Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üni. okurken tekrar össye girmek.

Pyro

Öne çıkan mesajlar

makinada nasil bilemem ama elektr. haberleşme giderek zorlasan bir bolum , yani 1.yilinda zorlanıyorsan 2.yilinda daha cok zorlanıyorsun , 3.yilinda bişiler hissediyorsun arkadan yavas yavas zorlayan , sonrasını hatırlamıyorsun zaten, koy gelsin ,ver gelsin oluyorsun.
makinada oyleydir tahminimce ,yol yakınken donme planın varsa dön :))
Sosyal ağlarda paylaş

Olay bölümün zor olması değil, her bölüm kendi içinde zordur zaten. Ben sadece üni ile dersane birlikte çok yorucu oluyor demiştim. Kaldi ki şu an 1. dönem itibari ile t.resim dışında çokta zor ders yok, gerçi 2. dönem 1.ye göre daha zor olacak bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Makinadayım
memnunum. güzel bi foto makinam da var entel karizması da yaparım icabında. kareli gömleğim t cetvelimle nerd de olurum, geceleri christian troy olurum genç kızların rüyasına girerim. serway kitabına 1 gün çalıştım bitti. her yer kız, üstelik force push(merkezkaç) ve mind trick(diferansiyel) yapabiliyorum. makina var makina var ondan gençleri kandırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

sayısal bölümlerin çoğu kendini aşmana bir şeyler yapabilmene dayalı ama şunu söyleyeyim , türkiye olarak ea bölümleri daha gözde ve daha gözde de olurlar .iş imkanı olarak da daha rahat bulursun . çünkü daha emeksizdir sayısal bölümlere göre , bireysel olarak daha az çırpınır insanlar .

ama mühendislerden aşırı farkları var mıdır yok mudur bunları ea ' cı arkadaşlar söyler daha iyi . şu an için pek zannetmiyorum , ama mühendislik okursan bir master farz gibi bir şey artık sanırım . iyi bir master de çok şeyler açabiliyor mühendislikte adamın önüne .

pyro zaten zor yürür abi yani beraber , kararını vermişsindir ama çok istekliysen yardır dersaneye yani .

ama daha kötü bir duruma düşmezsin bundan böyle kendin çabalamadıkça =)

çok büyük pişmanlık duymazsın ne yaparsan yap onu da sölim :D
Sosyal ağlarda paylaş

statik var en zor olarak önünde o da fizik dersin iyiydiyse geçersin yoksa bişey yapamazsın o dersten.bi de programlama dersin olabilir ya da 3.döneminde olabilir o değişiyor okula göre o ders olursa ve aldığın dil fortran olursa çok kolay geçersin C olursa kasabilir.Bir de Cad var işte.Onu da derste kapmaya kas evde kendi kendine çalışamıyor insna ona ya da ben yapamıyorum.Diğer derslerin de mat2 fizik 2 ing. tarih. edebiyat gene varsa beden dersin olur işte =)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de araya kaynak oluyorum, prd.

bu sene öss tercihi yapmıştım ama o tercihe değil de başka bir yere gitmiştim, o yüzden seneye dondursam buradaki kaydımı öss ye girsem yine 0.8 le mi çarpılır katsayım ?

yoksa okuldan ayrılmam mı lazım tamamen ?
Sosyal ağlarda paylaş

@ Deathblade:

Araştırmıştım birkaç hoca öyle demişti ama geçen bir komşumuzla konuştum. Cbü'den Ege'ye geçiş yapmış iö olarak. Sordum onada böyle böyle katsayı düşük değil mi, yok öyle birşey dedi.

@ Fly:

Seneye okula devam edip girsen bile puanın düşmez, 0.8 ile çarpılır. O puan düşmesi sadece ilk yerleştiğin sene veya tercih yapıp yerleşmeye hak kazandığın halde kayıt yaptırmadığın sene oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamını okudum ama göremedim galiba yada yazmadın,2007 yılında össye girdiysen bu sene girersen 0.3 lü katsayıyla çarpılıyor puanın.Yani ne alırsan yarısı gibi bişi ediyor neredeyse.Biliyomusun bilmiyorum..
260 ham 80 okuldan aldın dyelim 340 ediyor ya,şimdi 300 den az bişi edicek ..
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Ne oldu Pyro, neye karar verdin en son olarak?
Ben yazdıklarından tam olarak çıkaramadım, neden tekrar sınava girmek istiyorsun.Bölüm olarak mı sevmedin makinayı yoksa Dokuz Eylül mü seni sıktı.
Ben 2005 mezunuyum DEÜ makinadan, kendi isteğimle değil de sistemin sürüklemesiyle geldim diyebilirim bölüme.Sürüyle bilgisayar mühendisliğinin arasında biraz puan farkı kaldı, 17 tercih değil de 18 tercih olsun bari araya bunu da sokalım dedik ve kazandık neticede.İkinci senemde kazandığım için, ÖYS ye çalışmaktan, test çözmekten iyice bıkmıştım.Bu yüzden de tekrar sınava girmek istemedim.Zaten hazırlık okuyorduk ilk başta.Bilirsiniz hazırlık üniversitenin balayı gibidir.Halimiz keyfimiz de yerindeydi.
Yalnız, yıllar ilerledikçe işe kolay ısınamayacağımı farkettim.İçine düştüğüm çelişkiye bir son vermek de kolay olmadı.Sonuç olarak ben bölümde hazırlık hariç 7 sene kadar okudum.Artık ne kendimi ne de bana yeterince mesleki yönlendirme yapmayan sistemi suçlayacağım.
Makina mühendisliği hakkında çekincelerin varsa eğer, bil ki sevmediğin bir mesleği yapmak zorunda olmak hayatı dar edebilir insana.
Sosyal ağlarda paylaş

Seni korkutmak gibi olmasın ama, bak 3 saat aralıksız imal usulleri dersine giren bir arkadaşımız neler yazmış.

büyükler sorar neden buraya geldiniz
baska bölüm mü yoktu kafayı mı yediniz?
bak bırakın bölümü abi tavsiyesi
atölyede yap da göreyim el tesviyesi
gelin yeniden össye sokalım sizi
kacın lan burdan burası dokuz eylül tımarhanesi

hep sorarlar, makinacılar neden böyle?
ben sana anlatayım da sen bana söyle
sınavda soru sorar cözecez de neyle
çiz bakıyım evladım cizgiyi "T"yle

Efenim kac dakka gec kaldınız 9 mu 10 mu?
Hoca şaka mı yapıyon yoksa bu soru mu?
3 saat 15 dakka aralıksız ders olur mu?
Ben sana nasıl anlatayım ki bu durumu
Yasamayan bilemez sıraya yapıstırdı popomu
derdini anlatabiliyosan anlat bak orda yüksek ögretim kurumu

Ramazanda bile bırakmadılar iciyim suyumu
Ben nerden biliyim lan her hocanın huyunu
Daha yeni anlıyoz burda dönen oyunu
Bictiler bizi burda aynı bicer gibi koyunu
Basın acıklaması istiyoruz bilgilendirin kamuoyunu
Bizi burdakiler delirtiyor, tecrübelisini- toyunu
Yeter ulan artık, baslarım ben bunların soyunu...

Eee nerde bizim tvde gördügümüz üniversite hayatı
Görmedik biz "e-cafe"yi "grand"ı
"Özta"dan bunaltı geldi bunaltı
Diye şikayet etmiyeceksin sakın ha
Burası dokuz eylül makina ulan makina
Yaaaaa noldu döndün demi şaşkına
Hocam bırak bizi eve gidelim artık Allah aşkına

Hoca bırakmıyo ki eve gidelim
Kendi eve gitmiyo diye bizi de bırakmıyo, ne diyelim
Hocam evden merak ederler annem var benim
Hoca diyor ki; beni arayan soran olmaz neyse biz konumuza dönelim
525 biter mi ki acaba sevmem ama binerim
Bu saatte konakta tinerciler vardır bilelim
Onların ki dert mi gelsin beraber derse girelim
Görsün de hayata baglansın, sokakta kalmak neymis ki gülerim.
Makinada derse girip cık normal hayatını cok seversin güzelim

