Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablonet dağıtmak için wireless router tavsiyesi

EarS

Öne çıkan mesajlar

Öyle bir genelleme yapmak yanlış olur. Bunun bir çok sebebi olabilir. Örnek olarak:

1) Cihazının access point'i yetersiz kalıyordur. Daha kaliteli bir wireless router alarak yada anten ekleyerek sorun çözülür/azaltılır.
2) Apartmanda senle aynı frekansı kullanan ve parazit yapan sinyaller fazladır. Bu durumda kullandığın kanalı değiştirebilirsin. O da olmuyorsa farklı bir kablosuz ağ protokolü kullanmayı deneyebilirsin. Mesela 802.11g yerine 802.11n kullanabilirsin. O da sonuç vermiyorsa daha yavaş olan 802.11b kullanabilirsin. Farklı bir modulasyon kullandığı için duruma göre daha verimli olabilir.
3) Senin dairenin duvarları sinyallerin iletimine pek uygun değildir. Sinyalleri fazla yansıtıyordur, emiyordur vs. Duvarların yıkmayacağını farzedersek, modemin yerini değiştirmen yada fazladan anten kullanman yardımcı olur.

Ama bunlar hep genel şeyler. Bizim üniversitenin yurdunda 20 ye yakın kablosuz ağ olmasına rağmen gayet rahat bağlantı kuruluyor mesela. Ama sadece uyanık olanlar bu ağları listeleyerek kanallarına bakıyor ve kuracağı ağı en az kullanılan kanal üstüne kuruyor. :)

Edit: Ben de apartmanda oturuyorum. Kablosuz ağ ile bir sorunum olmadı. Zaten Türkiye'de büyük şehirlerde nerdeyse herkes apartmanda oturuyor. Baya da yaygın olarak kullanılıyor artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Evin saray değilse her türlü cihazın yetmesi lazım aslında. Açık alanda 450 metreye kadar dağıtabiliyorlar sinyali. Duvarlar yüzünden baya azalıyor. Ayrıca sinyal kuvvetinin lineer değil de ikinci dereceden azaldığını da göz önünde bulundurmak lazım. O yüzden o 450 metre pratikte bir işe yaramaz. =) Ama yine de ev için yeterli olur.

Benim daire ikinci katta. Bahçeden rahat bağlanabiliyorum. Bir ara üşenmezsem denerim ne kadar uzaktan bağlanabildiğimi. :)

Edit: Şu rehberler işine yarayabilir.

http://compnetworking.about.com/cs/wirelessproducts/f/wifirange.htm
http://www.radiolabs.com/Articles/wifi-antenna.html
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage'ın mesajı

Mirage said:
Öyle bir genelleme yapmak yanlış olur. Bunun bir çok sebebi olabilir. Örnek olarak:

1) Cihazının access point'i yetersiz kalıyordur. Daha kaliteli bir wireless router alarak yada anten ekleyerek sorun çözülür/azaltılır.
2) Apartmanda senle aynı frekansı kullanan ve parazit yapan sinyaller fazladır. Bu durumda kullandığın kanalı değiştirebilirsin. O da olmuyorsa farklı bir kablosuz ağ protokolü kullanmayı deneyebilirsin. Mesela 802.11g yerine 802.11n kullanabilirsin. O da sonuç vermiyorsa daha yavaş olan 802.11b kullanabilirsin. Farklı bir modulasyon kullandığı için duruma göre daha verimli olabilir.
3) Senin dairenin duvarları sinyallerin iletimine pek uygun değildir. Sinyalleri fazla yansıtıyordur, emiyordur vs. Duvarların yıkmayacağını farzedersek, modemin yerini değiştirmen yada fazladan anten kullanman yardımcı olur.

Ama bunlar hep genel şeyler. Bizim üniversitenin yurdunda 20 ye yakın kablosuz ağ olmasına rağmen gayet rahat bağlantı kuruluyor mesela. Ama sadece uyanık olanlar bu ağları listeleyerek kanallarına bakıyor ve kuracağı ağı en az kullanılan kanal üstüne kuruyor. :)

Edit: Ben de apartmanda oturuyorum. Kablosuz ağ ile bir sorunum olmadı. Zaten Türkiye'de büyük şehirlerde nerdeyse herkes apartmanda oturuyor. Baya da yaygın olarak kullanılıyor artık.

radio mode diye birşey var AP açık şu anda. WDS falan diyor onu değiştirsem hızlanma falan olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Airties wirelessda hayvani güçlü oluyo. Airties modellerine bak bence. Kapkalın duvarları olan bikaç oda öteden çekiyo rahat rahat. Bi de anteni güçlü olmalı aldığın modelin eğer aşırı geniş bi alana yaymaya çalışıyosan. ( 4-5 kat aşağı-yukarı daireler vs. gibi )
Sosyal ağlarda paylaş

dipnot olarak, duvarin kalinligi degil, icerisindeki celik konstruksiyon ve celigin cinsi onemli oluyor. benim gecen sene kaldigim yurtta binayi neden yaptilarsa (silme celik galiba duvarlarin ici) pencere dibinden full ceken ag pencereye 2 metre uzaklikta hic cekmiyordu. kurulumu yapan firma da duvarlar birbirine yakin oldugu icin manyetik alan olusturdugunu ve sinyalin arada eridigini soylemisti.

baska bir tek katli prefabrik konutta ise herkesin (en dandik modeminin bile) sinyalini alabiliyorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

selam yukaridaki resimde sanirim ne demek istedigimi anlamissinizdir. Bir arkadasim kablonet uyesi, ve router alicak. Her iki bilgisayarda pc. Modem soldaki "x" yazili yerde duruyor. Amacimiz sagdaki "x" yazan yere interneti wireless sekilde iletmek. Onerileriniz nedir?. Bir pc ile diger pc nin arasindaki mesafe tahmini 20 metre. Ve arada baya bi duvar var. Nasil bir cozum ile soldaki x den sagdaki x e saglikli bi sekilde interneti wireless sekilde gonderebiliriz? yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yardimin icin tesekkur ederim. Anladigim kadariyla herhangibi bir router o mesafeye yeterli olur diyorsun. Hangi marka routerlar bu kablonete uyumlu? Ben kendime router alirken, vatan bilgisayar olsun mavi bilgisayar olsun hepsine gittim sordum. Adamlarin tek dedigi sey, "turksat abone merkezlerinden alin bunlarin hic biri kablonette calismaz" oldu. Bende gittim turksat abone merkezinden netmaster diye bir router aldim. Onereceginiz routerlarin cekecegi mesafede cok onemli tabikii bunuda dusunerek onerirseniz cok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben alali yaklasik 2 ay felan oluyor sanirim. 2 ay once bende baya sasirmistim. Hatta yine burada sormustum hangi routeri almaliyim diye. Bir kac marka tavsiye edilmisti. Calisan kisilerede bir sorayim dedim. Soledikleri sey bunlarin calismicagi, adsl icin bunlar felan diye baya birseyler solemislerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...