Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Notları

cenx

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:
abicim kim ne derse desin
istemiyorum
ISTEMIYORUM
IISSTEEEMIYORUMMM

resmen okudukca kalbim hizlandi
bole yatagimda huzursuzlandim
yapamam ben
olmez beceremem
biri bana tokat atarsa ya yere coker hungur hungur aglarim yada girisiriz
duramam
yapamam istemiyorum

abi adamlar düz yürümeyi bile beceremiyo, sen niye tokat yicenden korkuyosun ki. çok değişik bi durum olursa, atarsın kafanı paşa oaşa çekersin cezanı sdf
Sosyal ağlarda paylaş

31.12.2007 Pazartesi

Akşam yemeğini beyenmedim diye yiyememiştim. Akşam tek tük bişiler atıştırdıysamda aç yattım. Rüyamda börekler çörekler gördüm. sabah kalktım doymuşum. Şu rüyalar olmasa bitmişiz. Burada gördüğüm her rüya beni kendime getiriyor. Birde yemeği ihmal etmemek gerek. yemek yemezsen yorulursun, yorulursanda moralin bozulur, sıkılırsın zaman geçmez. bide üşürsün. unutmamak lazım yemeği. öğlene kadar ders yaptık artık afakanlar basıyo beni. bir konuyu 2 hafta tekrar edioruz. işte bölükteki en mal adamın öğreniceği zaman kadar görüyoruz o dersi. öğlen psikotekniğe çağrdılar. girdim. panic attackım dedim. çık dediler. çıktım.
şöför yapmadılar yani. çok rahatladım. çünki şöförleri direk doğuya atıyolarmış. Akşam sinema salonuna soktular bizi. tabur komutanı geldi. Konuşma yaptı. yemekhanedeki t.v yi yaptık uydu taktırdık. çerez falan dağtıcaz dedi ama ben ilk başta ne dio bu dedim. sonra bi baktım bu geec yılbaşı. eneee. dumur oldum nasılda unutuyosun herşeyi burda. ama bu yılbaşını hiç bi zaman unutmicam sanırım. güzel günler geçiriyorum. Neyse akşam oldu yemekhaneye girdik girişte bi portakal bi paket kuruyemiş daattılar. tv den ses çok kötü geliyordu. ben gittim idari işlerdeki tv yi getirdim. daha küçük ama süper ses veriodu alet. sibel canı izledik. dana gibi olmuş. eberu gündeşte yanındaydı. çok mutluydu. böyle bi dubanın yanında incecik duruyorum vallahi maşallah bana diodur. Sonra bi kaç kişi kaldık yemekhanede. ustalar falan. oturduk kara murat denizler hakimini izledik. güldük eğlendik. evi aradım ev telefonu bozulmuş kimse açmadı sinir odlum. turgayı ve akrabaları aradım onlarda açmadı. ferhanı aradım o açtı. arkadaşları açtım hepsi sırra kadem basmış. sonra sıkıldım 12 ye 10 kala koğuşa gittim. bi girdim uzun eşek oynuyolar. yılbaşını öle geçirdik o bitti sessiz film oynamaya başladık. Yendik tabi. benden tırstılar. hehe. sonra 2 gibi uyuduk. sabah 8 de kalktık. senede bir gün 8 de kalkabiliosun zaten :D 2009 uda askerde görücem hadi hayırlısı.

01.01.2008 Salı

Bu gün yılbaşı ertesi diye tatil dedilerdi. Sözde eşofmanla çıkacaktık. Giydirdiler gene kamuflajı botu. çıktık dışarı doğru tabur içtimaya. sonra anfiye. komutan geldi. bizi sıraya dizdi "çök" dedi. çöktük. aramızda gezio. "şimdi çocuklar neden böyle yapıyorum sizce dedi". " bilmioz komutanım dedik" " uzaktan bakıldığında ders veriomuş gibi görünmek için" dedi. "yılbaşı ertesinde herkes fosur fosur uyurken ben size eğitim falan vermem ve stres katsayımı sanırım tahmin edebiliyorsunuz" dedi. fıkralar anlatık güldük eğlendik. mıntıka yaptık. öğlen yemeği sonrası 5 e kadar serbest kaldık. komutan "serbestsiniz lan" dedi nasıl sevindik varya. bütün bölükle futbol sahasında hem uygun adım yürüyüp hem marş söyerken. biz yattık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
02.01.2008 Çarşamba

Kahvaltı öncesi içtima... Lan nasıl uyuz oluyoruz var yaa... Normalde sabah kalkarsın traş giyinme işi biter kahvaltıya gider yaparsın sonra mıntıkana gider oradan içtimaya toplanırsın. yemek öncesi ekstra içtima koy koyuyor o sabah ayazında. sonra anfiye gittik murat komutan şahıs aramayı anlattı. Ayakta, hızlı, duvara yaslayarak, çökerterek, çömelterek, yatırarak ve soyarak olmak üzere 7 çeşit arma var imiş. ince detayları varmış onlarıda öğrendik. 100 mt atışları vardı ilk 3 hedef ufaktı. ben onlara denk geldim veeee beşte sıfır!!! nasıl ya! imkansız! 25 mt sıfırlama atışlarında süperdim halbüse. ama işte o sıfırlamada biraz üste gitmişti kurşunlar onları dikkate alıp ayar yaptırmadım ondan oldu. Kemal ve Muhammed bide ufuk psikoteknike gittiler diye katılamadılar. Katılsak 5te5 atarız diyip beni sinir ediyolar. ama ses çıkarmıcam bakalım bi dahaki atışlarda ne yapıcaklar. haftaya gidicekler bide üzüldük bu duruma. bide sözde yemek isthikakı yeni yılda artacaktı. ama sanki daha azalmış gibi geldi bana. iki kere yemek sırasına girdim napim bende. Sonra spora geçtik ama böyle spor olmaz olsun. içlikle spormu yapılır. terliosun kaşınıosun. soğuyosun üşüyosun eeh be. akşam anfide faranjit aşısı mı ne yaptılar. çok ses çıkardık. sus dediler susmadık sus dediler susmadık. bölük komutanı duymuş sei rütbelileri haşlamış. onlarda bizi çıkardı. bi düdük yat bi düdük kalk. çok ciddi bir şekilde yorulduk. ben tam aman bi daha yatarsam kalkamam kesin derken. bitti allahtan. o değilde bi düdük çalıyo atıyoruz ya kendimizi. herkes etrafta ot arıyo. atlasam da yara almasam diye. bi parça ot buldum bi atladım. allaah tepeme 3-4 eleman daha çullandı. tey tey tey.

03.01.2008 Perşembe

Araç aramayı öğrendik. uygulamalı tabikide. çok zevkli ya. Öğlen bir kar bastırdı. oh be en sonunda! bu sallayıp masaya koyduğumuz sonrada içinde karlar yağan cam küreler varya, sanki onların birinin içindeydim. doyumsuz bir manzar oluştu. hem ayazı kesti hem tozu. anfiye girdik. Uğur uzman geldi (hengam başlıo) bi konu anlatıcak, çıkardı bi eleman. ama elemanlar seçmece böle, bölüğün malları. ya varya. devlet tiyatrolarında böyle komedi izlememişsinizdir. sonra yüzbaşı geldi. sorunu olan varmı dedi. bi çocuk parmak kaldırdı " komutanım çamaşırları yıkamaya verdik geri gelmedi" dedi. komutanda " olur öle" dedi. güldük yine. sorna 5te 0 atanların çarşısı kitlendi dedi. bende 0 atmıştım. gülmem birden ağlamaya dönüştü :D neyse çıktık anfiden gecenin karanlığında lapa lapa kar marş söylüyoruz. karda yankımı yapıo nedir yeri göğü inlettik. çok zevkliydi. bide gündüz sırada beklerken açtım aazımı yukarı kaldırdım kafamı. kar taneleri girsin diye. hemde gökyüzünü izliorum. bi baktım herkes bana bakıo. aha ipne lan bu dediler :D

04.01.2008 Cuma

yemekhane sırası bizde. güzel bi sistem oluşturduk hızlıca bitirdik. dışarda deli kar yağışı var. ben kaldım yemekhanede dierleri koğuşa temizliğe gitti. bende yerleri 2 dk çekpaslayıp t.v nin karşısına oturdum. power turk t.v yi açtım çok rahatladım şu an. zaten askerlikte hiç bi işe karışma lafı yanlış. karışmayacaksında ne olacak. sap gibi durucaksın sırada canın sıkılacak zaman geçmeyecek. çalışınca bir şekilde onun mükafatını alıosun. ya boş vaktin kalıyor böyle sıcacık ortamda t.v izliosun ayda komutanların gözüne giriosun falan... aha dumanın klibi çıktı ya ne küsell. Bide hayko cepkin gelse mis mis. Buradayken sanki askerlikten önce hiçbirşley yaşamamış gibiyim. Aha Hande Yener çıktı Romeo Romeo. Çok güzel bi tarzı var. Beğeniyorum. Öğlen yoğurtlu haşlanmış havuç vardı. Can millete nol nol dağattı bana kalmadı çok üzüldüm çok leziz bi yemek o. Sonra 15.30a kadar yemekhane temizliği yaptık.sonra anfiye gidip bölüğün geri kalanına katıldık. Birkan komutan anfinin içinde bnizi ayağa kaldırdı ayakta ders anlattı. Çıldırtacak bu adam. Neyse ya. Dışarıda şu camdan küreler olur ya hani sallarsın koıyarsın kar yağarmış gibi olur içinde. Aynen öyle kar yağıyor. Harika bir görüntü.

05.01.2008 Cumartesi

Sabah mesai vardı. Çok rüzgar vardı bide. Bu meralarda nasıl yakıyor varya. 12 oldu herkes çarşıya gitti bende yemeğe geçtim. Bol yoğurtlu ıspanak yedim. Yoğurdu böyle bol olunca o ıspanağı nasıl iştahla yedim varya. 2.5 saat uyudum mis gibi.yılbaşında sosyal tesislerde komutanlara eğlence sunan arkadaşlar şimdi sinema salonunda bizede konser vericekmiş. Gittik. Eğlendik valla çok güzel söylüyolar. Pinhani falan söledi elemanlar. Proo. Akşam yemekhaneye geçtim sıkıntıdan karolarıs saydım. 2352 tane karo var yerde. Sonra koğuşa gittik Gökhan civelek, Semih Erkan ve ben Muratın darbuka (çukulata kutusu) solosu eşliğinde Romen havası oynadık.

06.01.2008 Pazar

Ah Birkan komutan ah Pazar Pazar bize saat başı içtima saat başı mıntıka yaptırıyosun ya Allah cezanı verecek sana. Askerlik dönemimizde başımıza gelen en kötü şey sensin birko. İnternete zar zor girdim ona şükür ediyorum. Ufuk terziye 10 ytl borç vermiştim. Cebimde param bitince gittim koğuşa istedim. Ha gel abi bankamatikten cekelim dedi. Gittik bi baktık banka en az 50 ytl veriyor. Anaa dedi cekemem ben şimdi sonra veririm dedi. İyi o zaman ben cekim dedim cektim 50 kaat. Sonra gel kantinden bişiler alalım dedi. 10 ytl lik alışveriş yaptım. Sonra gittik yedik. 10 lira alıcam derken 10 liradan oldum. Ama muhabbetin komikliği paha biçilmez. Sonra aldım o parayı tabi.

07.01.2008 Pazartesi

Sabah birkandan kurtulduk sonra -20 derecede dışarıda çalıştık. Donduk. Öğleden sonra spor yaptık. Silahlı hareketler diye bişi var ordu cimnastiği deniyor. O bitti anfiye gittik. Melih ve Mustafa anfide kavga ettiler. Sonra murat komutan bunları dövdü bi güzel. Bu gun aramada bütün dergilerimi almışlar evlat acısı gibi koydu. Sonra akşam zaferle mummy tecavüz etmeye kalkıştı birini bi yatağa birini diğer yatağa fırlattım. Oha ne güçlüsün lan sen dediler. Olm dedim göt tehlikede olunca birden güç geldi bende anlamadım dedim :D yoksa mammy hayvan gibi adam.

08.01.2008 Salı

Sabah üst baş denetimi yapıldı. Sonra devriye techizatları dersi. Robocop kıyafeti giydim. Komutan bakın cocuklar diip copla bana abandı. Hissetmedim bile. Sonra geldi çooot diye kafama koydu. Acımadı ama o sarsıntıdan görüntü kaydı bende biraz. Böyle film şeritleri kopunca aşağa yukarı köşeleri gözükür ya aynen öle. Öğleden sonra koşu vardı ama bizi anfiye soktular dev ekran tv de kurtuluş filmini izlettiler. Diğer bölükler spor yaparken karda kışta, biz sıcacık ortamda film izledik oh ne güzel sanki Pazar gününün acısını çıkarıyoruz. Murat uzman sen çok yaşa yaa. Kar topu oynamaya başladık. Yıllar önce kar topu oynarken millet topu atar canım yanmazdı ama bu en küçüğü 20 yaşındaki dalyanlar bi kar topu alıyor yumruk yemiş gibi oluyosun. Kar değil sanki kar anasını satim. Hemen bıraktım oynamayı kaçtım.

09.01.2008 Çarşamba

Sabah atış yaptık. Geçen seferki 100 mt atışlarındaki silah ayarsızlığını önlemek için manuel ayar yaptım komutanlardan gizli. 5 te 2 vurdum onada şükür. Dahada iyi olucak tabi. Kemal geçen sefer atışa girememişti. Ben 5te5 atardım diyip duruyodu. 5te0 attı. Bütün gün dalga geçtim. Cihanda 0 atmıştı yine 0 attı. İlk geldiğinde ben aynı delikten geçiririm falan diyodu ciddi ciddi. :D öğleden sonra spor yaptık. Süründük. Sonra molada kartopu oynadık diye süründük. Bütüngün süründük lan.

10.01.2008 Perşembe

Sabah kaburgamın alt kısmına sancı giriyo diye revire cıktım. Adam sana iğne yapıcaz dedi. Onu der demez iki adam koluma girdi beni bi odaya götürdü zorla. Meğersem iğne diyince herkes kaçıyormuş. Neyse sıyırdım pantalonu. İğneyi hissetmedim bile. Ama millet öyle bi abartmış ki. Yok dart oynuo yok saplıo falan. Sadece ilacın etkisi yüzünden biraz uyuşuyor o kadar. Yani “its not a big deal”. Sonra topal topal taa anfiye gittim bide giderken bi iki poşet verdiler götür diye. Neyse anfide kaçakçılıkla mücadele dersi gördük. Yarında denetime komutan gelicek hadi hayırlısı. Akşam koğuş başı kemalin yazı işi vardı elemanların erbaşlarını toplayıp resim yapıştırma işini ben yaptım. Sonra geldim koşa koşa duşa yetiştim. Duştan sonra kemalden siyah kalemimi istedim. O “Ahmete verdim” dedi. Ahmet “İbrahime verdim” dedi, İbrahimde “benimdi olm o ama ben Kadire verdim” dedi, Kadir de “olm o benim kalemimdi bende onu Gökhana verdim” dedi, Gökhana sorduk oda “benim kalemimdi lan o ben onu mustafaya verdim” diyince biz dayanamadık koptuk. Ne kalemmiş be. Akşam Birkan koğuşa geldi. Arkasındanda çavuş. Revire çıkacak olan varmı dedi. Muhammed duşta şakalaşırken kayıp düşmüştü poposu ağarıyordu. Çavuş adını soyadını doum tarihini sorud en son memleketini sorduğunda özgür ordan kısık sesle “gabar” dedi. Hepimiz duyduk güldük. Sonra komutanda ne dedi lan o dedi. Gabar komutanım dedi. Muhammed ordan çıkıp, “komutanım ben gabarda operasyonda helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiriyordumda o hikayeye nazaran söledi” diyince Birkan siktirin lan yatın aşağa diye bağardı :D

