Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recoverysiz Laptop Formati

BonePART

Öne çıkan mesajlar

HP dv9580et kullaniorum (hani su 17" lik manyak makinalar varya onlardan)
hah iste xp driverlari yok, dedimki nolcek hallederiz..
install a basladim..

1)onde harddiskimi gormedi.. gittim ibm in sitesindeki sata driverlarini aldim nlite ile xp cd me gomdum, sonra o cd den yukledim..
2) ekran karti dahil hic bir cihazi tanimadi. ekran karti icin driver hp de yoktu.. nvidia da web sitesine koymuo mobil islemciler icin ozel xp driverlari, kirilmis driver yuklemek zorunda kaldim..
3) seskart wireless ve etherneti gormedi.. gittim teker teker cakma driverlarini topladim netten yukledim..

4) ve performans asla vista gibi olmadi.. yerlerde surundu makina sinir sahibi etti..

5) eger vista kullanip performanstan sikayet ediosaniz..
a. vistanizi guncelleyin kasim ayinin basinda microsoft performans icin iki buyuk yama cikardi..
b. birkac onemsiz servis, disk caching, search indexing gibi servisleri durdurun.. (google da cok ornegi var)
c. aero yu basic e cevirin..

kolay gelsin..
Sosyal ağlarda paylaş

biraz sabretsen ocak ortasında xp'ye sp3, vistaya da sp gelecekmiş. xp'deki performansda arttıracak diorlar şuan indirilebiliyor fakat betaydı. vistayı öylede denersin olmadı yaparsın yapacaını.. ms in kar marjı olayından çekilen çileler..

toshiba servise götürüp yükletmeyi denesen bide?heralde orj xp parası isterler ama eksiksiz yüklemeleri lazım heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Vista memory managementtindaki mantiksiz sacmaliktaki security olaylari yuzunden asla XP hizinda calisabilcek bi sistem deil
resmen gereksiz derece de agir
2 gb ramle wowda duran bi sistem
ayric aorjinal servise gotursem xp kurmazlar
vistali sistem bu vista kurariz dicekler

ha unutmadan bana xp kurmayi orenmek deil recoverysiz driver buluyo mu onemli onuda bi arkadas yazmis yok diyo
Sosyal ağlarda paylaş

xp yüklemek istersen, sürücüleri bulabiliyosun. Bazı modellerde baya dert oluyo. Google'la yani formattan önce. Modelin xp driverlarını önceden bulman lazım. Recovery DVDsi sadece "çakma" bi format atıyo vistalı işletim sistemine, yani XP sürücüsü falan bulaman onunla. Budur olay. Bi zorluğu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bende sony laptop var, xp(2.5 sene once aldim), aldiktan 2 ay sonra ilk formati cektim "yeter be 3rd partylerden" diyerek.

driverlerine baktim sony'nin web sayfasindan, tatmin olmadim
her birini teker teker aradim ve kendim buldum.

laptop video kartlari icin modifiye nvidia driverleri yayinlayan bir site vardi, google'den bulabilirsin.

wireless adaptorleri genelde intel oluyor zaten, sorun cikmaz.

ses kartlari da realtek.

bunlarin disinda ne sorun yasarsin bir fikrim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...