Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üni. okurken tekrar össye girmek.

Pyro

Öne çıkan mesajlar

Şimdi merak ettiğim birkaç şey var bu konuda. 9 Eylül üni. Mak müh.liğinde okuyorum, 1. dönem zaten neredeyse bitti, şurada 1 ayı anca kaldı finallerle birlikte. İkinci dönem derslerin ağırlıkları hakkında pek bir bilgimde yok ama bir yandan bakınca da kolay gibi geliyor gözüme öss. Sene başında dersaneye bile gidiyordum o derece kararlıydım bu konuda, denemeler fena da gelmiyordu başlar olmasına rağmen (gerçi yeni sistemde öss geçirmiş biriyim). Vizeler başlayınca dersane ve üni ikisi birden ağır gelmeye başladı; denemeler ve vize tarihleri çatışmaya başladı. Ya vizelerde sıçıyordum ya da denemelerde. Patide böyle benim gibi çılgınlık (veya salaklıkta denebilir) yapmış biri var mıdır? 2. dönem okula devam ederek össye tekrar girmeyi planlıyorum ama öyle çalışmadan ehehe modunda girmekte değil. Mak mühliği 1. sınıfını görmüş, geçirmişlerden bazı arkadaşlar bu 2. dönem derslerinin ne ağırlıkta veya çok zorlayıcı olanlar hakkında biraz bilgi verebilirler mi bana. Tabi önerileri veya başka düşünceleri olanlardan da yorum isteyebilirim. Çevremde bu tekrar öss girme kararım yüzünden baya bir laf yemiş biri olarak, olumsuz eleştrilerinize tok olduğumu belirteyim. Sene başında bölümü dondurup sadece össye girmeyi düşünüyordum ama bazı üst sınıflardan bırakma, ikisi birden daha çok işine gelir. Hem sene kaybetmezsin hem de göreceğin çoğu konunun össde daha basite indirgenmiş hali çıkacak ve üni değiştirirsen 1. sınıfta verdiğin derslerin bazılarından muaf bile olabilirsin demeleri üzerine ikisine de birlikte götürme kararı almıştım. Ama dediğim gibi vizeler başlayınca beklediğim kadar kolay olmadığını anladım =) Bir yandan salla, devam et bölüme diyorum ki 1.5 aydır bu kafa hali ile gayet rahattım ama açıkçası çok isteyerek girdiğim bir bölüm bile değil şu an okuduğum bölüm. Tercihlerin verileceği son gün istediğim bölüm anca kötü üni.lerde tutuyor diye tek başına verilmiş ani bir karar aslında bu bölüm. Baya bir saçmaladığım kısımlarda olabilir yazıda, fizik vizesiyle uğraşmaktan sulandı beynim biraz. Kısacası hem üni.ye devam ederek hem de öss ye evde hazırlanarak (ki günde max 3-4 saatlik çalışma ile) bu iş olur mu? Önerileriniz varsa açığım hepsine.

ps: Össyi salla yatay geçiş yap diyenler elbet çıkar ama mak müh de ortalama kasmak öss den çok daha zor diye aydınlatayım onları da =) Ayrıyetten 1 sene hazırlık okudum, puanım düşmeyecek bu sene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Kas bitir
askerligi yap
işe gir evlen coluk cocuk
izmirde yaşamaya devam
kur rakı sofranı haftada bir
tamamdır.

bölüm iyi uni iyi mak muhendisi olmucam diyosan ki daha net konusma fikrin de değişebilir ( tam olarak karar vermemiş oldugun icin diyorum, dogrudan ya mak muh ne işim var diyip baska bölüme odaklanmıs olsan soru isaretleri kalmazdı aklında) son 1-2 sene bisiler uretmeye baslayınca seversin belki. ha hiç olmadı mba yaparsın ya da baska master yapar biraz kaydırırsın calısacagın alanı da.. hepsini bir kenara attım IT fln düşünürsen kursa gidersin sertifika alırsın muh diplomalı IT ci olursun falan.

