Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anlaşılamayan Terimler ve Bilinmeyenler

Batilc

Öne çıkan mesajlar

Cokkarizmatikgiriş oldu :P... neyse sımdı baya bi soru sormayı hedefliyorum...Tabiki 3.5 editionun bilgisayar kılıfına sokulmus hali hakkında :P

1) Drow lar ne diye gecer darkelf olarak da yok?
2) Touch ve Flat-foot olayı nasıl olur (yani nedir(kanımca bonus kaldırıoda ne zmaan nolunca? ))
3) Challenge Rating nedir? ne ise yarar... savasma istegi ise örn 4 olunca kacıp kacmıycaaanı nasıl anlarız
4) mesela base attack da +6/+19 yazıyo... bu Base Attack bonus mu? e ozaman normal attack dada atıyorum axe olsun axe a +9 demıs yanında hit i vermis (atıyom 3d6).. smdi noluyo annamadım... silahın +9 u var bide b.a.b. var yani bir turda ilk vurusta +28 ikinci vurusta +15 mi alıyo (hit aynı) bu yaratık ?

baya bı soru oldu... DEVAMI GELİJEK!

sincikten teşşşekkürler:-P[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Yeniden Baslasak , Patates mi yesek?

Deli Etmeyin Beni

We Are The Chosen
We've Been Chosen Of All
We Must Keep It.
We Are The Ones Who Are Saps
Dals
Woods
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Batilc, 21 January 2004 21:37 tarihinde demiş ki:
Cokkarizmatikgiriş oldu :P... neyse sımdı baya bi soru sormayı hedefliyorum...Tabiki 3.5 editionun bilgisayar kılıfına sokulmus hali hakkında :P

2) Touch ve Flat-foot olayı nasıl olur (yani nedir(kanımca bonus kaldırıoda ne zmaan nolunca? ))
3) Challenge Rating nedir? ne ise yarar... savasma istegi ise örn 4 olunca kacıp kacmıycaaanı nasıl anlarız
4) mesela base attack da +6/+19 yazıyo... bu Base Attack bonus mu? e ozaman normal attack dada atıyorum axe olsun axe a +9 demıs yanında hit i vermis (atıyom 3d6).. smdi noluyo annamadım... silahın +9 u var bide b.a.b. var yani bir turda ilk vurusta +28 ikinci vurusta +15 mi alıyo (hit aynı) bu yaratık ?

sincikten teşşşekkürler:-P

3) Challange Rating bir yaratığın gruba nekadar experience vericeğini gösterir onun tablosu vardır grubunu ortalama levelını alırsın sonra tabloya göre gruptaki elemanlar veririsin expyi.

1) 2nd editionda vardı aslında drowlar ama kaldırdılar sanırım normal monster's guidedan ama bir yerde vardır mutlaka ve varsa drow diye geçiyodur.

2) Touch olayını karşındaki düşmana Cause Critical Wounds gibi touch büyüleri yaparken kullanırsın, kısacası o büyünün işlemesi için gidip adama dokunmam lazım tabi dm bunu bir hand to hand melee attack sayıp gerekli featin yoksa karşındaki adama sana karşı attack of opportunity verebilirki öyle olması lazımdı.
Flat Footed olayına gelince eğer sen birine karşı flat-footedsan
o adama karşı bütün dexterity ve shield bonuslarını kaybetmen lazım(kısacası sadece armorun ve armorundan gelen magical ac bonuslarını alıyosun.)

4)O attackda yazan +19/+6 senin vurma şansınla alakalı yani zararla bir alakası yok. Bunun nekadar olduuğnu belirleyen zaten classindir her classin bunu gösteren tablosu vardır tahmin edebilceğin gibi fighterların en yüksektir. Aynen dediğin gibi bir turda iki kere vuruyosun ve diyelim elindeki silahı kullanırken üstüne +9 alıyosan(featler, magical weapon vs) +28/+15[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 January 2004 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım monster manualin neresinde diye soruyosun. drowlar elf'in altında yazılı. subrace olarak

ranged touch ve touch attacklarda touch AC kullanılır. (örn: ray attacklar ranged touch, trip attac touch attack olarak yapılır). bütün armor bonuslar çıkarılır acden (zırhtan ve natural armordan gelen bonuslar. bracers of armor ve mage armor büyüsü de dahil buna) ayrıca hayaletler de touch attack yaparlar. fekat onlarınki hesaplanırken mage armorla bracers'ı eklersiniz AC'ye. flat footed ise tehlike anında hazırlıksız yakalanan karakterdir. Dex. ve dodge bonuslarını AC'ye almaz. ayrıca karakter bi şekilde immobilize edildiyse (entangle falan) de flat footed AC'sine bakılır. rogue'lar flat footed yakaladıklarında sneak attack damage'i vurabilirler.

challenge rating, 4 kişilik averaj (tordek, mialee, jozan ve lidda'dan oluşan) bir parti karşısına çıktığında yaratığın yarattığı tehlike olayıdır. DM'e yardımcı olması ve xp hesabı açısından faydalıdır. parti ortalamasından 4 CR yukarda bir yaratık genelde en az bir parti elemanını indirebilir.

base attack/grapple da +6/+19 yazar.
DM'e guideline olması için verilmiş değerlerdir bunlar
burda base attack olan +6
+19 olan ise yaratığın base attack+str mod+size mod'u. ya da yaratığın güreşirken (:-p) kullandığı bonus.

axe +9 dediyse eğer bu base attack+str mod+silahtan gelenler manasında. orda yazanların üzerine hesaplama yapmana
gerek yok. olduğu gibi alabilirsin. yani axe +9/+4 yazıyosa +9 ve +4 le iki attack yapıyo demektir.[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

bakarken bıukac sey gordum... dragonların ve bazı yaratıkalrın bılmlemkacıncı seviye spelleri diye geciyo... bu spellerin listesini vermemiş... nerden cast edilcek? yani bulundukları liste varmı?normal wizard buyulerinden yapmıyolar herhal demi?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts

Deli Etmeyin Beni

We Are The Chosen
We've Been Chosen Of All
We Must Keep It.
Dals
Woods
Sosyal ağlarda paylaş

Normal Wizard veya cleric büyüleri gibidir orda verdiği leveldaki bir büyücü tarafından cats edilmiş gibi düşüncen[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

benim merak ettiklerim:

time of troubles(bumuydu adı)hani tanrıların dünyaya ölümlü olarak indiği dönem,peki niye iniyolar?hepsi iniyomu?,kim indiriyor!bhaal,bane fln ölüyo yok oluyor ama helm lathender fln niye kalıyor?tanıdıkları flnmı var yüksek mevkilerde?bane'in canı patlıcanda helm'inki canmı? allah allah!

sonra,3 insan maceracı nasıl bir tanrıyı yenebilir!ha söyleyin bakim!bane,bhall bide diğer eleman nasıl yendi o ölüm tanrısını,editmi onlar!ben lich'in adını duyunca korkudan osuruyorum bu herifler tanrı kesiyor!alla alla

gerçekten merak ediyom ya,bi ışık tutsanız süper olur.[signature][hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro
Sosyal ağlarda paylaş

o konuda hangi kitap varki?en azından türkiyede varmı?varsa alırım niye almıyım,bulamıyorum ama,hastasuyım bhaal'ın.[signature][hline]"In blossom today, then scattered:
Life is so like a delicate flower.
How can one expect the fragrance
To last for ever?
- Admiral Onishi Takijiro
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 22 January 2004 02:25 tarihinde demiş ki:
time of troublesda iniyolar cunku tanrıların totu kalkıyo
inananlaırnıs allamyoar
aoda
sinirleniyo ulan diyo nas bi olumlu oludna gorun seyinizi
bunna rolumlu olu kimi oluyo kimi yasıyo
canlandıktan sonrada ulan olumlu olmak zormus diyolar
aoda bi kural koyuyo
tanrının gucu= inannlarıns ayısı
yane ole işnananı olmayan tanrı yokolur diyo

gerçi bold yap bold yap bitmiyo :lol:[signature][hline]If there were in the world today a large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 22 January 2004 02:25 tarihinde demiş ki:
aoda bi kural koyuyo
tanrının gucu= inannlarıns ayısı

hadi yemiş gibi yapalım :)
zaten hep öyleydi olm. ao yedi sizi. ben koydum kuralı bıdı bıdı yapmış adam :)[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bazı tabletler çalındığı için AO'nun sinirlendiğini hatırlıyordum..
AO insanları sallamayan ama Forgotten Realms Tanrıların, tanrısı olan bir sahış..

