birşey olduğuna inanmıyorum.. oraya 24 olarak yazdığımda A portunun 2. bitine bağlı butona bastığımda B portunun 3. bitindeki ledi mi yakacak yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Pic programıyla ilgili önerebileceğim en kaliteli adam OrÇun arkadaşımızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Valla PIC benim alanım diil. Bi tek 16F84 tip mikroişlemci komutlarının nası çalıştığıyla ilgili az bi şey biliyorum. Verilen bi projede komutları simüle eden bi program yazmıştım. Bu koddaki işlemciyle aynı yani. Ama benim bilmediğim komutlar, bilmediim kullanış biçimleri var o yüzden pek yardımcı olamam heralde. Kısacası, o kodun doğru olup olmadığını söyleyebilcek kadar bilgim yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Allah MIPS Assembly'den dusuguyle kimseyi yuz goz etmesin, amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 abi cok fantastik mi bu ya ben mikroislemci aldimda komutlar benzemiyo sanrim su kullandigin libraryden dolayi biz en tmel komutlrla yaziyoduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Penthesilea said: Allah MIPS Assembly'den dusuguyle kimseyi yuz goz etmesin, amin. amin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Bi amin de benden.. Dersi geçtim geçmesine ama hiçbirşey öğrenmedim. Bu arada bizim yazdığımız kodlarda bunlardan biraz farklıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 PIC C Compiler falan kullansaniza, niye assembly yazik gunah :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Bunun nesi assembly ya? Bana daha çok gibberish gibi geldi. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 daha ziyade basic'e benziyormus evet, pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Bu kadar karışık birşey görmedim ben. Pascal olsa ne güzel herşeyin bir mantığını anlayabiliyor insan hangi kodun ne işe yaradığını falan bunu bir türlü anlayamadım öğretmene bir daha anlattıracam mecbur başka çarem kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Hmm valla bunu bilemicem 68HC11 gosteriyolar bize simdi kodların acılımı nedir hicbi fikrim yok, kullandıgın PIC'in ozellikleri ile ilgili de bisey bilmiyorum. O yüzden muamma yani hehe, bi defa memory mapping ile yapıyo I/O'yu yoksa I/O mapping mi yapıyo onu bilmek lazım ki nasıl yazacagı ya da okuyacagı belli olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 24 değil de 44 sanki ? edit : calculator de 44 dedi , tabanları yanlış anlamadıysam tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar