Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DTP'li vekil: Kürtçe bilen tercüman edinin

moonfall

Öne çıkan mesajlar

Hangi şehrin millet vekili olursa olsun, içinde bulunduğu tören vesaire her neyse onda herkes x dilini biliyor veya bilmiyor olsun, o adam türkçe konuşmalı arkadaş.
Çünkü o adam belirli bir şehirden vekil çıkıyor olabilir ama tüm Türkiye'yi temsil ediyor. Türkçe genel olarak kullandığımız dil olduğuna göre de Türkçe konuşması daha doğru olur. Hayır adam ne diyor anlamam yani o bakımdan. Meclis bıdılarında kanunen kullanılması gereken dil Türkçe orası ayrı.
Tercüman tutun demesi yurtdışında klas olabilir ama burda yaparsa bildiğin provakasyon olur, provakasyonu muhtemelen yanlış yazdım ayrıca.
İsim vermedim, spesifik bir dili belirtmedim, tamamen genel konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazık ediyorlar. Milletvekili oldu diye gazetecilere böyle havalı laflar edebiliyor ama bulunduğu yeri adam gibi derdini anlatmak için kullansa ya. Yarın milletvekilliği elinden gidince istediğini konuşsun, kim dönüp soracak ki; "bilader sen az önce ne dedin?" diye. Kendi çalar, kendi dinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:
Hangi şehrin millet vekili olursa olsun, içinde bulunduğu tören vesaire her neyse onda herkes x dilini biliyor veya bilmiyor olsun, o adam türkçe konuşmalı arkadaş.
Çünkü o adam belirli bir şehirden vekil çıkıyor olabilir ama tüm Türkiye'yi temsil ediyor. Türkçe genel olarak kullandığımız dil olduğuna göre de Türkçe konuşması daha doğru olur. Hayır adam ne diyor anlamam yani o bakımdan. Meclis bıdılarında kanunen kullanılması gereken dil Türkçe orası ayrı.
Tercüman tutun demesi yurtdışında klas olabilir ama burda yaparsa bildiğin provakasyon olur, provakasyonu muhtemelen yanlış yazdım ayrıca.
İsim vermedim, spesifik bir dili belirtmedim, tamamen genel konuşuyorum.

Abicim dediğinde haklısın tüm ülkeyi temsil ediyor diyorsun ama kendinle çelişiyorsun o tüm ülke dediğin kişiler arasında Türkçe bilmiyenler de var ki adamin konuşma yaptığı yerde bu oran Türkiye geneline göre çok daha fazla bunun yanında verdiği cevap çok "artiz"ce olmuş ona lafım yok adam gibi de diyebilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Vural Öger Türkçe konuşuyor ya Almanya'da. veya Ahmet Doğan Bulgaristan'da Türkçe konuşuyor. O iyi de bu mu kötü? Parlamentoda resmi dili kullanıyorlar dışarıda ana dillerini. Her yerde bu böyledir.

e arkadaşım kimse kürtçe konuşmasına laf dememiş. lavuk gibi türkçe söylediklerinizi belirtirmisiniz diyen gazetecilere tercüman bulun demesini biliyo türkçe. sonra başka bir konu da türkçe konuşmasını da biliyor. bırakın bu şovları arkadasım.
Sosyal ağlarda paylaş

@Korax

İyi güzel hoş öyle diyorsunuzda bu konuya çok mantıksız bir yaklaşım bence ona bakarsan bu ülke vatandaşı olup Türkçe bilmiyen bir sürü insan var onlarda bu milletin bir parçası o zaman açıklamaları bütün dillerde(Ermenice, Kürtçe, İbranice, Fransizca, İngilizce vb...) yapmak gibi bir zorunluluğumuz olmaz mi yoksa ben mi yaniliyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

İyide bilmemkaç tane haberci gelmiş,adamdan açıklama istiyolar.Ozaman bu ülkede azınlık var diye açıklamaları azınlıkların dilinden yapsın?Öyle saçma şey olurmu.
Nerede yaşıyoruz allahaşkına?Türkiye,eee tv kanalları nerenin?Türkiye?

Roj tv'yemi konuşuyoda kürtçe açıklama yapacak.Türkçe açıklama yaparmısınız diyince cevabıda "kürtçe tercüman getirin" Yahu sen kimsin?Bu ülkenin milletvekili değilmi?Basın ülke vatandaşına bilgiyi tv'den,gazetelerden aktarmıyomu?Bu ülke vatandaşı adına Türkçe açıklama istemekte en doğal hakları adamların,neticede Türkiye'deyiz.Nedir bu küstahlık yani yok tercüman getirin.Provokasyon yani başka hiçbişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
İyide bilmemkaç tane haberci gelmiş,adamdan açıklama istiyolar.Ozaman bu ülkede azınlık var diye açıklamaları azınlıkların dilinden yapsın?Öyle saçma şey olurmu.
Nerede yaşıyoruz allahaşkına?Türkiye,eee tv kanalları nerenin?Türkiye?