Hadi gencler bırakalım makinayı
Biz yeniden össye takalım kafayı
Benim dayanacak gücüm kalmadı silktim artık yakayı
Yanıma yandaş arıyom bırakın artık burayı
HADİ GENÇLER BIRAKALIM ARTIK MAKİNAYI!!!
Sosyal ağlarda paylaş

bilkan said:
Ne oldu Pyro, neye karar verdin en son olarak?
Ben yazdıklarından tam olarak çıkaramadım, neden tekrar sınava girmek istiyorsun.Bölüm olarak mı sevmedin makinayı yoksa Dokuz Eylül mü seni sıktı.
Ben 2005 mezunuyum DEÜ makinadan, kendi isteğimle değil de sistemin sürüklemesiyle geldim diyebilirim bölüme.Sürüyle bilgisayar mühendisliğinin arasında biraz puan farkı kaldı, 17 tercih değil de 18 tercih olsun bari araya bunu da sokalım dedik ve kazandık neticede.İkinci senemde kazandığım için, ÖYS ye çalışmaktan, test çözmekten iyice bıkmıştım.Bu yüzden de tekrar sınava girmek istemedim.Zaten hazırlık okuyorduk ilk başta.Bilirsiniz hazırlık üniversitenin balayı gibidir.Halimiz keyfimiz de yerindeydi.
Yalnız, yıllar ilerledikçe işe kolay ısınamayacağımı farkettim.İçine düştüğüm çelişkiye bir son vermek de kolay olmadı.Sonuç olarak ben bölümde hazırlık hariç 7 sene kadar okudum.Artık ne kendimi ne de bana yeterince mesleki yönlendirme yapmayan sistemi suçlayacağım.
Makina mühendisliği hakkında çekincelerin varsa eğer, bil ki sevmediğin bir mesleği yapmak zorunda olmak hayatı dar edebilir insana.

Açıkçası girene kadar aklımdan geçmiyordu makina okumak ama girdik işte istediğimiz yerler olmayınca. Yavaş yavaş alışıyorum Hamza Bulut'una, Ali Ekinci'sine işte. Bölüme devam kararı aldım, yine öss'ye gireceğim ama öyle çalışarak değil. Bu arada o 3 saat imal usullerinde yazılan şiiri okumuştum ilk dönem, baya bir işkence çekmişler cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı durumu ben de yaşıyorum şu an. İlk girişimde Kocaeli Çevre Mh. kazandım. Kısaca anlatayım.

Lisede Almanca Hz. okudum, şu anda ünide ingilizce hz. okuyorum. Tercih listesine yaklaşık 6 tane çevre mh. yazmıştım. Fakat bu kadar aşağı bir tercihe yerleşmeyi beklemiyordum-duk (öğretmenler danışmanlar vb.) Sıralamamın 20000 altına yerleştirildim öyle diyeyim.

E haliyle biraz canım sıkıldı tabii.

Ama ben yaparım dedim, kaydımı yaptırdım. İngilizce hz. da kaymak gibi zaten, derslerim hiç zorlamıyor gayet iyi. Fakat aklımı çelen bazı konular var.

Bizim bir arkadaş vardı yurtta, 2. senesinde KOÜ mekatronik i kazanmış (puanı hayvandır) fakat almanca hz. okurken 2. döneme gelmeden okulu bıraktı, eczacılık okuyacağım diye.

Bu örnek beni çok etkiledi. İlkokula da 1 sene erken başlamamdan dolayı okuldaki en küçük öğrencilerdenim ve bir sene daha ÖSS ye girsem hiç bir şey kaybetmezdim.

Ama sevmiyorum, sevmediğim şeyi de yapamıyorum. Mesela dil derslerine seve seve çalışırım, ama ÖSS deyince ders başına oturmak eziyet oluyor benim için.

Arkadaşlarıma bakıyorum, yüksek puan yapanların hepsi 2. veya 3. senesinde girenler.

Halden gidişattan derslerden üniden izmitten memnunum, ama E durum böyleyken (1 sene erken olayı)neden erken pes ettim ki ben diyorum kendi kendime.

Gerçi yolumu çizdim, 1. sene geçiş zorlayacağım. Çok kastırır mı acaba ya
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
seninle aynı durumda olan biri olarak. hiçbişeyi takmadan kendi ideallerin neyse onun peşinen gitmeni tavsiye ederim . ben siktr ettım unı yi falan donduruyorum 2.dönemde sınava girip aldığım puanla hedefim örtüşürse giricem bi yere. ama şöyle de bi durum var sınava girip de tutmazsa bide o zman sıçış .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...