SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Arkadaş bu kadar zor muymuş ya :S Abimin vistalı laptopuyla benmi xp masaüstünü bağlamam gerekiyordu. ethernet kablosu aldım takıyorum herhangi bi etkileşim yok. bağlantı kuramıyorum. internete abimin laptop üzerinden bağlanacağım. olmuyor kuramıyorum. Sorunun ne olduğunu da anlayabilmiş değilim. neden kaynaklanır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 ayrıca işyerinde abimin bilgisarayına ethernet kablosunu taktıklarında direk bağlanıyor benim pc de mi problem var diye bakıyorum hala da bulmuş deilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Yanlış kablo almış olabilirsin. İki bilgisayarı direkt olarak bağlamak için ethernet crossover kablosu gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 hmm yani bildiğim kadarıyla çapraz yapmam gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Normal ethernet kabloları tek tönlü oluyor. Bilgisayarı router'a, modem'e yada HUB'a bağlarken bunlar yetiyor. Ama iki bilgisayarı birbirine bağlarken crossover kablosu gerekiyor. Bunlar çift yönlü özel ethernet kabloları. Detaylı bilgi için: http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable http://www.tech-faq.com/ethernet-crossover-cable.shtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 şimdi ben bu kabloyla bu işi başaramam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 çapraz olacak şekilde bağlarsan yaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Sendeki kabloyu bilmiyorum ama bana sorun ondaymış gibi geliyor. Standart ethernet kablosuyla da yarım yamalak bağlantı kurulması lazım ama. Network kurulamasa bile birbirine ping atabilirsin yada IP ile bağlanabilirsin belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 kabloyu kesip çaprazlıcam yani. deniim bakalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 568-A ya göre bağlama 1-Yeşil-Beyaz 2-Yeşil 3-Turuncu-Beyaz 4-Mavi 5-Mavi-Beyaz 6-Turuncu 7-Kahverengi-Beyaz 8-Kahverengi 568-B ye göre bağlama 1-Turuncu-Beyaz 2-Turuncu 3-Yeşil-Beyaz 4-Mavi 5-Mavi-Beyaz 6-Yeşil 7-Kahverengi-Beyaz 8-Kahverengi İki bilgisayarı birbirine bağlamak için cross(çapraz bağlantılı) kablo yapmak gerekir. Bunun için de kablonun bir ucunu 586-A'ya göre bir ucunu da 586-B'ye göre yapmanız yeterli olacaktır. sorunun çözümü bu arkadaşlar. Bilmeyenler de öğrenmiş olur. Yardımlarınız için teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar