Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2400 metre

DoruK

Öne çıkan mesajlar

selamlar, cumartesi günü 2400 metre koşucaz futbol hakemliği sınavında, bunun için bir kaç şey danışacağım. eskiden düzenli spor yapardım fakat antrenman bazında 2 senedir falan adam gibi koşmuyorum, arada basketbol - futbol maçları yaptık tabii ama fazlasıyla ham durumda bacaklarım. sınavı 5 gün önceden öğrendim ve bikaç gündür koşuyorum, fakat fazlasıyla küçümsediğimi farkettim bu sınavı bugün sabah koştuğumda.

şimdi bu 2400 metreyi en fazla 12 dakikada koşmamız gerekiyor, kolay gibi gelebilir fakat futbol sahasında 6 tur atmak zor bir şeymiş. bugün ısınmayla karışık 6 tur attım ve 14 küsür dakika aldım, ardından bir 6 tur daha koşmak isteyip 2. turda iflas ettim bıraktım, son antrenmanımı yarın yapacağım. anlayacağınız tempomu biraz artırmam gerek yoksa geçemeyeceğim sınavı.

yarın yapacağım son antrenman için ve cumartesi günkü koşu için tavsiyeleriniz nelerdir? şu an ayaklarımı yerinden oynatamıyorum kaskatı oldular, yarın yine 6 tur kendimi zorlayıp 12 dakikanın altına düşmeye mi bakayım yoksa düşük tempoda daha fazla tur mu atayım -ki zor gibi-, sınav günü bir şey yemem etkiler mi durumu vs. bu sınavı geçmem lazım aksi halde kendimden umudu kesicem, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hımmm...
Açık konuşmak gerekirse durum pek iç açıcı değil.
Fakat üstesinden gelinmeyecek bir olay yok.

Biraz geç kalmışsın çalışmalara.
Cooper testi, antrenmansız birisi için 14 dakika iyi zaman aslında.
Yarın için yüklenmeni kesinlikle önermem. Sürantrene sözkonusu olabilir.
Ayaklarındaki ağrının sebebi de aşırı yüklenmeden oluşan laktik asit birikimidir.

Bugün gün boyu dinlen, yarın da ufak bir ter antrenmanı yap.
25 dakikalık hafif tempolu koş. -jok at-

Yarış için de 1-2 önerim olacak.
En az 2 saat önce bol proteinli bir kahvaltı yap. Bal, yumurta, pekmez, süt...vs.vs. Sakın zeytin yeme, sigara az iç -kullanıyorsan- acı bir kahve iç, powerade gibi şeylere bulaşma şimdilik yarışta ishal olabilirsin.

Yarışta da baştan kaptırma. Tempolu git, seni görelim =)

Allah yardımcın olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha erken haber alsaydın daha hayırlı olurdu senin için, şimdi hiç bir şeyden olmasa bacaklarının ağrısından gereken süreyi yakalayamayabilirsin. Bol şanslar.

Athlet iyi açıklamış, zaten adamın işi, tek ekleyebileceğim şey vücudunu susuz bırakmaman, gerçi 12 dakikalık bir koşu ama koşarken susuzluk çektiğin, ağzın kuruduğu anda o yarış senin için bitmiş demektir kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ucu ucuna yetiştirebildim, ya da 5-10 saniyeye göz yumdular :) saatimden tam emin olamadım.

%95'i spor akademisinde her gün koşan adamlarla birlikte aynı pistte olunca başlarda zor oldu, en arkadan başladım ve yarış sonuna kadar sonuncu götürmek moralimi bozdu. 2. turda bırakıyordum daha, en az 100 kere kendimi kandırmanın son aşamasına geldim, geç otur koşmak senin neyine dedim :) 5. turda yere yığılcaktım hoca bacaklarını aç hadi yetiş diyordu.. 6. turu gördüm ve son 200 metrede hayatımın deparını atarak bir iki kişiyi geçebildim sanırım, 5 günlük antrenmanla bu kadar oldu =)

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim koşu boyunca ne dalağım şişti ne bacaklarım ağrıdı, sigaradan ve hamlıktan olsa gerek nefes problemi yaşadım sadece biraz, bir de ortalama bir tempo tutturamadım, sondaki depar yerine az daha hızlı tempo tuttursaymışım böyle rezil olmazdım herhalde.. her şeye rağmen vazgeçmediğim için kendimi çok takdir ettim :) yazılı sınavı da geçmişsem bundan sonra her gün koşacağım, sigarayı falan kesin bırakırım zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Arkadaşlar merhaba.. Doruk ve Athlet arasındaki mesajları okudum. Benim de benzer bir sınavım var 04 Mart tarihinde. Yani 3 haftalık bir zamanım kaldı. Spor sınavında bir çok aşamadan sonra (şınav, mekik, kol çekme, uzun atlama, yüksek atlama, 100m koşu vs) 2400 koşu var en son. Ancak 2400 metre koşuyu 11 dakikada tamamlamalıyım. Daha önce yüzme haricinde profesyonel olarak hiç bir spor dalıyla ilgilenmedim. O yüden bacaklarım çok güçlü değil.
8 günlük çalışmanın ardından yaptığım ölçümde 2400 ü 11'51" de koştum ama tamamen dinlenmiş durumdaydım. Her turu (400m) 2 dakikada koşup son turda depar atmaya çalıştım ama yeterli olmadı. Bunun yanında da özellikle 4.tur dan sonra hep bırakmayı düşünerek koştum yorgunluktan.

Bana önerilen program 2' 4' 6' 8' 10' dakika aralıklarıyla koşup açma germe yapmamdı. Yani 2'dk koşu 2'dk açma germe, 4'dk koşu 4'dk açma germe vs.

Bu programa devam mı etmeliyim, yoksa önerebileceğiniz başka alternatifler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

bu olaydan bi süre sonra spor salonuna yazıldım, sabahları kalkıp koşmaya gitmek zor oluyordu ve belli bir tempo tutmak için koşu bandına ihtiyacım vardı. 2 haftadır falan gidiyorum, şu an kendimi çok fazla zorlamadan 12 dakikada 2400 koşup üstüne dinlenmeden 3 km bisiklet çeviriyorum ve 1.5 km merdiven çıkıyorum (bu neden bilmiyorum spor salonu hocası yazdı bana). sigarayı günde 4-5e indirdim ve zorlarsam 11in altına düşebilirim sanırım.

sonda deparı atma derim bir yararı olmuyor enerjin varsa temponu artıracaksın ilk 5 turu ortalama 1.7 (100 sn) dakikada tutmaya çalış son tur avantajın olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...