ama öss fln kasıcaksan zor yani hem vizeler hem öss ortaklasa götürmek, nette ne işin var derler en bastan herseye zaman bulamazsın oyle.
Sosyal ağlarda paylaş

kazanacagın baska bi yer makina mühendisliğinden cokta kolay olmayacak.
9 eylul makina müh de bence güzel bölüm.makina mühendisliğide güzel bir meslek.bence öss fikrini bir an önce sil ve okulunu ve makina mühendisliğini sevmeye adapte olmaya calıs.
yoksa bir gün gelir keşkeler arasında bunalırsın.
yok kesin giricem öss ye diyorsan ben üniye devam ederek öss ye girme cabası kadar sacma bişey duymadım.
bi kere kazanırsan baska yeri bosuna gitmis olacaksın bosuna stres cekmis olacaksın.muafiyet icin giderim diyorsan makina müh ile müfredatı aynı olan bölümlerde ve ünilerde ancak muafiyet hakkı kazanırsın.örnek, inş müh mat 1-2 fiz1 falan. maks muaf olacagın ders 4 diyeyim ben sana 2 dönem toplam.
tabi bunları gecmen lazım öss ye calısarak okula gittigin dönemde :)
ikisinden birini sec. benim gorusum okulun ve bölümün güzel. hic stres cekme öss falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

valla fikirlerimi biliosun oğuz. ama bence şuanda eğer gerçekten istemiosan bölümünü, dondur 2. dönem öss ye odaklan. veya da okula odaklan bırak öss yi falan. 2si birden biyonik falan olmadğın sürece(ki diilsin biliyorum) çok çok zor. çünkü mat1 türkçe ve sosyal ve tabii bio hiç görmüyorsun bölümünde, ve bunlara da çalışman gerekiyor.

kararı sen ver, pişman olma, ama 2 işi yarım yapıcaına 1ine odaklan derim.
Sosyal ağlarda paylaş

ikisini berber götüreceğim diyorsan bile (eğer danışmanların izin veriyorsa) össde işinie yaramayacak bi iki zor dersi bırak (bölüm derslerini yani). Üniversitede göreceğini calculus ve fizik gerçekten işine yarayacaktır ama hızın açısından sana bir şey katmaz onlar. öss'nin önemli bir noktası da herkesin bildiği gibi hız dolayısıyla üniversite bilgisi yetmez, gene yüksek tempoda soru çözmeye devam etmen lazım... Ama dediğim belki össde de işine yaramayacak ve okulu çok geciktirmeyecek bir iki bölüm dersini almayabilirsin ikinci dönem. Bir de hem sene kaybetmezsin falan demişler de, üniversitede zaten 1 sene kaybeden o kadar insan var ki belki onu diyenler sana bile sene kaybetmiştir. Sene kaybetmek ölüm değil yani, özellikle de özel sektörde çalışacaksan senin üniversite hayatın boyunca edindiğin iş ve staj tecrübeleri bile daha önemli olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth çok doğru söylemiş,

Eğer birinden birine yoğunlaşmayacaksak, ciddi anlamda nette falan olmaman gerekiyor; günlük max 3-4 saatlik çalışmayla (çok çok verimli olmadığı sürece) bence gerçekten çok zor işin.

İstediğin bölüm ne, kendi üniversitende o bölüme geçme şansın var mı; eminim araştırmışsındır bunu da?

Yani, şu noktada yapacağın şey için çok ciddi bir şekilde ya bilgisayardan şundan bundan vazgeçip çok sağlam çalışman gerekecek, ya da bir tercih yapman gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

mantikli olan
okulda ikinci donem
warsa butun secmeli sosyal dersleri alip
dersleri sallayip dersaneye yogunlasman

muhendislik bolumlerinde genelde zor olan sene 2 inci senedir
ilk tashali muhendislik dersleri
termodinamik akiskanlar mekanigi felan makinede ikinci sene yanilmyorsam
ders programina bakip bu derslerin hangi donem olduguna bakarsan gorursun

birinci sinif 2 inci donem cok basitti r genelde
mat 2
fizik 2
tarih felan olur
inglizce olu

ben fizik 2 yi 7 inci alisimda gectim aa o bi kere bile derse gitmememdendir yoksa baska bisi diel
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica gunde 1 sat calismayla + dersaneyle oss cok rahat yapilir
ben ilk ossye girdigimde eski sistemle 205 puan almistim
yildiz elektrik makine ve itu insaat ttuyodu yildiz elektrik yazdim

uninin ikinci sinifinda sirf elencesine ossye tekrar girdim
ikinci girdigimde kabaca 195 gibi bisi aldim
yildiz fizik tutuyordu
ikinci girdigimde deil calisman son 15 dakka erken ciktim i kalabaliga kalmiyim diye
olesine gece 3 te yatip girdim

burda aman cok zekiyim deil olay
lay ossnin abartilmasi
ossde olay calisma donemi deil
sinava girdigindeki mantalien girer sicmassan
azda hizliysan hic sorun yasamassin
tek yapcagin sey
otobustur tenefustur nargile kafedir aradir test cozcen

ha bu benim dediklerim tabe oss olayi
simdi sanirim oys felanda war
os aman apayri bi tad ve doku olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Buarada ben yatay geçiş yaptım bence de yatay geçiş össden daha stressiz ve rahat (yazın beceremediğin dersleri tekrar alıp verme şansın da oluyor). Ama tabi nereye geçmek istediğini bilmiyorum, tıp falan düşünüyorsan tabi ki össye tekrar girmen lazım. Bir de itü veya boğaziçi makina falan düşünüyorsan da onlar 4 üzerinden 3,5 yakınlarında veya üzeri ortalama ister. İkinci dönem çok sıkı çalışıp, yazın da ilk dönem kötü gelen dersleri tekrar alman gerekir (tabi öyle bir şansın varsa).
Sosyal ağlarda paylaş

Öneriler ve yorumlar için teşekkür ederim ama birkaç şeyi belirtmeyi unutmuşum. İkinci öğretim olduğum için akşam üstü 5 kadar evde yan gel yat halindeyim. Ayrıyetten yatay geçişlerde iö olduğum için katsayım düşüyor. Hani ben ortalama kastım diyelim 3,6 gibi birşey yaptım (öeh), aynı bölümün örgününden 3,4 yapan benim önüme geçiyor tercihte. Böyle bir olay var araştırmıştım bunu, o yüzden ortalama zor diyorum. Bir de olay sadece üniversite değiştirmekte değil. Endüstri müh. veya işletme müh istiyorum İTÜ'nün, o yüzden yatay geçiş pek bir imkansız sanırım anlatabilmişimdir =)

@Bone: Olay çalışmaktan ziyade kafam rahat gireceğim için daha bir kolay geliyor zaten. Ha istediğimi yapamazsam nolur? Bölüme devam ederim çokta koymaz ama hani 1. sınıf ve dersler sonraki senelere göre daha kolay ve genel olduğu için böyle bir şans bir daha gelmez diyip denemek istiyorum elime geçen bu fırsatı. Dersaneyi kasım ortasında bıraktım, aşırı zor geldi üniversite ile birlikte.