11.01.2008 Cuma

Sabah bu güne kadarki en soğuk hava ve rüzgar vardı. Tuğ general denetime gelicek diye, sürekli ovada tuttular bizi. Donduk lan. Bizim çocuklar akşam uyurken birbirlerinin suatınca ayakkabı boyası sürmüş. Onun kavgası vardı sabah. Her sabah kavgayla başlıyoruz zaten :D sabah İbrahim komutan bizi sıraya soktu. Orda biz donarken gitti sıcacık yemekhanede kahvaltı yaptı. Çok gücümüze gitti. Eğitim alanında silahları çattık. Nöbetçi ben oldum. Özkanda benle birlikte kaldı. Beraber donduk. Komutan bana bu hafta sonu çift çarşı vermiş. Öğrenince mutlu oldum. Bütüngün generali bekledik. Denetinme gelicekmi diye. Molalar kısa tutuldu.yemekhanede bizimle birlikte yemek yiyecek diye hazırlandık. Komutan yemeğinizi alın ama yemeden masada bekleyin dedi. En arka sıralarda Gürbüz adında adına yakışır bi cüssesi olan bi çocuk vardı. Komutan “ duydunmu gürbüüüz” diye bağardı. Gürbüzde “duydum gomtanıım” dedi. Komutan “ ne dedim ben?” dedi. Gurbuz “yemeği alıp yemeyecekmişiz gomtanıım” dedi acı bi sesle. Gülmekten kırıldık. Sonra girdik bekliyoruz. Çatal kaşık herkese aynı anda yetmiyor. Kimisinde hem catal hemde kaşık var. Birini vermeyen ipneler vardı arada. Neyse buldum zar zor bi tane. Posta komutanımız asteğmen Soyer Özgür’de masamıza oturdu. Kaşığını olmayan bi arkadaşımıza verdi. Uzun dönem askerlik yapan bi komutanımız. Ama dünyalar iyisi bi insan. Hepimiz çok seviyoruz. Neyse bizim yemekhane bi bina ama arada bi paravan var bi yarısı 3. dieri 4. bölük yemekhanesi biz 3. bölükteyiz bekliyoruz. Adam 4. bölükten girmiş. Sesleri duyuyodruz. Ama komutanın sesini duyamadım. Aramızda 20 mt var duyamadım arkadaş ya. Biz adamı göremeden yedik çıktık apar topar eğitim alanına gittik. Orada umuma açık yerlerin aranması konusunu uygulamalı işledik komutan gelip bakar diyede aynı uygulamayı 100 kere yaptık. Komutan bi bölüğü denetledi gitti. Biz gene göremedik. Adamı göremeden adam ayrıldı taburdan. Hayır o kadar donduk bari görseydik be. Yerler o kadar buzki yemekhane ve eğitim alanındaki 1 km lik yol paten psiti gibi.bizde baktık yürüyemiyoruz yandaki tarlaya daldık tarla yan “S” şeklinde su kanalı olsun diye böyle kasisli yapılmış. Antilop sürüsü gibi atlıyoruz gecenin karanlığında. Hani o an army t.v deil sanki nationale geographic izlermiş gibi olursunuz. Komikti. Akşam yoklamasında beyinden özrü olduğunu düşündüğümüz bir çocuk gelmedi. Komutan bulup getirin dedi biz soğukta donduk. Cocuu en sonunda bulup getirdiler. Komutan sola dön emri verdi. Sonra aliye bi meydan dayağı attı akıllara zarar.

12.01.08 Cumartesi
Çarşıda günlüğümü kaybettim. allahtan son bi iki gün haricinde hepsini nete geçmiştim. bu yazamadığım günler içinde olanlar : bizim şöför arkadaşlar bilecike gittiler. tam yalnız kaldım hulen derken fatih ve fatihle takılmaya başladım. Bana fazla enerjik geliyolar yaşlandığımı hissediyorum yanlarında. adamlar bayırdan aşağı bi kayıyolar akıllara zarar. ben kayamıyorum. buz heryer düşersem kırarım oramı buramı diye korkuorum. böyle yavaş yavaş kayıyorum. ama adamları izlemesi zevkli oluyor.

