Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar Karşılaştırması

omer36

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bu aralar Gibson'lara kafayı takmış durumdayım, assına bakarsanız taktığım şey Les Paul kasa. Şimdi bu kasadan bakıyorum Gibson'da da var Extreme'de de var, Cort'da da var vs.

Acaba bunların bi karşılaştırmasını yapmak mümkün müdür? Örnek olarak:
Gibson Les Paul STUDIO - LPSTWRGH1 (http://shop.musiciansstop.com/cubecart/index.php?act=viewProd&productId=904)
ve
Cort Z42 veya Cort EVL-Z2
http://urun.gittigidiyor.com/Cort-Z42-Elektro-Gitar-YENI-KARGO-DAHIL_W0QQidZZ5874715#aciklama
http://urun.gittigidiyor.com/Cort-EVL-Z2-Elektro-Gitar-YENI-KARGO-DAHIL_W0QQidZZ3930987

şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

evil serisi benim bildiğim öküz gibi sert diştörşin(allahım bunu yazmaya bayılıyorum)sounduna sahip bi gitar yani bizim arkadaşta var evil serisinden maşallah kamyon soundu veriyor ha clean i hakkında pek bi bilgim yok bide şu var cortlar ara dönemdir bi gitaristin hayatında gibson les paul ise son noktadır bide öyle düşün

Not:bence
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda yazılanlara katılmakla beraber eklemek isterim, ayrıca Gibson da son yıllarda eski kalitesini aratır oldu. O studio modellerinde falan özellikle. Klavyedeki rosewood'un kalitesi olsun, şu yeni yapmaya başladıkları bol boşluklu gövdeler falan..

Les paul kasa bir gitar arıyorsan o sound u yakalamak için daha çok maun sap ve gövdeye sahip gitarlara bakmanı tavsiye ederim. Epiphone'un modellerinede göz atabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğin gitarlar biraz alakasiz olmus ama eğer evl z2 yi alma derim cok paran yoksa evl z4 al 550 ye alirsin nakitte.tabi bu yorumumu sert müzik yaptiğini düşünerek yazdım.ayrica evet cort küçümsenecek bi marka değil yani belli 1 1.5 milyara kadar olan gitarlarda her gitardan üstün gibi bişey aynı fiyattaki modelleri
Sosyal ağlarda paylaş

Perfectionist'te kesinlikle katılmakla beraber, bu durum için kullanmakta olduğum Gibson Les Paul Vintage Mahogany'leri öneriyorum, bir studio modeli olarak geçsede, hem fiyat daha düşük hemde şimdiye kadar denediğim carved maple top tüm studio'lardan çok daha karakterli bir sound'a sahip. Ayrıca manyetikleri studiolarda bulunan 490R Alnico magnet humbucker ve 498T Alnico magnet humbucker değil, şuanda Gibson Les Paul Standart'larda bulunan. Alnico V Burstbucker Pro Pickups.
Gitarın en önemli özelliği tamamen, o efsanevi Les Paul sound'unun en önemli parçası olan maun ağacından yapılmış olmasıdır, klavyesine kadar elinin altındaki ağacı hissedebiliyorsun buda inanılmaz bir sustain ve derinlik veriyor, sesin parlaklığı biraz azalmış durumda tabi ama bu bana herzaman daha güzel gelmiştir, sonuçta Les Paul budur, parlak tonları gerekli analog setupla yada kısaca kendine ikinci gitar olarak bir Fender American Deluxe Stratocaster Ash alarak çözebilirsin:). Asla tüm soundları bir gitardan alabileceğini düşünme zaten...

http://www.musiciansfriend.com/product/Gibson-Les-Paul-Vintage-Mahogany-Electric-Guitar?sku=517536
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
LTD'nin 50'lerinin neredeyse hepsi aynı ya da çok benzer tonlar verir. Aynı ağaçtan yapılır hepsi ve aynı manyetikleri kullanır. Hepsinin klavyeri gül, gövdesi agathis'dir. Alma, 200 serileri alti LTD'leri beyenmiyorum ben, 500YTL civarına bir Cort daha iyi, ama 200 ya da üstü LTD alacaksan kesinlikle al diyorum, piyasanın en iyi Kore malı seri üretim gitarları LTD-200 ve LTD-400'ler bence. LTD-400'ler Cort X-TH'la yarışıp kalitede geçen şeyler. Zaten LTD 100 ve 50'ler Endonezya üretimi. Farklı bir kolu ESP'nin. Asıl alt sınıf onlar 200 ya da 400'ler değil.

Bir not daha; eğer alacağın gitar 1500YTL falan değilse tremolo kolu kesinlikle olmasın, gitarda yeterince kaliteli bir gövde olmayacağı için tremolo kolu gitarını kırabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tam metal gitarı bence o. Ama pek ritim için değil daha çok lead. Eğer ritim/lead hybrid birşey bakıyorsan EC'ler var. Ibanez JEM'lere bakabilirsin ama onları ben bu kadar sert bulmuyorum.

EMG 81 set kullanması da pek gözüm yatmadı, çeşitlik iyidir. 81/85 falan al.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...