Slycan ekşi sözlüğe bir hamza bulut yazmanı söylemiştim sanırım daha önce =)

Ayrıyetten diğer bölümler daha kolaydır diye gireyim ve bölüm değiştireyim değil amaç, yanlış anlamış bazı kişiler. Olay asıl istediğim ve ilgimi çeken başka bölümlerin olması, başka birşey değil. Ha olmazsa da öss zaten devam ederim bölüme, o kadarda tiksinme durumu yok ama işte şansımı denemek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ikinci öğretimsen bütün gün sana kalıyor aslında, bence okulda sadece birkaç dersi bırakarak da halledebilirsin

hatta yukarıda da açıklamışlar, başka üniversitelerde / bölümlerde de saydırabilecegin dersleri oku, geri kalanları bırak, ders sayısını azalt. Yaz okulu falan varsa daha sonra da halledersin onları okulu uzatmadan, eğer öss olmazsa. Olursa da ders saydırmış olacağın için yeni gideceğin üniversite / bölümde rahat edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

ea okumak istersen derece yapma ihtimalin var onu da sölemek isterim.

elektrik -elektronik mühendisliğini bıraktı abim 1.sınıfta ,750.ci oldu öss eada.
tobb iktisat burslu okuyor .

eğer tahmini aynı puanlar yapıyorsan hiç yorma kendini.girdiğin bölüm iyi sonuçta .

gerekirse okulunu uzat ve bitir derim benim gibi .sonradan güzel oluyor dynamickin bahsettiği gibi çoğu şey .

öss çok çomaklanacak bir şey değil bilirsin .

ha ayrıca ikisinin bir arada kesinlikle gitmiceni belirtirim .unut öle bir şeyi itü endüstri müh istiyorsan .

bunun kararı da gerçekten başkalarına danışıcak bir karardan çok sende .çok zor bir karar ama bir an önce napıcanı seç ve yoğunlaş ona . bedel ödenmeyecek kadar kolay bir konu olduğunu düşünmüyorum ben .

tamamen choose your destiny olayı ehe . ama aynen öyle .
Sosyal ağlarda paylaş

valla ea aslında bana göre gerçekte çok kral bir olay.

matematik + türkçesi mükemmel olan bir adamdan korkucan .

şahsen benim de süperdi ea , iş olanaklarına güvenemedimden , bi de daha çok ağır bastığından mühendislik onu seçtim , ama iyi bir ea bölümü okumamakta içinde uktedir açıkçası .

tabi mühendislik force'u daha bi şekil yaptırıyor adama çoğu konuda .
Sosyal ağlarda paylaş

Malik, o ea önerisini birkaç kişi daha yapmıştı ama istemiyorum, ilgimi çeken bir bölüm bile yok eada. Ea dan gireceğime bölüme devam ederim çokta koymaz yani o derece. Puanlar aslında gayet iyiydi başlarda ama işte dediğim gibi haftaiçi okul, haftasonu dersane aşırı yormaya başladı vizeler de başlayınca ve o yüzden bıraktım dersaneyi. Hatta yemediğim lafta kalmadı madem bırakıcaktın niye gittin vs diye ki harbiden ben de soruyorum o soruyu kendime ama bu kadar zorlayacağını bilemezdim. Yaz tatilimin yaklaşık 1 ayını zaten hızlandırma bla bla ile geçirdim dersanede ve o bile baydı beni. Buraya aslında öneriden ziyade sanırım biraz da cesaret almak için açtım çünkü kafamda hemen hemen belirledim ne yapacağımı ben =)
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendislik ¿ Hangi force ? Jedi Power fln mı neden bahsediyorsun . Yok öyle bişi , mak. mühendisliği okuyorum ne force'um var ne karizmam . Mimar olcaz , sosyal olcaz , alcaz elimize canon 350d fotoğrafçı olcaz entel olcaz dedik . yarım sosyal sorusu bile etmeyen bi rakamla mimarlığı kaçırdık. Makinedeyiz şimdi , ne elimizde fotoğraf makinesi var , ne sosyal ortam var ( sınıfın genelinden bahsediyorum - makine okumayın okutmayın ) , ne kızlar var hiç bir şey yok . Dımdızlak kaldım , gördüğüm tek şey önümdeki 6 yıllık 8.el serway kitabı. Onunda resimlerine bakıyorsun arada bir işte ;
" Şekilde uçan aktör sahneye 2 metreden zıplayarak .... "

İçimi döktüm , rahatladım .. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...