16.01.08 Çarşamba
sabah koğuşta bi arkadaş çok öksürüyorum ya boğmacamı oldum dedi. bende "ben sana boğmaca olamassın değil adam olamassın dedim" dedim. evet bunu ben dedim. sabah içtimasına geçiktik. gerçi o saatte içtima yok. ama işte süpriz oldu. geç kaldık süründürdüler bizi. akşam anfide sobanın başı çok kalabalıktı ısınamıoduk bizde hurdalığa gidip ateş yaktık normalde yasak. ama donuyoruz ne yapalım. postamızı değiştirdiler 8. posta olduk yeni elemanlar var ilginçoldu.

17.01.08 Perşembe
nete girdim ünide kaldğım özel yurttaki arkadaşları gördüm. nasıl sevindim anlatamam. hepsini özlemişim ya. ülübülüzülü ile görüştüm msn de sonra farketmemişim süre bitti. bide 1 saat sınırı var. tekrar sıraya girmedim gittim aradım. dedim ben turkcellden arıyorum telefonda bi arıza varmı diye bakıcaz bi üflermisiniz. "söylediklerinizi algılayamıyorum" dedi. öldüm gülmekten. bide bu gun hava güzeldi.

18.01.08 Cuma

sabah buz gibi öğlen güneş yakıcı akşam yine buz gibi. kalın giyiniyorsun öğlen terliyosun. çok zevksiz bir olay. sırada konustuk diye futbol sahasını ördek yürüyüşü ile geçtik. anfide toplu olayların bastırılması konusunu işledik. robokop kıyafetleri giydirdiler bize. bi gurupta gösterici oldu bize kar topu atıyor falan bizde kalkanlarla durduruyoruz. hengam oldu güzel oldu. çorumlu bi arkadaşvar biz ona çorumlu diyoruz sadece. adam bizi gülmekten kırıyor geçiriyor. sırada yürüyoruz. yerler buz herkes kayıyor.ama bu başka kayıyor varya. tepe taklak düşüyo adam. yolda yürüyemio şimdi bunu yazarken bile güldüm. görmeniz gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bir de bana sor onu
arama kurtarma eğitimi var [deprem, yangın, ve yüksek açı iple kurtarma]
ilkyardım eğitimi var
dağcılık eğitimi var
bu sene bir de su altı arama kurtarma eğitimi gelirse benim sonumu siz düşünün 151251 ay uzun dönem askerlik
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bir düdük çök bir düdük kalk. Hızlı hedef küçültme antrenmanı aynı zamanda. 1 sn de çökmen lazım. Biz tam koşarken düdük çaldı çöktük. Sonra bir daha çaldı kalktık bunu bir kaç kere tekrarladık. Sonra komutan durdurdu bizi. Komutan sadece bir kere düdük çalmış. Malın teki cebinden çıkarmış düdüğü gerisini o öttürmüş. Komutan küplere bindi. e haliyle bizde. Kim o çıksın dedi. Çıkmadı adam. Bir kaç uyarıdan sonra gene çıkmadı. Hepimiz ceza alacağız şimdi. Komutan en sonunda adamın anasına sövdü. Adam gene çıkmadı. Sonra hepimiz 150 mt. ördek yürüyüşü yaptık.

zuhaahdsufasjdhgfadklgf ölüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
kermit said:
askerlik güzel bişi ya
silahlar felan
bende bi yapabilseydim. doğuya verseler bide tam olur.

bana cikarsa takas yapalim abi
hatta ben sana bagisliyayim

+1! +1! paralı askerlik yerine parayı da sana ödeyebilirim valla..
(yaw şu askerliği yazları yapsalardı keşke yaw! 18den sonra 3ay gitsek 21ay yapmış olurdum ki harika olurdu bak o.. taksit taksit.. negzel..

ama teb de mola var! kredide mola var!)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...