İşte dünyaya yolluyor o yüzden, bunlar dünyada normal ölümlü sahış olarak dolaşıyorlar. Yani 20. levelsa, 20. level adam, 10. levelsa, 10. level adam olarak dolaşıyor. Yani sen bir fighter olarak 10. level adama saldırınca ne kadar sanşın varsa, bu tanrıya da aynı oranda sanşın oluyor..

Daha sonradan İnananların sayısına göre güçleniyor..
Bazıları çok güçleniyor kavga ediyorlar ölen ölüyor, kalan sağlar bizimdir..

FRP&Magic dergisinde ayrıntılı bir şekilde anlatıyorlardı.. Ama elimde olmadığımdan yazamıycam..
Sadece hatırladıklarımı özet geçtim..

Aslında kitabını alıp okumak lazım.. BG2 oynarken daha zevk alırsın belki d.e.[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

hazır herkeş soruyo ben de sorayım
yaw ben şimdi werewolf olmak istiyorum amma...
haliyle werewolf güçlü, ECsine mi challange ratinine mi ne +3 alıyo. ben bu adamın levelını nası ayarlıyorum? level 1 başlasam olur mu? Monsters Manualda en arkada lycantroplara bakın bi, yoksa imzamdan çekin 3.5 edi monsters L nin altında, ben annamadım siz anlatın[signature][hline]"127*625+3 işleminden elde edilen sayının 5 tabanındaki eşitinin rakamlarının toplamının 10 tabanındaki değeri kaçtır?"(Yaşasın ÖSS!)
Aşağıdakilerden hangisi en aşağıdadır?(Long live ÖSS!)
Gel vatandaş beleş 3.5 ed.e geeel
Sosyal ağlarda paylaş

su grapple ı hala cozemedım... base attack/grapple diyo 4/14 diyo yane 4 base attack da grapple ne? Ayrıca flat foot olayı farkettirmeden beklenmeidk saldırı olayı onu caktım (dex bonusu gidio) peki touch ne zmaan oluyo onu annamadım.. bissuru sey yazmısınız ama anlasılmıo :P ne bilim arkadan mı yaklasmak gerekio.. (bildiimkadarı ile ozaman flat foot)??????[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar

Deli Etmeyin Beni

We Are The Chosen
We've Been Chosen Of All
We Must Keep It.
Dals
Woods
Sosyal ağlarda paylaş

GRAPPLE

Grapple Checks
Repeatedly in a grapple, you need to make opposed grapple checks against an opponent. A grapple check is like a melee attack roll. Your attack bonus on a grapple check is: Base attack bonus + Strength modifier + special size modifier
Special Size Modifier: The special size modifier for a grapple check is as follows: Colossal +16, Gargantuan +12, Huge +8, Large +4, Medium +0, Small –4, Tiny –8, Diminutive –12, Fine –16. Use this number in place of the normal size modifier you use when making an attack roll.

Starting a Grapple
To start a grapple, you need to grab and hold your target. Starting a grapple requires a successful melee attack roll. If you get multiple attacks, you can attempt to start a grapple multiple times (at successively lower base attack bonuses).
Step 1: Attack of Opportunity. You provoke an attack of opportunity from the target you are trying to grapple. If the attack of opportunity deals damage, the grapple attempt fails. (Certain monsters do not provoke attacks of opportunity when they attempt to grapple, nor do characters with the Improved Grapple feat.) If the attack of opportunity misses or fails to deal damage, proceed to Step 2.
Step 2: Grab. You make a melee touch attack to grab the target. If you fail to hit the target, the grapple attempt fails. If you succeed, proceed to Step 3.
Step 3: Hold. Make an opposed grapple check as a free action.
If you succeed, you and your target are now grappling, and you deal damage to the target as if with an unarmed strike.
If you lose, you fail to start the grapple. You automatically lose an attempt to hold if the target is two or more size categories larger than you are.
In case of a tie, the combatant with the higher grapple check modifier wins. If this is a tie, roll again to break the tie.
Step 4: Maintain Grapple. To maintain the grapple for later rounds, you must move into the target’s space. (This movement is free and doesn’t count as part of your movement in the round.)
Moving, as normal, provokes attacks of opportunity from threatening opponents, but not from your target.
If you can’t move into your target’s space, you can’t maintain the grapple and must immediately let go of the target. To grapple again, you must begin at Step 1.

