yav Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Geçen gün bahsi geçen kitabı almak için gittim kitapçıya. Rafa baktım ki aynı kitabın iki farklı yayınevinden farklı çevirmenlerce yazılmış farklı versiyonlarını gördüm. Kapaklarından tutun, sayfa sayısına, sayfa büyüklüğüne falan filan iki farklı kitap.. Arada da bir lira fark var. Kafama da takılmıştı bazı çevirilerin kitabı katledebildiği gibi bazı çevirilerinde kitabı bi o kadar okunulabilir kıldığı.. Öyle baktım kitaplara ve de almadım :p Bi size sorayım dedim. Elbette iki farklı çevirisini okuyup karşılaştırma yapan yoktur(olmasında ztnxD) ama en azından ben bu yayınevinden çıkanı okumuştum gayette iyidi falan dersiniz.. Veya şu yayınevinin çevirileri kötü oluyor falan filan muhabbeti geçsin, kulağa küpe olsun dedim işte.. Öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 pandora.com.tr den baktım ve iki yayınevi gördüm ben de; ithaki ve zigana. şimdi şöyle söyleyeyim, ithakiden okuduğum kitaplardaki çeviri dilinden hiç rahatsız olmadım ben; bir sorun yok gibi gözüküyor. Öte yandan zigana yayınlarını ilk defa şimdi duydum. Benim açımdan ithaki daha güvenilir kesinlikle. http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=54286 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Ekşi'den ithaki'yle ilgili bişeyler okudumda iyimiş, ziganayı onlar da duymamış :p Sağol bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Evet benim okuduğum çeviri de İthaki'ye aitti. Karşılaştırma yapamayacağım ama İthaki iyidir, gönül rahatlığıyla al derim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2007 ben de ithakiden okudum gayet güzel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 İthaki iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konusu nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Utopya romanlarından biridir. İleri bir tarihte genleriyle mükemmeliyete ulaştırılmış sınıfsal bir dünyanın insanları.. ve mükemmel sınıfın aykırı çocuğunun macerası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Çok ilginç bir ütopyadır, bir yandan baktığında çok iyidir, herkes mutludur ama günah keçileri de vardır sembolik olarak; bir yandan baktığında korkunçtur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Distopya değil mi Cesur yeni dünya? Gayet kötücül bi gelecek tablosu çiziyordu. Tabi çok oldu ben okuyalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 İkisi de. Hem iyi, hem kötü. Platon ya da Moore okuyunca daha iyi anlıyorsunuz bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Onlar kim? şaka şaka Moore kim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Fazladan bir o koymuşum. Kızma. Saint Thomas More Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Disütopya, ütopya gibi ama aslında öyle olmadığını anlıyorsun sanırım. Tabi daha okumadım, araya hayvan çiftliğini sıkıştırdım o da disutopya sayılır :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2008 Ingilizce okuyun en guzeli. Bence genel gorunun aksine distopya degil utopya bu arada : P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar