Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizüstünde ekran boyutu sorunsalı

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Selamlar;

Hemen baştan belirteyim, önceden başka birisinin konusu içinde sormuştum bunu da gözden kaçıyor haliyle, ana konudan uzaklaşıyor mesele, ondan ayrı başlık açıyorum.

Şimdi efendim, uzun uğraşlar sonunda ve babamı da ikna etmenin neticesinden bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdim. Ve Toshiba'nın bir modelinde karar kıldım.

Yalnız aynı modelin yine aynı fiyatta iki farklı çeşidi var, birisi 15 diğer 17 inç.

Merak ettiğim, dizüstü bilgisayarlar için 17 içn gereksiz midir (çoğunlukla çizim için kullanacağım aleti, AutoCAD, Catia vs.) yoksa 15 inç tüm işimi görür mü? Ekran kartı da Radeon 2600 bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, 15 birazcık küçük. benimki 15 mesela, ama her hafta en az 1 defa evden okula taşımam gerektiği için çok da dert etmityorum, 17'liklerden alsaydım ebat ve ağırlık olarak zorlanırdım çünkü.

bir de evet çözünürlüğüne bak, mesela benimki 1280x800 müş, arkadaşım macbook aldı onunki 1400 küsüratlı bir şey, o da 15 inç. üzüldüm falan.
Sosyal ağlarda paylaş

15" çizim işleri için küçük gelebilir. Ama 17" bilgisayarların da dizüstü bir tarafı kalmıyor pek. Mobil olmuyorlar yani. Bir yere giderken çantana atıp rahat rahat çıkamıyorsun. 15" ler bile mobil anlamda tam sınırda.

Ben 17" dizüstü bilgisayarları taşıması rahat masaüstü bilgisayarı olarak görüyorum.

Burda seçim sana kalmış. Taşınabilirlik mi daha önemli, ekranın rahatlığı mı? Çizim için 17" bile küçük gelebilir. Aslında evde yada iş yerinde 22" gibi bir LCD bulundurmak da bir seçenek. Laptop'u bağlarsın, 12" laptop bile olsa gayet işini görür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...