Grappling Consequences
While you’re grappling, your ability to attack others and defend yourself is limited.
No Threatened Squares: You don’t threaten any squares while grappling.
No Dexterity Bonus: You lose your Dexterity bonus to AC (if you have one) against opponents you aren’t grappling. (You can still use it against opponents you are grappling.)
No Movement: You can’t move normally while grappling. You may, however, make an opposed grapple check (see below) to move while grappling.

If You’re Grappling
When you are grappling (regardless of who started the grapple), you can perform any of the following actions. Some of these actions take the place of an attack (rather than being a standard action or a move action). If your base attack bonus allows you multiple attacks, you can attempt one of these actions in place of each of your attacks, but at successively lower base attack bonuses.
Activate a Magic Item: You can activate a magic item, as long as the item doesn’t require a spell completion trigger. You don’t need to make a grapple check to activate the item.
Attack Your Opponent: You can make an attack with an unarmed strike, natural weapon, or light weapon against another character you are grappling. You take a –4 penalty on such attacks.
You can’t attack with two weapons while grappling, even if both are light weapons.
Cast a Spell: You can attempt to cast a spell while grappling or even while pinned (see below), provided its casting time is no more than 1 standard action, it has no somatic component, and you have in hand any material components or focuses you might need. Any spell that requires precise and careful action is impossible to cast while grappling or being pinned. If the spell is one that you can cast while grappling, you must make a Concentration check (DC 20 + spell level) or lose the spell. You don’t have to make a successful grapple check to cast the spell.
Damage Your Opponent: While grappling, you can deal damage to your opponent equivalent to an unarmed strike. Make an opposed grapple check in place of an attack. If you win, you deal nonlethal damage as normal for your unarmed strike (1d3 points for Medium attackers or 1d2 points for Small attackers, plus Strength modifiers). If you want to deal lethal damage, you take a –4 penalty on your grapple check.
Exception: Monks deal more damage on an unarmed strike than other characters, and the damage is lethal. However, they can choose to deal their damage as nonlethal damage when grappling without taking the usual –4 penalty for changing lethal damage to no
Sosyal ağlarda paylaş

Touch Attacks: Some attacks disregard armor, including shields and natural armor. In these cases, the attacker makes a touch attack roll (either ranged or melee). When you are the target of a touch attack, your AC doesn’t include any armor bonus, shield bonus, or natural armor bonus. All other modifiers, such as your size modifier, Dexterity modifier, and deflection bonus (if any) apply normally.[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

sindi ozet olarak alırsak grapple nedir :P? Ayrica tanımda touch ataga magruz kalmaktan bahsedilmis grudge! abi ben ne oldugunu sordum (AC Yi etkilediini biliyordum). yani hangi atacklar touch sayılıyo? (dur sindi grapple okouyum mesajıeditlerim:P)ne zamn toucholuyoo?[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar

Deli Etmeyin Beni

We Are The Chosen
We've Been Chosen Of All
We Must Keep It.
Dals
Woods
Sosyal ağlarda paylaş

tamam okudum da bis daha sorcam:P monsterların base attack/grapple yerinde +3/+11 yazıyo mesela... yani bu yaratık grapple attack da (sanırım anladım bıraz da tutuyosun ilerliyosun fln..) bu 11 yaratigin grapple attackdaki bonusu mu? yani grappling iken aldıı attack bonus mu? sonucta tekme fln atıyon sanırım " unarmed strike" diye gecio...

peki bunu yapmak icin melee touch attack gerekli... bu toouch attack istenilince yapılan bisimi? ayrıca extra bısı daha... benım grapplıng bonusumu nasıl hesaplicam? size modifierı mı eklicem? hebeee.....[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar

Deli Etmeyin Beni

We Are The Chosen
We've Been Chosen Of All
We Must Keep It.
Dals
Woods
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...