Roj tv'yemi konuşuyoda kürtçe açıklama yapacak.Türkçe açıklama yaparmısınız diyince cevabıda "kürtçe tercüman getirin" Yahu sen kimsin?Bu ülkenin milletvekili değilmi?Basın ülke vatandaşına bilgiyi tv'den,gazetelerden aktarmıyomu?Bu ülke vatandaşı adına Türkçe açıklama istemekte en doğal hakları adamların,neticede Türkiye'deyiz.Nedir bu küstahlık yani yok tercüman getirin.Provokasyon yani başka hiçbişey değil.

Ben bir başka postumda zaten verdiği cevap yalnış, provokasyondur demiştim benim demek istediğim başkaydı ayrıca bildiğim kadarıyla televizyona açıklama yapmıyor o yörenin halkıyla selamlaşıyor yani kendi dilini kullanması çok normal ama verdiği cevaba lafım yok dediğiniz gibi provokasyona kaçmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten millete açıklama yaparken kürtçe seslenirse kesin ortalık karışır,bişeyler olur yani.Bayramlaşmasınıda elbet kürtçe yapsın,selamlaşsın yöre halkıyla,bölge bilmemnesiyle.Ama açıklama isteyince "bayramlaştık arkadaşlar" demek zor bişey değil yani,oyüzden yaptığı sadece provokatörlük."Kürdüz biz,kürtçe konuşuruz,işinize geliyosa" demekten başka bişey değil.Kızdığım nokta bu yani benim.Tercümen getirin nedir yahu,sanki bana ingilizce,fransızca konuşuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam basın toplantısında değil bayramlaşmada Kürtçe konuşmuş. Herşeylerine karışır oldunuz artık. Bu tepkiler dışarıdan bakınca Kürtlerin Kürtçe konuşması engellenmeye çalışılıyor gibi bir intiba bırakır. Sonra Avrupalılar PKK'yı niye özgürlük savaşçısı görüyor diye merak ediyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

adamin kurtce konusmasini degil verdigi kustah cevabi elestiriyoruz biz kimsenin diline felan karistigimiz yok. milletvekili demek birsuru sorumluluk ustlenmis, agirbasli, milleti temsil eden insan demektir. milletvekili olan adama "ne dediniz?" diye sorulunca, "bayramlastik" diyecegine "ogrenmek istiyorsaniz tercuman tutun" demek yakisiyor mu? bu mu hosgoru kardeslik felan? boyle cevabi gorunce tabii sinirlenirim altinda bi pislik ararim. ayrica yerim avrupayi ne yaparsak yapalim yaranamayacagiz adamlara bos, hayallere kapilmaya gerek yok avrupa hadisesi bitmistir ne dusundukleride bir gram umrumda degil. bu adamlari cesaretlendiren, bu kadar kustah cikis yapmalarina olanak taniyan onlari koruyan avrupa zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Adam basın toplantısında değil bayramlaşmada Kürtçe konuşmuş. Herşeylerine karışır oldunuz artık. Bu tepkiler dışarıdan bakınca Kürtlerin Kürtçe konuşması engellenmeye çalışılıyor gibi bir intiba bırakır. Sonra Avrupalılar PKK'yı niye özgürlük savaşçısı görüyor diye merak ediyorsunuz?

Yahu ben zaten demiyorumki kürtçe konuşmasın,bayramlaşmasın.
Ne dediniz efendim? diye soran basına sen ne hakla "kürtçe tercüman getirin" dersin.İşine geleni türkçe söyle gelmeyeni söyleme ozaman oh valla.2 kelimede açıklarsın,özetlersin olur biter.Yaptığı bu anlamsız hareket nedir yani.

Edit: Netekim ben yazana kadar,leopar cevaplamış :D
Sosyal ağlarda paylaş

Küstah cevap deyince; adamlara her fırsatta hain, yalaka, bilmemne diye bütün millet hakaret edince; başbakanından kahvecisine herkes adamlara laf sokunca onlarında psikolojisi bozulmuştur herhalde. İlk günlerde böyle değillerdi ama kimse bir şans vermedi adamlara. Düşman içimize sızdı muamelesinden bunalmışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...